Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My na wesele 16 maja wiec tez juz raczej nie ukryje ciąży przed całą moją rodziną
Za mną od tygodnia chodzi bigos i akurat dzisiaj byliśmy u rodziny męża i poczwstowali nas właśnie bigosem ( czuje ze to znak że w brzuszku rośnie mi drugi synuś) -
Ktoś o kebabie coś mówił?
Przez was i ja wieczorem sobie zamówiłam.
Dobry dzien. Byliśmy na urodzinach u mojej koleżanki. Brat dzwonil, że się zareczyl. Zaliczyłam wieczorny sexik. Tak więc jestem szczęśliwa.kwiatakacji, nikicia86, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My wczoraj bylismy na ogrodku porzadki robic po zimie. Super pogoda byla.
co do aviomarinu to tez mi lekarz w poprzedniej ciazy zabrinil brac. Nie dlsc ze zygalam non stop to jeszcze mam chorobe lokomocyjna i pytalam lekarza czy na podroz moge wziac i niestety zabronil. -
nick nieaktualny
-
Witam się z terminem na 24 grudnia
. Jestem już czerwcową mamą 2014, a właściwie majową, ale termin był na czerwiec i tam też się udzielałam. Tu pewnie nie będę jakoś wybitnie często zaglądać ze względu na mojego cudnego 10,5 miesięczniaka, ale wszystkim Wam życzę spokojnych, nudnych ciąż
.
Wspomnę tylko, że ciąża jak najbardziej planowana, chcieliśmy, żeby między dziećmi była mała różnica wieku. I dziś wyszła druga kreska.
pozdrawiam ciepło wszystkie grudniowe mamy!Flakonik, halwaya, NataliaK, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Acha, termin na Wigilię, ale najprawdopodobniej będę miała wywoływany poród dwa tygodnie wcześniej. W pierwszej ciąży miałam pih (nadciśnienie w trzecim trymestrze) i tak się wówczas postępuje. Lekarz mi powiedział, że z reguły w kolejnych ciążach jest tak samo, więc mogę się już spodziewać takiego rozwiązania.
Poza tym wszystkie Was zachęcam, abyście pilnowały lekarzy, żeby na początku ciąży zrobili Wam badanie na przeciwciała cmv. To cholernie istotne i zalecane, a niektórzy lekarze to bagatelizują i robią tylko toxoplazmozę i różyczkę. Nie będę się tutaj wdawać w szczegóły, czemu na to uczulam, jeżeli ktoś chce sprawdzić, to zapraszam do prześledzenia tematu "badanie cmv" w dziale komplikacje, opisałam tam swoją historię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:40
Flakonik, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika wrote:Witam się z terminem na 24 grudnia
. Jestem już czerwcową mamą 2014, a właściwie majową, ale termin był na czerwiec i tam też się udzielałam. Tu pewnie nie będę jakoś wybitnie często zaglądać ze względu na mojego cudnego 10,5 miesięczniaka, ale wszystkim Wam życzę spokojnych, nudnych ciąż
.
Wspomnę tylko, że ciąża jak najbardziej planowana, chcieliśmy, żeby między dziećmi była mała różnica wieku. I dziś wyszła druga kreska.
pozdrawiam ciepło wszystkie grudniowe mamy!
Witaj :* Gratulacje drugiej fasolki. super jest taka mala roznica wiekuKourtney lubi tę wiadomość
-
Martynika ja miałam badania w pierwszej ciąży robione z jednego oznacznika, a jeszcze przed zajsciem w tą ciążę lekarz zlecił cytomegalie z 2 oznacznikow. Wiec mojego nie muszę pilnować
Gratuluję dzidziusia !
Nikicia- jak przetrwalam 7 dni po spodziewanym terminie miesiaczki i nic sie nie stalo ( w ciazy pozamacicznej i przy poronieniu 7 dni po terminie @ zaczynalam plamic), potem jeszcze gin potwierdził, ze jest zarodek w jaju i w prawidlowym miejscu. Od tego czasu ciezko Mi utrzymac jezyk za zębami. Teraz już niedopuszzam myśli, ze coś będzie nie tak. -
Porządny lekarz, obyśmy wszystkie takich miały
.
W ogóle to moja trzecia ciąża, pierwsza zakończyła się w okolicach 6 tygodnia, ale trzy miesiące później począł się mój synek i teraz też wierzę, że wszystko będzie dobrze. Z ciekawostek, to nadal karmię piersią, ponoć nie ma do tego przeciwwskazań w ciąży, jeżeli jest bezpieczna, choć starszaki często same się wówczas odstawiają, bo mleko zmienia smak.
Hashija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeniuchuje w lozku i nie mam sily wstasac. Jestem glodna a boje sie cokolwiek zjesc bo strasznie mnie mdli.
A jak u was z piersiami? Mnie bola jak dotkne. Tak samo zawsze mialam kilka dni przed @ a od kiedy jestem w ciazy to caly czas tak mam.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Taaak, dokładnie takie same jak w pierwszej ciąży... infekcja intymna!!! Już wczoraj się zaczęło i podejrzewałam, że to zwiastun ciąży. Poprzednim razem nie mogłam się tego pozbyć żadnymi lekami do końca pierwszego trymestru, mam nadzieję, że teraz tak nie będzie.
Poza tym cisza. W pierwszej ciąży mdłości mi się zaczęły po 6. tygodniu, a po 12. minęły z dnia na dzień.
-
Piersi bola i sa duuze. Mialam duze ale teraz sa jeszcze wieksze. Ciezko sie z niMi w lozku ulozyc.
Mdlosci jeszcze sa ale male, nie utrudniają mi zycia.
Flakonik kiedy wybierasz sie do lekarza z tymi wymiotami?
Martynika ja tez już mam za soba infekcje intymna w 5 tyg ciazy. Ale jak narazie pimafucin dowcipnie podziałał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:28
-
Witam Was i ja
Z ogromnym jakby kacem od samego rana, tak mnie strasznie suszy
Martynika Gratulacje :* Niech ładnie się rozwija fasolka
Ja juz jutro mam wreszcie wizytę i wreszcie się dowiem czy serduszko bije...
Mnie piersi bolą tylko przy dotykaniu.Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyW srode mam wizyte u gina. Wiec do srody wytrzymie jakos.
wydaje mi sie ze jest ciut lepiej. Opanowalam sttategie jak jesc. jeszcze terazmaz zrobil mi gorzki rumianek i zrobilo mi sie lepiej po kilku lyzeczkach.
Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość