X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, może panikuje, ale od wczoraj ruchy ustały. W sensie bardzo rzadko je czuje. Dzisiaj sobie nawet detektorem tętna od razu po przebudzeniu przejechałam, serduszko pika. Co jest grane? CZekać? Jechać? co robić? :(

Evka, myślę, że dzidzia ma już coraz mniej miejsca albo zmieniła pozycję i jest teraz w takiej, w której Ty mniej odczuwasz ruchy.
    Jeśli się bardzo niepokoisz to podjedź na usg.
    Ja mam tak często ze słabszymi ruchami.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Olka :*

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Alicja_ ja też właśnie głównie mam na myśli odciągnięcie pokarmu w razie potrzeby gdybym musiała wyskoczyć gdzieś bez dziecka. Poza tym rozczulają mnie karmiący faceci :D przedwczoraj byliśmy z pierwszą wizytą u bliźniaków i kumpel super dawał sobie radę. Mieszał pokarm z mm i karmił :) niektóre dzieci będące na samym cycu np. Pół roku nie chcą nawet wziąć butelki z herbatką do buzi... ja bedę przyzwyczajała do tego i tego :)

No właśnie ja też mam to na myśli.
    Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.

Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok :)

MeGi2986, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, spróbuj zjeść loda albo batona, coś słodkiego i odczekaj chwilę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    No chyba,że tak :) Ja akurat nie zostawiałam syna, bo nie miałam z kim po prostu. Byłam sama można powiedzieć. Synek jest z poprzedniego związku. Takż butelka i aktator były mi calkowicie zbędne.

A jak było u syna później z umiejętnością picia z butelki np. herbatki ( chodzi mi o pozniejszy okres). Dał rade? Wszystko ok?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No właśnie ja też mam to na myśli.
    Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.

Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok :)

Można spokojnie wychodzić między karmieniami. Chyba, że chodzi o naprawdę dłuższe wyjście :-)
    Z doświadczenia powiem Wam jednak, że większość dzieci ma tak, że jak poczuje butelkę to już niestety pierś odrzuca ;-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie Pchełka, ide zjesc troche kalorii i sie poloze - zobaczymy...jak nic dzisiaj sie nie zmieni to zadzwonie do gin mojej. Zawsze taka ruchliwa, kopniaki nieprzyjemne czasem wrecz były a od wczoraj ledwo co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:42

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieci, które są na piersi minimum 6 msc raczej nie potrafią pić już z butelki. Tak było u mojego synka. Jak skończył 8 msc zaczęliśmy go uczyć pić z kubka niekapka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, może panikuje, ale od wczoraj ruchy ustały. W sensie bardzo rzadko je czuje. Dzisiaj sobie nawet detektorem tętna od razu po przebudzeniu przejechałam, serduszko pika. Co jest grane? CZekać? Jechać? co robić? :(

Jeżeli się nie poprawi do popołudnia to ja bym pojechała na Twoim miejscu. Mi w szpitalu mówili, że każda sytuacja w której zmienia się częstotliwość ruchów jest niebezpieczna. W necie też dużo o tym piszą tj. "Znaczne zmniejszenie liczby lub nagła zmiana charakteru odczuwanych ruchów płodu stanowi potencjalnie ważny objaw kliniczny."

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta biała, sucha wydzielina o której pisałyście to nic strasznego. Też kiedyś się martwiłam, ale ginekolog powiedział że sutek to część ciała jak każda inna i też musi nieczystości i pot jakoś wydalić i że to normalne. :)

Evka spokojnie, może maleństwo śpi albo tak się akurat ułożyło? Zjedz czekoladę i się połóż :)

alicja też nie zamierzam być uwiązana w domu cały czas;) zamierzam karmić naprzemiennie.

Dziewwczyny które kupowały te zesawy butelek aventu- ile płaciłyście i gdzie kupowałyśćie?

alicja_, Evka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ja tak miałam od wczoraj. Nawet o jego stałej porze 22 wogole go nie czulam i sie zaczelam stresowac. Zaczepialam nic, zjadlam slodkie tez nic. Przez caly dzien ani jednego kopniaka. W nocy nawet nie wstawalam do toalety gdzie odtatnio robie to 3 razy. Ale na szczescie dzisiaj rano zjadlam kanapke i zagryzlam jeszcze wafelkiem. Po paru minutach mlody tak mi zebra skopal ze az brzuch skakal:)

Evka lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A jak było u syna później z umiejętnością picia z butelki np. herbatki ( chodzi mi o pozniejszy okres). Dał rade? Wszystko ok?

Bez problemu, dobrałam mu smoczek przybliżony kształtem do sutka. To było w ogóle bezstresowe dziecko, jakby Go w ogóle nie było. Zero kolek, płaczu przy ząbkowaniu itd. Aniołek. Ciekawe jak będzie teraz z córcią ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ta biała, sucha wydzielina o której pisałyście to nic strasznego. Też kiedyś się martwiłam, ale ginekolog powiedział że sutek to część ciała jak każda inna i też musi nieczystości i pot jakoś wydalić i że to normalne. :)

Evka spokojnie, może maleństwo śpi albo tak się akurat ułożyło? Zjedz czekoladę i się połóż :)

alicja też nie zamierzam być uwiązana w domu cały czas;) zamierzam karmić naprzemiennie.

Dziewwczyny które kupowały te zesawy butelek aventu- ile płaciłyście i gdzie kupowałyśćie?

Ja kupowałam prawie wszystko na allegro i szukałam zawsze 'cena od najniższej'.
    Butelki kupowałam po 14zł za sztukę.
    Laktator elektryczny Avent niestety 400zł, a manualny niecałe 100zł z dodatkami.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy znowu tyle skrobiecie dzisiaj :-D Sto lat dla Olusia!!
    Ja uciekam na Aktywną Mamę :-) alicja_ powodzenia na wizycie :-) koniecznie napisz co lekarz mówił :-) i może zapytaj o to pobieranie krwi pępowinowej :-)
    Mama_Mai super, że Wojtuś zdrowy :-)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dzisiaj idę do biedronki się zaopatrzyć w chusteczki mokre, i pieluchy dady bo od wczoraj są akurat w promocji :)

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny a Wy znowu tyle skrobiecie dzisiaj :-D Sto lat dla Olusia!!
    Ja uciekam na Aktywną Mamę :-) alicja_ powodzenia na wizycie :-) koniecznie napisz co lekarz mówił :-) i może zapytaj o to pobieranie krwi pępowinowej :-)
    Mama_Mai super, że Wojtuś zdrowy :-)

dzięki!
    Zapytam koniecznie :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowałyście mnie do działania i biorę się za zamawianie części rzeczy dla małej. I tak leżę w wyrze zakatarzona po pas, więc przynajmniej zajęcie będę miała.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ogole nie uzywalismy buteki bo wlasnie karmilam tylko piersia. A malego nie zostawialam nawet z tata,bo on ma tylko jeden dzien wolny w tyg.wiec spedzamy go zawsze razem :D pozniej nauczyl pic sie z kubka. Jak sie urodzil zostaeilismy go z moja mama I tesciami ale to bylo zaraz po karmieniu I wyskoczylismy w ta I spowrotem. Z innych poeodow juz do konca ich pobytu nie zostawialismy go z nimi :) moze jakbym byla w innej sytuacji to korzystalabym I zostawiala go z dziadkami co rib my zawsze jak jestesmy w pl czy w bg.ale tak jestesmy jednym haha... ;)

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ