X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te brzuszki :)
    Ja dziś mam jakiś kryzys, bo wszystkie ubrania zrobiły się na mnie za małe.. bluzki sięgają mi do pępka :( Czasami mam takie dni, że zadręczam się swoją wagą, być może dlatego, że zawsze byłam szczupła a teraz.. strach stawać na wagę. Musiałam się komuś wyżalić..Przepraszam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie martw sie. Ja zawsze nalezalam do duuzych dziewczyn i przed ciaza udalo mi sie schudnac 40 kilo w rok. Spodziewalam sie ze pewnie sporo przybiore ale te 11 do tej pory troche mnie dobija. Zakladam ze pewnie skonczy sie na 20 na plusie a potem od nowa waga z nadprogramowymi kilogramami. O tyle dobrze ze po pierwszym porodzie odrazu spadlo 8 kilo.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam tez na ipli 600gramow szczescia...jejku nie wiem czy dam rade to do konca obejrzec. To takie straszne ze te wczesniaczki sa bez matki tyle czasu :(

Kourtney lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek dziękuję za słowa wsparcia. Ja wiem, że jeśli się chce to można zrzucić zbędne kg :) I zapewne schudniemy. Tylko czasami dopada mnie taki gorszy dzień jak dziś..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czesto macie twardnienie brzucha?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ola. Napewno powiem o tym lekarzowi.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Dziewczyny czesto macie twardnienie brzucha?

U mnie z tym twardnieniem jak u Oli. Pięć dni temu byłam u gina i przepisał Buscopan Forte. Miałam brać 2 razy dziennie po jednej, ale nie chcę sie tak truć, to łykam jedną. Jakoś działa, bo skurczów mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:18

emilka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Rzuciłaś jak zaszłaś w ciążę?:)

aliss to chyba bardziej chodzi o to, że nie można prowokować takiego ostrego wypróżniania się jak np. po lewatywie. Ja przy tygodniowych zaparciach czasem stosowałam lewatywę, ale organizm po tym się tak oczyszczał że aż w brzuchu zaczynało burczeć a brzuch robił się prawie wklęsły:P czopki są delikatniejsze?

Nie wiem czy błonnik do picia można stosować w ciąży, ale wiem że pomaga na zaparcia.

Czopki są zdecydowanie delikatniejsze bo nie powodują jakiegoś maga-wypróżniania z totalnym oczyszczaniem organizmu tylko łagodne,lekkie wypróżnienie, ale żeby była jasność-ja też jestem za metodami naturalnymi (błonnik, owoce, mleko, suszone śliwki a nawet syropy, itp.) tylko że na mnie zupełnie nic z tego nie działało więc sięgnęłam po czopki, które były ostatecznością. Na szczęście mnie nie zawiodły a uwierzcie, że zaparcia były dla mnie okropną męczarnią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogłybyście polecić jakieś w miarę dobre gatunkowo leginsy ciążowe z panelem? Nie mam w okolicy żadnego sklepu z ciuchami typowo ciążowymi a wszystko już za ciasne i muszę się poratować zakupem przez internet. No i trochę boję się żeby nie kupić jakiegoś badziewia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:18

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę - wiem, że temat był setki razy, ale czy każda z Was mogłaby napisać (a najlepiej pokazać) jaki wózek wybrała?
    nie mam kompletnie pojęcia jaki kupić :( :( :( bardzo proszę!

My zdecydowaliśmy się na wózek Riko Nano (2 w 1). Mieliśmy obawy co do spacerówki, ale nie wygląda ona aż tak źle w porównaniu do innych wózków.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    powiem Ci, że byłam już zdecydowana na Amelis, ale znalazłam Bexa Line, a tam gondola jest 9 cm większa... i znowu nie wiem co robić...

No właśnie ja jestem zakochana w bexa line! fajnie, że ktoś go zauważył też, bo myślałam, że jestem jedyna ;)

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny czy mogłybyście polecić jakieś w miarę dobre gatunkowo leginsy ciążowe z panelem? Nie mam w okolicy żadnego sklepu z ciuchami typowo ciążowymi a wszystko już za ciasne i muszę się poratować zakupem przez internet. No i trochę boję się żeby nie kupić jakiegoś badziewia ;)

http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-xl-i4919521005.html

mam dwie pary tych, tylko rozmiar S ;) Jestem zadowolona ;)

alisss871 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

Madzia890722 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja cie sunę, Megi2986 dzięki, cieszę się jak dziecko na Gwiazdkę :-D
    Teraz będę Was bombardować zdjęciami ;-)
    Noooo jestem z Ciebie dumna ;) ;) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Noooo jestem z Ciebie dumna ;) ;) ;)

Ale nie nabijasz się ze mnie :O Bo ja z techniką na bakier jestem :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie kazdy musi byc obeznany a ja lubie pomagac :) wiec nie, nie nabijam sie z Ciebie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może wypuklinę w odcinku lędźwiowym kręgosłupa? KIlka lat temu miałam tomografię i tam wyszło, że mam wypuklinę. Kręgosłup mnie boli, ale nie jakoś bardzo mocno. Tylko zastanawiam się czy z taką wypukliną można rodzić naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wlaczylam tez na ipli 600gramow szczescia...jejku nie wiem czy dam rade to do konca obejrzec. To takie straszne ze te wczesniaczki sa bez matki tyle czasu :(

Ja beczalam caly odcinek a zaraz wlacze drugi. To straszne ze te matki tyle czekaly na swoje dzieci a nie moga nawet wziasc na rece normalnie przytulic, nakarmic

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ