Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29
moniek90 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
Acikk wrote:Dziewczynu też macie takie oslabienie organizmu ?? U mnie jakas masakra najchętniej bym tylko leżała
nic mi się nie chce po prostu nic i taka jakas słaba jestem
Ja leżę i zdycham... Zasypiam kilka razy w ciągu dnia, osłabiona jestem strasznie. W poniedziałek lekarz, bo to raczej samo sobie nie pójdzie. Dobrze, że mężulek w domu, to rosołku nagotował i opiekuje się jak może. -
Ja póki co zmęczenia w ciągu dnia takiego nie czuję. Nie śpię w ciągu dnia. Za to w nocy chyba muszę sobie to potem odbić, bo tak jak zawsze wstawałam o 8.00-9.00 to teraz czasami 10.00 to jest mało, żeby wstać
I też szukam tego przyczyny, czy takie uroki trzeciego trymestru, czy żelaza coraz mniej...
-
Flakonik wrote:W ogole wrocilam wlasnie z baby shower
Moje kochane przyjaciolki,kolezanki,dobre znajome zorganizowaly mi takie mega przyjecie a co wiecej niczego sie nie spodziewalam. W koncu baby shower u nas w pl nie tak popularne.
Przyjaciolka zadzwonila mi rano zebym wpadla .przyjezdzam. Wchodze a tam wszystko przygotowane,udekorowane. Pelno prezentow dla dziewczynekTylko nosz kurcze nie wiem co jest z moim tel nie chce mi wspolgrac z komputerem i nie moge zdjec przezucic zadnych..ani brzuszka ani nic..musze kogos poprosic zeby mi to naprawil
Super masz tą wanienkę. My kupujemy zwykłą najzwyklejszą, tylko ma termometr wbudowany. Tyle tego jest teraz, że ciężko w ogóle coś wybrać, więc postanowilismy nie szaleć. Co do baby shower, super sprawa, miło ze strony Twoich przyjaciółek. -
nick nieaktualnyJa jestem śpiąca ciągle i zmęczona też. Dzisiaj mnie mała tak skopała, że aż mi łzy poleciały, ze dwie godziny ruszyć się nie mogłam
i czuję , że znowu kopie w to samo miejsce (okolice wątroby). Pierwszy raz aż tak boleśnie.
My za chwilę jedziemy na grilla i pępkowe do znajomych , pogoda super , mam nadzieję, że mała da mamusi odpocząć. -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Czy ruchy Waszych dzieciątek są czasem dla Was bolesne?
Nie. Tyle, że jak sobie leżę, a on się rusza to mam wrażenie, że cała kanapa się ruszaMa moc.
Moniek90 i Kwiatakacji macie starsze ciąże ode mnie to może dlatego kopniaki bolesneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:10
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Mama-julka no właśnie chodzi o to, że ja czuję kopniaki, wiercenie, przeciąganie. I faktycznie są one intensywne, odczuwam je bardzo wyraźnie ale nie są bolesne. Czasem nieprzyjemne są, ale nie bolesne. Dlatego właśnie Was pytam, bo mnie mała jeszcze prawdziwego bólu nie zadała i nie wiem czy mam się martwić?
-
Tinusia i bardzo dobrze! Trzeba sobie czasem wypocząć
Ja dzisiaj zrobiłam tylko obiad, puściłam jedną pralkę a tak to siedzę i piszę magisterkę
A mężulek właśnie wrócił z roweru i zabiera się za pieczenie pysznej tarty czekoladowej z dżemem jagodowym
Już się doczekać nie mogę
uwielbiam wypieki, ale nie mam już siły zbyt długo stać w kuchni
Tinusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Mama-julka no właśnie chodzi o to, że ja czuję kopniaki, wiercenie, przeciąganie. I faktycznie są one intensywne, odczuwam je bardzo wyraźnie ale nie są bolesne. Czasem nieprzyjemne są, ale nie bolesne. Dlatego właśnie Was pytam, bo mnie mała jeszcze prawdziwego bólu nie zadała i nie wiem czy mam się martwić?
Napewno nie ma sensu martwić się na zapas. Może się zdarzyć, że kopnie tam gdzie nie ma, ale wreszcie się przekręci. Dla mnie bolesne w poprzedniej c. w 9 miesiącu było rozciąganie się (bo leżał już główkowo) gdy celował w szyjkę. Zdarzyło się to kilka razy, a tak to ruchy wspominam z przyjemnością -
nick nieaktualnyTinusia wrote:Chichibi mam taką wanienkę z FP tylko aquarium
na początek dla nue wprawionych rąk będzie super
Ja już po parapetówcedzisiaj tylko 2 pralki puściłam a tak to tylko leżę i nic nie robię
Tak, na początku będzie Wam łatwiej kąpać w takiej wanience.
Chociaż zastanawiam się czy ja sobie dam radę w tej kwestii bo to 10 lat minęło...
Ps.Też zrobiłam dziś dwa prania, a parapetówy nie było, nawet po remoncie :'(
Tinusia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też jestem wykończona wczoraj zasnęłam o 20:30 i dzisiaj do 11 nie mogłam się dobudzić. Sama nie wiem, o co chodzi, mam nadzieję, że to nie pogarszające się wyniki...bo ostatnio mój zakwas się skończył.
Co do banku krwi pępowinowej ja jeszcze nie mam zdania muszę to dokładnie rozważyć , bo jednak w środowisku medycznym zdania są podzielone także polecam poszukać informacji jak macie możliwość to pogadajcie z lekarzem a nie tylko z przedstawicielem banku komórek. Ja jeszcze nie podjęłam decyzji.
Pola
To wspaniale ze możesz rodzic w takich warunkach. Ja jestem totalnie przerażona tym co mnie czeka.Pola_27 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyGosiammr jestem od wczoraj taka przymulona. Tylko wczoraj o tej godzinie byłam na nogach i nawet wyszłam z domu, a dziś od rana leżę i o zgrozo w szlafroku! Może to ta pogoda
Co do pobrania k.p. to jak wczoraj przeczytałam artykuły przeciw to się nad tym znowu zastanawiam. Bo tak byłam za, chociaż to tyle kasy, ale mówi się że zdrowie najważniejsze.
Obojętnie gdzie będziemy rodzić i tak będzie bolećNajważniejsze żebyśmy miały przy sobie profesjonalną opiekę i ewent. kogoś bliskiego. Ja wciąż urabiam swojego małża.
Pola_27, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny