X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) pisałam wcześniej, że liczę, że uda mi się dołączyć i właśnie zobaczyłam dwie kreski na teście. Jutro rano powtórzę. Przyjmiecie jeszcze jedną grudniówkę? :)
    Pewnie :-) Gratulacje :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

Anka1101 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny czy Wy też czujecie ciągły głód? ja zjem coś i po godzinie znowu czuję takie ssanie w żołądku i jak czegoś nie zjem od razu to nie mogę wytrzymać takie mam mdłości :-(
    Ja tak miałam w poprzednim tygodniu :P I od tamtej pory zapijałam wodą, dużo wody i pomagało :-) Żeby nie dopuszczać do tego ssania wydaje mi się że najlepiej po jedzeniu co chwile popijać sobie coś :-) Albo przegryzać, może paluszki ? :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 Gratulacje :-) I dużo zdrówka :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci to ja w pierwszej ciazy tez poznalam plec w 12 tyg na usg prenatalnym :) ale teraz najpierw chce zibaczyc serce i byc spokojniejsza. I do wizyty u lekarza z seksem sie wstrzymuje . Wole miec pewnosc ze jest ok :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A macie tak że przestają Was boleć piersi ? Czy bolą cały czas mocno ? Bo ja schemace znowu jak przestały mnie boleć dzis na wieczór i zaczynam się denerwować :P

Mnie bolą tylko przy dotykaniu. Tak same z siebie już nie.

Poz!omka., Flakonik lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:04

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja tak miałam w poprzednim tygodniu :P I od tamtej pory zapijałam wodą, dużo wody i pomagało :-) Żeby nie dopuszczać do tego ssania wydaje mi się że najlepiej po jedzeniu co chwile popijać sobie coś :-) Albo przegryzać, może paluszki ? :P
    Jak zacznę przegryzać coś co chwila to do końca ciąży jak beczkowóz będę wyglądać ;-) Chyba jednak spróbuję z wodą ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    m@arzenie dzięki :) może zwariowałam, że tak szybko jedno po drugim ale chciałam, żeby Olek miał się z kim bawić :) oby tylko wszystko dobrze było. A jak Ty się czujesz? pierwsza ciąża czy kolejna?

Ja też chciałam taka mala różnice wieku ale mój mąż się nie dał namówić a teraz będzie 2lata i 2msc różnicy :-)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to też nie jakaś ogromna różnica :)

m@rzenie właśnie ja się bałam, że jak pierwsze zajęło nam 2 lata to i drugie może tyle potrwać a tu proszę :) ale się cieszę.
    A ja całkiem odwrotnie założyłam ;-) Myślałam, że raz dwa, cykl lub dwa i dzidek jest ;-) ale w końcu się udało :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a na kiedy Ci termin wychodzi?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A macie tak że przestają Was boleć piersi ? Czy bolą cały czas mocno ? Bo ja schemace znowu jak przestały mnie boleć dzis na wieczór i zaczynam się denerwować :P
    mnie przez dzień mniej bolą a rano jak wstaję z łóżka to najbardziej czuję:)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) pisałam wcześniej, że liczę, że uda mi się dołączyć i właśnie zobaczyłam dwie kreski na teście. Jutro rano powtórzę. Przyjmiecie jeszcze jedną grudniówkę? :)
    gratulacje!!:)też bym chciała taka małą różnice między dziećmi mieć ale teraz celem jest utrzymanie tej ciązy:)

justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flakonik lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Cześć:)można z Wami popisać?tydzień temu dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, chociaz z początku panikowałam że to pozamaciczna bo cały czas bolała mnie tylko jedna strona brzucha a właściwie okolice jajnika czasami ból nie do zniesienia i wylądowałam na izbie przyjęć i okazało się, ze to przez torbiele bo wychodowałąm 2 na jajnikach po stymulacji ;/ 2 dni temu na szczęście pojawił się pęcherzyk w macicy ok 4 mm. I dziasiaj 21 dpo byłam na wizycie neistety nic więcej nie widać a pecherzy tylko trochę podrósł do 4,7 mm a jestem 4t6dz i martwię się że jest za mały ten pęcherzyk jak sądzicie?

Hej. Jasne :) Wazne ze rosnie. Wedlug mnie jest wszystko prawidlowo :) Pecherzyk rosnie dziennie tak ok1mm ale nie jest powiedziane ze musi 1mm i jak troche wiecej czy mniej to juz jest cos nie tak.
    Na kiedy wychodzi ci termin porodu? :)
    no i gratulacje przede wszystkim :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:14

Kourtney lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, troche mi ulżyło :-) Bo zeszły tydzień bolały jak cholera a najbardziej na wieczór, az czułam ulge sciagajac stanik :D a od tego tygodnia, bolą przy dotyku tylko a na wieczór prawie wcale :P Więc jak czuje ledwo ledwo ból, to juz panikuje strasznie :D Jak moj M planuje juz przyszlosciowe wydatki, to ciągle zbijam go z tematu mówiąc ze nie wiadomo czy tam wgl serduszko zaczeło bic :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Witamy :* Gratulacje ! :)
    Jasne ze przyjmiemy. Dla kazdej wystarczy spokojnie miejsca :D
    Zazdroszcze takiej malej roznicy wieku. Tez mi sie taka marzy. Ale narazie pierwsza ciaza. Czas pokaze co bedzie dalej :)
    Jeszcze raz gratki i rozgosc sie w naszym watku :*

justyna14, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Flakonik a próbowałaś imbir stosować na mdłości?

My się jeszcze nie przytulamy, bo fizycznie nie daję rady. Ale pozwolenie od gin jest :-)

Jaką wodę pijecie? Dostałam przykaz picia wody niskozmineralizowanej 2 litry dziennie. Ja pije primavere :-)

Probowalam. Niestety nie sprawdza sie , ma za intenstywny smak do mnie co tez powoduje odruch wymiotny.

Ja wode zywiec zdroj. Jakos tak od zawsze ja pije i najbardziej lubie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Mnie bolą tylko przy dotykaniu. Tak same z siebie już nie.

U mnie tak samo :P

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ