Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Poz!omka. wrote:bella88 witam Cie w grudniowych mamusiach
Jak samopoczucie?
Dziewczyny co do badań, mam na tyle zaufanego lekarza, że jakoś się tym nie martwie czy wszystkie zbędne badania dostane, wierze że on wie co robi
Najbardziej teraz przejmuje się czy wgl tam serduszko jestJutro o tej godzinie bede juz po usg
Witam kochanaJa też bym chciała już usłyszeć serduszko. Może jutro się skuszę na usg? Bo lekarz raczej odpada 20 bo nie będę mogła przyjechać. Głównie mi chodzi o to L4. Myślicie że inny mi wypisze? Nie wiem co zrobić
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Poz!omka. wrote:Bóli nie mam, ale to chyba dlatego ze biore luteine dopochwowo, lekarz powiedział ze po luteinie powinny sie takie bóle uspokoić, ale mam za to kłucia takie czasami z lewej strony tak nisko bardzo, na wzgórku łonowym? tak gdzieś w tamtych okolicach.Najczesciej wieczorem.
Dokładnie mam to samo. Też biorę lutke dopochwowo. I mam takie "pokłówanie" od czasu do czasu. -
Moim zdaniem większość lekarzy którzy prywatnie Cie przyjmą nie powinni miec z tym problemu zeby L4 wypisać od razu
Moja koleżanka była tak wcześnie na nfz i nie chciał jej wypisać, poszła prywatnie to od razu dostała L4.
Spróbować nie zaszkodziI trzymam kciuki za piękne serduszko
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Tutaj nie ma przeciwwskazań do pracy w nocy. Wiele moich koleżanek tak pracowało. Nie ma L4 'z okazji ciąży' (muszą być bardzo poważne powody, zagrożona ciąża itp.). Pozatym prawo nie chroni ciężarnej. Jeśli zdecydują sie zlikwidować jakieś stanowisko to to, że jesteś w ciąży to nie ma żadnego znaczenia. Ogólnie w Polsce naprawdę jest o niebo lepiej jeśli chodzi o ciążę (a tak wszyscy narzekają)
-
Tak to prawda, moja siostra w anglii mieszka i tam dopiero w 12 tygodniu zaczeli ją traktować jak w ciąży, wczesniej jak była na usg to jej powiedzieli ze może to ciaza a moze nie, i kazali normalnie lecieć w cieple kraje na wakacje i sie nie przejmowac..Bo miala wtedy wątpliwosci.. Więc fakt, w polsce jest zupełnie inaczej pod tym względem.
halwaya lubi tę wiadomość
Alicja.
-
Oczywiście jak chciałam w poprzedniej ciąży iść na dniówkę to nie było problemu, ale wtedy nie miałam jeszcze dziecka, więc mogłam pracować jak chciałam. Teraz jedynym rozwiązaniem jest nocna zmiana, bo mój facet pracuje zmianowo. A nie chcemy na całe dnie oddawać dziecka do przedszkola.
Ja pracuję 5h tylko, resztę trochę śpię nad ranem, potem odsypiam jeszcze po południu. Dzięki temu i dzień spędzam z dzieckiem i nie musimy martwić się o opiekę, gdy są ferie czy gdy dziecko jest chore. -
Flakonik wrote:Halwaya na noc? a twoj pracodawca wie zejestes w ciazy? U nas w PL kobiety nie moga pracowac wnocy. tak jest przynajmniej w prawie .
Dokładnie. Też miałam pracę zmianową 12-godzinną. Dlatego mam L4. I mój pracodawca musiał to zrozumieć. Ta praca nie jest dla kobiet w ciąży. -
Flakonik wrote:Ide na rynek sie przewietrzyc. Mam dosc siedzenia wdomu a rumianek pompgl i juz troche tylko mnie mdli
Ja mam straszny problem z mdłościamiMdli mnie od rana do nocy i ciężko mi sobie z tym radzić, zwłaszcza, że o ciąży wiedzą poza mężem i szefową tylko trzy osoby, więc muszę robić dobrą minę do złej gry. Nie wiem jak to zniosę i będę dalej pracować.
Gratuluję nowym zaciążonym i trzymam kciuki za nas wszystkie.
Sama czekam na wtorkową wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że zobaczę już.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
Ja teraz robie po 10h
7 do 17 i tez mi sie wydaje ze mam caly dzien z głowy
Bo za nim coś zaczne spokojnie robić zeby gdzies pójść czy pojechac po pracy to juz po 18 sie robi i praktycznie to już wieczór. Nawet nie mam kiedy posprzątać dobrze w domu, dzis chyba sie za to wezme, bo juz nie moge patrzec jak moje kłaki latają po całym domu.. Też Wam tak wypadają włosy ?? Bo mi tragicznie !!! Już szału dostaje, ciągle tylko z ramion sciągam luzem włosy, wypadaja sobie same jak nawet nic z nimi nie robie , straszne.
halwaya lubi tę wiadomość
Alicja.
-
Ja przed pozytywnym testem brałam Prenatal complex, a teraz biore pregna plus. No przed zajściem w ciąże tez mi wypadały ale teraz wypadaja tak tragicznie ze az łzy mi sie cisna do oczu
One są wszędzie, dosłownie wszędzie
ostatnio nawet na gąbce do zmywania znalazłam, albo wyciągając czyste pranie z pralki
takie kłębki zwinięte
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
Madleine wrote:Ale asecurin to oslonowy na uklad pokarmowy. Musisz miec probiotyk ginekologiczny albo popochwowy albo doustny tez jest.
W takim razie bede musiała dokupić gineintima. Mam jedna tabletke dowcipną to profilaktycznie 1 na tydzień ma być aplikowana. -
Chichibi wrote:W tej liście jest "grupa krwi i Rh" . musze to robić? Wiem jaką mam grupę krwi bo oddawałam krew i mam specialną kartę z grupą krwi, którą noszę ze sobą.. Czy wszytsko musi to byc na papierze?
Ja kiedys tez oddawalam krew i mam karte z pieczatka z grupa krwi I rh. Jak to pokazesz to Nie musisz robic dodatkowo badania. Grupa krwi przez Ten czas raczej Ci sie nie zmienila -
Na szkole rodzenia mi powiedziano, że szpital uznaje wyłącznie badanie krwi, tj.musi być wynik laboratorium. Nie wpis do książeczki, karta z grupą krwi, itd. Tego ponoć nie uznają i są w tej kwestii restrykcyjni (jak trafiłam w 27 tygodniu do szpitala z kolką nerkową, to, chociaż całe życie wiem doskonale jaką mam grupę, musiało to być na papierze i robili).
Co do zwolnienienia, to lekarz w razie czego może chyba wypisać trzy dni wstecz, ale prywatny powinien wypisać bez problemu, jak powiesz jaka jest sytuacja. -
Jak bylam szykawana do operacji przy pozamacicznej to kazali przyniesc ta ksiazeczke z krwiodastwa i na spokojnie to zaakceptowali. Widac co szpital to inna polityka. Na szczescie uniknelam opeacji bo pozamaciczna sama obumierala i sie wchlonela.
Moj gin tez powiedzial, ze moge mu ja przyniesc zamiast robi kolejne wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:49