WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, może panikuje, ale od wczoraj ruchy ustały. W sensie bardzo rzadko je czuje. Dzisiaj sobie nawet detektorem tętna od razu po przebudzeniu przejechałam, serduszko pika. Co jest grane? CZekać? Jechać? co robić? :(

Evka, myślę, że dzidzia ma już coraz mniej miejsca albo zmieniła pozycję i jest teraz w takiej, w której Ty mniej odczuwasz ruchy.
    Jeśli się bardzo niepokoisz to podjedź na usg.
    Ja mam tak często ze słabszymi ruchami.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Olka :*

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Alicja_ ja też właśnie głównie mam na myśli odciągnięcie pokarmu w razie potrzeby gdybym musiała wyskoczyć gdzieś bez dziecka. Poza tym rozczulają mnie karmiący faceci :D przedwczoraj byliśmy z pierwszą wizytą u bliźniaków i kumpel super dawał sobie radę. Mieszał pokarm z mm i karmił :) niektóre dzieci będące na samym cycu np. Pół roku nie chcą nawet wziąć butelki z herbatką do buzi... ja bedę przyzwyczajała do tego i tego :)

No właśnie ja też mam to na myśli.
    Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.

Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok :)

MeGi2986, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, spróbuj zjeść loda albo batona, coś słodkiego i odczekaj chwilę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    No chyba,że tak :) Ja akurat nie zostawiałam syna, bo nie miałam z kim po prostu. Byłam sama można powiedzieć. Synek jest z poprzedniego związku. Takż butelka i aktator były mi calkowicie zbędne.

A jak było u syna później z umiejętnością picia z butelki np. herbatki ( chodzi mi o pozniejszy okres). Dał rade? Wszystko ok?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No właśnie ja też mam to na myśli.
    Nie wyobrażam sobie, że przez pierwsze pół roku nie wyjdę NIGDZIE sama bez dziecka. I nie odbierzcie mnie jako wyrodnej matki, ale czasem trzeba załatwić coś w urzędzie czy na uczelni.

Co do karmiących facetów - to prawda! Piękny widok :)

Można spokojnie wychodzić między karmieniami. Chyba, że chodzi o naprawdę dłuższe wyjście :-)
    Z doświadczenia powiem Wam jednak, że większość dzieci ma tak, że jak poczuje butelkę to już niestety pierś odrzuca ;-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie Pchełka, ide zjesc troche kalorii i sie poloze - zobaczymy...jak nic dzisiaj sie nie zmieni to zadzwonie do gin mojej. Zawsze taka ruchliwa, kopniaki nieprzyjemne czasem wrecz były a od wczoraj ledwo co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:42

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieci, które są na piersi minimum 6 msc raczej nie potrafią pić już z butelki. Tak było u mojego synka. Jak skończył 8 msc zaczęliśmy go uczyć pić z kubka niekapka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, może panikuje, ale od wczoraj ruchy ustały. W sensie bardzo rzadko je czuje. Dzisiaj sobie nawet detektorem tętna od razu po przebudzeniu przejechałam, serduszko pika. Co jest grane? CZekać? Jechać? co robić? :(

Jeżeli się nie poprawi do popołudnia to ja bym pojechała na Twoim miejscu. Mi w szpitalu mówili, że każda sytuacja w której zmienia się częstotliwość ruchów jest niebezpieczna. W necie też dużo o tym piszą tj. "Znaczne zmniejszenie liczby lub nagła zmiana charakteru odczuwanych ruchów płodu stanowi potencjalnie ważny objaw kliniczny."

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta biała, sucha wydzielina o której pisałyście to nic strasznego. Też kiedyś się martwiłam, ale ginekolog powiedział że sutek to część ciała jak każda inna i też musi nieczystości i pot jakoś wydalić i że to normalne. :)

Evka spokojnie, może maleństwo śpi albo tak się akurat ułożyło? Zjedz czekoladę i się połóż :)

alicja też nie zamierzam być uwiązana w domu cały czas;) zamierzam karmić naprzemiennie.

Dziewwczyny które kupowały te zesawy butelek aventu- ile płaciłyście i gdzie kupowałyśćie?

alicja_, Evka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ja tak miałam od wczoraj. Nawet o jego stałej porze 22 wogole go nie czulam i sie zaczelam stresowac. Zaczepialam nic, zjadlam slodkie tez nic. Przez caly dzien ani jednego kopniaka. W nocy nawet nie wstawalam do toalety gdzie odtatnio robie to 3 razy. Ale na szczescie dzisiaj rano zjadlam kanapke i zagryzlam jeszcze wafelkiem. Po paru minutach mlody tak mi zebra skopal ze az brzuch skakal:)

Evka lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A jak było u syna później z umiejętnością picia z butelki np. herbatki ( chodzi mi o pozniejszy okres). Dał rade? Wszystko ok?

Bez problemu, dobrałam mu smoczek przybliżony kształtem do sutka. To było w ogóle bezstresowe dziecko, jakby Go w ogóle nie było. Zero kolek, płaczu przy ząbkowaniu itd. Aniołek. Ciekawe jak będzie teraz z córcią ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ta biała, sucha wydzielina o której pisałyście to nic strasznego. Też kiedyś się martwiłam, ale ginekolog powiedział że sutek to część ciała jak każda inna i też musi nieczystości i pot jakoś wydalić i że to normalne. :)

Evka spokojnie, może maleństwo śpi albo tak się akurat ułożyło? Zjedz czekoladę i się połóż :)

alicja też nie zamierzam być uwiązana w domu cały czas;) zamierzam karmić naprzemiennie.

Dziewwczyny które kupowały te zesawy butelek aventu- ile płaciłyście i gdzie kupowałyśćie?

Ja kupowałam prawie wszystko na allegro i szukałam zawsze 'cena od najniższej'.
    Butelki kupowałam po 14zł za sztukę.
    Laktator elektryczny Avent niestety 400zł, a manualny niecałe 100zł z dodatkami.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy znowu tyle skrobiecie dzisiaj :-D Sto lat dla Olusia!!
    Ja uciekam na Aktywną Mamę :-) alicja_ powodzenia na wizycie :-) koniecznie napisz co lekarz mówił :-) i może zapytaj o to pobieranie krwi pępowinowej :-)
    Mama_Mai super, że Wojtuś zdrowy :-)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dzisiaj idę do biedronki się zaopatrzyć w chusteczki mokre, i pieluchy dady bo od wczoraj są akurat w promocji :)

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny a Wy znowu tyle skrobiecie dzisiaj :-D Sto lat dla Olusia!!
    Ja uciekam na Aktywną Mamę :-) alicja_ powodzenia na wizycie :-) koniecznie napisz co lekarz mówił :-) i może zapytaj o to pobieranie krwi pępowinowej :-)
    Mama_Mai super, że Wojtuś zdrowy :-)

dzięki!
    Zapytam koniecznie :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowałyście mnie do działania i biorę się za zamawianie części rzeczy dla małej. I tak leżę w wyrze zakatarzona po pas, więc przynajmniej zajęcie będę miała.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ogole nie uzywalismy buteki bo wlasnie karmilam tylko piersia. A malego nie zostawialam nawet z tata,bo on ma tylko jeden dzien wolny w tyg.wiec spedzamy go zawsze razem :D pozniej nauczyl pic sie z kubka. Jak sie urodzil zostaeilismy go z moja mama I tesciami ale to bylo zaraz po karmieniu I wyskoczylismy w ta I spowrotem. Z innych poeodow juz do konca ich pobytu nie zostawialismy go z nimi :) moze jakbym byla w innej sytuacji to korzystalabym I zostawiala go z dziadkami co rib my zawsze jak jestesmy w pl czy w bg.ale tak jestesmy jednym haha... ;)

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ