WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No właśnie ja też mam to na myśli.
    Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.

Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok :)

Ja mam podobny plan jak Ty :) to i to, żeby potem nie było jak u koleżanki o której niedawno pisalam - mała ma 8 miesięcy i nie umie pić z butelki, jak nie dostanie cycanto wrzask bo już jest na tyle kumata że wie czego się domaga :) a że nie pojada już tym mlekiem to ma powrót do sytuacji noworodka - w nocy się budzi co 2 godz na karmienie. Także ją będę chciała to i to, jak nie będzie chciał już cycka - trudno jakos to przeżyje :) ja i tak nie nastawiam się na jakieś długie karmienie :)

Justyna najlepszego dla Twojego dużego już mezczyzny :)

A przyszła do mnie dziś paczka zz ciuszkami któras pytala P jakość ciuszkow marki Ewa Klucze. Jak dla mnie super jakosc i żywe kolorki polecam :)

justyna14, Tinusia, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za życzenia :) może to głupie, ale taka jestem dumna z Olka, że już roczek ma i że taki jest z niego super chłopaczek :) no i że przetrwaliśmy z mężem ten rok, bo łatwo nie było zawsze. A impreza będzie w niedziele, w końcu będzie grill bo pogoda ma być ładna :) ale mam dziś dobry humor :)

po wczorajszej burzy, mąż zaczął się starać, oby mu już tak zostało. Teraz Olek śpi, potem idziemy na spacerek z ciocią i jej dwójką chłopaczków :) a od jutra porządki i pichcenie na grilla :)

co do bóli to mnie dziś złapał taki kujący po prawej stronie pępka, jakby kolka, tylko nie w tym miejscu. Długo trzymał i przeszedł, byłam akurat w drodze do domu ze sklepu. To mogła być kolka?? Zapiszę się na usg prywatnie chyba na przyszły tydzień, żeby sprawdzić czy wszystko ok i może w końcu poznać płeć :)

Madzisek, MeGi2986, kwiatakacji, Pola_27, pati_zuzia, ZieloneOliwki, moniek90 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa co za historia, przerażająca i smutna. Co za partacz z tego lekarza. Zawsze myślałam, że na USG widać wyraźnie mózg (mój używa słowa motylek-bo w sumie z góry ma taki kształt). Gino już ostatnio i wczoraj też pokazywał podniebienie. To standardowe postępowanie przecież. I niestety lekarze są też od tego żeby przekazywać niemiłe wiadomosci bo wtedy można się przygotować psychicznie.
    Szkoda mi dzieciątka. No co tu pisać, że :'(

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:18

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia to zdradz jaką :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś specjalna butelka aventu do naprzemiennego karmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Można spokojnie wychodzić między karmieniami. Chyba, że chodzi o naprawdę dłuższe wyjście :-)
    Z doświadczenia powiem Wam jednak, że większość dzieci ma tak, że jak poczuje butelkę to już niestety pierś odrzuca ;-)

I tak było z moim synem niestety. Chciałam karmić rok, a że ciągle chudy był to od piątego miesiąca podawałam mieszankę i się zaczęła niechęć do cyca. Przez miesiąc "namawiałam" go do niego, ale jak drugi raz mnie ugryzł :-[ to odpuściłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej serii
    https://www.feedo.pl/sklep/akcesoria-dla-dzieci/smoczki/smoczki/avent-zestaw-poczatkowy-dla-noworodkow-natural/?gclid=CMq-mo3M7scCFQnmwgodqo0Bnw

Madzisek, revvelka lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiony właśnie ten zestaw.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:18

Klara87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mam taka butelkę dawali gratis na szkole rodzenia :D

Tinusia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tinusia :)

Tinusia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Z tej serii
    https://www.feedo.pl/sklep/akcesoria-dla-dzieci/smoczki/smoczki/avent-zestaw-poczatkowy-dla-noworodkow-natural/?gclid=CMq-mo3M7scCFQnmwgodqo0Bnw
    Tez mam ten zestaw, na Allegro można kupić ok 20zl taniej.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chyba wybralam w końcu szpital i to taki którego nie bralam w sumie pod uwagę bo wybieralam z tych "znanych" - blisko domu i maja bezpłatny cykl 6 spotkań który przygotowuje do porodu u nich i ogolnie do macierzyństwa. Spotkania zaczynają się 15.10 mam nadzieję że się wyrobie hahaha :) no iii maja gaz rozweselajacy :D

moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralyscie te spodnie z panelem przed założeniem? ja nie pralam. pierwszy raz je dzisiaj ubrałam siedzę u notariusza i zaraz się wściekłe. jak mnie swędzi brzuch pod nimi !! zawsze nosiłam spodnie pod pępek. na co dzień chodzę w dresach to tez je mam pod brzuchem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:12

• Evka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mnie tez brzuch swedzi i po tych H&M-owskich jeansach z panelem i materiałowych...a mam je prane.
    Lepiej się czuję w spodniach na gumce, którą mam pod brzuchem.

Ale myślę, że to przez wrażliwą juz troche rozciągnięta skórę na brzuchu. Ostatnio jak się kąpałam, to mnie tak zaczał brzuch swedzieć, że podrapałam się a tu zaczęła mnie ta skóra piec - jak po lekkim poparzeniu słonecznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:24

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas durnowate sny.
    Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam i po 3 dniach stwierdziłam, że może córcia zgłodniała i dam jej cyca. A tam pusto w środku. Ona biedna ssała a tam nic.
    Jeju, chyba już przeżywam karmienie :-)

kwiatakacji, moniek90, moniek90 lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja nie mam póki co ciemnej linii, nic z piersi nie leci.. Tylko mam problem z sutkami, wydaje mi się że są takie suche i mam takie białe coś w sutkach i to mi wychodzi ale taka skorupa bardziej, to jest suche. Nie wiem czy to jest sucha siara czy po prostu mam tak wysuszone sutki że mi się takie coś dziwnego po prostu robi. Świruję już z nimi O.o
    Mi lekarka powiedziała, że można użyć bepanthenu na sutki jeśli są z nimi takie problemy.

Ola_45 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie polecam legginsów od tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/okazja-leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-l-i5642486793.html
    jakość pozostawia wieeele do życzenia. Zmechaciły się po jednym dniu, nawet nie praniu. No i... chciałam je jeszcze dziś założyć, a tam już dziura w kroku... Pieniądze nie jakieś wielkie, ale zawsze wyrzucone w błoto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam taki problem z ciuchami ze jesli zaloze leginsy z panelem zakonczone. nawet cieniutka gumka, ktora rozciaga sie na maxa i wogole mnie nie uciska to i tak moj zoladek jest na tyle wrazliwy ze doslownie po paru minutach mi sie brzuch na gorze napina i puchnie. Dziwne to jest ale nic nie moge na to zaradzic i tak jak kupilam 3 pary fajnych getrow ciazawych tak wszystkie leza w szafie :(

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ