Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moniek90 wrote:A kiedy mówi się, że skurcz jest bolesny? jak silny jest to ból?
Ja od dwóch dni czuję czasami ból na samym dole brzucha, taki lekko okresowy, przychodzi szybko i szybko przechodzi. Nie wiem czy to jakiś ucisk, bo mała ma główkę na dole...jak myślicie? Ten ból pojawia się w zasadzie zaraz pod brzuchem ciążowym..
Tez miałam takie bóle jak piszesz. Pomogło mi dopiero regularne łykanie magnezu.moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze Wy tak o facetach.. a Moj Malz poki co pomaga mi;) czesto mnie tula,caluje i brzuszka tez. Co do mebli to razem jezdzimy,kupujemy tak samo ciuszki dla dziecka te co kupilam to kupowalam z Nim,nawet jak w lumpku bylam byl ze mna. Na zakupy ze mna jezdzi po hipermarketach hmm tak sie zastanawiam czy niedlugo to sie nie skonczy:pp
Wogole to mi powiedzial pare dni temu,ze zastanawia sie gdzie bede pracowala po macierzynskim? Bo umowa mi sie pod koniec tego roku konczy i mi nie przedluza. Ja sie zapytalam czemu pyta? Myslalam.ze chodzi mu o kase,ze nie bede miala pracy i lipa a On,ze Jemu dobrze jak jest teraz tzn jak siedze w domu:) i ze moglabym nie pracowac,On i tak narazie na dwie roboty dziala. Milo mi sie zrobilo i pewnie zeby nie kredyt nasz moze bym pomyslala o takim siedzeniu az ten Dzidzius co sie urodzi nie pojdzie do przedszkola ale pewnie nie bedziemy mogli sobie na to pozwolic:) -
moniek90 wrote:Magnez łykam, ale z różną częstotliwością. Raz jedną tabletkę dziennie, raz dwie. Może powinnam faktycznie zacząć łykać go regularnie.
Ja już zaczęłam 2 opakowanie, 3 x dziennie biorę po jednej. Tak samo żelazo z racji lekko obniżonej hemoglobiny. Oczywiście, nie zaszkodzi zasięgnąć porady lekarza w tej kwestii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:36
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Flakonik pisz koniecznie co i jak wyszlo na IP
Ja siedze na necie w poszukiwaniu nowych przepisow na dania gorace,miesne bo przychodzi w koncu w sobote I tura gosci:p na wchodziny.. niestety nasz salon taki maly,ze tyle osob nie pomiesci na raz, dlatego tez z Nami jutro bedzie 14 osob bo wiecej nie da rady..ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena współczuję! Ja w ciągu miesiąca byłam już 5 razy u stomatologa. Zaczęło się od niewinnego bólu zęba a skończyło wyrwaniem, później kanałowe (zapalenie ropne), a teraz niedawno plomby na trzech kolejnych, tak mi zęby poleciały w ciąży... Ale przewidziałam to, bo mam baaardzo słabe i podatne zęby...
Inso polecam Ci roladkę z kurczaka, jest szybka w przygotowaniu i może być i na zimno i na ciepło, ja akurat robię ze szpinakiem, czosnkiem i fetą bo lubimy, ale może być z pieczarkami czy co tam lubicie...
Flakonik i jak?iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tinusia wrote:Flakonik trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku
Ja właśnie robię krokiety z pieczarkami cebulką papryką kukurydzą i żółtym serem. Wieczorkiem nastawię barszczykjutro odwiedzą nas teście i moi rodzice. Pierwszy raz od kiedy mieszkamy na swoim
rano zrobię sałatkę z gyrosem i jajka w majonezie. Na szczęście moja mama zrobi pomidorki z mozarellą a teściowa upiecze szarlotkę
Umyłam dzisiaj okna i co ? Przed chwilą przeszła u nas burza i wszystko do połowy ochlapane... robota głupiego... jak ja to uwielbiam
Ale mi narobiłaś smaka tym barszczykiem! aż mi ślinka pociekła
Z resztą krokiety też niczego sobieidealna kompozycja
mam ostatnio strasznego smaka na takie kwaśno-octowe potrawy
Co do okien to mnie też kiedyś złapał deszcz w trakcie mycia, teraz sprawdzam prognozę pogody przed myciem
Flakonik coś ucichła...... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny