X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednych spodni, legginsów ciążowych ;)
    Kupuję po prostu mniej uciskające, trzeba się trochę naszukać ale mi są nie potrzebne ciążowe. brzuszka dużego nie mam ;) Poza tym chyba by mnie wkurzało jakbym miała takie wysokie nosić, jak zakladam spodnie to mam gumkę pod brzuchem i jest git ;)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mieszczę w żadne spodnie sprzed ciąży, tylko w jedne dresy. Więc legginsy są dobrą opcją. Mam też dwie pary zwykłych, ale pas jest wtedy nie ta m gdzie trzeba i brzydko odznaczają się pod ubraniem :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam parę par tych grubszych leginsow z przed ciąży jak normalne spodnie tyle ze bez zamka ale wszystkie mnie cisną pod brzuchem. tak to dresy ale nie wszędzie można w nich jechać :/ te leginsy z panelem są super wygodne tylko te swędzenie i moje nie przyzwyczajenie do wysokiego stanu :/

mam wyniki glukozy
    74-112-121

co Wy na to?

i powiedzcie mi czy macie problem z butami? dzisiaj u nas pada deszcz i chciałam ubrać takie wyższe botki to tak mnie cisną na szerokość ze masakra. lato w sandałach a teraz nie mam w czym chodzić. stopa mi urosla w poprzek :/ chyba jakieś emu kupie bo w co ja zmieszcze nogę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:34

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 odnosnie glukozy to moim zdaniem wyniki okey, ale wiadomo lekarzem nie jestem:) czesto ostatnio o tym rozmawiałyśmy ze rozne normy wyznaczaja itd wiec najlepiej poczekac do wizyty.
    Odnosnie butow to ja mam identyczny problem. Wszystkie buty sa na mnie za male, za waskie a nosze rozmiar 36 wiec bylam smuszona kupic jakiego wygodne botki tylko ze r.38.

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    http://www.mamaija.pl/tako-city-move-wozek-gleboko-spacerowy-z-torba-limited-edition-01,m56206.html
    http://www.mamaija.pl/tako-city-move-wozek-gleboko-spacerowy-z-torba-limited-edition-05,m56210.html
    waham się między tymi dwoma

Mi się bardziej podoba szary. Też będziemy mieć city move tylko w kolorze sydney - taki dostaniemy od siostry więc nie było problemu z wybieraniem koloru :)

Justyna - wszystkiego dobrego dla Olusia - niech rośnie zdrowo i będzie dumą rodziców !

Co do ubrań , to nie mam może dużego brzucha i mieszczę się w spodnie z przed ciąży ale jakoś wygodniej mi w luźniejszych lub tych z panelem ( narazie tylko mierzyłam). Mam właśnie zamiar zamówić dżinsy ciążowe albo z H&M albo z intymna.pl. Jeszcze niecałe 3 miesiące przede mną a rzeczywiście nie wszędzie chciałabym iść w dresach- leginsów jakoś nie lubię.
    Z butami nie mam narazie problemu - liczę na to, że mnie ominie :)
    Tyle produkujecie, że po nadrobieniu zapominam co było na początku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:45

justyna14 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam nieprzyjemny problem... Otóż zaobserwowałam u siebie nadmiar wydzieliny- śluzu, który wydziela się u mnie w zasadzie cały czas. Gdy robię siku i się podetre to jest taki mega slizki i rozciągliwy jak śluz płodny. Natomiast na bieliżnie pozostaje taki nieprzyjemny bialawo/zielonkawy serek... czy to infekcja? jak mogę sobie z tym radzić, któraś miała może podobny problem?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno być zielonego kolorku. Wczoraj mówiłam swojemu ginowi o moich upławach, zrobił test pH i jest ok. Reklamują jakieś testy to może kup i zrób sobie. Albo podmyj się Tantum Rosa, napewno nie zaszkodzi.
    Są to testy Gina Intima.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialam podobna wydzieline to gin ma zalecil clotrimazolum. Po 3 dniach juz bylo okey. Ale ja mialam wtedy bakterie w moczu i podejrzewal infekcje stad te zalecenie.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio miałam nieliczne... No cóż chyba do niej zadzwonie, a póki co lece do apteki po tantum rosa...

Megi a clotrimazolum stosowałaś wewnetrznie czy zewnetrznie?;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam tylko okolice ujscia cewki bo u mnie ten serek pojawial sie na tej wysokosci.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maści clotrimazolum z tego co kojaze nie można wewnętrznie, tylko na zewnątrz, ale i tak powinno pomóc:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. MY juz wrocilismy do domku. Rano kolejne ktg nie wykazalo zadnych skurczy ani innych nieprawidlowosci. Mam sie tylko bardziej oszczedzac, jak najwiecej odpoczywac :)
    Odebralam tez dzisiaj wyniki z krwi i wszystko w normie. Tsh co prawda na dolnej granicy bo 0.6 ale jest ok :)

justyna wszystkiego najlepszego dla twojego synusia! <3 ;)

rewelka, Mama-julka, MeGi2986, Pola_27, moniek90, Madzisek, Nadulka, justyna14, pati_zuzia, gosia mmr, Ola_45, Karola1990, genoweffa lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja mam parę par tych grubszych leginsow z przed ciąży jak normalne spodnie tyle ze bez zamka ale wszystkie mnie cisną pod brzuchem. tak to dresy ale nie wszędzie można w nich jechać :/ te leginsy z panelem są super wygodne tylko te swędzenie i moje nie przyzwyczajenie do wysokiego stanu :/

mam wyniki glukozy
    74-112-121

co Wy na to?

i powiedzcie mi czy macie problem z butami? dzisiaj u nas pada deszcz i chciałam ubrać takie wyższe botki to tak mnie cisną na szerokość ze masakra. lato w sandałach a teraz nie mam w czym chodzić. stopa mi urosla w poprzek :/ chyba jakieś emu kupie bo w co ja zmieszcze nogę :(

Z butami też mam problem, wszystkie za małe, tzn ciasne. Obcierają mnie... Myślałam, że nie będe musiała nowych kupowac, ale jednak trzeba sie wybrać do sklepu.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z butami tak samo. Całe lato w luźnych, regulowanych sandałkach na rzepy, a teraz jak się ochłodziło to się okazało, że do balerin nie wchodzę, trampki są o wiele ciaśniejsze ale jeszcze jakoś do nich wchodzę. W zasadzie to zostały mi tylko one, bo do butów na obcasie też nie dam rady wejść. Jesienno-zimowych jeszcze nie sprawdzałam :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. MY juz wrocilismy do domku. Rano kolejne ktg nie wykazalo zadnych skurczy ani innych nieprawidlowosci. Mam sie tylko bardziej oszczedzac, jak najwiecej odpoczywac :)
    Odebralam tez dzisiaj wyniki z krwi i wszystko w normie. Tsh co prawda na dolnej granicy bo 0.6 ale jest ok :)

justyna wszystkiego najlepszego dla twojego synusia! <3 ;)

Nie martw się, ja też mam TSH na dolnej granicy tj. 0,9.
    To są dobre wyniki, na pewno lepiej tak - niż za wysoko - bo wtedy robi się niebezpiecznie. A ft3 i ft4 masz ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie martw się, ja też mam TSH na dolnej granicy tj. 0,9.
    To są dobre wyniki, na pewno lepiej tak - niż za wysoko - bo wtedy robi się niebezpiecznie. A ft3 i ft4 masz ok?
    tak, z ft nie mialam nigdy problemu. Tylko z tsh i z tego mialam stwierdzona nadczynnosca potem przez leki znowu wpadlam w niedoczynnosc i tak w kolko...kiedys. I musze to co jakis czas kontrolowac. Balam sie ze jak bede w ciazy znowu to wszystko wroci i ze bede musiala sie leczyc ale na szczescie jest wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polećcie gdzie kupić w necie ładną pościel dla dzidzi.
    Tylko nie poscieldladzieci.pl bo zamówienie złożyłam u nich 31,08 a do dzisiaj nie doszło a oni twierdzą że im materace nie doszły i mają w dupie żeby dac komuś znać że zamówienie nie dojdzie w ciągu najbliższego miesiąca.
    Także nie polecam!

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super, że już w domku i wszystko z Wami dobrze :)

ja oficjalnie zakończyłam macierzyński i od dziś jestem na L4 :)

moniek90, Madzisek, Pola_27 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ