Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alicja_ wrote:No właśnie ja też mam to na myśli.
Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.
Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok
Ja mam podobny plan jak Tyto i to, żeby potem nie było jak u koleżanki o której niedawno pisalam - mała ma 8 miesięcy i nie umie pić z butelki, jak nie dostanie cycanto wrzask bo już jest na tyle kumata że wie czego się domaga
a że nie pojada już tym mlekiem to ma powrót do sytuacji noworodka - w nocy się budzi co 2 godz na karmienie. Także ją będę chciała to i to, jak nie będzie chciał już cycka - trudno jakos to przeżyje
ja i tak nie nastawiam się na jakieś długie karmienie
Justyna najlepszego dla Twojego dużego już mezczyzny
A przyszła do mnie dziś paczka zz ciuszkami któras pytala P jakość ciuszkow marki Ewa Klucze. Jak dla mnie super jakosc i żywe kolorki polecamjustyna14, Tinusia, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość
-
dziękujemy za życzenia
może to głupie, ale taka jestem dumna z Olka, że już roczek ma i że taki jest z niego super chłopaczek
no i że przetrwaliśmy z mężem ten rok, bo łatwo nie było zawsze. A impreza będzie w niedziele, w końcu będzie grill bo pogoda ma być ładna
ale mam dziś dobry humor
po wczorajszej burzy, mąż zaczął się starać, oby mu już tak zostało. Teraz Olek śpi, potem idziemy na spacerek z ciocią i jej dwójką chłopaczkówa od jutra porządki i pichcenie na grilla
co do bóli to mnie dziś złapał taki kujący po prawej stronie pępka, jakby kolka, tylko nie w tym miejscu. Długo trzymał i przeszedł, byłam akurat w drodze do domu ze sklepu. To mogła być kolka?? Zapiszę się na usg prywatnie chyba na przyszły tydzień, żeby sprawdzić czy wszystko ok i może w końcu poznać płećMadzisek, MeGi2986, kwiatakacji, Pola_27, pati_zuzia, ZieloneOliwki, moniek90 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPchelkaa co za historia, przerażająca i smutna. Co za partacz z tego lekarza. Zawsze myślałam, że na USG widać wyraźnie mózg (mój używa słowa motylek-bo w sumie z góry ma taki kształt). Gino już ostatnio i wczoraj też pokazywał podniebienie. To standardowe postępowanie przecież. I niestety lekarze są też od tego żeby przekazywać niemiłe wiadomosci bo wtedy można się przygotować psychicznie.
Szkoda mi dzieciątka. No co tu pisać, że :'( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Można spokojnie wychodzić między karmieniami. Chyba, że chodzi o naprawdę dłuższe wyjście
Z doświadczenia powiem Wam jednak, że większość dzieci ma tak, że jak poczuje butelkę to już niestety pierś odrzuca
I tak było z moim synem niestety. Chciałam karmić rok, a że ciągle chudy był to od piątego miesiąca podawałam mieszankę i się zaczęła niechęć do cyca. Przez miesiąc "namawiałam" go do niego, ale jak drugi raz mnie ugryzł :-[ to odpuściłam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki chyba wybralam w końcu szpital i to taki którego nie bralam w sumie pod uwagę bo wybieralam z tych "znanych" - blisko domu i maja bezpłatny cykl 6 spotkań który przygotowuje do porodu u nich i ogolnie do macierzyństwa. Spotkania zaczynają się 15.10 mam nadzieję że się wyrobie hahaha
no iii maja gaz rozweselajacy
moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość
-
pralyscie te spodnie z panelem przed założeniem? ja nie pralam. pierwszy raz je dzisiaj ubrałam siedzę u notariusza i zaraz się wściekłe. jak mnie swędzi brzuch pod nimi !! zawsze nosiłam spodnie pod pępek. na co dzień chodzę w dresach to tez je mam pod brzuchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:12
-
No własnie mnie tez brzuch swedzi i po tych H&M-owskich jeansach z panelem i materiałowych...a mam je prane.
Lepiej się czuję w spodniach na gumce, którą mam pod brzuchem.
Ale myślę, że to przez wrażliwą juz troche rozciągnięta skórę na brzuchu. Ostatnio jak się kąpałam, to mnie tak zaczał brzuch swedzieć, że podrapałam się a tu zaczęła mnie ta skóra piec - jak po lekkim poparzeniu słonecznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:24
-
nick nieaktualnyJa mam cały czas durnowate sny.
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam i po 3 dniach stwierdziłam, że może córcia zgłodniała i dam jej cyca. A tam pusto w środku. Ona biedna ssała a tam nic.
Jeju, chyba już przeżywam karmieniekwiatakacji, moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Ola_45 wrote:Ja nie mam póki co ciemnej linii, nic z piersi nie leci.. Tylko mam problem z sutkami, wydaje mi się że są takie suche i mam takie białe coś w sutkach i to mi wychodzi ale taka skorupa bardziej, to jest suche. Nie wiem czy to jest sucha siara czy po prostu mam tak wysuszone sutki że mi się takie coś dziwnego po prostu robi. Świruję już z nimi
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie polecam legginsów od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/okazja-leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-l-i5642486793.html
jakość pozostawia wieeele do życzenia. Zmechaciły się po jednym dniu, nawet nie praniu. No i... chciałam je jeszcze dziś założyć, a tam już dziura w kroku... Pieniądze nie jakieś wielkie, ale zawsze wyrzucone w błoto. -
nick nieaktualnyJa za to mam taki problem z ciuchami ze jesli zaloze leginsy z panelem zakonczone. nawet cieniutka gumka, ktora rozciaga sie na maxa i wogole mnie nie uciska to i tak moj zoladek jest na tyle wrazliwy ze doslownie po paru minutach mi sie brzuch na gorze napina i puchnie. Dziwne to jest ale nic nie moge na to zaradzic i tak jak kupilam 3 pary fajnych getrow ciazawych tak wszystkie leza w szafie