X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moniek90 a co cwiczycie na tych zajeciach?? Czy ktoras z Was wykonuje jakies cwiczenia dla ciezarnych w domku??

W poniedziałki są aktywniejsze ćwiczenia, wzmacniające mięśnie rąk, nóg, rozciągające na okolice miednicy, podnoszenie lekkich ciężarków, ćwiczenia na piłkach, na matach, w zależności od dnia. Za każdym razem jest trochę inaczej. Zawsze natomiast instruktor kładzie nacisk na odpowiednie oddychanie w czasie ćwiczeń :-)
    Piątki są spokojniejsze, ćwiczymy boso na matach z elementami jogi, na równowagę, wzmacniamy kręgosłup itp. ogólnie polecam taką aktywność :-)
    O ile oczywiście nie ma przeciwwskazań od lekarza :-)

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja też nie pomogę, bo raczej nie mam problemu ze wzdęciami. Wydaje mi się, że lekkostrawna dieta pomaga na wzdęcia :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obiecalam sobie ze na zwolnieniu cos sobie bede cwiczyc, widzialam ze u nas tez prowadza takie zajecia ale podoba mi sie tez aqua aerobik bo tam tez ciezarne chodza i sie jezzcze nie zdecydowalam;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji nie smuc się bo dzidzia czuje :)

Może Cię pocieszy to że ja na wszystko chdze sama - badania szkoła rodzenia itp bo mój ma takie głupie zmiany że zawsze wypada że jest w pracy. A i wieczory spedzam sama bo pracuje albo na nocke 22, albo na 18 albo na 12 w południe wtedy już wogole cały dzień sama jestem bo wraca ok. 21... Także nie smuc się inni maja gorzej :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, gdzie chodziz sz na te zajęcia ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek, gdzie chodziz sz na te zajęcia ??

U mnie w Rudzie Śląskiej w klubie fitness są takie zajęcia :-) Chcesz dokładne namiary? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chce ciekawa jestem gdzie w rudzie bo ja mieszkam Katowice Panewniki także zaraz obok rudy teoretycznie, bo ruda jest ogromną :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wirku w Studiu Energia, ten klub jest w Centrum Handlowym Domino zaraz obok Plazy :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jeszcze w miarę :D a jaka cena ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80 zł za cały miesiąc, niestety trzeba wykupić miesięczny abonament. Plus przy pierwszym karnecie 20zł za kartę :-) Następny cykl rusza chyba za dwa tygodnie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurcze, jak mnie wzdęło to puścić nie chce, wysikać się nie idzie, jeszcze te kopniaki po pęcherzu...
    Za chwilę "nastoletnia żona mojego ojca" na TVN STYLE ;o dla mnie przerażające i jednocześnie zaskakujące, co kieruje takimi ludźmi kiedy się ze sobą wiążą...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    80 zł za cały miesiąc, niestety trzeba wykupić miesięczny abonament. Plus przy pierwszym karnecie 20zł za kartę :-) Następny cykl rusza chyba za dwa tygodnie :-)

Dzięki Moniek :) to chyba tam zadzwonie i zapytam. Przy dałoby się poruszać coś bo zarosne grzybem normalnie :P

MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam Hobbita na tvn. Uwielbiam cala sage i władców pierscieni :):)

moniek90, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - już mi lepiej jak się wyżaliłam. Jakoś tak nie byłam przygotowana na to i zadziałały hormony. Jakoś zleci, byle dzidzia nie wywijała żadnych numerów :)

Zielone Oliwki - ja na wzdęcia piję herbatkę z kopru włoskiego. Niestety wzdęcia mam dość często i też się zastanawiam nieraz czy odróżnie je od skurczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- odpoczywaj, nie musisz sprzątać ani gotować więc korzystaj;)
    pomaga herbatka? ja już zgłupiałam i nie wiem czy to wzdęcia czy to ból od kopania czy co, ale zawsze można spróbować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi herbatka pomaga, ponoć melissa też jest dobra bo uspokaja i rozluźnia. Ja piję na zmianę.
    Moja mała też dzisiaj szaleje, przez to brzuch dość twardy - moja gin mówiła, że to normalne, bo jak kopnie gdzieś w mięsień to mięsień się spina.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk pewnie, zadzwoń sobie i dopytaj o wszystko i zapraszam :-)
    Megi ja też uwielbiam Tolkiena :-) Czytałam i Hobbita i Władcę Pierścieni :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Melduje po wizycie. Miałam badanie III trymestru.
    Dzidzia ma 1226 gram także kawał dziecka, wszystkie parametry w porządku. :)
    Niestety zmieniła położenie z główkowego na POPRZECZNE :( Jestem załamana, myslałam, że juz zostanie głowkowo. Tak bardzo chce rodzić naturalnie, a boje się, że już nie fiknie :(

Mama-julka, moniek90, Flakonik, kwiatakacji, MeGi2986, emilka24, Nadulka, Madzisek, Karola1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeszcze ma sporo czasu na ulozenie. U mnie sa glowkami na dol ale nastawiam sie ze moze sie jeszcze zmienic

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej;)
    Melduje po wizycie. Miałam badanie III trymestru.
    Dzidzia ma 1226 gram także kawał dziecka, wszystkie parametry w porządku. :)
    Niestety zmieniła położenie z główkowego na POPRZECZNE :( Jestem załamana, myslałam, że juz zostanie głowkowo. Tak bardzo chce rodzić naturalnie, a boje się, że już nie fiknie :(

Nie martw się :-) Podobno maluszki mają czas do 30-tego któregoś tygodnia, żeby ułożyć się główkowo :-) Super, że wszystko w porządku :-)

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ