X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie chcę się chwalić, ale mam dziś studniówkę!
    Jako jedna z ostatnich, ale trzeba świętować :-D
    niedługo i ja! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    No wlasnie duza, apropo dyskusji na temat witamin jaka byla poruszona kilka stron temu. Witamin nie bralam a dziecko poki co duze;-)
    Nie ma reguły. Dobrze że dzidzia duża i nie trzeba brać witamin żeby było duże, ale podobno jest większe prawdopodobieństwo przy regularnym braniu witamin całą ciążę że będzie większe niż mogłoby być bez nich ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ok to w ramach Twojej studniowki każda pomarzy czego by się napila ha :D
    ja to nawet nie chcę marzyć bo grzech... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

Emilka24 Ja jestem z Łodzi zastanawiam się nad matką polką, ale idę w niedzielę na dni otwarte na niciarnianą do pro familii. Mają tam super sprzęt, lekarzy no i nowiutki.
    Wiesz może czy udało im się podpisać umowę z NFZ na porody?
    Z jakiej okolicy jesteś, jeśli mogę wiedzieć?:)

Olunia śliczne ciuszki:)

Evka nie jestem doświadczoną mamą, ale żadnych ale to żadnych ciuszków nie wyprałabym w 90'- czy to dziecęce czy moje czy inne. W takiej temperaturze piorę tylko ręczniki, ewentualnie pościel i to nie każdą. To 100% bawełnu nie jest już takie jak kiedyś. Na kilku metkach miałam 90-100% a prałam ciuszki w 30, 40' i się porozciągały. W tak wysokiej temperaturze raczej się pokurczą albo zrobią się z nich szmaty a nowe puszczą kolory. Ja bym nie ryzykowała:)

kaatka- sn czy cc?

Evka, naox lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Ja sie zdecyduje chyba w matce polce.
    Ja po rozmowie z moim lekarzem prowadzącym też chyba jednak postawię na matkę polkę, mimo przeróżnych opinii na jej temat...

Aniusiaaa witamy!:) Na zgagę Gaviscon zawiesina, choć ja też tak jak Inso staram się nie zwracać uwagi bo oprócz tego nic nie pomaga a smak mi bardzo nie podchodzi:)

Poziomka- cóż za stopers! ;) Śliczna, może gimnastyczka?:)

niania- ja pochłaniam banany w ogromnych ilościach!

Kurczę, ale się rozpisałam! Dużo do nadrobienia było Dziewczyny, rozpisałyście się:)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    wiecie co, strasznie się boje, że Mój Maly się jeszcze przekręci w brzuchu... gdyby w grę wchodziła tylko cesarka to luz, ale z tego co wiem, oni tu wtedy na siłę dziecko obracają, a ja się nie zgodze na coś takiego :(
    Że jak na siłę? :/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja swoją studniówkę przegapiłam :P dziś 87 dni do porodu :P a miała być taka impreza :) malibu bez malibu :P

ZieloneOliwki, Mama-julka, Kate4, Marta0912 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik faktycznie piękne te mebelki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, o mój boże naprawdę? pierwsze słyszę o takich sposobach :/ przecież to tak samo może wyrządzić krzywdę jak chwyt kristellera...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zakazane, ale niestety jeszcze stosowane w niektórych przypadkach. A póki co jak jest ułożony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:35

• Evka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pierwszej przespanej od dawna nocy. Bez wstawania na siku, bez czestych przebudzeń.

Flakonik - te mebelki są jak z bajki...<marzy>, takie bardzo Windsorowskie.:)

Dzisiaj wizyta na 16:40 - jestem bardzo ciekawa pomiarów małej przez moja Panią doktor, bo ostatnio coś mnie niska waga Anulki na IP zdenerwowała i cały czas o tym myślę.
    A w poniedziałek prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:35

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Hej, zastanawiałam się początkowo nad Wejherowem i szukałam opinii. Niestety z tego co wyczytałam, to tam się dzieje coraz gorzej i jest coraz więcej złych opinii. Zdecydowałam się na Redłowo, tutaj też chodzę do szkoły rodzenia i ponoć z roku na rok jest coraz lepiej, bo kiedyś ponoć była masakra. Widać role się odwróciły. Wejherowo do tego szczyci się tym, że ma jeden z niższych procentów cesarskich cięć, co niekoniecznie mnie zachęca, bo jest to dla nich już taka prawdziwa ostateczność. A skąd dokładnie jesteś?
    Genoweffa Piegus...sad jestescis? Ja z Gdanska i chyba zdecyduje sie na Kliniczna...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają TP porodu "okołoświąteczny", jak ja :D
    Stresujecie się, że możemy święta spędzić w szpitalu? Jakoś nie widzi mi się jeść barszczyku świątecznego na oddziale... Ale najbardziej się stresuję tym, że w święta dyżury dostają zawsze najmłodsi stażem i tym samym najmniej doświadczeni lekarze i położne :(

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka

Jeśli chodzi o termin około świąteczny, to z samym spędzeniem świąt w szpitalu już się oswoiłam, ale kwestią kompetencji personelu oraz ich pośpiechem do wigilijnego stołu bardzo się stresuję. W dodatku byłam już przekonana do Kamińskiego, ale wczoraj poczytałam sobie posty na hallo-gdzie rodzić- Wrocław i już nie jestem tego taka pewna...

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszej wizycie. Synek ma już ok. 925 g, także dobijam do upragnionego pierwszego kilograma. Włączono nam też widok 3 d/ 4d i widzieliśmy pierwszy raz jak maleństwo ziewa, jestem totalnie zakochana:)
    Niestety szyjka ma 26 mm, ale dostałam przepustkę na 2 spacery tygodniowo po 30 min. Mąż od razu zapytał czy może zabrać mnie gdzieś na piknik, więc chyba pierwszy raz od dawna mam plany na weekend, oczywiście poza leżakowaniem. Mogę przejść 15 min. potem leżeć sobie na kocu:) Choć jestem totalnie zaskoczona zmianą stanowiska lekarza, że mam leżeć do końca ciąży, oczywiście w domu pozostało leżenie plackiem.

Suerte
    Chodzi Ci o chwyt Kristellera?
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/przebieg/chwyt-kristellera-na-czym-polega-i-jakie-sa-konsekwencje-jego-wykonania-podczas-porodu,245_7434.html
    Niestety w Polsce też czasem wciąż jest stosowany, ostatnio właśnie czytałam post dziewczyny z Wrocławia... Ja też się boję, że przy komplikacjach, zamiast robić cc będą coś robić na siłę, zwłaszcza, że rodzę w święta i tak jak pisała Cytrynówka, trochę strach, że personel bardziej "świateczny" będzie.

Madzisek, Mama-julka, MeGi2986, naox, kwiatakacji, Kate4, Marta0912 lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Dziewczyny, które mają TP porodu "okołoświąteczny", jak ja :D
    Stresujecie się, że możemy święta spędzić w szpitalu? Jakoś nie widzi mi się jeść barszczyku świątecznego na oddziale... Ale najbardziej się stresuję tym, że w święta dyżury dostają zawsze najmłodsi stażem i tym samym najmniej doświadczeni lekarze i położne :(
    Ja mam termin na 17 grudnia, ale do konca listopada niestety planuje jeszcze pracowac z tym ze moj menager powiedzial mi ze w listopadzie jesli bede sie zle czuc, czy bedzie mi ciezko to moge sobie wczesniej konczyc czy poprostu wziac dzien wolny, wiec tak bede robic ale mam nadzieje ze jak skoncze chodzic do oracy to moj dzidzius bedzie na tyle w szoku ze szybko wyjdzie sprawdzic o co chodzi ze nie slyszy tego wszystkiego co slyszy w mojej pracy do tej pory (dzwieku,halasu) i juz nie ma orzy czym potanczyc w brzuchu :)

Maksymilian
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ