X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning :) Witam nową mamę :)
    i podziwiam za taką małą przerwę między dziećmi, bo ja to dłuuuugo po porodzie nie chciałam w ogóle o drugim dziecku słyszeć nawet ;)
    U mnie będzie różnica 3 lat i w sumie dla mnie wygodniej, akurat wyrośnie z wózka, z łóżeczka to zwolni młodszemu rodzeństwu ;) (oczywiście z przymróżeniem oka mówię ;))

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziewczyny praktycznie jakieś zatrzymanie objawów... od czasu do czasu tylko troszkę mnie zemdli (ale bez wymiotów), sutki trochę wrażliwe i często siusiam i to na tyle, dzisiaj rano zaczął nie znowu lekko brzuch boleć jak na @ ale szybko przeszło, nawet cycki już nie bolą... aż się zastanawiam czy wszystko jest ok, że tak szybko mi przeszło. Dobrze, że wizytę mam przyspieszoną na wtorek bo do przyszłego tygodnia bym chyba zwariował :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nie wróci, będzie dobrze :). Wspomagasz się jakimś lactovaginalem, czy czymś w tym rodzaju?

Nie. Biore tylko oslonowe doustnie. Asecurin

• Martynika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya, na decyzję o szybkiej drugiej ciąży wpłynęło kilka rzeczy. Po pierwsze właśnie to, żeby różnica wieku była niewielka, żeby dzieciaki były dla siebie towarzystwem.
    Po drugie - moja praca. Która baaardzo nie sprzyja wychowywaniu małego dziecka, bo trzeba do niej chodzić 365 dni w roku, świątek, piątek, czy niedziela, przez całą dobę. Ale pieniądze są w miarę, więc jest doskonała do tego, żeby siedzieć na zwolnieniu, czy macierzyńskim ;). Dlatego postanowiliśmy "wykorzystać ją", zmajstrować drugiego bobasa jeszcze na urlopie macierzyńskim, ja oczywiście w takim wypadku do niej nie wrócę, a jak drugi urlop macierzyński będzie dobiegał końca, to poszukam innej, bardziej przyjaznej dzieciom.
    Po trzecie - za parę lat będziemy chcieli zmieniać mieszkanie, chciałabym, żeby do tego czasu dzieci były już większe, będzie wówczas łatwiej. I jeszcze parę innych :).

O drugim dziecku nie chciałam słyszeć przez jakieś 2 miesiące po porodzie, potem zaczęliśmy z mężem powoli rozmawiać o rodzeństwie dla syna, ale jeszcze miałam przebłyski, że mnie chyba pogięło. To trwało do jakiegoś 5-6 miesiąca. A od około dwóch-trzech miesięcy pragnę tego najbardziej na świecie :).

halwaya, Flakonik, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na rynek sie przewietrzyc. Mam dosc siedzenia wdomu a rumianek pompgl i juz troche tylko mnie mdli

Kourtney lubi tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Nie. Biore tylko oslonowe doustnie. Asecurin
    Ale asecurin to oslonowy na uklad pokarmowy. Musisz miec probiotyk ginekologiczny albo popochwowy albo doustny tez jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:37

Hashija lubi tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mamy wycieczke na cmentarz jest bylyb urodziny mojej babci a potem jedziemy gdzies na obiad bo mam smaka na wloskie zarcie :)))
    samopoczucie ok. Mdlosci zero piersi lekko obrzmiale i tyle :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

Hashija lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to jakich badań pilnować, żeby nam lekarz zrobił? Chyba musze to wszytsko zapisać.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania wyżej. Lekarz mi napisał na kartce jakieś 5 badań m.in. glukoze na czczo ale czy to nie za mało? Jutro pewnie pojadę zrobić. Może któraś z dziewczyn wie jakie badania powinny być zrobione na tym etapie?

No i jeszcze jedno pytanie. L4 mam do 20 i na 20 miałam iść do lekarza. Niestety zapomniałam że muszę być wtedy w sądzie oddalonym o jakieś 250km od miejsca zamieszkania i nie dam rady przyjechać. Jak myślicie. Czy jak pójdę do jakieś lekarza tam na miejscu, prywatnie oczywiście, to czy wypisze mi bez problemu L4?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o jakieś objawy to ból pleców, to już od początku jak dłużej posiedzę, wrażliwe piersi i śpiączka. Bez przerwy bym spała. Poza tym ok. Nie mdli mnie chociaż nie mogę jeść. Dopiero wieczorem mnie "odtyka" hehe i mogę normalnie coś przełknąć. I stąd pewnie wieczorne wzdęcia :P piersi mi urosły i już mi wychodzą ze stanika ale jeszcze chyba nie będę nowego kupować, jeszcze pewnie urosną. I też jeszcze bardzo nikomu nie powiedzieliśmy. Nawet moja mama jeszcze nie wie :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dzienniku BBF koło 9 tygodnia jest serduszko. Klikacie tam i wyświetla się lista niezbędnych badań.

Chichibi, bella88 lubią tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny w dzienniku BBF koło 9 tygodnia jest serduszko. Klikacie tam i wyświetla się lista niezbędnych badań.

o dzięki Ci dobra kobieto :*

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej liście jest "grupa krwi i Rh" . musze to robić? Wiem jaką mam grupę krwi bo oddawałam krew i mam specialną kartę z grupą krwi, którą noszę ze sobą.. Czy wszytsko musi to byc na papierze?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 witam Cie w grudniowych mamusiach :-) Jak samopoczucie? :-)
    Dziewczyny co do badań, mam na tyle zaufanego lekarza, że jakoś się tym nie martwie czy wszystkie zbędne badania dostane, wierze że on wie co robi :P
    Najbardziej teraz przejmuje się czy wgl tam serduszko jest :D Jutro o tej godzinie bede juz po usg :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 4 dni mam badanie pierwsze :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co;) Mnie drugą noc budziły dziwne bóle brzucha. Nie są jakieś dokuczliwe i mocne bardziej hmm niekomfortowe. Ciągnie mnie i mam delikatnne skurcze ciągnące się aż do pochwy. Nie plamię. Myślicie, że to normalne? Macie bóle podbrzusza nadal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie ok. U mnie do kolejnego badania 1,5 tygodnia. Liczę, że zobaczę już małego kosmitę a nie tylko fasolę;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóli nie mam, ale to chyba dlatego ze biore luteine dopochwowo, lekarz powiedział ze po luteinie powinny sie takie bóle uspokoić, ale mam za to kłucia takie czasami z lewej strony tak nisko bardzo, na wzgórku łonowym? tak gdzieś w tamtych okolicach.Najczesciej wieczorem.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja jutro na noc do pracy.. w ogóle mamy ostatnio zapieprz, bo ma być jakaś wizytacja, dodatkowo sezon urlopowy się zaczął i koleżanki wybywają. Już mnie managerka cisnęła o nadgodziny. Na jedną zmianę w niedzielę się zgodziłam, ale nie usmiechało mi się zostawać dłużej codziennie, zwłaszcza, że muszę być w miarę na chodzie w dzień, by zająć się moją córką.

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ