X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox zapodaj przepis na tą szarlotke ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Dziewczyny z łodzi w ktorym szpitalu będziecie rodziły? :)
    zastanawiam się między Gametą a Matką Polką. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum własnie pojawiły sie przyszloroczne czerwcówki :)

justyna14, alicja_, ZieloneOliwki, Kourtney lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dziewczyny dajcie spokój z tym systemem. Wycięcie kartoników chyba nie jest jakimś karkołomnym wyczynem...

Ja wiem, że pracy domowej jest sporo, ale to nie nauczyciele decydują o treści podręczników. Poza tym kiedy dziecko ma zaczac nabywać zdolności manualne? W gimnazjum? Lepiej niech teraz uczy się wycinać po liniach, kolorować itd. Wiadomo, że nie od razu wyjdzie idealnie ale próbować trzeba...
    O czym Ty mówisz,dla dziecka 6letniego wyciac równo to problem a co mowic odmierzyć od linijki 3cm potem 5cm potem to wyciac i jeszcze jak na technice zrobić takie wasy co maja po 1cm po bokach żeby potem zlozyc to i skleic w bryle... :| ja miałam z tym problem i zajelo mi to 3h co najmniej i jeszcze ile się naklnelam.. to nie jest tak ze dala namalowane odmierzone,sama musiałam jeszcze się zastanowić jak to narysować :/ żeby to potem zlozyc,myslisz,ze dziecko by wymyslilo? poza tym to nie z podręcznika tylko z Pani glowy..

P.s. Asiowa może moja wypowiedz wyszla tak jakbym na Ciebie naskoczyla ale tak nie jest ;) zebys zle tego nie odebrala,teraz tak przeczytałam co napisałam to moglo tak zabrzmieć. Ja wiem,ze wycięcie to jest pikus jak dasz dla dziecka kawalek kartki i nożyczki ale nie wymyślanie bryl i samemu je rysować,wycinanc i sklejać,
    po prostu już mnie przeraza co ta Pani jeszcze wymyśli..

Rewelka praca domowa ok,bo ma takie w miare,jak cos pomalować,szlaczki,literki i cyferki pisać, u mnie Laura już czyta sama,takze z tym nie ma problemu,albo z wierszem na pamięć ale tym to mnie zagiela,a najlepsze jest to,ze w szkole dwie Matki do mnie podchodzą i patrza na nasze pudełeczka/kartoniki i do mnie,ze zle zrobilysmy bo to było trzeba wyciac tylko zwykle prostokąty..ja wyjmuje zeszyt i czytam im KARTONIKI a te hihihi :| mysle z kogo chcą zrobić idiotke??! nic nie powiedziałam i poszlam. Okazuje się,ze moja Laura i jeszcze jedna dziewczynka dobrze zrobila a reszta poszla pomysłem tych matek na latwizne i niestety zle,az kurde jutro im to wysmieje w twarz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:49

Ola_45 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci :-) jak one będą rodzic to nasze maluszki będą miały już pół roku :-)

iNso87, Marta0912, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycir, wszysyko ok odezwe sie pozniej :-)

pati_zuzia, Ola_45, iNso87, Madzisek, kwiatakacji, Karola1990, Mama-julka, justyna14, Marta0912, moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę o interpretacje wyników glukozy bo już sama nie wiem
    Przed wypiciem:86 mg/dl
    Po godzinie: 160 mg/DL
    Po dwóch: 130 mg/dl
    Z gory dziękuje !:*

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka wszystko zależy jakie masz normy :) ja mialam normę do 99 ale inne dziewczyny miały inne normy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Wg mnie to nie sa one najlepsze,takze skonsultuj to koniecznie ze swoim lekarzem. Nie wiem ile u Ciebie jest norma ale moje wyniki to 81 a po 2h 116 a norma byla jakos do 130.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny sprawdzałam z necie te wyniki i nie ma podanych norm :/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz norm obok swojego wyniku? Ja miałam u siebie normy po Godzinie i dwóch określone że mają być niższe niż 144. A wyniki miałam 76-94-91

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie ma ale jutro pójdę do laboratorium odebrać może tam będą napisane bo tu w internetowych nie ma :/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Wg norm z mojego laboratorium wszystko ok :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze dobre wyniki! Wizytę mam za dwa tygodnie i nie chce się stresowac.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego lab
    Glukoza 70-105
    Po 1h 120-170
    Po 2h 60-140
    Ja miałam 77-157-93 i mi powiedział że ok.
    To się jeszcze pochwalę... Kupiłam dziś masło i nie wzięłam że sklepu...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Wg mojego lab
    Glukoza 70-105
    Po 1h 120-170
    Po 2h 60-140
    Ja miałam 77-157-93 i mi powiedział że ok.
    To się jeszcze pochwalę... Kupiłam dziś masło i nie wzięłam że sklepu...
    Oby pasowały do moich. :)
    Brawo!:D myslalam że ja mam amnezję i zapominam płacić za zakupy i czekać na resztę :D

• ola25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ktory nie przekracza 140 po 2 h .jest wynikiem dobrym. Przeważnie sa osobne norny dla ciężarnych . Jak ja wam zazdroszcze tych pieknych wynikow ja musze sie 10 razy zastanowic zanim cos zjem a jak juz zjem to musze wiecej insu wstrzyknac lub jeszcze gorzej doszczykiwac. Ale ja nie o tym chcialam. Powiedzieci mi dziewczyny czy wam tez tak waga szaleje? Albo woda mi sie zatrzymuje albo nie wiem . Mimo diety cukrzycowej moja waga szaleje co chwila to wiecej a za chwile mniej i tak caly czas. Ale dzis mam 1,5 kg wiecej niz 5 dni temu. Mozliwe

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ola myślę że możliwe :) wszystko zależy od tego w czym sie wazylas o jakiej porze co wcześniej zjadlas, czy bylas w toalecie... :P
    Ja jak mnie "zatkalo" to 2 dni temu wazylam 1 kg więcej niż dziś np :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka brawo :D a poszlas tylko po to masło :D? I go nie wzielas :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:13

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec z Nasza coreczka wszystko ok:-) lekarz sprawdzil wszystkie narzady, konczyny:-) mala wazy juz 1550g:-) TP wg usg 21.11 :-) ulozona jest miednicowo, nozkami kopie w szyjke co jest dosyc bolesne. Mam nadzieje ze wkrotce sie przekreci i bede mogla urodzic SN

aannkkaa, pati_zuzia, balbo, moniek90, ZieloneOliwki, MeGi2986, bella88 lubią tę wiadomość

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ