X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, widzisz, to warto się dowiedzieć przy okazji wyboru szpitala jakie mają wymagania. Na pewno w Warszawie na Żelaznej (tam byłam na szkole rodzenia) i na Inflackiej (tam leżałam przy okazji kolki) chcą oryginał badań.

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w to słoneczne, niedzielne popołudnie :) jak Wasze samopoczucie?
    mnie ogarnęły jakieś czarne myśli, że coś jest nie tak, bo oprócz pobolewania w podbrzuszu (od czasu do czasu) nic się nie dzieje...czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę,bo może czegoś się dowiem.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam takie mdłości, że ciężko mi normalnie funkcjonować :-( Niby nie wymiotuję, ale cały czas czuję się jakbym miała meeeega kaca :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja dochodzę do wniosku, że wczesna ciąża jest dziwna. Jesteśmy w ciąży ale nie czujemy dzidzi. Jeśli nie mamy dokuczliwych objawów momentami można zapomnieć, że jest się w ciąży. W dodatku ta ciągła obawa czy wszystko jest ok... Nie mogę się doczekać drugiego trymestru;)

halwaya lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jak ka wam zazdroszczę że zobaczycie już serduszka na usg. Ja wizytę mam we wtorek ale to będzie dopiero 5 tydz i 2 dzień więc szansę są raczej zerowe i pewnie jeszcze z dwa tygodnie będę musiała poczekać żeby zobaczyć czy tak naprawdę wszystko jest dobrze :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Wiecie co ja dochodzę do wniosku, że wczesna ciąża jest dziwna. Jesteśmy w ciąży ale nie czujemy dzidzi. Jeśli nie mamy dokuczliwych objawów momentami można zapomnieć, że jest się w ciąży. W dodatku ta ciągła obawa czy wszystko jest ok... Nie mogę się doczekać drugiego trymestru;)
    W drugim trymestrze będziesz wyczekiwać ruchów, a jak już je poczujesz, będziesz szaleć jak tylko Maluch przestanie się na chwilę ruszać :P Ja czasem takie akcje robiłam, że gdyby ktoś to widział, to by mnie w kaftan wpakowali :P Wejdziesz w trzeci trymestr i odetchniesz z ulgą, ale tylko na chwilę, bo potem zacznie się wyczekiwanie porodu i lęk o to żeby nie przegapić początku akcji porodowej :D Gdyby ktoś mi miesiąc temu powiedział, że będę na allegro zamawiać papierki lakmusowe i sprawdzać czy za przeproszeniem mokro w majtach jest od śluzu czy może to wody, to bym się w czoło pukała, a jednak ;D
    Też na początku ciąży myślałam, że od magicznego 12 tygodnia będzie bajka, a tu dupa :P
    Pozdrawiam Grudnióweczki :)

Flakonik, Hashija, halwaya lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o 1500sto900 wiecej zmartwien przybedzie dopiero po porodzie i beda nam juz towarzyszyly pewnie do konca dni z powodu troski o nasze dzieciaczki.

Kourtney lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myśle ze po porodzie bedzie więcej radości niż zmartwień :D
    Ojj tak , czarne myśli już też miałam , nawet płakałam że to puste jajo pewnie i tam nic nie ma :P
    Pisałyście o tych kebabach że i mnie naszła ochota, ale na rollo :P I jedyne warzywa na jakie mam najbardziej ochote to pomidory :D A tak jak pomyśle o jedzeniu które mam w lodówce to mnie mdli i odrzuca :D
    Ps. Ma któraś z Was jakieś zwierzaki w domu ? Ja mam świnke morską, co drugi dzień muszę jej sprzątać i wgl, czy to nie jest szkodliwe? Bo gdzieś się wywiedziałam że świnki morskie mają toksyczne siuśki. :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chwilą dwóch kresek na teście rozpoczyna się wieczny strach o dziecko.. przez całą ciążę a potem po porodzie.. ale chyba i tak drugi trymestr najlepszy. W trzecim to juz cholernie ciężko jest.. brzuch przyslania co pod nogami.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    I jedyne warzywa na jakie mam najbardziej ochote to pomidory :D A tak jak pomyśle o jedzeniu które mam w lodówce to mnie mdli i odrzuca :D

Ja w poprzedniej ciazy miałam fazę na pomidory. Codziennie wcinalam kanapki z masłem i pomidorem tylko.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 4koty w domu :)

Renia7910, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A o 1500sto900 wiecej zmartwien przybedzie dopiero po porodzie i beda nam juz towarzyszyly pewnie do konca dni z powodu troski o nasze dzieciaczki.

A ja, prawdę mówiąc, tysiąc razy bardziej wolałam mieć syna na zewnątrz, niż w brzuchu. Ciąża była dla mnie emocjonalnie dużo gorszym czasem, ciągle towarzyszył mi strach. Gdy miałam go już na zewnątrz, nie był zależny od mojego ciała, widziałam, co się z nim dzieje byłam duuużo spokojnejsza. Nie boję się o niego (na pewno nie tak, żeby stale o tymyśleć), cieszę się macierzyństwem. Ale to prawda, że w każdym trymestrze czeka się na coś innego. Najpierw byle do 12 tygodnia, potem byle do pierwszych ruchów, potem byle do połówkowego, bo to już połowa ciąży, potem do 24 tygodnia-granica przeżywalności. Potem trzeci trymestr, a potem czekanie do porodu. Ciągle coś, do samego końca :). Grunt, żeby nie dać się zwariować i podchodzić do tego, w miarę możliwości ;), racjonalnie.

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy miałam fazę na pomidory. Codziennie wcinalam kanapki z masłem i pomidorem tylko.

Tak mi narobiłyście smaka na pomidory, że właśnie wysłałam męża do sklepu :) na nic nie mam ochoty, jedynie pomidory ze śmietanka (chociaż zastąpię ją jogurtem nat.) :) Macie może taki metaliczny posmak w ustach? ja poprzednią ciąże miałam cały 1 trymestr i teraz też mam ;/

pg7sjgt.png[/url
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki gorzki smak jakby, ale tylko wtedy jak mnie lekko zemdli np, to czuje taki gorzki posmak. Ja nie wiem co jest w tych pomidorach :P Dziś jak jadłam rollo i pochłaniałam te pomidory co tam były to aż byłam szczęśliwa , są takie pyszne dla mnie :D he he :D Ostatnio jadłam na śniadanie kanapki z pomidorem, a dziś zjadłam z ogórkiem to nie smakowało mi to wcale :D Ja nie wiem co to się dzieje i co to za dziwne smaki mam teraz :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak wy mi narobiłyście smaka na te pomidory :) Nawiedziłam kuchnie a miałam już dzisiaj nic nie jeść :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj macie rację. Od tej pory już zawsze będę się martwić o moją dzidzię. A jak się urodzi to będę z nią jeszcze bardziej związana i wtedy każda choroba maluszka to tragedia.

Ja ostatnio też wcinałam pomidory;)

A teraz siedzę z moim półrocznym chrześniakiem bo jego mama musiała wyjść. Jaki on grzeczny tylko leży i się bawi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)widze ze szalejecie z postami nie dam rady Was nadrobic;)
    ja mam w weekendy ograniczony czas a niedziela prawie cała u mamy i dopiero wróciłam:)
    chciałabym zeby 1 trymestr szybciutko zlecial, dziwnie sie czuje, jestem jakas niespokojna, zaboli mnie brzuch to juz panikuje, jak nie boli to tez niedobrze;/ ech nie potrafie wyluzowac a sobie to obiecałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ojj tak , czarne myśli już też miałam , nawet płakałam że to puste jajo pewnie i tam nic nie ma :P

dokłądnie mam takie same obawy;/
    a powiedzcie Was też brzuch tak boli nad ranem jak wstaniecie, jest cały napięty?bo w dzien mi przechodzi to uczucie i tylko jak sie położe odpocząć to czuje brzuch ale tylko tak pod pępkiem z prawej strony, dziwnie;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    witam w to słoneczne, niedzielne popołudnie :) jak Wasze samopoczucie?
    mnie ogarnęły jakieś czarne myśli, że coś jest nie tak, bo oprócz pobolewania w podbrzuszu (od czasu do czasu) nic się nie dzieje...czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę,bo może czegoś się dowiem.
    no ja wizyte mam dopiero za 2 tygodnie, jak nie osiwieje to bedzie dobrze, albo wybiore sie wcześniej dla świętego spokoju:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. Jasne :) Wazne ze rosnie. Wedlug mnie jest wszystko prawidlowo :) Pecherzyk rosnie dziennie tak ok1mm ale nie jest powiedziane ze musi 1mm i jak troche wiecej czy mniej to juz jest cos nie tak.
    Na kiedy wychodzi ci termin porodu? :)
    no i gratulacje przede wszystkim :*
    dziekuje:* termin z OM wychodzi na 12.12 ale jak musze zobaczyć serduszko wtedy uwierze ze jestem w ciaży:) a swoją drogą to fajny termin mi wychodzi bo ja tez urodziłam sie w imieniny miesiąca 04.04 :)

Hashija lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ