X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A kiedy mówi się, że skurcz jest bolesny? jak silny jest to ból?
    Ja od dwóch dni czuję czasami ból na samym dole brzucha, taki lekko okresowy, przychodzi szybko i szybko przechodzi. Nie wiem czy to jakiś ucisk, bo mała ma główkę na dole...jak myślicie? Ten ból pojawia się w zasadzie zaraz pod brzuchem ciążowym..

Tez miałam takie bóle jak piszesz. Pomogło mi dopiero regularne łykanie magnezu.

moniek90 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:54

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tez miałam takie bóle jak piszesz. Pomogło mi dopiero regularne łykanie magnezu.

Magnez łykam, ale z różną częstotliwością. Raz jedną tabletkę dziennie, raz dwie. Może powinnam faktycznie zacząć łykać go regularnie.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jedź, ale postaraj się wyciszyć, żeby nie pogłębić tych skurczy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wy tak o facetach.. a Moj Malz poki co pomaga mi;) czesto mnie tula,caluje i brzuszka tez. Co do mebli to razem jezdzimy,kupujemy tak samo ciuszki dla dziecka te co kupilam to kupowalam z Nim,nawet jak w lumpku bylam byl ze mna. Na zakupy ze mna jezdzi po hipermarketach hmm tak sie zastanawiam czy niedlugo to sie nie skonczy:pp ;)
    Wogole to mi powiedzial pare dni temu,ze zastanawia sie gdzie bede pracowala po macierzynskim? Bo umowa mi sie pod koniec tego roku konczy i mi nie przedluza. Ja sie zapytalam czemu pyta? Myslalam.ze chodzi mu o kase,ze nie bede miala pracy i lipa a On,ze Jemu dobrze jak jest teraz tzn jak siedze w domu:) i ze moglabym nie pracowac,On i tak narazie na dwie roboty dziala. Milo mi sie zrobilo i pewnie zeby nie kredyt nasz moze bym pomyslala o takim siedzeniu az ten Dzidzius co sie urodzi nie pojdzie do przedszkola ale pewnie nie bedziemy mogli sobie na to pozwolic:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Magnez łykam, ale z różną częstotliwością. Raz jedną tabletkę dziennie, raz dwie. Może powinnam faktycznie zacząć łykać go regularnie.

Ja już zaczęłam 2 opakowanie, 3 x dziennie biorę po jednej. Tak samo żelazo z racji lekko obniżonej hemoglobiny. Oczywiście, nie zaszkodzi zasięgnąć porady lekarza w tej kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:36

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ten ból miałam tylko raz rano, jak jeszcze w łóżku leżałam. Zobaczę jak to będzie dalej wyglądało. Jak się sytuacja będzie powtarzać to pogadam o tym z lekarzem.

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, zaczęłaś dzisiaj 30 tydzień :D

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej flakonik jedzcie na IP koniecznie i daj znac co sie dzieje. Trzymam kciuki

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak sytuacja?

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej Ania,doszlo do Ciebie to lozeczko z tym calym zestawem do niego czy nadal czekasz?
    dostałam wczoraj list przewozowy od k ex ale nie doszło dzisiaj ;/ mam nadzieje że będzie jutro

stars2345 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik pisz koniecznie co i jak wyszlo na IP

Ja siedze na necie w poszukiwaniu nowych przepisow na dania gorace,miesne bo przychodzi w koncu w sobote I tura gosci:p na wchodziny.. niestety nasz salon taki maly,ze tyle osob nie pomiesci na raz, dlatego tez z Nami jutro bedzie 14 osob bo wiecej nie da rady..

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:19

moniek90, ZieloneOliwki, Mama-julka, iNso87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Moniek, zaczęłaś dzisiaj 30 tydzień :D

No :-D trójka z przodu to już poważna sprawa :-D czuję się tak....staro :-P

Mama-julka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena współczuję! Ja w ciągu miesiąca byłam już 5 razy u stomatologa. Zaczęło się od niewinnego bólu zęba a skończyło wyrwaniem, później kanałowe (zapalenie ropne), a teraz niedawno plomby na trzech kolejnych, tak mi zęby poleciały w ciąży... Ale przewidziałam to, bo mam baaardzo słabe i podatne zęby...

Inso polecam Ci roladkę z kurczaka, jest szybka w przygotowaniu i może być i na zimno i na ciepło, ja akurat robię ze szpinakiem, czosnkiem i fetą bo lubimy, ale może być z pieczarkami czy co tam lubicie... :)

Flakonik i jak?

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia krokieeeety! aż mi ślinka cieknie!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:58

Tinusia lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Flakonik trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku
    Ja właśnie robię krokiety z pieczarkami cebulką papryką kukurydzą i żółtym serem. Wieczorkiem nastawię barszczyk :) jutro odwiedzą nas teście i moi rodzice. Pierwszy raz od kiedy mieszkamy na swoim ;) rano zrobię sałatkę z gyrosem i jajka w majonezie. Na szczęście moja mama zrobi pomidorki z mozarellą a teściowa upiecze szarlotkę :)
    Umyłam dzisiaj okna i co ? Przed chwilą przeszła u nas burza i wszystko do połowy ochlapane... robota głupiego... jak ja to uwielbiam :/

Ale mi narobiłaś smaka tym barszczykiem! aż mi ślinka pociekła :-D
    Z resztą krokiety też niczego sobie :-D idealna kompozycja :-D mam ostatnio strasznego smaka na takie kwaśno-octowe potrawy :-D
    Co do okien to mnie też kiedyś złapał deszcz w trakcie mycia, teraz sprawdzam prognozę pogody przed myciem :-D

Flakonik coś ucichła......

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek u mnie barszczyk wczoraj gotowany jeszcze jest-zapraszam:D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystkie szalejecie z tymi barszczykami :-D ja też chcę :-D jeszcze ogórkową chcę!! :-D ojejku ja wszystko chcę :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogórkowa!!! :D też bym zjadła!!
    Wczoraj miałam ochotę na bigos, taki kwaśny i dobrze doprawiony :D

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: