X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)
    My dzisiaj po wizycie, dzieciaki waża chłopczyk 1400 a dziewczynka 1300 i dzięki Bogu wszystko ok nawę szyjka się trochę wydluzyla;) Pani dr jak mnie zobaczyła to stwierdziła że mam brzuch jak na 36 t ciąży pojedynczej ;) mam 10 kg na plusie;) mam nakaz spacerowania tylko nie po schodach więc czeka mnie spacer z tarasu na balkon i spowrotem;)

Flakonik piękna sesja, też dzisiaj strzelilam trochę pamiątkowych zdjęć;)

Pozdrowionka

Mama-julka, Flakonik, alicja_, Madzisek, MeGi2986, Nadulka, gosia mmr, Marta0912, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam roznice
    Wózek Xari to rozwiązanie do przewożenia jednego dziecka, natomiast Mima Kobi umożliwia przewożenie 2-ki dzieci w różnym wieku.

alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate duze juz twoje dzieciaczki :)z tego co pamietam bedziesz miala cc. Masz juz ustalony termin czy bedziesz czekac?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weszlam wlasnie na wage i mam +7 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 dziękuję;)

Ja na wadze aktualnie +4kg. :D

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Znalazlam roznice
    Wózek Xari to rozwiązanie do przewożenia jednego dziecka, natomiast Mima Kobi umożliwia przewożenie 2-ki dzieci w różnym wieku.

aaaa, no to nie wiedziałam, ale dzieki za wyjaśnienie:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Pięknie, to malutko:)
    Ja nie dość że ciąża młodsza i pojedyncza to już prawie 10kg na plusie :/

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zagladalam :D Mialam troche przebojow przez ostatni tydzien, w piatek bylo wesele i tyle stresow mialam i emocji ze dwa dni trzymaly mnie skurcze :/ ale nie pojechalam do szpitala, ratowalam sie nospa i ciaglym odpoczynkiem, dzis juz jest lepiej :-) w srode wizyta to sie dowiem co tam slychac, mam nadzieje ze stresem nie zaszkodzilam sobie i malej.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate duze juz twoje dzieciaczki :)z tego co pamietam bedziesz miala cc. Masz juz ustalony termin czy bedziesz czekac?
    Wstępnie gin wyznaczyła mi CC na 24.10 ale mówiła dziś że sądzi że dotrzymam dłużej więc jak dobrze pójdzie to gdzieś przełom października listopada myślę że będzie;)

Flakonik, Matleena, gosia mmr, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zastanawiam sie nad Julcią i Kasia.albo Nadia i Nikola. Bylismy pewni co do imion a teraz jeszcze myslimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    No to ją już więcej;) ale brzuszek idzie mi do przodu jak Tobie więc myślę że szybko zrzucony;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ostatnio zastanawiam sie nad Julcią i Kasia.albo Nadia i Nikola. Bylismy pewni co do imion a teraz jeszcze myslimy

Helenka i Selenka bardzo ładne imiona. Pamiętajcie, że pierwsza myśl najlepsza. Julia i Nadia też niczego sobie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka i Selenka ładnie :) ewentualnie Nadia i Nikola, ale pierwsza opcja wydaje mi się najfajniejsza:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czytałam w poradniach żeby nie dawać podobnych imion blizniakom bo to dla nich krzywdzące ale nie chciałam Ci mówić;) Julka i Kasia podoba mi się;) u mnie teściu powiedział że co to za imię dajemy którego on nie może wymówić, ale tak już będzie jego problem Nikolka będzie tak czy siak;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę - wiem, że temat był setki razy, ale czy każda z Was mogłaby napisać (a najlepiej pokazać) jaki wózek wybrała?
    nie mam kompletnie pojęcia jaki kupić :( :( :( bardzo proszę!
    adamex york + fotelik maxi cosi

Suerte lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja stwierdziłam, że pewnie jak dziecko podrośnie to i tak przerzucimy się na parasolkę i nie martwię się aż tak czy wózek spełni wszystkie moje oczekiwania. Poza tym jakie można mieć oczekiwania przy pierwszym dziecku, skoro w sumie to nie wiadomo czego się spodziewać?
    masz racje :)

Matleena lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba generalna.
    26 tydzień ciąży, plus 8 kg.

2s11xfa.jpg

pati_zuzia, Flakonik, gosia mmr, iNso87, rewelka, Evka, Chichibi, kwiatakacji, Madzisek, Kate4, ZieloneOliwki, Marta0912, bella88, alicja_, Nadulka, Pchelkaa, Karola1990, ola25, aannkkaa, alisss871, Matleena, MeGi2986, moniek90, naox lubią tę wiadomość

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ