Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegi2986, nie znam się na naszych położnych i nie miałam się kogo poradzić, to wybrałam tę samą co przy pierwszym synie.
Była u mnie i u syna tylko raz, w ciąży wcale. Teraz gdy byłam na wizycie u gina na NFZ, położna wzięła mnie i jeszcze jedną dziewczynę na bok i na korytarzu zrobiła pogadankę. Omówiła parę punktów.
Szczerze mówiąc wiem, że jest leniwa bo u mojej siostry wcale nie była. Mi to nie przeszkadza. Wtedy po porodzie dowiedziałam się wszystkiego od mojej mamy, teraz odświeżam sama sobie pamięć, a poza tym nie lubię jak ktoś mi się wtrynia i nie lubię się tłumaczyć.
Ale rozumiem, że nie wszystkie możecie liczyć na czyjąś pomoc, to lepiej wybierzcie jakąś kompetentną i chętną do podzielenia się swoją wiedzą położną -
nick nieaktualnyAcikk tak jak już rewelka napisała
Rewelka ja do szkoły rodzenia się nie zapisywałam, ale miło by było jakby położna ruszyła dupe i się pofatygowała
Mama-julka no niby też mogę poradzić się mamy, na pewno na początku przyjedzie itd, ale właśnie tak kurcze trochę się wystraszyłam że jak teraz sobie olewa to czy tak samo będzie jak się urodzi bąbel. Gdzieś też wyczytałam że położną można zmieniać co 6 miesięcy, wcześniej wiąże się to z jakąś opłatą, muszę poszperać jeszcze, i zapewne się zdecyduje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:32
aannkkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Mama-julka, rewelka, kwiatakacji, MeGi2986, Madzisek, justyna14, pati_zuzia, Pchełka, genoweffa, Madzia890722, Marta0912, Nadulka, Matleena, Karola1990, Pola_27, Piegus, bella88, Ola_45, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:36
kwiatakacji, MeGi2986, Madzisek, justyna14, alicja_, pati_zuzia, Pchełka, genoweffa, Madzia890722, Nadulka, Pola_27, Piegus, bella88, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik, super. I super pamiątka
My też idziemy na sesję, tylko rodzinną.
Zdjęcia z brzuchem chciałam pokazać, ale nie umiem wstawiaćMam w pamięci tableta i tyle
Myślałam, że syn mi pomoże, ale on też nie ma pojęcia.
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik ale bosko
wygladacie naprawdę słodko i bynajmniej nie jak słonica - bo masz tylko brzuszek a tak to laska jak się patrzy
a tak z ciekawości jak będziesz rodzic SN to po prostu czekasz aż samo się zacznie czy wywołują jakos wcześniej ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Flakonik, masz inny kolor włosów, czy takie było światło u fotografa, że były jaśniejsze?
Też mi się tak pępek odbija, fajne to. Prawdziwa piłka, prawie plażowa
miesiac temu scielam troche wlosy i farbnelam, ale na tych zdjeciach ten sam jestKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Flakonik ale bosko
wygladacie naprawdę słodko i bynajmniej nie jak słonica - bo masz tylko brzuszek a tak to laska jak się patrzy
a tak z ciekawości jak będziesz rodzic SN to po prostu czekasz aż samo się zacznie czy wywołują jakos wcześniej ?
Rozmawiałam z dwoma lekarzami na ten temat i z moim ginem i nie widza przeciwskazan. Dziewczynki sa glowkami w dol i o ile sie nie odwroca to moge spokojnie czekac az mi sie sam porod zacznie. Gdybysie jednak zbyt opoznil to wtedy beda wywolywac, ale to bym musiala byc w 40tc zeby mi wywolali a to jest prawie nie możliweKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Wstawie jutro albo moze jeszcze dzisiaj wieczorem .
Woecoe co..brak mi slow. Byla u nas dzisiaj tesciowa i powiedziala ze jej sie nie podoba ten wozek. Ze boi sie o bezpieczenstwo ze ta gondola spadnie ...wiecie jak wyglada mima kobi dla bliznoakow? Ze jedna gondola jest jakby pod druga...i ona mowi ze kupi nam nowy wozek bo ten sie nie nadaje i ona sie bedzie bala...i jak w ogole mam zamiar wyciagac z tego dziecko z dolu.:Oooooooooooooooo nosz kurcze...to po co mysmy kupywali taki wozek? Jak jej nie szkoda kasy niech kupuje ale po prostu szczena mi opadla...
Smiechu warte -
nick nieaktualny
-
Mama Julka nie trzeba żadnych kont tworzyć
po prostu klikasz "wybierz plik' wybierasz i potem przeslij teraz
otwieram Ci się okienko w którym trzeba przepisać tekst i potem pokazują się linki
kopiujesz ten dla for i paneli dyskusyjnych i wklejasz nam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka a więc:
Na tinypic.pl wybierasz sobie plik ze zdjęciem które chcesz wstawić
Następnie wybierasz rozmiar zdjęcia jaki ma się wyświetlać, polecam np ten zaznaczony (website)
I klikasz "prześlij teraz". Może Ci się pojawić okienko w którym trzeba wpisać odpowiedź na pytanie, ale może też od razu przesłać zdjęcie na serwer.
Pojawia Ci się widok miniaturowy załadowanego zdjęcia, kopiujesz zaznaczony link (kod IMG forów i paneli publicznych) i wklejasz ten link w treści posta na forum
Jak widzisz na przykładzie moje przesłane zdjęcie na forum prezentuje się w taki sposób:
Mam nadzieję,że pomogłamMama-julka, Flakonik, Pchelkaa lubią tę wiadomość