WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moniek90 a co cwiczycie na tych zajeciach?? Czy ktoras z Was wykonuje jakies cwiczenia dla ciezarnych w domku??

W poniedziałki są aktywniejsze ćwiczenia, wzmacniające mięśnie rąk, nóg, rozciągające na okolice miednicy, podnoszenie lekkich ciężarków, ćwiczenia na piłkach, na matach, w zależności od dnia. Za każdym razem jest trochę inaczej. Zawsze natomiast instruktor kładzie nacisk na odpowiednie oddychanie w czasie ćwiczeń :-)
    Piątki są spokojniejsze, ćwiczymy boso na matach z elementami jogi, na równowagę, wzmacniamy kręgosłup itp. ogólnie polecam taką aktywność :-)
    O ile oczywiście nie ma przeciwwskazań od lekarza :-)

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja też nie pomogę, bo raczej nie mam problemu ze wzdęciami. Wydaje mi się, że lekkostrawna dieta pomaga na wzdęcia :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obiecalam sobie ze na zwolnieniu cos sobie bede cwiczyc, widzialam ze u nas tez prowadza takie zajecia ale podoba mi sie tez aqua aerobik bo tam tez ciezarne chodza i sie jezzcze nie zdecydowalam;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji nie smuc się bo dzidzia czuje :)

Może Cię pocieszy to że ja na wszystko chdze sama - badania szkoła rodzenia itp bo mój ma takie głupie zmiany że zawsze wypada że jest w pracy. A i wieczory spedzam sama bo pracuje albo na nocke 22, albo na 18 albo na 12 w południe wtedy już wogole cały dzień sama jestem bo wraca ok. 21... Także nie smuc się inni maja gorzej :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, gdzie chodziz sz na te zajęcia ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek, gdzie chodziz sz na te zajęcia ??

U mnie w Rudzie Śląskiej w klubie fitness są takie zajęcia :-) Chcesz dokładne namiary? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chce ciekawa jestem gdzie w rudzie bo ja mieszkam Katowice Panewniki także zaraz obok rudy teoretycznie, bo ruda jest ogromną :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wirku w Studiu Energia, ten klub jest w Centrum Handlowym Domino zaraz obok Plazy :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jeszcze w miarę :D a jaka cena ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80 zł za cały miesiąc, niestety trzeba wykupić miesięczny abonament. Plus przy pierwszym karnecie 20zł za kartę :-) Następny cykl rusza chyba za dwa tygodnie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurcze, jak mnie wzdęło to puścić nie chce, wysikać się nie idzie, jeszcze te kopniaki po pęcherzu...
    Za chwilę "nastoletnia żona mojego ojca" na TVN STYLE ;o dla mnie przerażające i jednocześnie zaskakujące, co kieruje takimi ludźmi kiedy się ze sobą wiążą...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    80 zł za cały miesiąc, niestety trzeba wykupić miesięczny abonament. Plus przy pierwszym karnecie 20zł za kartę :-) Następny cykl rusza chyba za dwa tygodnie :-)

Dzięki Moniek :) to chyba tam zadzwonie i zapytam. Przy dałoby się poruszać coś bo zarosne grzybem normalnie :P

MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam Hobbita na tvn. Uwielbiam cala sage i władców pierscieni :):)

moniek90, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - już mi lepiej jak się wyżaliłam. Jakoś tak nie byłam przygotowana na to i zadziałały hormony. Jakoś zleci, byle dzidzia nie wywijała żadnych numerów :)

Zielone Oliwki - ja na wzdęcia piję herbatkę z kopru włoskiego. Niestety wzdęcia mam dość często i też się zastanawiam nieraz czy odróżnie je od skurczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- odpoczywaj, nie musisz sprzątać ani gotować więc korzystaj;)
    pomaga herbatka? ja już zgłupiałam i nie wiem czy to wzdęcia czy to ból od kopania czy co, ale zawsze można spróbować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi herbatka pomaga, ponoć melissa też jest dobra bo uspokaja i rozluźnia. Ja piję na zmianę.
    Moja mała też dzisiaj szaleje, przez to brzuch dość twardy - moja gin mówiła, że to normalne, bo jak kopnie gdzieś w mięsień to mięsień się spina.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk pewnie, zadzwoń sobie i dopytaj o wszystko i zapraszam :-)
    Megi ja też uwielbiam Tolkiena :-) Czytałam i Hobbita i Władcę Pierścieni :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Melduje po wizycie. Miałam badanie III trymestru.
    Dzidzia ma 1226 gram także kawał dziecka, wszystkie parametry w porządku. :)
    Niestety zmieniła położenie z główkowego na POPRZECZNE :( Jestem załamana, myslałam, że juz zostanie głowkowo. Tak bardzo chce rodzić naturalnie, a boje się, że już nie fiknie :(

Mama-julka, moniek90, Flakonik, kwiatakacji, MeGi2986, emilka24, Nadulka, Madzisek, Karola1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeszcze ma sporo czasu na ulozenie. U mnie sa glowkami na dol ale nastawiam sie ze moze sie jeszcze zmienic

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej;)
    Melduje po wizycie. Miałam badanie III trymestru.
    Dzidzia ma 1226 gram także kawał dziecka, wszystkie parametry w porządku. :)
    Niestety zmieniła położenie z główkowego na POPRZECZNE :( Jestem załamana, myslałam, że juz zostanie głowkowo. Tak bardzo chce rodzić naturalnie, a boje się, że już nie fiknie :(

Nie martw się :-) Podobno maluszki mają czas do 30-tego któregoś tygodnia, żeby ułożyć się główkowo :-) Super, że wszystko w porządku :-)

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ