WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesteś hardkorem hihi :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na przeziębienie jeszcze oprócz mleka, miodu, czosnku? Pije też herbatkę z majeranku, ale jest gorzej niz było... Na pocieszenie zrobiłam zakupy dla Marysi dzisiaj, większość rzeczy od dziś juz mamy i dorwaliśmy na allegro pakę ubranek

http://allegro.pl/ok-70-szt-paka-dla-corci-kompletna-wyprawka-0-12-i5650486849.html
    do tego kombinezony, rożek, ręcznik z kapturkiem i takie tam pierdoły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:58

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo fajna ta paka :)
    Odebrałam wyniki glukozy i wszystko mam w normie :) po 1h jest wysoko ale mieści się w widełkach, więc się nie przejmuję :)

Pchełka a może po prostu na allegro poszukaj pościeli, jest duży wybór i w razie problemów zawsze możesz zgłosić do allegro :)

gosia mmr, Pola_27 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka no właśnie tak jak rewelka pisze :-) na allegro jest mnóstwo ofert, a jak nie lubisz się bawić w nieznane, to kupuj tylko u tych ze standardem allegro :-) Na to trzeba sobie ciężko zapracować, dlatego przeważnie kupuję u takich sprzedawców, bo są najpewniejsi :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I allegro masz pewniejsze niż sklepy internetowe, które tak na prawdę nie masz pewności jak pracują, i czy w ogóle istnieją, a tutaj sprzedawcy mają wystawione na bieżąco, ew. możesz sprawić opinie klientów, i tak jak napisałam, jak jest problem to możesz zgłosić do administratora allegro i oni starają się pomóc.

Ola_45 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27

Na przeziębienie możesz jeszcze użyć wit.C 500. Jednak jeśli męczy Cię już parę dni to lepiej wybrać się do lekarza, uważaj też na gorączkę powyżej 38 stopni. Dużo zdrowia!

Fajnie, że masz już wybrane miejsce na poród. A gdzie rodzisz? z tego, co opisywałaś domyślam się, że prywatnie.

Pola_27 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mi też doskwiera ból brzucha od kilku dni. Najpierw miałam wzdęcia, teraz boli mnie jak wstaję więc to chyba więzadła. Mały kopie mnie dużo po pęcherzu i pobolewa mnie podbrzusze ale nie ciągle tylko czasem. Wzdęcia mam cały czas.. co polecacie na wzdęcia? nie wiem czy się martwić czy nie, ale skurcze chyba da się odróżnić?

• Evka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na IP przez ten brak ruchów. Wszystko ok. Mała przekręciła się miednicowo niestety. Ale jeszcze szansa jest, by wróciła do główkowego położenia. Waży 1133g.
    I teraz re pewnie dlatego ruchy mam ledwo wyczuwalne w okolicach odbytu. bo tam pewnie kopie nóżkami od 2 dni. Najważniejsze, że wszystko z nią ok.

bella88, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90, emilka24, genoweffa, Nadulka lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Pola_27

Na przeziębienie możesz jeszcze użyć wit.C 500. Jednak jeśli męczy Cię już parę dni to lepiej wybrać się do lekarza, uważaj też na gorączkę powyżej 38 stopni. Dużo zdrowia!

Fajnie, że masz już wybrane miejsce na poród. A gdzie rodzisz? z tego, co opisywałaś domyślam się, że prywatnie.

Państwowo, ale w Niemczech. Jak sie okazuje, tutaj wszystko ciut inaczej wygląda. Leżę w łóżku z mężem, synek na weekend u kolegi, wiec sie kuruję. Jak mi nie przejdzie to do lekarza

gosia mmr lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Dziewczyny co na przeziębienie jeszcze oprócz mleka, miodu, czosnku? Pije też herbatkę z majeranku, ale jest gorzej niz było...

a jakie masz objawy? na kaszel moja gin pozwoliła mi pić syrop prawoślazowy, na bolące gardło tabletki do ssania ISLA, na katar to już gorzej, smarowałam nos maścią majerankową i wąchałam czasem sztyft miętowy.
    Ja za to mam od dwóch dni zgagę :/
    Czy linki do innych stron internetowych zawsze są nieaktywne, czy tylko ja mam taki problem, że muszę je najpierw skopiować do przeglądarki :)?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    a jakie masz objawy? na kaszel moja gin pozwoliła mi pić syrop prawoślazowy, na bolące gardło tabletki do ssania ISLA, na katar to już gorzej, smarowałam nos maścią majerankową i wąchałam czasem sztyft miętowy.
    Ja za to mam od dwóch dni zgagę :/
    Czy linki do innych stron internetowych zawsze są nieaktywne, czy tylko ja mam taki problem, że muszę je najpierw skopiować do przeglądarki :)?

Będę musiała się jakoś zaopatrzyć w aptece. Póki co mężulek mnie leczy miodem, czosnkiem i mlekiem. Zaraz zaparzymy majeranek, nos smaruję maścią majerankową i olejkiem eukaliptusowym. Z objawów to ból głowy, zatkany nos, ból mięśni i lekkie zawroty głowy. A na zgagę maślanki się może napij, mnie pomaga...I herbatka miętowa też dobra

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• bella88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Zawsze są nieaktywne, tego mi właśnie brakuje na tym forum i jeszcze wstawiania bezpośrednio fotek a nie przez bbcode :)

Przypomniałam sobie że jeszcze któraś narzekała na ból nogi/miednicy po wstaniu z łóżka. Pytałam o to wczoraj gina. Jest to tak zwana rwa kulszowa i nie ma na nią niestety sposobu. Można sobie pomóc podkładając poduszkę pod pupę na noc żeby miednica była trochę wyżej. Muszę dzis spróbować. Poza tym jedynie przeciwbólowe jeżeli już nie możemy wytrzymać.

Evka - u mnie też maluszek siedzi miednicowo już od dwóch wizyt. Jest jeszcze szansa że zmieni pozycje bo jeżeli nie to kwalifikujemy się do CC.

Pola_27 lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dowiedziałam, że mój mąż wyjeżdża w delegacje na 2 tygodnie. Szkoła rodzenia zaczyna nam się w przyszłym tyg i będę chodzić sama,na usg III trymestru pójdę sama. Mieliśmy zaplanowane następne 2 weekendy na imprezy ze znajomymi,ale sama nie pójdę, dodatkowo jestem zawalona projektami i nie mam siły ogarniać zakupów, obiadów i pracy. Normalnie rozpłakałam się i musiałam się gdzieś wyżalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg nie da rady tak przełożyć żeby było w terminie, ale jak już mąż wróci? Współczuję Ci, bo sama nie wyobrażam sobie być bez męża tyle czasu, tymbardziej chodzić do szkoły rodzenia czy na imprezy sama...

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji no to tam tylko dbaj o siebie i sie nie przemeczaj. Szkoda że tyle planow przepadlo na pewno meza obecnosc w tak waznych chwilach bylaby wielkim wsparciem, ale jak to w pracy....

Ja wczoraj odkryłam ze mi na zgage pomaga szklanka mleka :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nie będzie mógł ze mną jechać na badanie prenatalne III trymestru :-( Będzie w pracy :-( na szkołę rodzenia na szczęście będzie chodzić ze mną. Nie martw się kwiatakacji, przecież wyjeżdża tylko na 2 tygodnie, a szkoła rodzenia trwa dłużej :-) Na pewno jak będzie mógł to z Tobą pójdzie na resztę zajęć :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam dziewczyny przed ćwiczeniami twarożku! Narobiłam swojskiego twarogu ze szczypiorkiem i dzisiaj przed Aktywna Mama się go najadłam...przez całe zajęcia czułam jak mi się na zgagę zbiera...a jak trzeba było się położyć na prawym boku to już w ogóle tragedia była :-) Twarożek pyszna rzecz, ale nie przed ćwiczeniami :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię pytania- co na wzdęcia?

czy od kopania Małego po pęcherzu może boleć podbrzusze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 a co cwiczycie na tych zajeciach?? Czy ktoras z Was wykonuje jakies cwiczenia dla ciezarnych w domku??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja Ci nic nie poradze bo nawet jak mam to lekkie i nic na nie nie biore.

‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ