X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamowimy dzisiaj na kolacje kababy. haha wiem ze dlugo w moim zoladku nie posiedzi ale mam taka ochote ze musze :D Dzisiaj udalo mi sie zjesc cale jablko! A to wiecej niz jeden gryz wiec.to duzy sukces :) a reszta to muszepo jednym gryzie, albo dwie lyzki czegos.
    i zaden intensywny zapach nie moze sie ulatniac w domu...

halwaya, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dzisiaj serwuje skrzydelka ala KFC z frytkami i warzywami takze zapraszam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:15

Flakonik, Tinusia, halwaya lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:39

Poz!omka., nikicia86, kwiatakacji, Chichibi lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik uważaj z tymi kebabami, bo od kebaba tez unosi sie intensywny zapach :P Ojj Frytki z Mcdonalda to dopiero pycha :D ja zrobiłam w piekarniku takie mrożone karbowane :P Juz od wczoraj wieczora za mna chodziły :P

Tinusia, nikicia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u Ciebie to przez te straszne wymioty waga poleciała w dół. U mnie stoi w miejscu a brzuszek jak już pisałam delikatnie zaokrąglony:) Staniki póki co są dobre ale z czasem pewnie będą do wymiany. 9 maja mam wesele dobrze, że sukienka luźna jest to się w nią zmieszczę przynajmniej mam taką nadzieję:) Mi schudły ręce, nogi tylko brzuszek się zaokrąglił może dlatego, że jem mało a często:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dostaniecie aż tyle urlopu? My prowadzimy własną firmę a i tak ciężko nam będzie tydzień wygospodarować.

Ja staram się unikać fastfoodów ale fakt jak jest ochota to ciężko sobie odmówić. Ja mam ochotę na piwo i następnym razem na grilla kupię piwo Bavaria bo ma 0,0% ;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze te wszystkie piwa 0,0% mają jakiś % alkoholu, np. 00,2 % , więc nie sa tak do końca piwem bez alkoholowym :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:05

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bavaria ma dokładnie 0,0% wiem bo czytałam. I mogą je pić kobiety w ciąży;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poszperac o tej bavari, może tez sie skusze :)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Noo mozecie mi pogratulowac. :/ Wczoraj pierwsze wymioty. W pracy. Tragedia byla. Po pracy wzielam pol aviomarinu za zaleceniem mojej gin. Przeszlo. Spalam jak zabita. Tez czescie chodzicie siku? Bo ja to nin stop bym chodzila mimo ze nie pije duzych ilosci wody. Z reszta apetyt u mnie dopiero na wieczor wraca. Wczesniej zmuszam sie by zjesc cojolwiek.

Że tak się wtrącę, bo czasem was podglądam trzymając mocno zaciśnięte kciuki - upewniałaś się co do aviomarinu? Ja duuużo wymiotowałam (byłam nawet na obserwacji w szpitalu) i do tej pory niestety mi się zdarza. Ale gin stanowczo odradzał te tabletki. Nawet na ulotce masz, że w I trymestrze zabronione (dopiero w II i III pod kontrolą lekarza).

Tak czy siak, życzę powodzenia i nudnych ciąż wam wszystkim!

Hashija lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Gratulacje :* Witamy w grudniowych mamusiach. Piękna beta. Ktory do dpo? A no i na kiedy wychodzi cie przewidywany TP? zebym mogla do listy dopisac ;)

Przewidziany termin to 9 grudnia ale niestety mam za sobą puste jajo płodowe w maju ubuegłego roku...wiec póki nie zobacze na USG, że wszystko jest oki proszę mnie nie wpisywać....

pierwsza beta 1350 bruga po 48h 3780...mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze....wizyta u Pani gin w najbliższy wtorek....

Oby było dobrze....musi...:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica. nie mamy problemow z urlopem. Wtedy zawsze ktos o podobnej funkcji przejmuje nasze.pbowiazki wiec spoko. zawsze zostawiamy ten caly urlop na wakacje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 22:16

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza oki rozumiem. Teraz musi byc dobrze :)

Z tym aviomarinem to tez mi sie dziwne wydaje ze ci zalecila brac...bo to sa mocne tabletki. ..

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie 1,5 dnia, a tu już tyle popisałyście ;)
    Widzę, że już większość z Was ma plany wakacyjne.My w sumie też zaplanowaliśmy urlop jeszcze przed ciążą. Teoretycznie wypada to już w 2 trymestrze, więc jeśli nie będzie przeciwwskazań to się wybierzemy.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Latanie samolotem w 2 trymestrze to raczej indywidualna sprawa, jeśli cisza nie jest zagrożona to myślę że nie ma przeciwwskazań. A wiem ze niektóre linie lotnicze kobiet w 3 trymestrze nie chce przewozić...

racja,przyjęło się, że kobiet w 3 trymestrze mogą nie wpuścić na pokład,bo różnica ciśnień itp. mogą wywołać przedwczesny poród (a w sumie jakby im się dzieci na pokładzie tak rodziły to powinny potem latać za darmo :D )

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tez wesele znajomych czeka ale to w pazdzierniku dopiero ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wesele w rodzinie w sierpniu, ale to już sie pochwalimy do tego czasu.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie rodzinne wesele we wrześniu :D Jeśli wszystko dobrze pójdzie to z wielkim brzuchem będę :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, znowu mnie na wieczór biora takie refleksje, czy tam wszystko dobrze się rozwija, naczytałam się o pustym jaju płodowym, które daje takie same objawy jak normalna ciąża tylko ze zarodek sie nie rozwija.. :-D Już coraz bliżej wizyty, a ja wciąż rozmyślam , nie cierpie mieć takiej niepewności :D W dzień myśle, na pewno wszystko jest dobrze, wieczór nadchodzi to mam wątpliwości :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ