SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

Flakonik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny strasznie mdli ale na wieczór a rano z głodu tylko wiec nie ma tragedi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obecnie ciesze jak uda mi sie wypic cokolwiek ;) Na szczescie na noc te wymioty ustaja. Wiec bede chyba zmuszona do jedzenia w nocy. :D
    Mam zachcianke na kebaba! Teraz. a wszystko juz pozamykane.

halwaya, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to teraz nocny tryb życia musisz najeść sie za cały dzień :P Życzę Ci więcej zachcianek a mniej wymiotów ! :-) Ja mam własnie zachcianke na frytki :-D Normalnie już bym je sobie zrobiła, ale czytałam że lepiej nie jadać takich rzeczy teraz :-(

Flakonik lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja sie obecnie ciesze jak uda mi sie wypic cokolwiek ;) Na szczescie na noc te wymioty ustaja. Wiec bede chyba zmuszona do jedzenia w nocy. :D
    Mam zachcianke na kebaba! Teraz. a wszystko juz pozamykane.

Ja pić to bym mogła non stop ale jedzenia najlepiej nie pokazuj chodź dziś zjadłam 1/4 kurczaka z frytkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:23

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenie a ty pisalas ze zmienil ci sie termin na 28?zmienic ci na liscie czy zostawic ten z OM?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Flakonik to teraz nocny tryb życia musisz najeść sie za cały dzień :P Życzę Ci więcej zachcianek a mniej wymiotów ! :-) Ja mam własnie zachcianke na frytki :-D Normalnie już bym je sobie zrobiła, ale czytałam że lepiej nie jadać takich rzeczy teraz :-(

Hehe ja też mam zachcianki na frytki. Wczoraj sobie zrobiłam w piekarniku - myślę, że takie są ok - w końcu to tylko ziemniaki. Teraz zjadłam pizzę. Staram się jeść na co mam ochotę - bo w dzień mam mdłości i wieczorem odpuszczają .
    Za tydzień idę na wykład z położną na temat żywienia w ciąży - zobaczę co powie ciekawego.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z pracy. Mdli mnie lekko, ale jestem dzielna.
    Powiedziałam dzis mojej managerce o ciąży. Troche ja tym zaskoczyłam, ale zaznaczyłam, że nikt nie wie i na razie chce by też nikomu nic nie mówiła. Zobaczymy jak to będzie, bo ona jest wloszka i jest dość emocjonalna.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    M@rzenie a ty pisalas ze zmienil ci sie termin na 28?zmienic ci na liscie czy zostawic ten z OM?
    Flakonik niech zostanie ten z om na razie... Może po kolejnym usg znowu się odmieni ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki nie mam mdlosci i zachcianek to staram sie zdrowo odzywiac kasze, warzywa itp . Pamietam jak wymiotowalam z mlodym to nic nie jadlam :/
    Pozatym teraz przed ciaza przybylo mi 6 kg (w ciagu roku) wiec staram sie nie przesadzac z jedzeniem.
    mam nadzieje ze w tej ciazy mdlosci mnie omina. Ale i tak mam zalecenie diety od internisty bo mam ppdrazniony zoladek i musze jesc bardzo lekkostrawnie :(

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiitam sie z lazienki. :/
    Dzisiaj taka piekna pogoda a ja sie chyba znowu nigdzie nie rusze przez to.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie:) U mnie mdłości brak oby jak najdłużej tak zostało:)Ja też się staram zdrowo odżywiać co by nie jeść za dwoje a dla dwojga:)A mam skłonności do tycia i tylko moja silna wola sprawia, że mam rozmiar 36/38:) wiem, że gdybym sobie pozwoliła na niezdrowe jedzenie to momentalnie waga idzie do góry i to ostro.

Miłego dnia:*

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jeszcze Cię wymioty męczą? Współczuję....Biedactwo;(

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wspolczuje :(

ja sie jeszcze nie ciesze ze mdlosci i wymiotow nie mam bo w poprzedniej ciazy zaczeky sie w 7 tyg....

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję Żywiec Zdrój ale Nałęczowiankę też lubię. Niestety nie piję za dużo bo i tak mega czesto sikam i chyba bym z kibelka nie schodzila. Ja tez staram sie zdrowo odżywiać ale brak mi apetytu i np. wczoraj byliśmy w kinie i pozwoliłam sobie na porcję nachosów z sosem serowym. Mam nadzieję, że w takie dni gdy na nic nie mam ochoty taka porcja budyniu z torebki bie zaszkodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest piekna pogoda. U was tez?Musze chocby nie wiem co wybrac sie dzisiaj na spacerek

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie tak od wczoraj męczy zgaga strasznie masakra ze zadzwonilam do lekarza i on ze preparat na zgage który jest najlepszy i nie wchlania sie to Gaviscon i od wczoraj troche mi lepiej ale to była masakra :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i jak zrobilas drugi test dzisiaj?

• Hashija Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witam nowe mamusie:) U mnie mdłości brak oby jak najdłużej tak zostało:)Ja też się staram zdrowo odżywiać co by nie jeść za dwoje a dla dwojga:)A mam skłonności do tycia i tylko moja silna wola sprawia, że mam rozmiar 36/38:) wiem, że gdybym sobie pozwoliła na niezdrowe jedzenie to momentalnie waga idzie do góry i to ostro.

Miłego dnia:*

Mi z poprzedniej ciąży zostalo 7 kg a teraz jeszcze 1kg w gore przez zatrzymaną wode. Choruje też na Hashimoto i jest to przyczyną mojej niedoczynności tarczycy.. przy tym ponoć latwo nabiera się wagi. W ciąży mam mocne postanowienie unikać słodyczy. Teraz akurat to nie problem jak mnie mdli.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tą piękną pogodę :-) Bezchmurne niebo, az się miło wstaje :-) Flakonik, biedna :-( pij dużo elektrolitów :-( Ja dziś za szybko też się nie rusze dziś nigdzie, bo mój M odsypia po nocce w pracy więc pozostaje mi posiedziec na balkonie :P

Ps. Jak myślicie, można w ciąży normalnie na słońcu się opalać? bo skoro w za gorącej wodzie grzac się nie można, to jak to jest ze słońcem?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ