WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    a do nas dzisiaj przyszedł wózek ;) mąż składa :)
    niech te 3 mc szybko mijają :)

A jaki wózek macie? Podpytuję, bo my z Mężem nadal się zastanawiamy i nie możemy się na nic zdecydować, a czas leci:-).

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze juz u Was tematy porodowo-wyprawkowe :P Mnie sie wlasnie załącza ostatnio planowanie co trzeba kupić jeszcze, co trzeba bedzie zabrać do szpitala itd :P I ciagle sie boje ze nie zdążę ze wszystkim :P Że w domu tyle do posprzatania jeszcze i wgl :P Mój narzeczony mówi, ojj jeszcze jest czas, a z mojego punktu widzenia, cholera tego czasu zostało już mało :D Czesto myśle jak to bedzie, ten poród i powrót do domu, ile sie zmieni, czy bedzie spokojna czy bardzo płaczliwa itd :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry ;P

Pytanie do dziewczyn zaznajomionych w temacie - która koszula - mówię tutaj o sposobie karmienia - jest lepsza i wygodniejsza do tejże czynności?

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-italian-do-karmienia-bawelna-s-36-i4874420389.html

czy

http://allegro.pl/rozpinana-koszula-nocna-dla-mam-karmiacych-xl-42-i5462787950.html

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zamówiłam kilka rzeczy na allegro (pieluchy tetrowe, termoopakowanie na butelkę, majtki jednorazowe itp) i wrzuciłam już pierwszą porcję prania do pralki, a wczoraj wyprałam swoje stare pluszaki;)

Dziewczyny, odczuwacie jakieś kłucia w okolicach jajników? Od wczoraj mnie kłuje, z przerwami i zaczyna mnie to trochę martwić. Najczęściej w tym samym czasie czuję kopanie Fasolka, ale wczoraj dużo sprzątałam, robiliśmy przemeblowanie, dzisiaj też i boję się czy to nie od przeciążenia?

Co sądzicie o imieniu Mieszko ? :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam wrześniówki i mają już 19 dzieci :)

Odnośnie wózka, to byłam z mężem w hurtowni i Pani nam poleciła Bebetto Nico plus (z wózków w rozsądnej cenie :)) powiedziała, że bardzo jest chwalona spacerówka, zresztą można kupić samą spacerówkę, gondola jest lekka, stelaż super się składa, a spacerówkę można złożyć razem ze stelażem :)

Poziomka jeszcze 3 miesiące, to dużo i mało, zależy jak chcesz robić zakupy, bo jak przez internet to tak na prawdę wystarczy jeden dzień :)

Alicja trzymaj dzidzię w środku nie wypuszczaj, lepiej nie polegać na mężczyźnie w sprawie wyprawki :P

Dziewczyny a co myślicie o karmieniu piersią, będziecie przy wszystkich czy raczej wypraszać z sali? Mi to się wydaje krępujące strasznie i chyba będę chciała być sama z dzieckiem ew. mężem (no i z współleżacymi) bo w domu to nie problem można wyjść do innego pokoju.

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzin dybry ;P

Pytanie do dziewczyn zaznajomionych w temacie - która koszula - mówię tutaj o sposobie karmienia - jest lepsza i wygodniejsza do tejże czynności?

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-italian-do-karmienia-bawelna-s-36-i4874420389.html

czy

http://allegro.pl/rozpinana-koszula-nocna-dla-mam-karmiacych-xl-42-i5462787950.html

ja nie zaznajomiona ale druga, granatowa jest śliczna! <3 Poza tym wydaje mi się że guziki będą wygodniejsze;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzin dybry ;P

czy

Do szpitala czy do domu?
    Ja do domu planuję chodzić w swoich koszulkach (o ile będę w takich spała, bo zazwyczaj śpię w samej bieliźnie) są na ramiączka, więc można spokojnie zdjąć ramiączko i karmić, i do tego nie wygląda się jak typowa Matka Polska sprzed 30 lat, np. coś takiego
    http://cdn2.modnezakupy.net/s2/boccara/diva6917-1-8.jpg

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - moim zdaniem druga lepsza, ale upewnij się czy to są napki czy odpinane guziki. Jesli odpinane, to nie za bardzo.

rewelka - mysle, że nie bedziesz sie krepowac, a wrecz w pewnym momencie bedzie Ci wszystko jedno ;-) Ja lezelam na sali z 3 dziewczynami po cc i byłam wsciekla, kiedy do jednej z nich codziennie przychodzily kolezanki, tesciowie i cala familia. Ja oprócz męża nie zyczylam sobie zadnych odwiedzin, a i tak sie nie udalo, bo 2 osoby sie na sile wprosily do szpitala. uwazam, że to przegiecie z odwiedzinami w szpitalu zaraz po porodzie.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    A jaki wózek macie? Podpytuję, bo my z Mężem nadal się zastanawiamy i nie możemy się na nic zdecydować, a czas leci:-).

marcello coletto i fotelik cabriofix
    wszystko pink :)
    ale się cieszymy!! :)
    mąż zakłada wszystko po kolei fotelik, gondole, spacerówke i jeździ po domu :)

jako jedyny w sklepie miał obracana raczke we wszystkich 3 funkcjach, jak swieci słoneczko albo wieje wiatr można obrócić i pachac wózek a nie ciągnąć:)
    gondole ma dużą a stelaż taki małe że w polo zmieszcze :)

zamawialiśmy na stronie
    www.baby-centrum.pl

taniej taki zestaw 500zł jak w naszych pobliskich sklepach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:24

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dopuszczam obecności w szpitalu osób innych niż mojego faceta, mamy i brata - czyli osób, przy których nie czułabym skrępowania. Nie mam ochoty na wizytację ciotków, teściów, dziadków, kuzynostwa, kiedy jestem bardzo zmęczona, wyglądam upiornie, leci krew, wszystko boli, siedzę z wielką podpaską. Jeśli u innych świeżych mam będą goście, po prostu zakryję pierś pieluszką.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Podejrzałam wrześniówki i mają już 19 dzieci :)

Odnośnie wózka, to byłam z mężem w hurtowni i Pani nam poleciła Bebetto Nico plus (z wózków w rozsądnej cenie :)) powiedziała, że bardzo jest chwalona spacerówka, zresztą można kupić samą spacerówkę, gondola jest lekka, stelaż super się składa, a spacerówkę można złożyć razem ze stelażem :)

Poziomka jeszcze 3 miesiące, to dużo i mało, zależy jak chcesz robić zakupy, bo jak przez internet to tak na prawdę wystarczy jeden dzień :)

Alicja trzymaj dzidzię w środku nie wypuszczaj, lepiej nie polegać na mężczyźnie w sprawie wyprawki :P

Dziewczyny a co myślicie o karmieniu piersią, będziecie przy wszystkich czy raczej wypraszać z sali? Mi to się wydaje krępujące strasznie i chyba będę chciała być sama z dzieckiem ew. mężem (no i z współleżacymi) bo w domu to nie problem można wyjść do innego pokoju.

A ledwie wrzesień się zaczął;)

Jakiś czas temu moja mama leżała w szpitalu po zabiegu ginekologoicznym po którym ciężko jej było się jakkkolwiek ruszać z dwiema kobietami po porodach (jedna miała problemy z raną po cesarce, a druga urodziła bliźniaki i dlatego leżała na takim oddziale i ściągała dla nich mleko) Obie ściągały mleko i zazwyczaj się odwracały w stronę ściany, ale odniosłam wrażenie że dla mnie jako odwiedzającej było to chyba bardziej krępujące niż dla nich. Na pewno jednak przy mężczyźnie byłoby gorzej.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Ja nie dopuszczam obecności w szpitalu osób innych niż mojego faceta, mamy i brata - czyli osób, przy których nie czułabym skrępowania. Nie mam ochoty na wizytację ciotków, teściów, dziadków, kuzynostwa, kiedy jestem bardzo zmęczona, wyglądam upiornie, leci krew, wszystko boli, siedzę z wielką podpaską. Jeśli u innych świeżych mam będą goście, po prostu zakryję pierś pieluszką.

O tym nie pomyślałam, żeby zakryć pierś pieluszką :) fajny patent.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

jak kuzynka przy mnie karmiła to mi nie przeszkadzało ale ja bede wolała być sama z dzieckiem albo przy mezu żebyśmy się obie nie stresowały

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o te koszule to mówię o szpitalu. Po domu to mogę chodzić w czym chce :)
    Niestety będę musiała coś kupić bo z domowych rzeczy mam tylko prześwitujące bluzeczki albo jakieś satynowe koszulki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala, to kilka dni się pomęczysz, i z guzikami, mi ta druga też się podoba i zastanawiam się czy nie wziąć z tej serii w kratę, oby się dobrze czuć w tym:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    O tym nie pomyślałam, żeby zakryć pierś pieluszką :) fajny patent.

patent fajny ale ja osobiście nie wiem czy sobie poradze trzymac dziecko, wyciagnac cycka i jeszcze zakryć pieluszką, chyba jednak wole wyjśc do pokoju obok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zazdroszcze Wam, ze juz wiele z Was ma wiekszosc wyprawki skompletowane..troche sie stresuje tym, ze jeszcze prawie nic nie mam ani dla siebie ani dla malego. Jedyne co to mam karton i worek uzywanych ciuszkow od kolezanki i zalatwiony wozek uzywka za darmo. Czekam az ten remont sie bedzie zblizal ku koncowi, bo z tygodnia na tydzien mam coraz wiekszego stresa :p

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja nie wiem czy lepiej iść o własnych nogach do hurtowni dzieciecej i kupowac wszystko, czy lepiej zamówić z internetu na spokojnie i odebrać sobie w domu albo w sklepie. Zazdroszcze zakupionych wózków, ja mam upatrzony ale jeszcze nie byłam zobaczyć na żywo, bardzo bym chciała mieć juz ten zakup z głowy :P Za tydzień idziemy na wesele jeszcze, no i mam nadzieje ze juz po tym weselu wezmiemy sie za kupowanie wszystkiego, bo teraz poszukiwania sukienki, butów, prezentu itd. ehhh, juz mam taki syndrom wicia gniazda, ze tylko sie wsciekam ze dla naszej malutkiej tak wszyscy nie szaleją z zakupami, oprócz mojej mamy, czasami mam wrażenie ze tylko ona i ja myslimy o tym co jeszcze kupić :-( A tak to wszyscy fajnie podziwiają brzuszek, ale nikt nie zapyta czy czegoś nam potrzeba co do wyprawki, kurcze przeciez teraz najwiecej trzeba kupować a nie dopiero jak sie urodzi :/

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ