X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    My lecieliśmy 5 godzin na Fuerteventurę. Masakra. Bez ciąży myślałam, ze oszaleję. W ciąży bym nie dała rady.

No a my jeszcze z dzieckiem chcemy leciec chyba sama bym oszalała.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Karola1990 - Tak, ja zauważyłam :-) czasami mi wywala tak brzuch ze nie da sie tego ukryć :P Nie wiem od czego to zależy, najbardziej na wieczór tak mam, wydaje mi się ze to podobnie jak przed okresem, bo też zawsze brzuch miałam powiększony :P Wczoraj np byliśmy na długim spacerze i nie mogłam tego ukryć , aż mój M się usmiechał bo brzuszek wyglądał jak ciążowy :D A dodam że jestem szczupła więc od razu to się rzuca w oczy :D

Właśnie ja zawsze miałam płaski brzuch, nic tam nie było a teraz widzę jak w leginsach i obcisłej bluzce jest takie zaokrąglenie od pępka w dół. W normalnych spodniach i bluzce tego w ogóle nie widać tylko w tych leginsach tak jakbym była cały czas najedzona a jeszcze nic nie przytyłam:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już przytyłam 2 kg ! wmawiam sobie, że to woda w organizmie.. a wcale nie jem więcej niż zwykle ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 13:27

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Właśnie ja zawsze miałam płaski brzuch, nic tam nie było a teraz widzę jak w leginsach i obcisłej bluzce jest takie zaokrąglenie od pępka w dół. W normalnych spodniach i bluzce tego w ogóle nie widać tylko w tych leginsach tak jakbym była cały czas najedzona a jeszcze nic nie przytyłam:)

Ja bo już mam po południu taki brzuch jak z synem w 4msc, a gdzie tam do grudnia chyba predzej pekne bo już z nim miałam ogromny brzuch :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he :-) Mój brzuch tylko przytył, wagowo stoje w miejscu :D Koleżanka mi kiedyś mówiła, Ty taka chuda to jak bedziesz w ciąży to chyba dopiero w 6 miesiacu bedzie widać u Ciebie brzuch, a wlasnie jest na odwrót, wydaje mi sie że u tych szczupłych brzuch pokazuje się najszybciej :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie tak wlasnie myslalam o tym brzuchu i juz sie martwic zaczelam wchodze czytam a wy o brzuszku jezu jaki ja mam dzis wielki brzuch jak w 5 miesiacu czytalam troche wlasnie i to przez trawienie wzdecia zaparcia ale rowniez macice bo sie rozrasta ja dzis w dresach wszystko mnie cisnie i przeszkadza ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mam tak samo. Zawsze byłam szczupła ale brzuszek zawsze miałam i teraz do tego wzdęcia itp. I serio już coś tam widać. I wydaje mi się, że też utyłam mimo, że jem mniej niż przed ciążą. I chyba będę musiała kupić nowy stanik bo stare już trochę cisną.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez stanik zmieniłam na większy :P Na szczęscie mam większe staniki pochowane jeszcze z czasów tabletek anty, bo wtedy miałam rozmiar większe :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weszlam na wage i 1,5kg mniej ! :/

Co do wakacji to my zawsze na prawie caly okres wakacji sie gdzies wybieramy. W tym roku tez mamy juz zaplanowane wszystko ale to zalezy od tego jak bede sie czula...Samolot tez wchodzi w gre bo na pewno do Francji lecimy na 3tyg,potem polskie morze, Szwecja i Emiraty na pewno. I to tyle. Ale jak bede ciagke tak rzygac jak kot to chyba wszystko szlak trafi. Moj maz uwielbia zwiedzac rozne kraje i tak w kazdym roku gdzies indziej. Zanim zaszlam w ciaze mielismy troche dalsze loty w planach ale juz to zmienilismy bo nie wysiedze az tyle w samolocie normalnie a co dopiero w ciazy.

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie to moze zabrzmi ale to beda dla nas juz ostatnie wakacje w dwojke! :) Potem wszedzie z dzieckiem bedzie sie jezdzic.

Kourtney lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w planie w sierpniu wyjazd do PL. I juz teraz zastanawiam się czy samochodem czy samolotem. Problem w tym, że w PL by nam się samochod przydał, bo ja mam rodzinę w Opolu a mój facet jest z Gdańska.
    W poprzedniej ciazy byliśmy samochodem to często musieliśmy się na siku zatrzymywać ;) No i nogi mi puchly. Wolalabym teraz lecieć. Nie wiem czy mnie do samolotu jeszcze wpuszcza.. ale chyba jednak zdecydujemy się na auto.. akurat w styczniu zmienillismy na mniejsze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:45

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    My się wybieramy na wakację w czerwcu to już będzie 14 tydz. Myślimy o Grecji gdzieś albo Sardynii - co prawda ginekolog mi powiedziała, żeby wybrać bardziej umiarkowany klimat ale co roku jeździmy w tym okresie i jakiś super upałów to nie ma - polskie lato jest czasem bardziej gorące . Będziemy wybierać z last minute czekamy tylko na USG w 12 tyg czy wszystko ok.
    Co do brzuszka to jakoś specjalnie nie widzę - wagę mam ciągle taką samą . Jestem szczupła ale płaskiego brzucha jakoś się nie dorobiłam:)
    Stanik też już musiałam kupić większy - to mnie najbardziej martwi bo normalnie mam duże piersi a jak jeszcze będą rosły :/
    No i dzisiaj o dziwo - bez mdłości - jupi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziwnie to moze zabrzmi ale to beda dla nas juz ostatnie wakacje w dwojke! :) Potem wszedzie z dzieckiem bedzie sie jezdzic.

No my mieliśmy w planach , zająć się robieniem dzidziusia na wakacjach. Mieliśmy upatrzone Karaiby w czerwcu - jako takie ostatnie szalone wakacje.
    No ale wyszło jak wyszło. Trochę mi szkoda tych szalonych wakacji, bo teraz jednak trzeba będzie uważać na siebie. Ale wakacje muszą być!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w planach wakacyjnych kierunek Chorwacja autkiem jeśli z dzidzia będzie wszystko ok :-)
    A dzisiaj smigamy do znajomych na grilla kurcze musze cos eymyslec ze nie pije bo znajomi nie wiedza chcemy dopiero powiedzieć jak będzie dobrze hmm

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy w planach mieć szalone wakacje i dopiero w wakacje albo pod koniec przyłożyć się do robienia fasolki :P No ale jak widac, nie da sie zaplanowac tego :P Przez to ciepełko i słonko aż nachodzi mnie myśl o zimnym piwku :D A to jeszcze długa droga żeby znów się napić piwka latem :D może za rok :P
    Teraz walcze z ochotą na frytki :o Chyba jednak sobie zrobie :-)

rewelka lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia moze powiedz ze bierzesz jakies lekarstwa,antybiotyki to powinni dac spokoj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chce srode! :)
    W pn robie jeszcze bete zeby swiezo przed wizyta byly aktualne wyniki.

• Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu jak spotkalismy sie ze znajomymi to powiedzialam im wstępnie co jest na rzeczy, tylko ze to jeszcze nic pewnego :-) Bo mój ból zęba mnie wydał, nie mogłam żadnej tabletki wziąć którą mi oferowano :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik tez o tym myslalam :-) poza tym powiem ze jestem kierowca bo autkiem pojedziemy i tylko maz bedzie pił wiec ktos musi wrocic do domku mam nadzieję że nie beda nic podejrzewać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:11

• Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:38

nikicia86 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ