Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Noo mozecie mi pogratulowac.
Wczoraj pierwsze wymioty. W pracy. Tragedia byla. Po pracy wzielam pol aviomarinu za zaleceniem mojej gin. Przeszlo. Spalam jak zabita. Tez czescie chodzicie siku? Bo ja to nin stop bym chodzila mimo ze nie pije duzych ilosci wody. Z reszta apetyt u mnie dopiero na wieczor wraca. Wczesniej zmuszam sie by zjesc cojolwiek.
-
Ja od 4 tc ciągle chodziłam siku, z 5 razy przed snem i jeszcze w nocy pare razy
w 5 tc też jeszcze sikałam dużo, a teraz w 6 tc już tak nie mam, mam nadzieje ze to nie wróży nic złego
Pij elektrolity jak wymiotujesz, żeby uzupełnić wszystko co trzeba
Hashija lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Co do opalania się to mi moja gin powiedziała ze tylko brzuszka nie opalać a tak to śmiało, byłam w 6msc jak byliśmy na Krecie i normalnie na słońcu leżałam tylko brzuszek zakrylam
Sikac też chodzę częściej ale to przez to ze mi się chce non stop pić, mam ciągle wrażenie suchości w buzi
Dziewczyny wybieracie sie w tym roku na wakacje? Bo my chcemy w czerwcu lecieć gdzieś do ciepełkaPoz!omka. lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:Mi z poprzedniej ciąży zostalo 7 kg a teraz jeszcze 1kg w gore przez zatrzymaną wode. Choruje też na Hashimoto i jest to przyczyną mojej niedoczynności tarczycy.. przy tym ponoć latwo nabiera się wagi. W ciąży mam mocne postanowienie unikać słodyczy. Teraz akurat to nie problem jak mnie mdli.
Ja nie jem w ogóle słodyczy bo teraz nie mam na nie wcale ochoty. Przez post też nie jadłam bo miałam takie postanowienie, gazowane napoje też odrzuciłam ale jem regularnie co 2,5 - 3 godziny małe porcje.
Zauważyłyście już zmiany w wyglądzie swoich brzuszków?
My w tym roku może wybierzemy się nad polskie morze na parę dni.
-
O, to super, bo juz myslałam ze bede musiala byc bladzioch w tym roku
Mnie najbardziej suszy w nocy i nad ranem , jakbym kaca miała
Od wczoraj wieczora coś sie stało, moja ukochana woda przestaje mi smakować, teraz bym piła tylko sok jabłkowo-brzoskwiniony
My w tym roku chcieliśmy jechać na mazury, ale jeszcze nie wiem jak to będzie.
Jak już jesteśmy przy wakacjach, to znowu sie zastanawiam, czy można pływać w ciąży normalnie ?Powinnyśmy być juz w II trymestrze podczas wakacji, to chyba nic się nie stanie?
Alicja.
-
Wakacje...planowalismy trip do rumunii mojej kochanej. Ale raczej odpada tyle km w aucie w ciazy. Takze zapewne w moje ulubione miejsce skoczymy w Polsce a mianowicie bieszczady. Mam ochote sie zaszyc w gluszy.
a wiecie jak wyglada latanie samolotem w ciazy?
Anka1101 lubi tę wiadomość
-
Evka wrote:Wakacje...planowalismy trip do rumunii mojej kochanej. Ale raczej odpada tyle km w aucie w ciazy. Takze zapewne w moje ulubione miejsce skoczymy w Polsce a mianowicie bieszczady. Mam ochote sie zaszyc w gluszy.
a wiecie jak wyglada latanie samolotem w ciazy?
W drugiej ciąży latała samolotem jak już miała brzuszek, i też nic złego się nie stało, wiele kobiet z brzuchami widziałam w samolotach normalnie latały. Pamiętam jak leciałam z siostrą i jeszcze mieliśmy małe turbulencje, ale wszystko w porządkuAnka1101, halwaya lubią tę wiadomość
Alicja.
-
No właśnie probiotyki, od kiedy można je brać? teraz już ? Bo jak bralam dwa lata temu antykoncepcje to pamiętam że ciągle gdzieś nad wodą łapałam bakterie
albo grzybice.. straszne.
Alicja.
-
Latanie samolotem w 2 trymestrze to raczej indywidualna sprawa, jeśli cisza nie jest zagrożona to myślę że nie ma przeciwwskazań. A wiem ze niektóre linie lotnicze kobiet w 3 trymestrze nie chce przewozić...
Jeśli ciąży nic nie zagraża to i pływanie super wpływa bo obciąża kręgosłup -
Karola1990 - Tak, ja zauważyłam
czasami mi wywala tak brzuch ze nie da sie tego ukryć
Nie wiem od czego to zależy, najbardziej na wieczór tak mam, wydaje mi się ze to podobnie jak przed okresem, bo też zawsze brzuch miałam powiększony
Wczoraj np byliśmy na długim spacerze i nie mogłam tego ukryć , aż mój M się usmiechał bo brzuszek wyglądał jak ciążowy
A dodam że jestem szczupła więc od razu to się rzuca w oczy
Alicja.
-
nick nieaktualnyMy jak jeszcze nie byłam w ciąży planowaliśmy lecieć na Zakhynthos. Teraz w ciąży to sama nie wiem. Może wybierzemy się do Włoch. Uwielbiam włoskie jedzenie. Może samochodem, a może polecimy. Fajnie byłoby wynająć jakiś dom nad morzem. Ale serio nie wiem jak będzie.
Właśnie zastanawiam się nad tym lataniem, z jednej strony lubię i to wygoda, ale z drugiej trochę strach. -
Anka1101 wrote:Dziewczyny wybieracie sie w tym roku na wakacje? Bo my chcemy w czerwcu lecieć gdzieś do ciepełka
My zaplanowalismy urlop jeszcze przed poczęciem. Jedziemy w nasze stałe miejsce nad polskie morze, gdzie synek ma super Podworko do zabawy, a my pokójz osovnym wejściemi tarasikiemAnka1101 lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:My zaplanowalismy urlop jeszcze przed poczęciem. Jedziemy w nasze stałe miejsce nad polskie morze, gdzie synek ma super Podworko do zabawy, a my pokójz osovnym wejściemi tarasikiem
Supermojego męża nie da sie mowic na polskie wakacje wiec zostaja nam tylko ciepłe kraje
Mysle moze nad Grecją lub Grand Canaria ale na Canarie leci sie 5h wiec dosc sporo a do Grecji tylko 3h. Ale tak naprawde to my na last minute załatwiamy wiec co nam pani w biurze zaproponuje w korzystnej cenie to to wybierzemy
Hashija lubi tę wiadomość
-
Aż wstyd się przyznać ale ja za granica to byłam w Pradze z Wycieczką szkolna, i w Albecu niemieckim z rodzicami. A tak to tylko polskie morze. Glownie przsz jod który byl zalecany przez lekarzy dla naszego synka. Ale tez zbieramy kase przez rok zeby na wakacje wyjechac.
-
nick nieaktualnyAnka1101 wrote:Super
mojego męża nie da sie mowic na polskie wakacje wiec zostaja nam tylko ciepłe kraje
Mysle moze nad Grecją lub Grand Canaria ale na Canarie leci sie 5h wiec dosc sporo a do Grecji tylko 3h. Ale tak naprawde to my na last minute załatwiamy wiec co nam pani w biurze zaproponuje w korzystnej cenie to to wybierzemy
My lecieliśmy 5 godzin na Fuerteventurę. Masakra. Bez ciąży myślałam, ze oszaleję. W ciąży bym nie dała rady.