X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:

Zielone Oliwki
    Na ból gardła tantum verde, dozwolone w ciąży i pomaga.
    RzecZywiście, sprawdziłam i jest napisane że ten w sprayu można:) zadzwonię zaraz do męża żeby kupił jak będzie wracał z pracy bo ja znalazłam tylko że tabletki "Prenalen gardło" można ale to na naturalnych składnikach jest więc nie sądzę żeby prędko pomogło. Dzięki wielkie!:)

• naox Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki mi pomogły tabletki prenalen na gardło. ;)
    Do tego szklanka ciepłego mleka z miodem i masełkiem.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    i tak nie zamierzam jej pić, bo zapach mi bardzo nie podchodzi, być może innej firmy byłaby ok. Ale kupiłam na szybko babydream w rossmannie :)

Ja mam taka z anyżem i kminkiem. Mieszkam w DE więc tu inne marki są, a poza tym i tak przestałam ją pić póki co, ale po porodzie znowu zaczynam :) Uwielbiam tą herbatkę

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Na 90% Baby Active Shell, kolor zielony + maxicosi cabriofix

Też się nad tym wózkiem zastanawiałam.. ale Pani w slepie z wózkami nam go odradzała bo najczęsciej te wózki są własnie reklamowane bo koła lubią wypadać

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Ja mam taka z anyżem i kminkiem.
    fuuu, lubisz się torturować?:D

Wiem że niektórzy mają takie kubki smakowe że lubią takie mieszanki ale mnie na samą myśl odstrasza :D ;)

któraś z Was wstawiła link do listy z lekami które można zażywać. Dziękuję:)
    Z tym że widzę że wszędzie piszą co innego, tutaj wit C jest dozwolona, a gdzie indziej zakazana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Też się nad tym wózkiem zastanawiałam.. ale Pani w slepie z wózkami nam go odradzała bo najczęsciej te wózki są własnie reklamowane bo koła lubią wypadać

Cooo? W czasie jazdy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Wiem że niektórzy mają takie kubki smakowe że lubią takie mieszanki ale mnie na samą myśl odstrasza :D ;)

któraś z Was wstawiła link do listy z lekami które można zażywać. Dziękuję:)
    Z tym że widzę że wszędzie piszą co innego, tutaj wit C jest dozwolona, a gdzie indziej zakazana.

A jadłaś chociaż cukierki anyżowe? Pycha :-)

Jak na moje wit. C można, bo nie da się jej przedawkować bo zaraz się ją wysika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:03

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

:D Kwestia smaku właśnie, ja uwielbiam tą mieszankę, choć za samym kminem nie przepadam, jednak dodaję zawsze ciut do bigosu, lub kapusty jak gotuję. Nie mamy wtedy wzdęć :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszędzie można wyczytać i usłyszeć coś innego co można a co nie. Ja ze względu na wcześniejsze kiepskie wyniki moczu piję sok z żurawiny - rozcieńczam z wodą i popijam sobie przez cały dzień. Mój lekarz powiedział, że to ok. Kupuję naturalny sok z żurawiny, bez konserwantów i cukru w aptece przeważnie tej samej firmy . Wczoraj kupiłam innej i na opakowaniu jest żeby nie przekraczać 50 ml dziennie i kobiety w ciąży nie powinny spożywać. Na wcześniejszych nic takiego nie było , moja gin tez nic takiego nie mówiła, więc można się pogubić.

naox lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cooo? W czasie jazdy :-D

no właśnie dalej nie chciałam wiedzieć xD jak usłyszałam że bardzo czesto te wózki są reklamowane to szybko uciekłam od niego.

My wybraliśmy BEBETTO holland :) dokładnie ten kolor jak na zdjęciu. 3w1. całość ok 1600zł.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b343afa9214.jpg

Flakonik, Nadulka, Suerte, Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co stosowalysciem na zaparcia co Wam fajnie pomogło ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę - wiem, że temat był setki razy, ale czy każda z Was mogłaby napisać (a najlepiej pokazać) jaki wózek wybrała?
    nie mam kompletnie pojęcia jaki kupić :( :( :( bardzo proszę!

my mamy podobnie jak alicja Mima Kobi flair 2g. No wlasnie alicja wiesz czym sie rozni xari od kobi? bo ty masz xari? na pierwszy rzut oka to wygladaja identycznie, nie wiem czy to jest zamienna nazwa czy jednak sa jakies roznice?

mamy caly bialy z rozowa wkladka
    http://iv.pl/images/81148806820674362521.gif
    http://iv.pl/images/11825816196422252150.jpg
    i do tego foteliki tez z mimy be safe izi go
    http://iv.pl/images/71920063597364200587.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:20

Chichibi, naox, Nadulka, kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że wszędzie co innego:)
    Próbowałam kiedyś żelków anyżowych... i tylko szybko kosza na śmieci szukałam:D

kwiatakacji też piłam dużo soku z żurawiny i brałam furaginę, szczególnie na przełomie I i II trymestru, kiedy to mój pęcherz ciągle bolał a wyniki moczu wychodziły tragiczne.

W kilku miejscowościach odbędą się bezpłatne warsztaty, ja się zapisałam:) :
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Przed ciążą kawa z mlekiem i papieros i jak ręką odjął:D

Teraz pozostała mi tylko słaba kawa, jem dużo jabłek i piję trochę mleka i jakoś się uregulowało :)

Mama-julka, naox, kwiatakacji, Matleena, Suerte lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:53

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można używać czopków w ciąży?
    Wiem że lewatywy nie można

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wózek piękny :) !

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:35

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez weekend moja druga połowa raczyła mnie naturalnymi sokami, rosołkami, herbatkami itd... Do tego wypiłam maślankę i myślałam, że do toalety nie zdążę :D I mam na parę dni spokój ;) Czasami jadam też śliwki kalifornijskie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Syrop laktulozowy. Mistrzostwo:)

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ