X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • naox Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę się widziała z teściem to spytam o te szczepionki dokładniej, wiem tylko tyle, że pracuje w dużym szpitalu w Łodzi i żaden ze znanych mu lekarzy nie zaszczepił swoich dzieci ani wnucząt szczepionką skojarzoną 5w1 lub 6w1. Nie zagłębiałam się w temat, bo nawet nie byłam w ciąży jak była o tym mowa.

I nie chodzi tu oczywiście o pieniążki, bo w kwestii dziecka nie zamierzamy oszczędzać ani złotówki, tylko wybrać co najlepsze.

ja dziś leżę, bo brzucho się spina niestety. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:08

Ola_45, Mama-julka lubią tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik mierzyłaś temperaturę? Wygląda mi to na osłabienie. Jak masz ciśnieniomierz to zmierz też ciśnienie.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:35

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam cisnieniomierza muszem pożyczyć od rodziców jak u nich będę :) dziwne że tylko rano takie akcje bo potem już czulam sie ok i dziś też już teraz czuje się dobrze.

Temperatury nie mierzylam ale mąż mówił że strasznie zimna jestem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:25

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    naox - to jak będziesz wiedziała coś dokładniej od teścia to daj nam tu znać :D
    Może pracuje w Matce Polce? Albo w Koperniku? ;)
    Albo w Madurowiczu?:P a tak serio to też bym chciała wiedzieć co powie na temat tych szczepionek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie nie mam cisnieniomierza muszem pożyczyć od rodziców jak u nich będę :) dziwne że tylko rano takie akcje bo potem już czulam sie ok i dziś też już teraz czuje się dobrze.
    Jak masz aptekę gdzieś blisko domu to tam mają ciśnieniomierze i można sobie bezpłatnie zmierzyć:)
    Ja tak miałam jeszcze ze dwa tygodnie temu, tylko że mi towarzyszyły mdłości i wymioty których w pierwszym trymestrze nie miałam. I właśnie miałam zawroty głowy i oblewał mnie pot. I głównie do południa, tylko że ja mam bardzo niskie ciśnienie cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:27

• naox Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam jak będę się z nim widziała, ale to dopiero 27 września. :) Nie pracuje w żadnym z tych :P

p19uyx8dnezstxe3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Hej dziewczynki, ja dziś spałam całą noc- pierwszy raz od kilku miesięcy. Od 23 do 7:30 :D uhuhu. Dom już posprzątany (w miarę) teraz kawka i biorę się za papierologię w firmie.

Matleena daj znać jak tam poszukiwania. :)

justyna14 moje wyniki też były dopiero na drugi dzień, też miałaś takie mdłości po wypiciu? Swoją drogą nie jest tak strasznie jak wszyscy piszą.

Asiowa ja bym pojechała do weterynarza. Nasza sunia to jest kaleka, a to poduszeczkę rozetnie a to gdzieś się walnie. Codziennie coś nabroi a ma 2 lata. Owczarki niemieckie eeeh. Swoją drogą bez psa byłoby strasznie smutno.

Pola powodzenia na spotkaniu.

Jestem ciekawa jak minie moja "domowa szkoła rodzenia" a to dopiero 27.09
    oj miałam, ale jakos poszło, u nas pozwalaja pic wode wiec od razu popiłam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Pola śliczne ubranka! ;)

ja dziś zrobiłam szarlotkę, pycha!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21520f0c2b2f.jpg

co do szczepionek, to nasłuchałam się od kuzynek (matek), żeby nie robić tych szczepionek skoncentrowanych, bo jak się coś zaczyna dziać, to nie wiadomo od której itp. Moi teściowie lekarze absolutnie odradzają te 5w1. Posłucham, bo im ufam.
    przeciez jak robisz nie 5w1 to i tak wszystkie kłucia sa na jednej wizycie. wiec w razie "w" i ta g... wiesz. to dla mnie argumenty osób które sie nie orientuja jak te szczepienia wygladaja.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam 6w1 rota i pneumo Olka i tez duzo opinii słyszałam. Oboje z mezem bylismy za szczepieniem, jedyny minus tych skojarzonych szczepionek jet taki ze sa bolesne dla dziecka. zadnych innych skutków ubocznych nie było. dzięki Bogu a w razie "W" mam swiadomosc ze zrobiłam dla dziecka to co w mojej opinii w tamtym momencie było najlepsze. Nikt Wam nie powie na co i jak szczepic, to decyzja rodziców tylko i wyłacznie. trzeba to załatwic zgodnie z własnym sumieniem i przekonaniami a na pewno krzywda dziecku sie nie stanie :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto dzisiejsze łupy:
    767159cd7721ecbdmed.jpg

a0915b555a418c0dmed.jpg

a to my dzisiaj:):
    9873867b7766076fmed.jpg

95aa6658e2ccc056med.jpg

wybaczcie że w takich podomkach :D

Ja tam się na temat tych szczepionek nie wypowiadam bo nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, tylko ze słyszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:14

pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, rewelka, Pola_27, emilka24, Flakonik, kwiatakacji, Kate4, Pchełka, Mama-julka, Marta0912, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie szczepi się wszystkiego za jednym razem, tylko 3 razy w odstępach dwutygodniowych z tego co wiem. Natomiast tak jak mówię nie zagłębiałam się w tym temacie dokładnie i przytaczam informacje zasłyszane.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    już pewnie ostatnie nie?
    miałaś już szczepienie na krztuśca?
    i powiedz mi Kochana, czy Ty masz tą książkę w której wszystko się wypełnia ciężarnej? ja nie mam do tej pory a każdy łącznie z położną mnie o nią pytają... :/
    Mysle,ze ostatnie,bo ja takowo jakowych wskazan na to usg nie mam. Jedynie moja polozna zyla juz emerytura jak robila wywiad ze mna I te niecale 3ķg Gabrysia,ale sie zdziwilam I nowa polozna tez.
    Jesli chodzi o krztusiec to szczepic sie bede w srode za tydzien. Nic strasznego,przynajmniej nic mi nie bylo w pierwszej ciazy po nim. W pazdzierniku tez na grype bede szczepiona :) jesli chodzi o green notes to w tej ciazy nie mam, niby wszystko maja w systemie komputerowym,ale nie wiem czy to sie tyczy calej Anglii. Ja posiadam tylko appointments card gdzie wpisuja daty I godziny wizyt I gdzie sa wszystkie wazne nr np.na triage. Pogadaj z polozna,ona szybciej sprawdzi dlaczego nie masz I moze Ci zalozy. Ja osobiscie majac porownanie wolslabym miec no ale coZ u nas zrobilo sie tak nowoczesnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szczepienia tutaj to za nic nie trzeba placic,umawiasz sie na szczepienie I tam Cie pytaja czy chcesz na rotawirusy czy tez nie. Pod tym wzgledem system zdrowotny tutaj jest super,bo wszystkie leki dla dzieci wrazie co mam bezplatnie do 16 roku zycia. Plus w tym roku wprowadzili bezplatne szczepienie na menigokoki typu b. No ale jest tez duzo minusow I powodow do narzekania,choc mnie osobiscie zadne jeszcze nie spotkaly,oby tak pozostalo :)

Kurde cos sen nie przychodzi,pojde chyba pomalowac szafke poki maly spi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:32

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! opowiem Wam historię pary ode mnie z miejscowości, wpadli, pobrali się , młodzi ludzi i dziecko się urodziło "zdrowe" 10/10 w skali Apgar. Poród szybki bez powikłań. Po jakimś czasie 4/6 miesięcy dziecko nadal nie trzyma samo głowki, czas leci i żadnych postępów nie robi, nie obraca się, nie gaworzy , nic. Teraz ma dwa lata, nie chodzi, samo nie siada, nie raczkuje nawet. Ledwo głowkę utrzymuje. Przyczyna prawdopodobna? cukrzyca w ciąży, której to badanie które teraz tak przeżywamy nie wykryło. Zdarza się raz na ileś przypadków taki rodzaj cukrzycy ciążowej do której wykrycia potrzebne jest specjalne badanie (nie wiem jakie, nie wnikałam) i robią je tylko osobą ze wskazaniem. Tu nie było żadnych wskazań i dziecko do końca swoich dni pewnie będzie na tej fazie rozwoju co teraz. Ręce opadają. Młodzi zdrowi ludzi, choroba której można było zapobiec i nasz cudowny system opieki zdrowotnej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - która jeszcze oprócz mnie i moniek90 wybiera się dziś na szkołe rodzenia do Pani Grażyny? :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! opowiem Wam historię pary ode mnie z miejscowości, wpadli, pobrali się , młodzi ludzi i dziecko się urodziło "zdrowe" 10/10 w skali Apgar. Poród szybki bez powikłań. Po jakimś czasie 4/6 miesięcy dziecko nadal nie trzyma samo głowki, czas leci i żadnych postępów nie robi, nie obraca się, nie gaworzy , nic. Teraz ma dwa lata, nie chodzi, samo nie siada, nie raczkuje nawet. Ledwo głowkę utrzymuje. Przyczyna prawdopodobna? cukrzyca w ciąży, której to badanie które teraz tak przeżywamy nie wykryło. Zdarza się raz na ileś przypadków taki rodzaj cukrzycy ciążowej do której wykrycia potrzebne jest specjalne badanie (nie wiem jakie, nie wnikałam) i robią je tylko osobą ze wskazaniem. Tu nie było żadnych wskazań i dziecko do końca swoich dni pewnie będzie na tej fazie rozwoju co teraz. Ręce opadają. Młodzi zdrowi ludzi, choroba której można było zapobiec i nasz cudowny system opieki zdrowotnej.

Masakra... Straszna tragedia dla rodziców i dla dzieciątka... Zawsze powtarzałam, że można nie mieć pieniedzy, dobrej pracy itd, ale jak w domu jest choroba, to juz jest prawdziwa tragedia :(

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Masakra... Straszna tragedia dla rodziców i dla dzieciątka... Zawsze powtarzałam, że można nie mieć pieniedzy, dobrej pracy itd, ale jak w domu jest choroba, to juz jest prawdziwa tragedia :(
    no, już teraz chyba trochę się pogodzili z tym wszystkim i walczą o rozwój synka, rehabilitacje, konsultacje, ale nikt 100% diagnozy nie chce postawić. Żeby to były geny to jakoś inaczej, bo tak po prostu jest , niezależnie od nas, ale to coś czego można było uniknąć :/ eh.

7w3d 💔
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny - która jeszcze oprócz mnie i moniek90 wybiera się dziś na szkołe rodzenia do Pani Grażyny? :)
    Ja się wybieram:-). Na 18:30.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łodzi w ktorym szpitalu będziecie rodziły? :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ