WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

moniek90 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ruchy Waszych dzieciątek są czasem dla Was bolesne?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynu też macie takie oslabienie organizmu ?? U mnie jakas masakra najchętniej bym tylko leżała :/ nic mi się nie chce po prostu nic i taka jakas słaba jestem :(

Ja leżę i zdycham... Zasypiam kilka razy w ciągu dnia, osłabiona jestem strasznie. W poniedziałek lekarz, bo to raczej samo sobie nie pójdzie. Dobrze, że mężulek w domu, to rosołku nagotował i opiekuje się jak może.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co zmęczenia w ciągu dnia takiego nie czuję. Nie śpię w ciągu dnia. Za to w nocy chyba muszę sobie to potem odbić, bo tak jak zawsze wstawałam o 8.00-9.00 to teraz czasami 10.00 to jest mało, żeby wstać :-D I też szukam tego przyczyny, czy takie uroki trzeciego trymestru, czy żelaza coraz mniej...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W ogole wrocilam wlasnie z baby shower :D Moje kochane przyjaciolki,kolezanki,dobre znajome zorganizowaly mi takie mega przyjecie a co wiecej niczego sie nie spodziewalam. W koncu baby shower u nas w pl nie tak popularne.
    Przyjaciolka zadzwonila mi rano zebym wpadla .przyjezdzam. Wchodze a tam wszystko przygotowane,udekorowane. Pelno prezentow dla dziewczynek :) Tylko nosz kurcze nie wiem co jest z moim tel nie chce mi wspolgrac z komputerem i nie moge zdjec przezucic zadnych..ani brzuszka ani nic..musze kogos poprosic zeby mi to naprawil

Super masz tą wanienkę. My kupujemy zwykłą najzwyklejszą, tylko ma termometr wbudowany. Tyle tego jest teraz, że ciężko w ogóle coś wybrać, więc postanowilismy nie szaleć. Co do baby shower, super sprawa, miło ze strony Twoich przyjaciółek.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi źle dzisiaj jest dziewczyny... Normalnie jakieś grypsko chyba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 15:25

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem śpiąca ciągle i zmęczona też. Dzisiaj mnie mała tak skopała, że aż mi łzy poleciały, ze dwie godziny ruszyć się nie mogłam :/ i czuję , że znowu kopie w to samo miejsce (okolice wątroby). Pierwszy raz aż tak boleśnie.

My za chwilę jedziemy na grilla i pępkowe do znajomych , pogoda super , mam nadzieję, że mała da mamusi odpocząć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Czy ruchy Waszych dzieciątek są czasem dla Was bolesne?

Nie. Tyle, że jak sobie leżę, a on się rusza to mam wrażenie, że cała kanapa się rusza ;-) Ma moc.

Moniek90 i Kwiatakacji macie starsze ciąże ode mnie to może dlatego kopniaki bolesne :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:10

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka no właśnie chodzi o to, że ja czuję kopniaki, wiercenie, przeciąganie. I faktycznie są one intensywne, odczuwam je bardzo wyraźnie ale nie są bolesne. Czasem nieprzyjemne są, ale nie bolesne. Dlatego właśnie Was pytam, bo mnie mała jeszcze prawdziwego bólu nie zadała i nie wiem czy mam się martwić?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:18

moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia i bardzo dobrze! Trzeba sobie czasem wypocząć :-D Ja dzisiaj zrobiłam tylko obiad, puściłam jedną pralkę a tak to siedzę i piszę magisterkę :-D A mężulek właśnie wrócił z roweru i zabiera się za pieczenie pysznej tarty czekoladowej z dżemem jagodowym :-D Już się doczekać nie mogę :-D uwielbiam wypieki, ale nie mam już siły zbyt długo stać w kuchni

Tinusia lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Mama-julka no właśnie chodzi o to, że ja czuję kopniaki, wiercenie, przeciąganie. I faktycznie są one intensywne, odczuwam je bardzo wyraźnie ale nie są bolesne. Czasem nieprzyjemne są, ale nie bolesne. Dlatego właśnie Was pytam, bo mnie mała jeszcze prawdziwego bólu nie zadała i nie wiem czy mam się martwić?

Napewno nie ma sensu martwić się na zapas. Może się zdarzyć, że kopnie tam gdzie nie ma, ale wreszcie się przekręci. Dla mnie bolesne w poprzedniej c. w 9 miesiącu było rozciąganie się (bo leżał już główkowo) gdy celował w szyjkę. Zdarzyło się to kilka razy, a tak to ruchy wspominam z przyjemnością :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Chichibi mam taką wanienkę z FP tylko aquarium :) na początek dla nue wprawionych rąk będzie super :P
    Ja już po parapetówce :) dzisiaj tylko 2 pralki puściłam a tak to tylko leżę i nic nie robię :P

Tak, na początku będzie Wam łatwiej kąpać w takiej wanience.
    Chociaż zastanawiam się czy ja sobie dam radę w tej kwestii bo to 10 lat minęło...

Ps.Też zrobiłam dziś dwa prania :-) , a parapetówy nie było, nawet po remoncie :'(

Tinusia lubi tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cytrynówka do przechowywania jest ok. Dobry patent. Jak teraz miski z silikonu. Nie za droga?

No właśnie okropnie droga i zastanawiam się , czy jest warta swojej ceny.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też jestem wykończona wczoraj zasnęłam o 20:30 i dzisiaj do 11 nie mogłam się dobudzić. Sama nie wiem, o co chodzi, mam nadzieję, że to nie pogarszające się wyniki...bo ostatnio mój zakwas się skończył.
    Co do banku krwi pępowinowej ja jeszcze nie mam zdania muszę to dokładnie rozważyć , bo jednak w środowisku medycznym zdania są podzielone także polecam poszukać informacji jak macie możliwość to pogadajcie z lekarzem a nie tylko z przedstawicielem banku komórek. Ja jeszcze nie podjęłam decyzji.
    Pola
    To wspaniale ze możesz rodzic w takich warunkach. Ja jestem totalnie przerażona tym co mnie czeka.

Pola_27 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 może to synuś Cię tam kopie i stąd te kłucie? Mnie mała często kopie po pępku. Może pępek też tak reaguje na rozciąganie się brzucha, ogólnie pępki są bardzo wrażliwe a co dopiero w ciąży, jak jest wywinięty.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiammr jestem od wczoraj taka przymulona. Tylko wczoraj o tej godzinie byłam na nogach i nawet wyszłam z domu, a dziś od rana leżę i o zgrozo w szlafroku! Może to ta pogoda ;-)

Co do pobrania k.p. to jak wczoraj przeczytałam artykuły przeciw to się nad tym znowu zastanawiam. Bo tak byłam za, chociaż to tyle kasy, ale mówi się że zdrowie najważniejsze.

Obojętnie gdzie będziemy rodzić i tak będzie boleć :-( Najważniejsze żebyśmy miały przy sobie profesjonalną opiekę i ewent. kogoś bliskiego. Ja wciąż urabiam swojego małża.

Pola_27, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola45 czułam ruchy albo przy pępku albo na dole. Może Moniek90 ma rację z tymi ruchami. W sumie każda inaczej może coś odczuwać bo każdy człowiek ma inny próg bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie sunę! W Polsacie znowu lecą Chłopaki do wzięcia. Ciekawe czy tacy fajni jak kiedyś ;-)

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ