X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A kiedy mówi się, że skurcz jest bolesny? jak silny jest to ból?
    Ja od dwóch dni czuję czasami ból na samym dole brzucha, taki lekko okresowy, przychodzi szybko i szybko przechodzi. Nie wiem czy to jakiś ucisk, bo mała ma główkę na dole...jak myślicie? Ten ból pojawia się w zasadzie zaraz pod brzuchem ciążowym..

Tez miałam takie bóle jak piszesz. Pomogło mi dopiero regularne łykanie magnezu.

moniek90 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:54

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tez miałam takie bóle jak piszesz. Pomogło mi dopiero regularne łykanie magnezu.

Magnez łykam, ale z różną częstotliwością. Raz jedną tabletkę dziennie, raz dwie. Może powinnam faktycznie zacząć łykać go regularnie.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jedź, ale postaraj się wyciszyć, żeby nie pogłębić tych skurczy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wy tak o facetach.. a Moj Malz poki co pomaga mi;) czesto mnie tula,caluje i brzuszka tez. Co do mebli to razem jezdzimy,kupujemy tak samo ciuszki dla dziecka te co kupilam to kupowalam z Nim,nawet jak w lumpku bylam byl ze mna. Na zakupy ze mna jezdzi po hipermarketach hmm tak sie zastanawiam czy niedlugo to sie nie skonczy:pp ;)
    Wogole to mi powiedzial pare dni temu,ze zastanawia sie gdzie bede pracowala po macierzynskim? Bo umowa mi sie pod koniec tego roku konczy i mi nie przedluza. Ja sie zapytalam czemu pyta? Myslalam.ze chodzi mu o kase,ze nie bede miala pracy i lipa a On,ze Jemu dobrze jak jest teraz tzn jak siedze w domu:) i ze moglabym nie pracowac,On i tak narazie na dwie roboty dziala. Milo mi sie zrobilo i pewnie zeby nie kredyt nasz moze bym pomyslala o takim siedzeniu az ten Dzidzius co sie urodzi nie pojdzie do przedszkola ale pewnie nie bedziemy mogli sobie na to pozwolic:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Magnez łykam, ale z różną częstotliwością. Raz jedną tabletkę dziennie, raz dwie. Może powinnam faktycznie zacząć łykać go regularnie.

Ja już zaczęłam 2 opakowanie, 3 x dziennie biorę po jednej. Tak samo żelazo z racji lekko obniżonej hemoglobiny. Oczywiście, nie zaszkodzi zasięgnąć porady lekarza w tej kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:36

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ten ból miałam tylko raz rano, jak jeszcze w łóżku leżałam. Zobaczę jak to będzie dalej wyglądało. Jak się sytuacja będzie powtarzać to pogadam o tym z lekarzem.

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, zaczęłaś dzisiaj 30 tydzień :D

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej flakonik jedzcie na IP koniecznie i daj znac co sie dzieje. Trzymam kciuki

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak sytuacja?

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej Ania,doszlo do Ciebie to lozeczko z tym calym zestawem do niego czy nadal czekasz?
    dostałam wczoraj list przewozowy od k ex ale nie doszło dzisiaj ;/ mam nadzieje że będzie jutro

stars2345 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik pisz koniecznie co i jak wyszlo na IP

Ja siedze na necie w poszukiwaniu nowych przepisow na dania gorace,miesne bo przychodzi w koncu w sobote I tura gosci:p na wchodziny.. niestety nasz salon taki maly,ze tyle osob nie pomiesci na raz, dlatego tez z Nami jutro bedzie 14 osob bo wiecej nie da rady..

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:19

moniek90, ZieloneOliwki, Mama-julka, iNso87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Moniek, zaczęłaś dzisiaj 30 tydzień :D

No :-D trójka z przodu to już poważna sprawa :-D czuję się tak....staro :-P

Mama-julka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena współczuję! Ja w ciągu miesiąca byłam już 5 razy u stomatologa. Zaczęło się od niewinnego bólu zęba a skończyło wyrwaniem, później kanałowe (zapalenie ropne), a teraz niedawno plomby na trzech kolejnych, tak mi zęby poleciały w ciąży... Ale przewidziałam to, bo mam baaardzo słabe i podatne zęby...

Inso polecam Ci roladkę z kurczaka, jest szybka w przygotowaniu i może być i na zimno i na ciepło, ja akurat robię ze szpinakiem, czosnkiem i fetą bo lubimy, ale może być z pieczarkami czy co tam lubicie... :)

Flakonik i jak?

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia krokieeeety! aż mi ślinka cieknie!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:58

Tinusia lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Flakonik trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku
    Ja właśnie robię krokiety z pieczarkami cebulką papryką kukurydzą i żółtym serem. Wieczorkiem nastawię barszczyk :) jutro odwiedzą nas teście i moi rodzice. Pierwszy raz od kiedy mieszkamy na swoim ;) rano zrobię sałatkę z gyrosem i jajka w majonezie. Na szczęście moja mama zrobi pomidorki z mozarellą a teściowa upiecze szarlotkę :)
    Umyłam dzisiaj okna i co ? Przed chwilą przeszła u nas burza i wszystko do połowy ochlapane... robota głupiego... jak ja to uwielbiam :/

Ale mi narobiłaś smaka tym barszczykiem! aż mi ślinka pociekła :-D
    Z resztą krokiety też niczego sobie :-D idealna kompozycja :-D mam ostatnio strasznego smaka na takie kwaśno-octowe potrawy :-D
    Co do okien to mnie też kiedyś złapał deszcz w trakcie mycia, teraz sprawdzam prognozę pogody przed myciem :-D

Flakonik coś ucichła......

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek u mnie barszczyk wczoraj gotowany jeszcze jest-zapraszam:D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystkie szalejecie z tymi barszczykami :-D ja też chcę :-D jeszcze ogórkową chcę!! :-D ojejku ja wszystko chcę :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogórkowa!!! :D też bym zjadła!!
    Wczoraj miałam ochotę na bigos, taki kwaśny i dobrze doprawiony :D

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ