X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

Flakonik lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny strasznie mdli ale na wieczór a rano z głodu tylko wiec nie ma tragedi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obecnie ciesze jak uda mi sie wypic cokolwiek ;) Na szczescie na noc te wymioty ustaja. Wiec bede chyba zmuszona do jedzenia w nocy. :D
    Mam zachcianke na kebaba! Teraz. a wszystko juz pozamykane.

halwaya, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to teraz nocny tryb życia musisz najeść sie za cały dzień :P Życzę Ci więcej zachcianek a mniej wymiotów ! :-) Ja mam własnie zachcianke na frytki :-D Normalnie już bym je sobie zrobiła, ale czytałam że lepiej nie jadać takich rzeczy teraz :-(

Flakonik lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja sie obecnie ciesze jak uda mi sie wypic cokolwiek ;) Na szczescie na noc te wymioty ustaja. Wiec bede chyba zmuszona do jedzenia w nocy. :D
    Mam zachcianke na kebaba! Teraz. a wszystko juz pozamykane.

Ja pić to bym mogła non stop ale jedzenia najlepiej nie pokazuj chodź dziś zjadłam 1/4 kurczaka z frytkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:23

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenie a ty pisalas ze zmienil ci sie termin na 28?zmienic ci na liscie czy zostawic ten z OM?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Flakonik to teraz nocny tryb życia musisz najeść sie za cały dzień :P Życzę Ci więcej zachcianek a mniej wymiotów ! :-) Ja mam własnie zachcianke na frytki :-D Normalnie już bym je sobie zrobiła, ale czytałam że lepiej nie jadać takich rzeczy teraz :-(

Hehe ja też mam zachcianki na frytki. Wczoraj sobie zrobiłam w piekarniku - myślę, że takie są ok - w końcu to tylko ziemniaki. Teraz zjadłam pizzę. Staram się jeść na co mam ochotę - bo w dzień mam mdłości i wieczorem odpuszczają .
    Za tydzień idę na wykład z położną na temat żywienia w ciąży - zobaczę co powie ciekawego.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z pracy. Mdli mnie lekko, ale jestem dzielna.
    Powiedziałam dzis mojej managerce o ciąży. Troche ja tym zaskoczyłam, ale zaznaczyłam, że nikt nie wie i na razie chce by też nikomu nic nie mówiła. Zobaczymy jak to będzie, bo ona jest wloszka i jest dość emocjonalna.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    M@rzenie a ty pisalas ze zmienil ci sie termin na 28?zmienic ci na liscie czy zostawic ten z OM?
    Flakonik niech zostanie ten z om na razie... Może po kolejnym usg znowu się odmieni ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki nie mam mdlosci i zachcianek to staram sie zdrowo odzywiac kasze, warzywa itp . Pamietam jak wymiotowalam z mlodym to nic nie jadlam :/
    Pozatym teraz przed ciaza przybylo mi 6 kg (w ciagu roku) wiec staram sie nie przesadzac z jedzeniem.
    mam nadzieje ze w tej ciazy mdlosci mnie omina. Ale i tak mam zalecenie diety od internisty bo mam ppdrazniony zoladek i musze jesc bardzo lekkostrawnie :(

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiitam sie z lazienki. :/
    Dzisiaj taka piekna pogoda a ja sie chyba znowu nigdzie nie rusze przez to.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie:) U mnie mdłości brak oby jak najdłużej tak zostało:)Ja też się staram zdrowo odżywiać co by nie jeść za dwoje a dla dwojga:)A mam skłonności do tycia i tylko moja silna wola sprawia, że mam rozmiar 36/38:) wiem, że gdybym sobie pozwoliła na niezdrowe jedzenie to momentalnie waga idzie do góry i to ostro.

Miłego dnia:*

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jeszcze Cię wymioty męczą? Współczuję....Biedactwo;(

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wspolczuje :(

ja sie jeszcze nie ciesze ze mdlosci i wymiotow nie mam bo w poprzedniej ciazy zaczeky sie w 7 tyg....

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję Żywiec Zdrój ale Nałęczowiankę też lubię. Niestety nie piję za dużo bo i tak mega czesto sikam i chyba bym z kibelka nie schodzila. Ja tez staram sie zdrowo odżywiać ale brak mi apetytu i np. wczoraj byliśmy w kinie i pozwoliłam sobie na porcję nachosów z sosem serowym. Mam nadzieję, że w takie dni gdy na nic nie mam ochoty taka porcja budyniu z torebki bie zaszkodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest piekna pogoda. U was tez?Musze chocby nie wiem co wybrac sie dzisiaj na spacerek

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie tak od wczoraj męczy zgaga strasznie masakra ze zadzwonilam do lekarza i on ze preparat na zgage który jest najlepszy i nie wchlania sie to Gaviscon i od wczoraj troche mi lepiej ale to była masakra :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i jak zrobilas drugi test dzisiaj?

• Hashija Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witam nowe mamusie:) U mnie mdłości brak oby jak najdłużej tak zostało:)Ja też się staram zdrowo odżywiać co by nie jeść za dwoje a dla dwojga:)A mam skłonności do tycia i tylko moja silna wola sprawia, że mam rozmiar 36/38:) wiem, że gdybym sobie pozwoliła na niezdrowe jedzenie to momentalnie waga idzie do góry i to ostro.

Miłego dnia:*

Mi z poprzedniej ciąży zostalo 7 kg a teraz jeszcze 1kg w gore przez zatrzymaną wode. Choruje też na Hashimoto i jest to przyczyną mojej niedoczynności tarczycy.. przy tym ponoć latwo nabiera się wagi. W ciąży mam mocne postanowienie unikać słodyczy. Teraz akurat to nie problem jak mnie mdli.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tą piękną pogodę :-) Bezchmurne niebo, az się miło wstaje :-) Flakonik, biedna :-( pij dużo elektrolitów :-( Ja dziś za szybko też się nie rusze dziś nigdzie, bo mój M odsypia po nocce w pracy więc pozostaje mi posiedziec na balkonie :P

Ps. Jak myślicie, można w ciąży normalnie na słońcu się opalać? bo skoro w za gorącej wodzie grzac się nie można, to jak to jest ze słońcem?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ