Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPoziomka, mój jest też taki gimnastyk
Suerte, to przekręcanie dziecka wyobrażam sobie jak horror. Wybacz, tak pomyślałam. Nie chcę Cię straszyć
Dziewczyny z pomorskiego: Genoweffa, aannkkaa, Piegus, Martosza83 jestem z niedużego miastaU nas gdy wiadomo, że ciąża zakończy się szybciej, to wywożą do Gdańska.
Cytrynówka rodziłam w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. Przyjechałam ok. 5 rano na oddział. Nie było tragicznie. Trafiłam nawet na mojego lekarza prowadzącego (wtedy już nie taki młody, z doświadczeniem). Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suerte, mi położna wczoraj powiedziała, że na poduszce absolutnie nie, kołderką tez nie zakrywać, bo jak się nią nakryje to się może udusić. Dziecko ma spać zawsze na boku, żeby nie zachłysnęło się i nie udusiło. Wtedy podłożyć można pod plecki zwinięty recznik, lub sa specjalne poduszki utrzymujące szkraba w tej pozycji.
Jedyne co jeśli chodzi o podwyższenie - to materacyk ma byc leciuteńko uniesiony z 1 strony, można coś podłożyć między niego a szczebelki. Jeśli chodzi o ochraniacze, to są niepotrzebne na początku, bo dziecko sie nie przemieszcza, a jeśli juz się bardzo chce, warto je tak ułożyć, byś w nocy widziała dziecko bez wstawania do niego, bo zasłania go ochraniacz.
Ja kupię zestaw pościeli z tymi poduszeczkami jako ochraniacz - ale umieszczę poduszeczki z jednej strony - tej dłuższej - tak by cieszyło okopo prostu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:52
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt
Odnosnie porodu, to ja mam tp na 24.12 z om. Ale cicho licze że Franek bedzie chciał poznać mikołaja już w tym roku i urodzi się troszkę szybciej
Ja pościel kupiłam cała. Różnie mówią o podusiach, a patrzac po zdjeciach to wiekszosc i tak je stosuje tym bardziej ze sa cieniutkie. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce -
nick nieaktualnySuerte wrote:Kupujecie pościel? bo dzisiaj się dowiedzialam, że do roku nie powinno się dziecka kłaść na poduszce i zglupialam...
Chodzi o wysoką poduszkę, że jest niezdrowa. Ja będę miała płaską poduszkę. Możesz kupić poduszkę klin. Jest dobra, gdy dziecko ulewa. -
nick nieaktualnyJa mam poduszkę, bardzo cieniutką. A na początku będę kłaść Małego w śpiworku.
gosia- Suerte nie chodzi o wypychanie dziecka (chwyt kristellera) tylko o obracanie dziecka przed porodem jeszcze.
Ja mam kilka dni po, ale bardziej niż świąt boję się sylwestra- pijanych lekarzy, pielęgniarek itd. Ze świąt to najbardziej wigilii się boję, bo z pewnością wszyscy będą chodzić wkurzeni że zamiast siedzieć z rodziną wieczorem to siedzą z rodzącą
Po cichu też liczę, że urodzę wcześniej i na święta już będę w domu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyoch, ja też wczoraj spędziłam pół dnia w szpitalu, ale przyjemnie. moja siostra miała cesarkę, urodziła śliczną córeczkę, malutką bo 2850, ale My takie malutkie dzieciaczki rodzimy
musiałam z nią być, bo jej narzeczony dopiero był w drodze z pracy z zagranicy. Miała planowaną cesarkę bo malutka była ułożona pośladkowo, i żaden lekarz tak jej powiedzieli w szpitalu nie podjąłby się takiego porodu, w naszym szpitalu nie stosuje się metody próbowania przekręcenia dziecka. Jak byłam w poniedziałek na wizycie i lekarz powiedział, że mój Nikodem też jeszcze nie jest ułożony główką w dół, ale uspokoił, że przy drugiej ciąży do 38 tygodnia dzidzia może się każdej chwili obrócić, przy pierwszej ciąży jest to do 35 tygodnia.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam nadzieję, że u mnie nie będzie jak u siostry, przy ułożeniu pośladkowym odrazu do 6 tyg trzeba robić usg bioderek, przy normalnym porodzie do 6 mc bo jest większe prawdopodobieństwo odchyleń od normy, za tydzień na sr mamy spotkanie z fizjoterapeutką to zapytam o to.
-
nick nieaktualny
-
dorciamw wrote:och, ja też wczoraj spędziłam pół dnia w szpitalu, ale przyjemnie. moja siostra miała cesarkę, urodziła śliczną córeczkę, malutką bo 2850, ale My takie malutkie dzieciaczki rodzimy
musiałam z nią być, bo jej narzeczony dopiero był w drodze z pracy z zagranicy. Miała planowaną cesarkę bo malutka była ułożona pośladkowo, i żaden lekarz tak jej powiedzieli w szpitalu nie podjąłby się takiego porodu, w naszym szpitalu nie stosuje się metody próbowania przekręcenia dziecka. Jak byłam w poniedziałek na wizycie i lekarz powiedział, że mój Nikodem też jeszcze nie jest ułożony główką w dół, ale uspokoił, że przy drugiej ciąży do 38 tygodnia dzidzia może się każdej chwili obrócić, przy pierwszej ciąży jest to do 35 tygodnia.
Dorciamw mam pytanko Twoja siostra w którym tygodniu miała cc? -
nick nieaktualnyDziewczyny czy dretwieje Wam ktoras z dloni? Mi strasznie lewa dlon dretwieje, zaczynam miec problem z trzymaniem telefonu, czy lusterka. Wystarczy chwila i palce mi sztywnieja, dlon robi sie tak jakby opuchnieta, przy zaciskaniu palce bola i czuje maly opor.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny