WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Rewelka jest sens wkladac wanienke do wanny,mniej wody zuzywasz,co nalac dla dziecka w wanienke po pachy jak zalozmy juz ma pol roku i siedzi a co do normalnej wanny:) ja tak kapalam do rok czasu chyba.

A wogole to za 2 dni zaczynam 30ty tydzien. Jeju:D szał ciał normalnie:D

Zgadzam się z Inso87 co do kąpieli. Jaka oszczędność wody. Chyba, że Rewelka masz jakąś mała wannę, no to wtedy może...
    Pochwalę się, że ja mam taką dużą miskę, szerszą od standardowych wanienek ;-) i nie będę jej już kupować.

Wydaje mi się, że za pięć tygodni też będę miała szał ciał :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o wózku maxi cosi mura? Miała któraś lub słyszała cos o nim? Mnie tez zaczyna cos dopadać z dolegliwości 1 trymestru, jakos ostatnio mi coraz ciężej na żołądku, i chyba zaczyna sie powtórka z rozrywki chociaz mam nadzieje ze sie jednak mylę... :/ dzisiaj zamówiłam prawie wszystko dla mojego Maksia :) łóżeczko, i duzo akcesorii :) jeszcze w sumie został mi wózek, wanienka i jakies drobnosci :)

Poczytaj sobie na banga.pl. Ją tak robię często. Testowała go domowa.tv. Jeszcze znalazłam http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/maxi-cosi-mura-4/

Kika428 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to wanny nie mamy tylko kabine prysznicowa z wysokim brodzikiem, dla bąbla jak podrośnie troszkę wystarczy na kąpiel ;) w przyszlosci planujemy remont lazienki i marzy mi sie wtedy wanna narozna:)

My wczoraj byliśmy u znajomych, mąż se popił a ja dziś normalnie zdycham, żołądek i wątroba tak mbie napiepezają że se miejsca znaleźć nie moge :(

A czy ktoras planuje chodzić z maluszkiem na basen??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi2986 moja siostra też po paru miesiącach tak zaczęła kąpać.

Nie będę chodzić na basen bo u nas chlorowana woda :-( Raczej się to już nie zmieni bo tak jest już x lat.

A jak to z tym piciem? On pił, a Ty masz dolegliwości ;-)
    Coś zjadłaś nie teges.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sie smieje do mojego ze on pil a mi zaszkodzilo bo ja kulturalnie przy herbatce siedziałam. Raczej nic takiego nie zjadlam, nawet apetyt za bardzo mi nie dopisywal. Tak reasumujac to tylko chyba kotleciki z kalafiora i pyszne mufiny z czekolada. Nie wiem skad te bole. Moze mlody mi tam uciska. Herbatki nie pomagaja, jakbym sie nie polozyla tez nic.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    ola25 ja nie wiem, jestem w 30-tym i jeszcze nie miałam :-) ale myślę, że już niedługo :-) mam wizytę 23 września, to zobaczę czy będą robić

My zaczynamy 28 tydzień od poniedziałku i ktg mamy we wtorek przy wizycie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

MeGi2986 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Poczytaj sobie na banga.pl. Ją tak robię często. Testowała go domowa.tv. Jeszcze znalazłam http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/maxi-cosi-mura-4/
    Dzieki popatrzę sobie :) myslalam ze moze któraś z własnego doświadczenia lub kogos cos wie to pytamalw poczytam co poslalas :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Dzieki popatrzę sobie :) myslalam ze moze któraś z własnego doświadczenia lub kogos cos wie to pytamalw poczytam co poslalas :)

Nawet go "na żywo" nie widziałam. Podobny jest do x-lander.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb0cc45257f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79b0c27d1c29.jpg

My właśnie podobny chcemy zamówić, Evo Lunafix z KIDDY, tylko ten bez bazy.

alicja_ lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    My za to wanny nie mamy tylko kabine prysznicowa z wysokim brodzikiem, dla bąbla jak podrośnie troszkę wystarczy na kąpiel ;) w przyszlosci planujemy remont lazienki i marzy mi sie wtedy wanna narozna:)

My wczoraj byliśmy u znajomych, mąż se popił a ja dziś normalnie zdycham, żołądek i wątroba tak mbie napiepezają że se miejsca znaleźć nie moge :(

A czy ktoras planuje chodzić z maluszkiem na basen??

My chcemy chodzić z Małą. Klinika gdzie bedziemy rodzic organizuje takie zajęcia, więc skorzystamy :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się maluszków kąpać w wannie, bo tam jednak zostają jakieś bakterie po nas a lepiej żeby taki noworoduś nie miał na początku z nimi kontaktu.

Jenyyy, a ja dalej szperam w necie za pościelą. Posłuchałam Was i lecę allegro od góry do dołu :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) jak tam u Was z dolegliwościami? Bo ja niestety znów mam mdłości... nie wspomnę już o okropnej zgadze po wszystkim i cofającym się jedzeniu...kręgosłup też daje w kość no i żołądek od czasu do czasu...
    Już coraz trudniej jest się schylić, mam problem z ubraniem skarpetek :D

Czy Wasze maleństwa też od czasu do czasu tak dziwnie się ruszają? tzn jakby się trzęsło przez kilka sekund? strasznie dziwne uczucie, nie wiem czy się przewraca wtedy, czy co... ale chciałabym mieć podgląd i widzieć co on tam wyczynia :)

A, i chciałam się Was poradzić, bo myślę i myślę o tym już od dłuższego czasu i nie wiem na co się zdecydować. Czy będziecie mieli łóżeczko w sypialni i będzie spało razem z Wami w sypialni? Czy w swoim pokoiku? Bo ja bym chciała, żeby w nocy spało u nas a w dzień u siebie, żeby się przyzwyczajało do swojego pokoju. Poza tym robimy mu pokoik i ma być taki pusty, bez łóżeczka? Chciałabym go przewijać i kąpać tam u niego w pokoju, bo jest mniejszy, no i tam będę miała ubranka i wszystko,co jest potrzebne. Tylko zastanawiam się jak to wszystko rozwiązać... musiałabym mieć dwa łóżeczka, ale nie jest to dziwne? Jak to u Was będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 13:41

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

rewelka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas mały od początku bedzie w swoim pokoju. W sypialni byłby problem ze znalezieniem miejsca nawet na kosz mojżesza. A przewijac w nocy tez bys chodzila do jego pokoju czy robilabys to w sypialni? Moja znajoma kupila wlasnie kosz mojzesza do sypialni swojej a w pokoju malucha jest normalne lozeczko.
    Co do ruchów to ja az takiego wyczucia nie mam. Oprocz mocnych kopniakow po zebrach i ciut lzejszych w okolicy jajnikow czuje jeszcze jak sie przemieszcza i rozciaga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 1 stronie na liscie jest remis 44:44 :D

bella88, Karola1990, menka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 powoli mam problemy z ubraniem się. Nogi rozczapierzam na boki żeby nie uderzać w brzuch. Buty ubieram na siedząco, chyba że baleriny, to na stojąco.
    Żołądkowych sensacji całe szczęście nie mam.

Mi chce się śmiać z tych wstrząsów. Jak leżę to całe łóżko też się trzęsie. Już nie wnikam co on robi w brzuchu, już mnie nic nie zdziwi odkąd na jednej wizycie dowiedziałam się, że miał nogi zarzucone na głowę :-D

Też pewnie pójdę na łatwiznę. Spać będzie obok naszego łóżka w gondoli, a jak małż będzie w pracy to nawet ze mną w łóżku. A w dzień u siebie w łóżeczku. Z pierwszym tak nie robiłam, żeby nie było ;-)
    Któraś z nas na forum będzie miała dwa łóżeczka.

Madzia890722, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przynajmniej w planie lozeczko będzie miał w swoim pokoju a to dlatego ze mój mąż pracuje na zmiany a nie wyobrażam sobie żeby on spał np w dzień po nocce a ja co chwilę będę tam zagladac do dziecka albo mały będzie mu płakał i nikt nie będzie spał. Więc będzie w swoim a w nocy ją będę chodzić :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ