X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejną noc spać nie mogę....no co jest?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Nic nie mow,ja tak mam co noc:) szczegolnie jak wlasnie Malz do pracy na 3 poszedl.. to sie zastanawiam jak tu zasnac,bede sie krecic az w koncu nad ranem zasne i wstane o 6:45 niewyspana bo na 8 Laure do szkoly musze zawiesc

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No tak pchelkaa pewnie nawet jak przytyjesz 20 to będziesz ważyć mniej niż ja bez ciazy :) hehe no coz, życie... :P

Ja wolalabym nie dobic do wagi mojego męża hehe :)
    Hahahah to tak jak Ja:D u mnie Malz jakies 95kg wazy,a ja teraz 80... :ppp o mamo..mam nadzieje,ze tu psikusa nie bedzie w postaci 15kg:pp

Ja w ostatnich tyg z Laura co msc po 2kg z reszta jak i powiedzmy przez cala ciaze razem daloi 16kg,ta ciaza jest narazie laskawsza:ppp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

wybieracie się?:) może którąś z Was zainteresuje;)

Podobno pomarańcza zjedzona na czczo pomaga:)

Chętnie bym się wybrała ale pewnie bede miala w poniedziałek obronę mgr i termin poza moim zasięgiem. (21.09 bielsko biała)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dawno mnie nie było nadrabianie Was zajęło mi 2 dni ale się udało
    Boskie macie te brzuszki Akcik też się rozkręciłaś nieźle ;D
    ja wózka jeszcze nie mam ale dziś chcę zacząć się rozglądać w temacie
    Flakonik bardzo podobają mi się ciuszki dla Twoich dziewczynek Można spytać gdzie takie znalazłaś?
    Mnie dzisiaj dziecko obudziło kopniakami o 7 i pierwszy raz w życiu miałam okazję zaobserwować ruchy mojego brzucha Mała się tak kręciła że brzuch tańczył salsę ;D

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie dzisiaj dziecko obudziło kopniakami o 7 i pierwszy raz w życiu miałam okazję zaobserwować ruchy mojego brzucha Mała się tak kręciła że brzuch tańczył salsę ;D[/QUOTE]

Wspaniałe uczucie, prawda? :) Mnie moja Królewna tak kopie, że czasami mam wrażenie, że zaraz mi żebra połamie. Mój mąż aż się śmieje, ale co dziwne jak tylko tatuś rękę do brzucha przyłoży, to Mała jak na zaklęcie spokojna się robi :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Evka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tym sposobem, witamy 30 tydzień. WOW! Jeszcze 7 i będę spokojna o malutką.

Pola_27, Mama-julka, revvelka, ZieloneOliwki, alicja_, iNso87, moniek90, Flakonik, Karola1990 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy wizytę po 17, będzie pierwsze ktg. Jestem ciekawa ułożenia Marysi, bo tak wariuje, że chyba mi dziury w brzuchu wyrwie ;) Poza tym czekamy na kolejne przesyłki, mają przyjść ciuszki i smoczki. Reszta rzeczy przyszła w sobotę co mnie zaskoczyło, bo zamawiałam w piątek :D Moje przeziębienie nabiera innego formatu, katar nieco ustąpił, ale za to głos mam jak chłopiec przechodzący mutację. Remonty powoli, powoli dobiegają końca, jeszcze tylko sypialnia i z tych najważniejszych, to będzie już koniec. Później kuchnia, ale to już na spokojnie. Synek dostał nowy, większy pokój i wczoraj częściowo sie do niego już przeniósł. Zamówiłam smykowi mega obraz NYC z pięciu paneli, bombowy jest. A mój mały chłopiec szczęśliwy, bo ma pokój młodzieżowy, a nie dziecięcy ;) A co u Was Ciężaróweczki?

Marta0912 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mała budzi kopniakami mojego Męża! Gdy przytulam się do niego rano i Lilka poczuje, że coś/ktoś dotyka mojego brzucha to rozpoczyna salwe kopniaków. Ostatnio połozyłam głowę na ramieniu Męza, brzuchem dotykałam jego przedramienia i czułam, ze mała szaleje. W. obudził się i zaczął się śmiać:). Od tamtej pory jest tak co rano;p

Pola_27, Matleena, Marta0912, moniek90 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:

Kobieto! Ja dopiero od dwóch tygodni śpię 6-8 h pod rząd ;-) Przez ostatnie miesiące (!) budziłam się po 2-3 godz. na 2-3 godz. oglądania telewizji. I nie miała wtedy znaczenia godzina o której poszłam spać :-(
    Niestety, uroki ciąży :-D

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj świętuję swoją ciążową studniówkę :D kupię piccolo i wypijemy do dna za to, co się wydarzy za 100 dni :D :D
    I po rozmowie z szefem doszliśmy do wspólnych wniosków, że na kolejnej wizycie tj.28.09 wezmę już L4 i nie wracam do pracy. Nie moglismy dojść do porozumienia, gdy przypomniałam mu, że powinnam pracować przy komputerze tylko 4h dziennie... Czy któraś z was miała pracodawcę, który przestrzegał tego przepisu?

gosia mmr, ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ale fajnie :) nasz Tobi ostatnio po nerkach skopał mojego męża :)

A Ja się witam w III trymestrze :) dziś mam wizytę ciekawe gdzie mnie wyśle teraz :)

Pola wnioskując z suwaczka Twój syn ma już 7 lat więc jakby nie patrzeć już prawie młodzież :)

Wczoraj prōbowałam oglądać to 600 g szczęścia ale sama wyłączyłam za bardzo ryczałam :p

Co do wózka to się zdecydowaliśmy na bebetto nico plus, najporęczniejszy dla mnie do wnoszenia na 3 piętro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:47

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka każdy pracodawca patrzy tylko na swój interes. Jakbym nie poszła od razu na chorobowe to bym musiała stać w sklepie i już. Nawet jakby znalazło się coś do siedzenia, a przyjechałby regionalny, nie byłoby zmiłuj się.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pola wnioskując z suwaczka Twój syn ma już 7 lat więc jakby nie patrzeć już prawie młodzież :)

No w listopadzie skończy 8 :) ale do tej pory ja sama traktowałam Go jak malutkiego pieszczoszka, pod spódnica mamusi. Dobrze, że przyjdzie na świat Marysia, bo obawiam się, że moja nadopiekuńczość nie wyszłaby młodemu na zdrowie... Mój mąż jest bardziej refolmowalny pod tym kątem i choć Pawciu nie jest synem K, ma lepsze podejście do Pawcia jak ja. Ja to się trzęsę jak osika, gdy młody ma sam ze szkoły wracać, albo samodzielnie wykonać jakieś banalne zadanie, które w moim mniemaniu przekracza jego dziecięce możliwości, a jak się później okazuje, świetnie sobie z nim poradził... Taka panikara jestem, o...

rewelka, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 też jestem taką mamuśką :-( Aż wstyd się przyznać :-P
    rewelka wrote:
    Co do wózka to się zdecydowaliśmy na bebetto nico plus, najpotężniejszy dla mnie do wnoszenia na 3 piętro :)

Myślałam, że na serio kupiliście jakąś karetę 16- to kilową, to musiałam zaraz sprawdzić. Uff, ulzyło mi :-D A propos, nie macie wózkarni? O piwnicę się nie pytam bo one z reguły są małe.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Myślałam, że na serio kupiliście jakąś karetę 16- to kilową, to musiałam zaraz sprawdzić. Uff, ulzyło mi :-D A propos, nie macie wózkarni? O piwnicę się nie pytam bo one z reguły są małe.

Właśnie nie mamy nawet za bardzo miejsca na dole żeby postawić, a planuje stelaż do samochodu a gondole na górę, na szczęście mam duży bagażnik :) już poprawiam autokorekte miało być najporeczniejszy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa.
    Rewelka też będę latać z gondolą do góry. Nie będę za każdym razem wybudzać jak jakaś wyrodna matka.
    Twoja gondola ma uchwyty czy sztywną budę za którą można wygodnie chwycić? Bo zastanawiam się czy jak się chwyci za budę i trzeba będzie iść z tymi kilogramkami to czy będzie wygodnie? Przymiarki do najporęczniejszego zrobiłaś ;-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Aaaa.
    Rewelka też będę latać z gondolą do góry. Nie będę za każdym razem wybudzać jak jakaś wyrodna matka.
    Twoja gondola ma uchwyty czy sztywną budę za którą można wygodnie chwycić? Bo zastanawiam się czy jak się chwyci za budę i trzeba będzie iść z tymi kilogramkami to czy będzie wygodnie? Przymiarki do najporęczniejszego zrobiłaś ;-)
    Bardzo miła Pani sprzedawczyni mi pokazała że można wziąć pod pache ogólnie gondole!!! I tak będzie najwygodniej :) ogólnie za budkę też można wziąć :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ