X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    kochane jakie macie brzuchy? i co w nich macie?
    znów mi dzisiaj znajome powiedziały ze nie mam brzucha po bokach tylko taki spiczasty do przodu i to wygląda ma chłopca.
    najważniejsze żeby bylo zdrowe.
    chyba za wcześnie ta różowa wyprawka :/

Też nie wierzę w przesądy. Ale u mnie w związku z tym to się zgadza - szpiczasty i chłopak.

Pola27 mam większy szpic - wybrzusz :-) A siara może lecieć od 5-ego miesiąca. U mnie nic, w pierwszej c. też susza, ale całe szczęście nie ma nic wspólnego z późniejszym karmieniem ;-)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ponawiam pytanie :)

Nie żebym Cię olała, o mały włos i zamówiłabym z Supermami, ale przypominało mi się, że widziałam u nas w sklepie.
    Małża wysłałam i kupił cebuszkę za 93 zeta. Na internecie na ich stronie Ceba Baby jest za 98,40. Nie wiem dlaczego? Może w innym sklepie int. będzie tańsza. A sklep jest z Wrocka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ponawiam pytanie :)
    Ja mam z motherhood

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny - zatem sprawdzę jeszcze w sklepie stacjonarnym :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik
    Ja zdecydowałam się na cały zestaw (wanienka, przewijak, stojak, kosmetyczka, hamak do wanienki) camele'o beaba baby bath :)
    http://naforum.zapodaj.net/b18cf47d94f4.jpg.html

Jeżeli chodzi o fotelik to mamy Cybex Anton Q czarny.
    http://cybex-online.com/pl/carseats/atonq.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb0cc45257f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79b0c27d1c29.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. W ktorym tyg ktg ?

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 ja nie wiem, jestem w 30-tym i jeszcze nie miałam :-) ale myślę, że już niedługo :-) mam wizytę 23 września, to zobaczę czy będą robić

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam teraz w necie że od 38 tyg. Po terminie porodu co 2-3 dni. Jeśli są problemy w ciąży to szybciej, w szpitalu.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja Cie sunę! W Polsacie znowu lecą Chłopaki do wzięcia. Ciekawe czy tacy fajni jak kiedyś ;-)

mój ulubiony program ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedzi :* nie ze nie chciałabym synka bo mi to obojętne tylko wyrzucalabym sobie ze za wcześnie zrobiłam ta różowa wyprawkę :/ w czwartek wizyta...
    nie dobrze mi chyba będę wymiotowac :(

dobranoc :*

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o wózku maxi cosi mura? Miała któraś lub słyszała cos o nim? Mnie tez zaczyna cos dopadać z dolegliwości 1 trymestru, jakos ostatnio mi coraz ciężej na żołądku, i chyba zaczyna sie powtórka z rozrywki chociaz mam nadzieje ze sie jednak mylę... :/ dzisiaj zamówiłam prawie wszystko dla mojego Maksia :) łóżeczko, i duzo akcesorii :) jeszcze w sumie został mi wózek, wanienka i jakies drobnosci :)

Maksymilian
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Rewelka myślisz, że będzie Ci wygodnie tak się schylać? Miałaś okazję gdzieś wypróbować?

Mi będzie praktyczniej mam małe mieszkanie i nie chcę zagracać, kąpała i tak będę w wannie, a nie widzę sensu wanny do wanny wkładać :)

Ale wczoraj upolowałam kombinezon w szmateksie, cudeńko, może bardziej dla dziewczynki bo ma brokatowe guziczki, ale się zmieni i będzie git :)

Dla mnie ruchy nie są bolesne, a brzuch mam tylko do przodu i będzie chłopak, ale podobno słodycze się je na dziewczynkę a to się nie sprawdziło, głupie zabobony :) jakby się ich słuchać to dla dziecka byśmy wszystko kupowały po urodzeniu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka jest sens wkladac wanienke do wanny,mniej wody zuzywasz,co nalac dla dziecka w wanienke po pachy jak zalozmy juz ma pol roku i siedzi a co do normalnej wanny:) ja tak kapalam do rok czasu chyba.

Witam sie wogole zapuchnieta cala od zmeczenia po wczorajszych wchodzinach. Jestem zadowolona bo jak na moja Rodzine to od 15-21/22 po Bozemu siedzieli:pp z prezentow zadowolona jestem bo dostalismy mikser z misa i pierdolami,chyba z blenderem jak dobrze pamietam,a chcialam bo nie mamy,storczyka,ja kwiatow jako tako nie bardzo lubie ale akurat storczyki tak,no i kasa,kasa,kasa. Od Rodzicow jeszcze chlebak mamy dostac ale kurier w pn pewnie bedzie,sama zamowilam:p Oni zaplacili:)
    Laura moja nawet kwiatka i kase dostala;) zalapala sie hehe
    Ciekawi mnie jak Rodzina Malza.. wiem,ze od Siostry dostaniemy 3 komplety wysokich szklanek napojowek bo ja powiedzialam,ze chce bo i nie mamy takich dla gosci wystawic. Reszta mam nadzieje,ze zapyta to sie powie,ze pieniadze bo na rolety i dywany zbieramy.

A wogole to za 2 dni zaczynam 30ty tydzien. Jeju:D szał ciał normalnie:D
    Tak dzis leze i zaczelam myslec o lozeczku dla Dzidzi czy aby nie kupic i zlozyc:p a potem po kolei za jakis czas,materacyk,posciel itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:10

moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja też od wtorku 30t :)
    według TP z usg :)
    nie mam w jakich butach jechać do Kościoła :( pojechałam wczoraj do brata w adidasach posiedzialam chwile i jechałam po męża o 20. ledwo je wcislam :/ wróciłam z domu w gumowych klapkach.
    juz w nic nie mieszcze stopy

moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    nie mam w jakich butach jechać do Kościoła :( pojechałam wczoraj do brata w adidasach posiedzialam chwile i jechałam po męża o 20. ledwo je wcislam :/ wróciłam z domu w gumowych klapkach.

Ja też mam problem z butami. Dzisiaj idę na urodziny do siostry i właśnie sprawdzałam czy wejdę w swoje białe buty na obcasie i jako tako w nie weszłam, ale dopiero co wstałam, więc stopy jeszcze nie spuchnięte, zobaczę jak będzie po południu :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:45

moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia mmr lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) może będziesz miała w końcu gdzie wić swoje gniazdko :-)
    Trzymam kciuki :-)
    A swoją drogą co może ludziom przeszkadzać w tym, że spodziewacie się dziecka? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:56

Matleena lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Ja wg OM :) wg Usg ostatniego to dzis by wypadalo :D
    Ja tez nie dam rady w swoich balerinach chodzic.jak bylo cieplo to klapersy i poszla..a teraz nakladam swoje baleriny i cisna jak cholera a stare rozchlapaki jak nakladam z przed dwoch lat to jeszcze jako tako ale one maja od spodu podeszwy juz pekniete podejrzewam,ze od prowadzenia auta tzn wciskania sprzegla itp bo po szerokosci w zgieciu palcow.
    Kupilam pare dni temu na jesien botki,na plaski,a raczej na delikatnym obcasie,czarne,na czubkach lakierowane. W tamtym roku taki szal na nie byl,moja Mama sobie kupila i chwalila nawet.

Takie kupilam
    http://allegro.pl/7ap1-sliczne-botki-nubuk-lakier-r-37-black-r36-41-i5630046916.html#
    Tylko nie na aukcji a normalnie w sklepie za 70zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ