X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A może jest któraś z pomorskiego i zamierza rodzić w szpitalu w Wejherowie?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nie moge zasnac.. o_O

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 a nie za wcześnie? :P
    Ja idę ogarniać znowu bałagan.. ja nie wiem jak on się tworzy tak szybko.
    Później poczytam książkę. Życzę wszystkim dobrej nocki i spokojnego snu.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zdecyduje chyba w matce polce.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej. A może jest któraś z pomorskiego i zamierza rodzić w szpitalu w Wejherowie?
    Ja jestem z pomorskego ale drodze w Tczewie :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox jak za wczesnie? Ja rowniez o tej porze chodze spac:-) :-) wiec dobranoc:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:43

naox lubi tę wiadomość

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny, dołączam się do grudniówek :) termin 25 grudnia...:)

Mam pytanko do was odnośnie uciążliwej dolegliwości jaką jest zgaga :( jak sobie z nią radzicie?

Flakonik, kwiatakacji, pati_zuzia, alicja_, ZieloneOliwki, Madzisek, Mama-julka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :-) Ja dziś po wizycie, mała sie nie śpieszy do wyjscia jeszcze :P Główka u góry, szyjka długa i zamknięta :-) Termin mam na 8 grudnia teraz :D A to moja Alicja i jej stopa :P
    fa0f31ee404023bamed.jpg

aannkkaa, rewelka, Evka, Marta0912, Flakonik, Ola_45, kwiatakacji, pati_zuzia, Chichibi, Kika428, niania.ogg, Pola_27, ZieloneOliwki, Madzisek, cytrynówka, Mama-julka, emilka24, moniek90, Karola1990, MeGi2986, naox, Kate4, genoweffa lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziękuję ślicznie. Olu a jakie zamówiłaś rozmiary? :)
    Parę 56 a głównie 62. Lekarz powiedział że Malutka ma długie nóżki i że powinna być duża. Więc liczę na to że bardziej wykorzystam rozmiar 62.

Evka lubi tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ pochwal się wrażeniami ze szkoły rodzenia! :-) Mówiła u Was o tym remoncie porodówki?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie jestem na maksa zakochana. Co za cudowne mebelki i lozeczka.gdybym wczesniej natrafila na ten sklep.

Bede namawiac meza na urzadzenie jeszcze pokoiku w mieszkaniu co mamy w Krakowie. Bo czesto tam bedziemy bywac i przydalby sie jakis kacik chociaz.

A tutaj ten sklep. Mozna sie zakochac
    https://www.rhbabyandchild.com/catalog/category/collections.jsp?parentCatId=rhbc_cat361008&categoryId=rhbc_cat101049&sale=false
    Marzenie taki pokoik. Dobrze ze nie ma twego sklepu w pl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 22:51

naox, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:

Mam pytanko do was odnośnie uciążliwej dolegliwości jaką jest zgaga :( jak sobie z nią radzicie?

Ja zjadam migdały (kupuję w Biedronce) i nie wiem czy to autosugestia, ale zgaga przechodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to ja jutro lece po migdaly. Probuje wszystkiego ale malo co mi pomaga na zgage

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:

Witamy :)
    Znasz juz plec?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:

Hej, zastanawiałam się początkowo nad Wejherowem i szukałam opinii. Niestety z tego co wyczytałam, to tam się dzieje coraz gorzej i jest coraz więcej złych opinii. Zdecydowałam się na Redłowo, tutaj też chodzę do szkoły rodzenia i ponoć z roku na rok jest coraz lepiej, bo kiedyś ponoć była masakra. Widać role się odwróciły. Wejherowo do tego szczyci się tym, że ma jeden z niższych procentów cesarskich cięć, co niekoniecznie mnie zachęca, bo jest to dla nich już taka prawdziwa ostateczność. A skąd dokładnie jesteś?

genoweffa lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgage pomaga tylko mleko :-)

Suerte, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    alicja_ pochwal się wrażeniami ze szkoły rodzenia! :-) Mówiła u Was o tym remoncie porodówki?

No mówiła, mówiła. Ja zresztą o tym wiedziałam dzięki pobytowi na patologii ostatnio.
    W 2 dniu mojego pobytu przenoszono nas na inne piętro, bo akurat robili kaloryfery,
    Także… remont trwa i pewnie będzie trwał jeszcze z rok :D Damy radę!

moniek90 lubi tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:

mi pomagają winogrona. Odkąd zaczęłam je pochłaniać w naprawdę dużych ilościach (Helenka uwielbia), zgaga zniknęła całkowicie. Dopiero później przypadkiem doczytałam, że są zasadotwórcze. no, ale przyznaję, że ja jem minimum 0,5 kg dziennie/codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 04:38

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    iNso87 a nie za wcześnie? :P
    Ja idę ogarniać znowu bałagan.. ja nie wiem jak on się tworzy tak szybko.
    Później poczytam książkę. Życzę wszystkim dobrej nocki i spokojnego snu.
    Dla mnie to pora akurat;) i tak wczesnie wstaje,od 3 juz sie krece bo Malz wstaje do pracy.. dzis juz od 5:30 na nogach bo nie dam rady zasnac i lezec. Jak sie teraz nie wyspie to kiedy..?;/ ehh :p
    Ja na zgage juz nic nie stosuje,a mam czasto. Jakos probuje nie zwracac na to uwagi. Wczesniej bralam Rennie ale juz mam wrazenie,ze mi nie pomaga.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ja! Fasolek obudził mnie dziś o 3:20. Do 4:30 przewracałam się z boku na bok, ale stwierdziłam że nie ma to sensu bo w każdej pozycji mnie mocno kopie, więc... wstałam, zapakowałam zmywarkę, posprzątałam w kuchni, zrobiłam mężowi śniadanie i herbatę w kubku termicznym, spakowałam drugie śniadanie, zapakowałam pralkę, zjadłam śniadanie... Taaaka jestem! :D

Rewelka, nie martw się:D U mnie u lekarza to w rejestracji wypisują zwolnienia. Wyszłam z gabinetu, poszłam poprosić zwolnienie i mówię 'poproszę zwolnienie od jutra do następnej wizyty 5 października'. Wypisała, sprawdziłam, zabrałam manatki i wychodzę... A Pani do mnie "a nie chce się pani zapisać na kolejną wizytę?" :D

naox lubi tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ