X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakimś wyjątkiem. Wcale się nie stresuję ani nie zastanawiam , że coś nie tak. Nawet mi się nie wydaję, żeby coś mogło być nie tak. Chyba jakaś nieświadoma jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

No i jeszcze jedno pytanie. L4 mam do 20 i na 20 miałam iść do lekarza. Niestety zapomniałam że muszę być wtedy w sądzie oddalonym o jakieś 250km od miejsca zamieszkania i nie dam rady przyjechać. Jak myślicie. Czy jak pójdę do jakieś lekarza tam na miejscu, prywatnie oczywiście, to czy wypisze mi bez problemu L4?
    idz do lekarza 21 bo skoro masz L4 do 20 to następne będzei dopiero od 21 więc wystarczy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji zazdroszczę Ci takiego nastawienia:)ja tak mam pewnie przez moje przejścia bo rok temu poroniłam więc pewnie dlatego jestem przewrażliwiona:)ale co ma być to będzie, wszystko w rękach Boga:)

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to moja 1 ciąża - trochę z zaskoczenia więc może dlatego takie podejście. I też się zgadzam - co ma być to będzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty już zaczynasz 7 tydz więc do przodu, ja jak bede na wizycie za 2 tyg to dopiero bede na Twoim etapie i jak zobacze serduszko to bede najszczesliwsza na świecie:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny jak tylko napisałam, że mój chrześniak taki grzeczny to chyba wykrakałam... Za chwilę zaczął płakać. Ale to jak. Więc sprawdziłam pieluszkę - sucho. Mały dalej ryczy. Dałam herbatkę. Nie chciał. To mleko - też nie chciał. Dalej ryczy aż się cały trzęsie. Noszę go gugam gagam, zabawiam nic.... ryczy i ryczy. Dałam smoka, wypluwa, dzwoniłam do mamy to już wracała. Nosiłam go jeszcze z 15 minut i czułam się bezradnie. Przyszła mama, wzięła go na ręce i momentalnie przestał płakać. Wiem, że może jestem dziwna, ale pierwszy raz miałam coś takiego... Myślałam, że oszaleję w pewnym momencie bo brakowało mi już pomysłów, a dzieciak aż się krztusił z tego płaczu. Przyszłam do domu i się poryczałam. Mam wrażenie, że nie nadaję się na matkę. Byłam z małych raptem chwilę a już panikowałam i miałam dość a co będzie z moim? Nie będę mogła liczyć, że ktoś przyjdzie, weźmie go na ręce i się uspokoi. Boję się, cały czas ryczę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coś Ty:) takie myśli zawsze przychodzą ale zobaczysz jak bedziesz miała swoje maleństwo yo bedziesz wiedziała co jest dla niego dobre, co go uspokoi, sama Twoja obecność bedzie na niego wpływałą kojąco:)dla tamtego dziecka jestes obca można powiedziec a Twoje od razu wyczuje mamę więc będzie dobrze i napewno sobie poradzisz i bedziesz dobrą mamuśką :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Dziewczyny, mam pytanie, czy macie spadki energii? Pytam z tego powodu, bo cały weekend przeleżałam ogarnięta totalną apatią, brakiem apetytu, nudnościami i niemocą. Brak sił totalny mnie dopadł, aż zaczęłam myśleć, że może coś jest nie tak... Nie wiem jak ja jutro do pracy wstanę... :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    idz do lekarza 21 bo skoro masz L4 do 20 to następne będzei dopiero od 21 więc wystarczy:)
    Tylko ze mój lekarz przyjmuje tylko w poniedziałki w mojej okolicy a w inne dni w wawie czyli jakieś 60km ode mnie. I tu jest pies pogrzebany. No nic. Zadzwonie jutro do przychodni i powiem o co chodzi to może mi wypisze bez wizyty a we wtorek odbiore a jak nie to zapytam czy inny mi wypisze. Zobaczymy.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dobry wieczór. Dziewczyny, mam pytanie, czy macie spadki energii? Pytam z tego powodu, bo cały weekend przeleżałam ogarnięta totalną apatią, brakiem apetytu, nudnościami i niemocą. Brak sił totalny mnie dopadł, aż zaczęłam myśleć, że może coś jest nie tak... Nie wiem jak ja jutro do pracy wstanę... :(
    Ja tak mam cały czas. W ogóle jakąś spiaczke mam także chyba norma :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam i wczoraj jak sprzatalam to co chwila musiałam robić przerwy żeby poleżeć bo taka zmęczona się czuje a dzisiaj to jest już masakra chyba spadek ciśnienia bo jutro deszcz ma być:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica kochana, wez pod uwage,ze to jego mama a to Synus mamusi :-) chcial mame i koniec. Twoje malenstwo bedzie do Ciebie przywiazane. Zobaczysz. Beda sytuacje podbramkowe ale bedziecie we dwoje - Ty i Twoj mąż. Na mojego Synka dzialaly tajne chwyty ktore znalismy tylko my :-) glowa do gory :-) zobaczysz, ze bedzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, że macie dużo racji ale i tak jestem przerażona. Nigdy nie miałam takiego ataku paniki. Zastanawiam się w jaki sposób powinnam wyczuć swoje dziecko, zrozumieć czego chce. Boje się, że jak maluch będzie płaczliwy to będę chodziła sfrustrowana:( zazwyczaj na płacz pomaga zmiana pieluchy albo karmienie, ale bywa różnie, dziecko może mieć kolkę, być chore... I ten odgłos płaczącego dziecka Ci do ucha, masakra:( chyba kupię sobie stopery do uszu:P Nie chcę mojego stresu wyładowywać na dziecku. Mam nadzieję, że jak się urodzi wszystkie moje obawy minął. Ale do tej pory mam kolejne zmartwienie pod tytułem "Jak to będzie gdy urodzi się maluch". Niektóre z Was mają już dzieci - to zupełnie inna bajka bo wiecie co jak. Normalnie Wam zazdroszczę !

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego wieczoru dziewczyny !!!

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, ze rodzilam 5,5 roku temu to pamietam moje obawy. Mialam takie przekonanie, ze jak w szputalu moje dzidcko placze to inni mysla ze jestem zla matka, ze sie nie nadaje. Strach przed pierwszym przewinieciem... wierz mi nie Ty jedna mialas takie obawy. Ale to po prostu sie wypracowuje. Malymi kroczkami

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie mam takich myśli, czuje ze sobie poradze, a może to dlatego że opiekowałam się już wieloma dziećmi, pracowałam jako niania tu i tam i aktualnie też taka mam prace, no i pomieszkiwałam kiedys z siostra i jej maluchami :P Bardziej mnie przeraża to co jest teraz i co będzie, czy tam wszystko prawidłowo się rozwija, czy moje dziecko będzie zdrowe itp. :P Jutro wielki dzień, tak to przeżywam ze nie macie pojęcia, a tu jeszcze trzeba rano wstać do pracy :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:

dokłądnie mam takie same obawy;/
    a powiedzcie Was też brzuch tak boli nad ranem jak wstaniecie, jest cały napięty?bo w dzien mi przechodzi to uczucie i tylko jak sie położe odpocząć to czuje brzuch ale tylko tak pod pępkiem z prawej strony, dziwnie;/

He he , ja tak miałam cały czas, ale juz mi przeszło :P Teraz tylko mnie dopada takie coś jak np dużo sprzątam czy coś robie, dziś tak miałam i się bardzo wystraszyłam, aż miałam pretensje do siebie że może nie powinnam tyle brać na siebie, ale z drugiej strony nie cierpie siedziec w syfie i nie wyobrażam sobie nie sprzątać mieszkania cała ciąze, jak ja nie zrobie to nie bedzie nigdy tak ładnie :D Musiałam się położyć bo aż mnie wzdęło , ale to chyba po tym rollo :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja tez nianiuje :-) w tym miesiacu zrezygnowalam z szukania pracy, a dzidcko ktorym sie opiekowalam mialo zostac z dziadkiem, bo jego mama mila prawie same popoludniowki. Mi to barxzo na reke bylo, zeby te pierwsze tygodnie odpoczac, dac bąbelkowi spokojne warunki na utrzymanie sie. Po poronieniu balam sie nadwyrezac. Jutro spotkam sie z ta kobitkom i zobaczymy co dalej czy bedzie chciala zebym wrocila czy inaczej jej sie sprawy ulozyly. Nam kasa by sie przydala, ale nie wiem czy mój mąż się zgodzi.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli chodzi o opieke nad dzieckiem to obaw nie mam. Raczej boje sir porodu. Przy cc mialam zapasc a mlody wyladowal na 2 tyg na oiomie. Teraz chce rodzic naturalnie i modle sie zeby tym razem wszystlo poszlo ok. Lekarz poki co przdciwskazan nie widzi....kolejna cesarka mnie przeraza.

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica - polecam (już teraz, bo potem po porodzie średnio jest kiedy czytać) Język Niemowląt - Tracy Hogg - z tego się dowiesz jak rozróżnić dany płacz ;)

Mi tak dziecko wyło pierwszą noc po wyjściu do domu - kompletnie nie wiedziałam o co chodzi.. nie powiem jak się czułam i jeszcze nikogo, kto mógłby mi coś doradzić.

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ