Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Dostałam skierowanie na badanie - odczyn Coombsa.
Robiła któraś z Was to badanie?!
Super, że zapytałaśa gdzie jest ten bank? Jak się do niego zapisać? Ile się płaci za przechowywanie?
Co do odczynu Coombsa to ja już miałam robiony dwa razy w ciąży ze względu na możliwy konflikt serologicznyJa jestem niestety Rh ujemna i muszę co jakiś czas robić takie badanie. To jest zwykle badanie z krwi
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aha, nie wyjaśniłam co to za badanie
Sprawdza czy kobieta ma we krwi przeciwciała na Rh dziecka, przy pierwszej ciąży się nie ma, ale jeśli by się pojawiły to znaczy, że doszło do przedostania się krwi dziecka do organizmu matki i wtedy matka produkuje przeciwciała, które przechodzą przez łożysko i mogą u dziecka spowodować anemię. Dlatego kontrolnie w przypadku konfliktu serologicznego miedzy rodzicami wykonuje sie to badanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Ja nie mam ani jednych spodni, legginsów ciążowych
Kupuję po prostu mniej uciskające, trzeba się trochę naszukać ale mi są nie potrzebne ciążowe. brzuszka dużego nie mamPoza tym chyba by mnie wkurzało jakbym miała takie wysokie nosić, jak zakladam spodnie to mam gumkę pod brzuchem i jest git
U mnie wrevz odwrornie, nie wyobrazam sobie nosic spodni pod brzuchem, uciskaja mnie podczas siedzenia nawet te luzne. Leginsow ciazowych nie zdejmuje i mam jedne spodnie ciazowe z pasem prawie pod same cycki;-) wielka wygoda;-) mam zamiar kupic jeszcze jedne.Madzisek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Super, że zapytałaś
a gdzie jest ten bank? Jak się do niego zapisać? Ile się płaci za przechowywanie?
Co do odczynu Coombsa to ja już miałam robiony dwa razy w ciąży ze względu na możliwy konflikt serologicznyJa jestem niestety Rh ujemna i muszę co jakiś czas robić takie badanie. To jest zwykle badanie z krwi
Kurcze tylko, że ja nie mam konfliktu.. Nie wiem czemu mi to zlecili.
https://www.pbkm.pl
Polski Bank Komórek Macierzystych S.A. Biuro mają w Warszawie, ale ja załatwiam wszystkie formalności e-mailowo i pocztą.
Cena zależna od wariantu który wybierzecie. Mają specjalne pakiety usług.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 21:29
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWariant Czerwony to oferta podstawowa obejmująca pozyskanie krwi pępowinowej i jej przechowywanie w 2 porcjach.
¡ Opłata wstępna 680 zł - płatna 2 dni po zawarciu umowy,
¡ Opłata podstawowa 1690 zł - płatna w ciągu 14 dni od daty porodu,
¡ Opłata roczna 550 zł - płatna w I urodziny Dziecka.
Wariant Błękitny to oferta rozszerzona obejmująca pozyskanie krwi pępowinowej oraz pozyskanie Sznura pępowiny, a także przechowywanie materiału biologicznego w 7 porcjach.
¡ Opłata wstępna 780 zł - płatna 2 dni po zawarciu umowy,
¡ Opłata podstawowa 2090 zł - płatna w ciągu 14 dni od daty porodu
¡ Opłata roczna 690 zł- płatna w I urodziny Dziecka.
Wariant Granatowy to oferta rozszerzona obejmująca pozyskanie krwi pępowinowej oraz pozyskanie krwi łożyskowej i przechowywanie materiału biologicznego w 3 porcjach.
¡ Opłata wstępna 780 zł - płatna 2 dni po zawarciu umowy,
¡ Opłata podstawowa 2190 zł- płatna w ciągu 14 dni od daty porodu,
¡ Opłata roczna 690zł - płatna w I urodziny Dziecka.
Wariant Złoty to oferta rozszerzona obejmująca pozyskanie krwi pępowinowej, pozyskanie krwi łożyskowej oraz pozyskanie Sznura pępowiny i przechowywanie materiału biologicznego w 8 porcjach.
¡ Opłata wstępna 880 zł - płatna 2 dni po zawarciu umowy,
¡ Opłata podstawowa 2590 zł- płatna w ciągu 14 dni od daty porodu,
¡ Opłata roczna 780zł - płatna w I urodziny Dziecka.moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Zieloneoliwki chodzi Tobie o szyjkę? Czasami to nie kopniaczki? Mój od wczoraj właśnie tam je zapodaje. Później zrobią się nieprzyjemne, właśnie kłujące pamiętam z 9 m-c poprzedniej c
50 lat różnicy wieku... tragedia! dziewczyna 17 lat, od pół roku uprawia seks z prawie siedemdziesięciolatkiem, a jej rodzice wyrażają na to zgodę. no masakra jakaś, przecież nóż się otwwiera w kieszeni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 21:51
-
ZieloneOliwki wrote:kopniaki czuję najbardziej w pęcherzu. Nie chodzi o szyjkę tylko ewidentnie gdzieś w pochwie, albo ujściu cewki bardziej
50 lat różnicy wieku... tragedia! dziewczyna 17 lat, od pół roku uprawia seks z prawie siedemdziesięciolatkiem, a jej rodzice wyrażają na to zgodę. no masakra jakaś, przecież nóż się otwwiera w kieszeni...
Hehe, ZieloneOliwki widzę, że Ci się włączył instynkt macierzyńskiNie denerwuj się jakimiś patolami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnie to zwyczajnie obrzydza! Fuuuuj! Żeby jeszcze facet bogaty był (Kanadyjczyk) to bym zrozumiała, no bo dziewczyna z Filipin. Niby opłaca jej szkołę, daje jakieś tam pieniądze, mieszkają razem, ale ona sprząta, gotuje, myje go, czesze, ubiera, goli i... uprawia z nim seks. Przecież to obleśne... Pojechali do Hong Kongu aby wziąć ślub bo na Filipinach musi być ukończone 18 lat, a tu wystarczy zgoda Rodziców więc ojciec dziewczyny przyjechał z nimi i podpisał papiery. Nic nie czaję, po co jej taki stary pryk?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny