X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    kochane jakie macie brzuchy? i co w nich macie?
    znów mi dzisiaj znajome powiedziały ze nie mam brzucha po bokach tylko taki spiczasty do przodu i to wygląda ma chłopca.
    najważniejsze żeby bylo zdrowe.
    chyba za wcześnie ta różowa wyprawka :/

Też nie wierzę w przesądy. Ale u mnie w związku z tym to się zgadza - szpiczasty i chłopak.

Pola27 mam większy szpic - wybrzusz :-) A siara może lecieć od 5-ego miesiąca. U mnie nic, w pierwszej c. też susza, ale całe szczęście nie ma nic wspólnego z późniejszym karmieniem ;-)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ponawiam pytanie :)

Nie żebym Cię olała, o mały włos i zamówiłabym z Supermami, ale przypominało mi się, że widziałam u nas w sklepie.
    Małża wysłałam i kupił cebuszkę za 93 zeta. Na internecie na ich stronie Ceba Baby jest za 98,40. Nie wiem dlaczego? Może w innym sklepie int. będzie tańsza. A sklep jest z Wrocka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ponawiam pytanie :)
    Ja mam z motherhood

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny - zatem sprawdzę jeszcze w sklepie stacjonarnym :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik
    Ja zdecydowałam się na cały zestaw (wanienka, przewijak, stojak, kosmetyczka, hamak do wanienki) camele'o beaba baby bath :)
    http://naforum.zapodaj.net/b18cf47d94f4.jpg.html

Jeżeli chodzi o fotelik to mamy Cybex Anton Q czarny.
    http://cybex-online.com/pl/carseats/atonq.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb0cc45257f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79b0c27d1c29.jpg

revvelka, Marta0912 lubią tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. W ktorym tyg ktg ?

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 ja nie wiem, jestem w 30-tym i jeszcze nie miałam :-) ale myślę, że już niedługo :-) mam wizytę 23 września, to zobaczę czy będą robić

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam teraz w necie że od 38 tyg. Po terminie porodu co 2-3 dni. Jeśli są problemy w ciąży to szybciej, w szpitalu.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja Cie sunę! W Polsacie znowu lecą Chłopaki do wzięcia. Ciekawe czy tacy fajni jak kiedyś ;-)

mój ulubiony program ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedzi :* nie ze nie chciałabym synka bo mi to obojętne tylko wyrzucalabym sobie ze za wcześnie zrobiłam ta różowa wyprawkę :/ w czwartek wizyta...
    nie dobrze mi chyba będę wymiotowac :(

dobranoc :*

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o wózku maxi cosi mura? Miała któraś lub słyszała cos o nim? Mnie tez zaczyna cos dopadać z dolegliwości 1 trymestru, jakos ostatnio mi coraz ciężej na żołądku, i chyba zaczyna sie powtórka z rozrywki chociaz mam nadzieje ze sie jednak mylę... :/ dzisiaj zamówiłam prawie wszystko dla mojego Maksia :) łóżeczko, i duzo akcesorii :) jeszcze w sumie został mi wózek, wanienka i jakies drobnosci :)

Maksymilian
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Rewelka myślisz, że będzie Ci wygodnie tak się schylać? Miałaś okazję gdzieś wypróbować?

Mi będzie praktyczniej mam małe mieszkanie i nie chcę zagracać, kąpała i tak będę w wannie, a nie widzę sensu wanny do wanny wkładać :)

Ale wczoraj upolowałam kombinezon w szmateksie, cudeńko, może bardziej dla dziewczynki bo ma brokatowe guziczki, ale się zmieni i będzie git :)

Dla mnie ruchy nie są bolesne, a brzuch mam tylko do przodu i będzie chłopak, ale podobno słodycze się je na dziewczynkę a to się nie sprawdziło, głupie zabobony :) jakby się ich słuchać to dla dziecka byśmy wszystko kupowały po urodzeniu.

Mama-julka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka jest sens wkladac wanienke do wanny,mniej wody zuzywasz,co nalac dla dziecka w wanienke po pachy jak zalozmy juz ma pol roku i siedzi a co do normalnej wanny:) ja tak kapalam do rok czasu chyba.

Witam sie wogole zapuchnieta cala od zmeczenia po wczorajszych wchodzinach. Jestem zadowolona bo jak na moja Rodzine to od 15-21/22 po Bozemu siedzieli:pp z prezentow zadowolona jestem bo dostalismy mikser z misa i pierdolami,chyba z blenderem jak dobrze pamietam,a chcialam bo nie mamy,storczyka,ja kwiatow jako tako nie bardzo lubie ale akurat storczyki tak,no i kasa,kasa,kasa. Od Rodzicow jeszcze chlebak mamy dostac ale kurier w pn pewnie bedzie,sama zamowilam:p Oni zaplacili:)
    Laura moja nawet kwiatka i kase dostala;) zalapala sie hehe
    Ciekawi mnie jak Rodzina Malza.. wiem,ze od Siostry dostaniemy 3 komplety wysokich szklanek napojowek bo ja powiedzialam,ze chce bo i nie mamy takich dla gosci wystawic. Reszta mam nadzieje,ze zapyta to sie powie,ze pieniadze bo na rolety i dywany zbieramy.

A wogole to za 2 dni zaczynam 30ty tydzien. Jeju:D szał ciał normalnie:D
    Tak dzis leze i zaczelam myslec o lozeczku dla Dzidzi czy aby nie kupic i zlozyc:p a potem po kolei za jakis czas,materacyk,posciel itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:10

moniek90, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja też od wtorku 30t :)
    według TP z usg :)
    nie mam w jakich butach jechać do Kościoła :( pojechałam wczoraj do brata w adidasach posiedzialam chwile i jechałam po męża o 20. ledwo je wcislam :/ wróciłam z domu w gumowych klapkach.
    juz w nic nie mieszcze stopy

moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    nie mam w jakich butach jechać do Kościoła :( pojechałam wczoraj do brata w adidasach posiedzialam chwile i jechałam po męża o 20. ledwo je wcislam :/ wróciłam z domu w gumowych klapkach.

Ja też mam problem z butami. Dzisiaj idę na urodziny do siostry i właśnie sprawdzałam czy wejdę w swoje białe buty na obcasie i jako tako w nie weszłam, ale dopiero co wstałam, więc stopy jeszcze nie spuchnięte, zobaczę jak będzie po południu :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:45

moniek90, Mama-julka, Marta0912, gosia mmr lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) może będziesz miała w końcu gdzie wić swoje gniazdko :-)
    Trzymam kciuki :-)
    A swoją drogą co może ludziom przeszkadzać w tym, że spodziewacie się dziecka? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:56

Matleena lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Ja wg OM :) wg Usg ostatniego to dzis by wypadalo :D
    Ja tez nie dam rady w swoich balerinach chodzic.jak bylo cieplo to klapersy i poszla..a teraz nakladam swoje baleriny i cisna jak cholera a stare rozchlapaki jak nakladam z przed dwoch lat to jeszcze jako tako ale one maja od spodu podeszwy juz pekniete podejrzewam,ze od prowadzenia auta tzn wciskania sprzegla itp bo po szerokosci w zgieciu palcow.
    Kupilam pare dni temu na jesien botki,na plaski,a raczej na delikatnym obcasie,czarne,na czubkach lakierowane. W tamtym roku taki szal na nie byl,moja Mama sobie kupila i chwalila nawet.

Takie kupilam
    http://allegro.pl/7ap1-sliczne-botki-nubuk-lakier-r-37-black-r36-41-i5630046916.html#
    Tylko nie na aukcji a normalnie w sklepie za 70zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ