Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:29
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:30
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Asiowa wrote:Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest: jesli podejmuje nową pracę i dowiaduję się, ze jestem w ciazy to po jakim okresie przepracowanym mogę iść na zwolnienie l4 ciazowe?
chyba musisz mieć conajmniej 3 miesiące opłacania składek. Jeżeli masz umowę na czas określony, to przedłuża ci ona się do dnia porodu, potem ulega rozwiązaniu. No chyba że pracodawca ci mimo rozwiązania dalej przedłuży, w co wątpięOla_45 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:30
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Ola_45 wrote:Jeśli masz umowę na stałe na czas nieokreślony to w każdej chwili możesz iść na zwolnienie, pracodawca może nie być zadowolony ale takie masz prawo
Wiadomo że najlepiej pracować jak najdłużej ale to też zależy jakie masz warunki w pracy
Teraz nie mam z tym problemu. Ale po macierzyńskim kończy mi się umowa i prawdopodobnie nie będę miała gdzie wracać. zawsze chciałam mieć dzieci z niewielką różnicą wieku i tak się zastanawiam co by było gdyby Maż zatrudnił mnie w swojej firmie... czy też przysługiwałoby mi L4, macierzyński i po jakim czasie odprowadzania składek... -
cytrynówka wrote:chyba musisz mieć conajmniej 3 miesiące opłacania składek. Jeżeli masz umowę na czas określony, to przedłuża ci ona się do dnia porodu, potem ulega rozwiązaniu. No chyba że pracodawca ci mimo rozwiązania dalej przedłuży, w co wątpię
Czyli 3 miesiące mówisz... nawet to interesujące tylko... czy się US, ZUS czy inne ustrojstwo nie przyczepi, ze zatrudniona przez Męża... -
Asiowa wrote:Czyli 3 miesiące mówisz... nawet to interesujące tylko... czy się US, ZUS czy inne ustrojstwo nie przyczepi, ze zatrudniona przez Męża...
Jak się nie czepiają kobiet które sobie otwierają działalności jak się dowiadują o ciąży, to nie powinni się przyczepić że zatrudniona przez męża -
Asiowa wrote:Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest: jesli podejmuje nową pracę i dowiaduję się, ze jestem w ciazy to po jakim okresie przepracowanym mogę iść na zwolnienie l4 ciazowe?
Wystarczy, że będziesz mieć przepracowany miesiąc i możesz iść na L4.menka lubi tę wiadomość
-
Co do umowy i L4 to ją się wypowiem
Po 1 nie trzy miesiące tylko 30 dni - okres 3 miesięcy jest dla umów zlecen.
Po 2 jeśli nie będzie przerwy w opłacania składek czyli dziś konczysz jedną umowę a jutro zaczynasz drugą to od pierwszego dnia.
Po trzecie iść możesz zawsze, ew. Przez 30 dni będzie nie płatnemenka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Co do umowy i L4 to ją się wypowiem
Po 1 nie trzy miesiące tylko 30 dni - okres 3 miesięcy jest dla umów zlecen.
Po 2 jeśli nie będzie przerwy w opłacania składek czyli dziś konczysz jedną umowę a jutro zaczynasz drugą to od pierwszego dnia.
Po trzecie iść możesz zawsze, ew. Przez 30 dni będzie nie płatne
Dokładnie tak
-
A co do mieszkania tj temat rzeka
wszystko zależy do czego kto jest przyzwyczajony
Mój mąż mieszkał z rodzicami w domu, ja w mieszkaniu 80 m z rodzicami i wynajelismy mieszkanie 38m i było super ekstra :DD były dwa osobne pokoje więc i z dzidziem by szło.
Teraz mamy już swoje tzn swoje i banku hehe 62m i gdyby było większe to bym się nie obraziła bo pokoje 3 ale salon taki otwary nankuchnie i przedpokój mieści się tylko kanapa TV i stolik bo wszędzie jak nie okno to brak ściany więc ciężko byłoby zrezygnować z sypialni.
Natomiast jak sprzątam to kurwuje że takie wielkieZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
Asiowa wrote:Acikk- jak to dobrze uzyskać fachową opinie forumowej kadrowej:). Liczyłam na nią po cichu, ale nie chciałam cię budzić i wywoływać do tablicy;)
rewelka- włąsnie o to chodzi, że już się chyba przyczepili;)
Asiowa nie ma sprawy zawsze chętnie pomoge chociaż jedną rzecz na której się trochę znamco do przyczepiania się hmm no ale nie wiem jak mogliby się przyczepic a już na pewno nie moga noc z tym zrobić każdy zatrudnia kogo chce
Asiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny