X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    my mamy podobnie jak alicja Mima Kobi flair 2g. No wlasnie alicja wiesz czym sie rozni xari od kobi? bo ty masz xari? na pierwszy rzut oka to wygladaja identycznie, nie wiem czy to jest zamienna nazwa czy jednak sa jakies roznice?

Nie mam pojęcia czym się różni.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Syrop laktulozowy. Mistrzostwo:)

A jak to się stosuje? Bo jakos te czopki brrr :P w sensie jakos doraźnie czy stale czy jak ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są czopki evaq, które są bezpieczne w ciąży. Używałam raz i działają spoko. Mi pomaga kiwi jedzone naczczo i suszone morele.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    no właśnie dalej nie chciałam wiedzieć xD jak usłyszałam że bardzo czesto te wózki są reklamowane to szybko uciekłam od niego.

My wybraliśmy BEBETTO holland :) dokładnie ten kolor jak na zdjęciu. 3w1. całość ok 1600zł.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b343afa9214.jpg

Jak na razie to dla mnie babetto holland jest nr 1. Ogladałaś spacerówkę, jakie wrażenie? Jak wypinanie ze stelaża gondoli?

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

wybieracie się?:) może którąś z Was zainteresuje;)

Podobno pomarańcza zjedzona na czczo pomaga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:53

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.adamex.pl/barletta-eko-skora

Suerte lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:19

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Można używać czopków w ciąży?
    Wiem że lewatywy nie można
    Zwykłe czopki glicerynowe można stosować bez ograniczeń. Też się bałam na początku, dopiero jak ginekolog wyjaśnił mi, że czopek glicerynowy jest zupełnie bezpieczny, to się odważyłam. Skład takiego czopka to głównie gliceryna która jest bezpieczna, poza tym na mnie działa już po 30 sekundach więc nawet nie wiem czy cokolwiek z niego zdąży się wchłonąć ;) Ja stosuje je praktycznie od początku ciąży bo nic innego mi nie pomagało a zaparcia miałam okropne. Teraz jest już o niebo lepiej.

Dziewczyny uważajcie z tymi zaparciami bo bardzo silne zaparcia (a ja takie właśnie miałam) są niebezpieczne w ciąży. Trzeba je szybko leczyć. Nie mówię o tych sporadycznie występujących ale częste są niebezpieczne.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

Ola_45 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę - wiem, że temat był setki razy, ale czy każda z Was mogłaby napisać (a najlepiej pokazać) jaki wózek wybrała?
    nie mam kompletnie pojęcia jaki kupić :( :( :( bardzo proszę!

Witam ja kupiłam Adamex Pajero Alu Eco Skóra

Pozdrawiam

Suerte lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jak to się stosuje? Bo jakos te czopki brrr :P w sensie jakos doraźnie czy stale czy jak ??

3 razy dziennie po łyku.
    Ja stosuje już ponad miesiąc. Efekty są szybko. Uzależnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Jakbym czytała o sobie :D
    Rzuciłaś jak zaszłaś w ciążę?:)

aliss to chyba bardziej chodzi o to, że nie można prowokować takiego ostrego wypróżniania się jak np. po lewatywie. Ja przy tygodniowych zaparciach czasem stosowałam lewatywę, ale organizm po tym się tak oczyszczał że aż w brzuchu zaczynało burczeć a brzuch robił się prawie wklęsły:P czopki są delikatniejsze?

Nie wiem czy błonnik do picia można stosować w ciąży, ale wiem że pomaga na zaparcia.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może lewatywa jest zabroniona, ponieważ pobudza skurcze macicy i minimalnie przyspiesza poród. Dlatego warto się na nią zdecydować przed porodem :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie ma czereśni, mnie tak po nich wyczyściło :-D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wy produkujecie :-D ciężko było Was nadrobić :-D Ja dzisiaj na aktywnej mamie prawie padłam, jakoś się szybko męczyłam i zawroty głowy mnie dopadały. Ale fakt faktem wycisk był...

Co do wózków to my wybraliśmy Bebetto Torino. Dzisiaj przyszła paczuszka z allegro :-D wyprawka powoli się powiększa, czas kompletować następną paczuszkę :-D

Flakonik super sesja, ja wczoraj dowiedziałam się, że nasza malutka dostanie od mojej siostry sesję niemowlęcą :-) też będzie fajna pamiątka :-) Siebie jakoś nie mam ochoty uwieczniać :-D mam już solidny bęben a gdzie tam koniec :-D No i wczoraj się ważyłam...14 kg na plusie, aż strach.

Jeszcze wczoraj na urodzinach siostry po kolacji dostałam kłucia żołądka, nie umiałam wstać, nie umiałam się wyprostować, coś strasznego. A starałam się nie przesadzić z jedzeniem. Na prawym boku też nie mogę już spać, bo czuję po chwili jak mi się z żołądka wszystko cofa...ach błogosławiony stan :-D

Ja mam wizytę 23 września i też usg trzeciego trymestru.
    Alicja, Twój brzuch w porównaniu z moim to kruszynka zgrabna, świetny masz brzuch. Ja to mam albo bęben albo bojler :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura w ciąży jest zawsze trochę wyższa niż normalnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Być może lewatywa jest zabroniona, ponieważ pobudza skurcze macicy i minimalnie przyspiesza poród. Dlatego warto się na nią zdecydować przed porodem :)
    A propo, moja znajoma rodziła jakieś 2 miesiące temu. Leżała już w szpitalu akurat, bo się kiepsko czuła, chuda jest jak nie wiem co ale apetyt zawsze dopisuje. Zjadła szpitalny obiad, a później przyjechał jej facet i przywiózł obiad od teściowej, lody z mcdonalds, które zjadła, zaraz po tym zjadła snickersa, tabliczkę czekolady, biszkopty, jakiegoś tam rogalika itd... Po kilku godzinach zaczęły się skurcze, położna podpinając ją pod ktg pyta się czy ta coś jadła dzisiaj. Więc koleżanka mówi "tak, jadłam" położna "a co zjadłaś?" więc jak koleżanka zaczęła wymieniać, to położna za głowę się złapała i mówi "no to będziemy mieć wesoło!" :D Lewatywy nie miała, nic jej się nie wymsknęło, więc mieli farta;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:40

kwiatakacji, alicja_, bella88, Pola_27, Marik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Szkoda że nie ma czereśni, mnie tak po nich wyczyściło :-D
    jedyne co mam po czereśniach to gazy i wzdęcia :P

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Jak na razie to dla mnie babetto holland jest nr 1. Ogladałaś spacerówkę, jakie wrażenie? Jak wypinanie ze stelaża gondoli?

widziałam spacerówkę i mi bardzo odpowiada :) i sładanie tez jest fajne i wygodne :) bardzo natomiast podoba mi się ruchoma rączka przy 'kierownicy" że można sobie ją tak złożyć w dół. Stelaż w gondoli wpina się bardzo łatwo. Podsyłam ci link do filmiku prezentacji wózka bo wytłumaczyć to ciężko :D

https://www.youtube.com/watch?t=37&v=Xrt6xrtMGAw

gosia mmr lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ