X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te brzuszki :)
    Ja dziś mam jakiś kryzys, bo wszystkie ubrania zrobiły się na mnie za małe.. bluzki sięgają mi do pępka :( Czasami mam takie dni, że zadręczam się swoją wagą, być może dlatego, że zawsze byłam szczupła a teraz.. strach stawać na wagę. Musiałam się komuś wyżalić..Przepraszam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie martw sie. Ja zawsze nalezalam do duuzych dziewczyn i przed ciaza udalo mi sie schudnac 40 kilo w rok. Spodziewalam sie ze pewnie sporo przybiore ale te 11 do tej pory troche mnie dobija. Zakladam ze pewnie skonczy sie na 20 na plusie a potem od nowa waga z nadprogramowymi kilogramami. O tyle dobrze ze po pierwszym porodzie odrazu spadlo 8 kilo.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam tez na ipli 600gramow szczescia...jejku nie wiem czy dam rade to do konca obejrzec. To takie straszne ze te wczesniaczki sa bez matki tyle czasu :(

Kourtney lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek dziękuję za słowa wsparcia. Ja wiem, że jeśli się chce to można zrzucić zbędne kg :) I zapewne schudniemy. Tylko czasami dopada mnie taki gorszy dzień jak dziś..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czesto macie twardnienie brzucha?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ola. Napewno powiem o tym lekarzowi.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Dziewczyny czesto macie twardnienie brzucha?

U mnie z tym twardnieniem jak u Oli. Pięć dni temu byłam u gina i przepisał Buscopan Forte. Miałam brać 2 razy dziennie po jednej, ale nie chcę sie tak truć, to łykam jedną. Jakoś działa, bo skurczów mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:18

emilka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Rzuciłaś jak zaszłaś w ciążę?:)

aliss to chyba bardziej chodzi o to, że nie można prowokować takiego ostrego wypróżniania się jak np. po lewatywie. Ja przy tygodniowych zaparciach czasem stosowałam lewatywę, ale organizm po tym się tak oczyszczał że aż w brzuchu zaczynało burczeć a brzuch robił się prawie wklęsły:P czopki są delikatniejsze?

Nie wiem czy błonnik do picia można stosować w ciąży, ale wiem że pomaga na zaparcia.

Czopki są zdecydowanie delikatniejsze bo nie powodują jakiegoś maga-wypróżniania z totalnym oczyszczaniem organizmu tylko łagodne,lekkie wypróżnienie, ale żeby była jasność-ja też jestem za metodami naturalnymi (błonnik, owoce, mleko, suszone śliwki a nawet syropy, itp.) tylko że na mnie zupełnie nic z tego nie działało więc sięgnęłam po czopki, które były ostatecznością. Na szczęście mnie nie zawiodły a uwierzcie, że zaparcia były dla mnie okropną męczarnią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogłybyście polecić jakieś w miarę dobre gatunkowo leginsy ciążowe z panelem? Nie mam w okolicy żadnego sklepu z ciuchami typowo ciążowymi a wszystko już za ciasne i muszę się poratować zakupem przez internet. No i trochę boję się żeby nie kupić jakiegoś badziewia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:18

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę - wiem, że temat był setki razy, ale czy każda z Was mogłaby napisać (a najlepiej pokazać) jaki wózek wybrała?
    nie mam kompletnie pojęcia jaki kupić :( :( :( bardzo proszę!

My zdecydowaliśmy się na wózek Riko Nano (2 w 1). Mieliśmy obawy co do spacerówki, ale nie wygląda ona aż tak źle w porównaniu do innych wózków.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    powiem Ci, że byłam już zdecydowana na Amelis, ale znalazłam Bexa Line, a tam gondola jest 9 cm większa... i znowu nie wiem co robić...

No właśnie ja jestem zakochana w bexa line! fajnie, że ktoś go zauważył też, bo myślałam, że jestem jedyna ;)

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny czy mogłybyście polecić jakieś w miarę dobre gatunkowo leginsy ciążowe z panelem? Nie mam w okolicy żadnego sklepu z ciuchami typowo ciążowymi a wszystko już za ciasne i muszę się poratować zakupem przez internet. No i trochę boję się żeby nie kupić jakiegoś badziewia ;)

http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-xl-i4919521005.html

mam dwie pary tych, tylko rozmiar S ;) Jestem zadowolona ;)

alisss871 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

Madzia890722 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja cie sunę, Megi2986 dzięki, cieszę się jak dziecko na Gwiazdkę :-D
    Teraz będę Was bombardować zdjęciami ;-)
    Noooo jestem z Ciebie dumna ;) ;) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Noooo jestem z Ciebie dumna ;) ;) ;)

Ale nie nabijasz się ze mnie :O Bo ja z techniką na bakier jestem :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie kazdy musi byc obeznany a ja lubie pomagac :) wiec nie, nie nabijam sie z Ciebie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może wypuklinę w odcinku lędźwiowym kręgosłupa? KIlka lat temu miałam tomografię i tam wyszło, że mam wypuklinę. Kręgosłup mnie boli, ale nie jakoś bardzo mocno. Tylko zastanawiam się czy z taką wypukliną można rodzić naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wlaczylam tez na ipli 600gramow szczescia...jejku nie wiem czy dam rade to do konca obejrzec. To takie straszne ze te wczesniaczki sa bez matki tyle czasu :(

Ja beczalam caly odcinek a zaraz wlacze drugi. To straszne ze te matki tyle czekaly na swoje dzieci a nie moga nawet wziasc na rece normalnie przytulic, nakarmic

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ