WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik zajrzałam na pierwszą str. Szkoda, że z resztą dzieciaczków nic nie wiadomo. Na razie siły wyrównane.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dolegliwości to kiepsko ogólnie. Meczach mnie zgagi a od wczoraj mecze się z zaparciem, okropne uczucie :/ do tego ogólnie jestem słaba i nic mi się nie chce, i momentami ciężko mi się oddycha...
    To się pozalilam :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja wpadłam na taki pomysł, żeby z gondoli na noc zrobić kosz Mojżesza. Dokupiłabym do niej tylko stelaż. Co o tym sądzicie?

Bez kitu, myślałam że ten kosz Mojżesza to nie wiadomo co, zaglądam w końcu w neta, a to zwykła wiklinowa gondola na drewnianym stelażu.
    Nie ma nad czym się zastanawiać, jak stelaż ma odpowiedni udźwig i wymiary, to kup stelaż :-D

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:55

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko 2 pokoje więc maluch zamieszka w łóżeczku u nas w sypiali. Ale myślę że dla osób które planują oddzielne pokoiki dla maluszków przyda się jakaś dostawka dla niemowlaka do łóżka rodziców choć na pierwsze 3 miesiące.
    Ja nie zauważyłam u siebie dodatkowych dolegliwości typu opuchnięte nogi, ale słyszałam ze jest to związane z zatrzymaniem wody w organizmie, więc warto ograniczyć sól i pić pokrzywę choć pewnie najlepiej poradzić się lekarza.
    Ktoś wspominał ze jeszcze nie zaczął zakupów wyprawkowych ja też się wstrzymuję myślę ze zamówienie wszystko na początku listopada teraz tylko planuje i szukam. Po pierwsze czeka nas jeszcze remont a po drugie cały czas raczej muszę leżeć.
    Pytanie do dziewczyn z wadą wzroku czy lekarz wysłał Was na badania okulistyczne przed porodem ? Moja lekarka nic nie mówi a słyszałam że trzeba sprawdzić siatkówkę.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars2345 jedynek jeszcze nie mam, ale kupię chociaż jedną paczkę. Mam dwie dwójki pampers. Dada używałam przy pierwszym synu i byłam zadowolona.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam buźki moich księżniczek ;) <3 <3 Jak dla mnie sa identyczne a są dwujajowe
    623_ffgdsg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 15:02

revvelka, rewelka, Madzisek, gosia mmr, kwiatakacji, Madzia890722, Chichibi, emilka24, Nadulka, Ola_45, pati_zuzia, Mama-julka, bella88, iNso87, stars2345, Karola1990, m@rzenie, Pchełka, genoweffa, Marta0912, Matleena, Pola_27, ania14, aannkkaa, Pchelkaa, Piegus, Beatrice, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiamm mam małe minusy, ale wydaje mi się, że z plusami i dużą wadą wzroku, pow. 7 dioptrii muszą mieć CC. Zaraz zobaczę w necie ;-) Jak coś to pisz czy jestem w błędzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jakie ładne mają usteczka.
    Mi teraz pokazywał twarz na USG i jakbym widziała młodszego syna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze zakupy ktore dzisiaj przyszly kurierem
    836_2015_09_13_144702_1152x864_scr.jpg

Madzisek, gosia mmr, gosia mmr, kwiatakacji, genoweffa, Madzia890722, emilka24, Nadulka, Ola_45, pati_zuzia, alicja_, dorciamw, Marta0912, Pola_27, Matleena, Beatrice, moniek90, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pampersy zabieram ze soba tylko do szpitala, mam 1 mala paczke. Pozniej Wojtek bedzie w wielorazowkach :)

stars2345 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używała dady. Jedynek kupiłam jedną Paczkę a dwojek dwie. Potem zobaczę co dalej

Ola_45, stars2345, Pchełka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Gosiamm mam małe minusy, ale wydaje mi się, że z plusami i dużą wadą wzroku, pow. 7 dioptrii muszą mieć CC. Zaraz zobaczę w necie ;-) Jak coś to pisz czy jestem w błędzie :-D

Słyszałam ze przed porodem sn należy sprawdzić siatkówkę, bo jak jest odklejona to trzeba koniecznie zrobić zabieg laserowy lub mieć cc. Wiem też że trzeba sprawdzić ewentualne nadciśnienie w gałce ocznej. Ja mam minusy ok.-4,5; ale czuje że jest gorzej.
    Moja znajoma miała zabieg przed porodem.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik cudne są te wasze dziewczynki.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Słyszałam ze przed porodem sn należy sprawdzić siatkówkę, bo jak jest odklejona to trzeba koniecznie zrobić zabieg laserowy lub mieć cc. Wiem też że trzeba sprawdzić ewentualne nadciśnienie w gałce ocznej. Ja mam minusy ok.-4,5; ale czuje że jest gorzej.
    Moja znajoma miała zabieg przed porodem.

Dokształciłam się teraz w necie w tym temacie. Jest tak, jak piszesz. Po 30 tyg. pójdę w razie W do okulisty. zbadać to ciśnienie.
    Na razie nie czuję, że pogarsza mi się wzrok. Ciekawe jak później...

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej odklejonej siatkówki też nie czuć normalnie nie przeszkadza to w niczym tylko przed porodem podobno trzeba sprawdzić ale moja gin. nic mi nie mówi tylko ona nie ma takiego holistycznego podejścia niestety.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Madzia u nas mały od początku bedzie w swoim pokoju. W sypialni byłby problem ze znalezieniem miejsca nawet na kosz mojżesza. A przewijac w nocy tez bys chodzila do jego pokoju czy robilabys to w sypialni? Moja znajoma kupila wlasnie kosz mojzesza do sypialni swojej a w pokoju malucha jest normalne lozeczko.
    Co do ruchów to ja az takiego wyczucia nie mam. Oprocz mocnych kopniakow po zebrach i ciut lzejszych w okolicy jajnikow czuje jeszcze jak sie przemieszcza i rozciaga :)

Zapomniałam,że w nocy też się przewija :p wtedy tylko przewijak brałabym na noc do sypialni i pieluchy i to tutaj robiła. Już sama nie wiem jak to rozwiązać. Przez 25 lat mieszkałam w bloku, teraz od roku mieszkam w domu i jakoś nie wiem czemu nie czuję się do końca bezpiecznie (chociaż jak się ściemnia to żywej duszy nie można spotkać w okolicy).Może w bloku czułam się bezpieczniej, bo miałam pewność, że nikt mi przez balkon do mieszkania nie wejdzie...nie wiem jakoś boję się tego maluszka samego na noc w pokoju zostawiać, poza tym mam też lęk, że nie będę wiedziała jak mu się cos złego będzie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 16:35

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! :) jak tam u Was z dolegliwościami? Bo ja niestety znów mam mdłości... nie wspomnę już o okropnej zgadze po wszystkim i cofającym się jedzeniu...kręgosłup też daje w kość no i żołądek od czasu do czasu...
    Już coraz trudniej jest się schylić, mam problem z ubraniem skarpetek :D

Czy Wasze maleństwa też od czasu do czasu tak dziwnie się ruszają? tzn jakby się trzęsło przez kilka sekund? strasznie dziwne uczucie, nie wiem czy się przewraca wtedy, czy co... ale chciałabym mieć podgląd i widzieć co on tam wyczynia :)

A, i chciałam się Was poradzić, bo myślę i myślę o tym już od dłuższego czasu i nie wiem na co się zdecydować. Czy będziecie mieli łóżeczko w sypialni i będzie spało razem z Wami w sypialni? Czy w swoim pokoiku? Bo ja bym chciała, żeby w nocy spało u nas a w dzień u siebie, żeby się przyzwyczajało do swojego pokoju. Poza tym robimy mu pokoik i ma być taki pusty, bez łóżeczka? Chciałabym go przewijać i kąpać tam u niego w pokoju, bo jest mniejszy, no i tam będę miała ubranka i wszystko,co jest potrzebne. Tylko zastanawiam się jak to wszystko rozwiązać... musiałabym mieć dwa łóżeczka, ale nie jest to dziwne? Jak to u Was będzie?

My będziemy kłaść w pokoju osobnym maleństwo. Niektórzy patrzą na mnie krzywo ale stwierdzam, że wole odrazu przyzwyczajać do pokoiku :) oczywiście będziemy używali elektrycznej niani :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a łóżeczko turystyczne jest spoko pod względem bezpieczeństwa? tzn może normalnie na co dzień dziecko w nim spać? Może w sypialni miałabym turystyczne i w nocy by w nim spał a w jego pokoiku normalne drewniane na dzień. Do łóżeczka turystycznego też się kupuje materac taki jak do drewnianego łóżeczka?

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ