Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-julka wrote:Ja Cie sunę! W Polsacie znowu lecą Chłopaki do wzięcia. Ciekawe czy tacy fajni jak kiedyś
Też to oglądam:) to jest tak głupie, że aż śmieszne;) hehe
Czytam Was cały czas na bieżąco ale jakoś nie mam czasu żeby coś napisać produkujecie tyle co w dobrej drukarni:P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama-julka wrote:Karola1990 te Chłopaki przy ognisku super. Jeden ma największe marzenie "żeby mieć ciągnik co by stojał na podwórku". Ekstra
Zaraz będzie drugi odcinek.
Czytaj, czytaj, a codziennie inny temat. Czasami coś sama naprodukuj
W ogóle nie mogę się ogarnąć z wyprawką. Wy już tyle macie a ja mam ubranka i to nie wszystkie no i wózek mam upatrzony tylko zamówić muszę
Niedługo się przeprowadzamy do własnego domu i stąd chyba ten mój brak czasu:P
Co do programu to Bandziorek wymiata:D -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnalezione na innym wątku, ale jest mega. hahaha napisane z humorem. ;P Przyznac sie ktora jest w 3 ciąży?
Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
Drugie dziecko: Olewasz oddechy i załatwiasz znieczulenie
Trzecie dziecko: Od razu umawiasz się na cesarkę
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
Trzecie dziecko: Ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Nawet nowe ciuszki pierzesz w Jelpie w 90 stopniach i prasujesz z obydwu stron
Drugie dziecko: Wyrzucasz do pralki tylko te najbardziej zabrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku
Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna, czy czysta
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan
Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Za każdym razem wygotowujesz
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz dziecku do buzi
Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia
Drugie dziecko: Czekasz, aż wydali z kupą
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
Zajęcia z dzieckiem
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na spacer, plac zabaw, basen, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
Trzecie dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej
Wyjścia z domu
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew
W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmiNadulka, Madzisek, gosia mmr, alicja_, fresa, Kika428, Matleena, Marta0912, kwiatakacji, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Flakonik wrote:Znalezione na innym wątku, ale jest mega. hahaha napisane z humorem. ;P Przyznac sie ktora jest w 3 ciąży?
Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
Drugie dziecko: Olewasz oddechy i załatwiasz znieczulenie
Trzecie dziecko: Od razu umawiasz się na cesarkę
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
Trzecie dziecko: Ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Nawet nowe ciuszki pierzesz w Jelpie w 90 stopniach i prasujesz z obydwu stron
Drugie dziecko: Wyrzucasz do pralki tylko te najbardziej zabrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku
Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna, czy czysta
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan
Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Za każdym razem wygotowujesz
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz dziecku do buzi
Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia
Drugie dziecko: Czekasz, aż wydali z kupą
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
Zajęcia z dzieckiem
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na spacer, plac zabaw, basen, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
Trzecie dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej
Wyjścia z domu
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew
W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi
Usmiałam się po pachyJestem w drugiej ciąży, ale dokładnie jak jest napisane w tym tekście, olałam oddechy i wzięłam znieczulenie hahahahaha
Ewuńka, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja siora mówi, a ona ma dwójkę, że przy drugim nie ma ochów i achów np. przy pierwszym ząbku.
Także coś we tym jest. Myślę, że ze mną do końca tak nie będzie bo mój syn pojawi się po 10 latach od pierwszego, czyli mam syna na odmłodzeniePola_27, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Moja siora mówi, a ona ma dwójkę, że przy drugim nie ma ochów i achów np. przy pierwszym ząbku.
Także coś we tym jest. Myślę, że ze mną do końca tak nie będzie bo mój syn pojawi się po 10 latach od pierwszego, czyli mam syna na odmłodzenie
U nas ciąża po ośmiu latachteż jestem ciekawa jak to będzie
-
nick nieaktualnyPola_27 wrote:U nas ciąża po ośmiu latach
też jestem ciekawa jak to będzie
Po suwaczku widzę, że macie syna z końca stycznia.
Myślę, że po tylu latach to będą achy i ochy, prawie jak przy pierwszym.
Ps. Lepiej się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:57
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Po suwaczku widzę, że macie syna z końca stycznia.
Myślę, że po tylu latach to będą achy i ochy, prawie jak przy pierwszym.
Ps. Lepiej się czujesz?
Synek z końca listopada, ale masz rację chyba będą i ochy i achy, bo u nas córa to jak cud normalnie. Oboje z mężem mamy synów z poprzednich związków, w rodzinie u męża same chłopy. Wszyscy czekali w końcu na dziewczynkę
Nadal czuję się do dupy, leże w łóżku. Do tego dostałam rozwolnienie masakryczne. W poniedziałek raczej do lekarza, chyba że stanie sie cud i cudownie ozdrowieję po mężulkowych rosołkach...Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy którejś z Was wycieka juz z piersi siara? Ale nie chodzi mi o to kiedy naciśniecie, tylko samoczynnie. Ja w juz kilka razy w nocy miałam mokrą koszulkę, wczoraj też. I w tym momencie też mam mokre plamy na piżamie... Co prawda piersi mam OGROMNE, ale chyba za wczesnie na takie wycieki, czy nie?
-
ania14 wrote:kochane jakie macie brzuchy? i co w nich macie?
znów mi dzisiaj znajome powiedziały ze nie mam brzucha po bokach tylko taki spiczasty do przodu i to wygląda ma chłopca.
najważniejsze żeby bylo zdrowe.
chyba za wcześnie ta różowa wyprawka
Ja nie wierze w takie gadania, popatrz na mój brzuch z profilowego zdjęcia. Robiłam je na dniach. Też mam szpiczasty, do przodu a jest córeczka -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Synek z końca listopada, ale masz rację chyba będą i ochy i achy, bo u nas córa to jak cud normalnie. Oboje z mężem mamy synów z poprzednich związków, w rodzinie u męża same chłopy. Wszyscy czekali w końcu na dziewczynkę
Nadal czuję się do dupy, leże w łóżku. Do tego dostałam rozwolnienie masakryczne. W poniedziałek raczej do lekarza, chyba że stanie sie cud i cudownie ozdrowieję po mężulkowych rosołkach...
No tak, miesiąc w tę, a nie w tę stronę
A z dziewczynką rzeczywiście Wam się udało -
ania14 wrote:kochane jakie macie brzuchy? i co w nich macie?
znów mi dzisiaj znajome powiedziały ze nie mam brzucha po bokach tylko taki spiczasty do przodu i to wygląda ma chłopca.
najważniejsze żeby bylo zdrowe.
chyba za wcześnie ta różowa wyprawka
Ja też mam brzuch spiczasty do przodu i córeczka w drodze