X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, mój jest też taki gimnastyk :-D

Suerte, to przekręcanie dziecka wyobrażam sobie jak horror. Wybacz, tak pomyślałam. Nie chcę Cię straszyć O:-)

Dziewczyny z pomorskiego: Genoweffa, aannkkaa, Piegus, Martosza83 jestem z niedużego miasta :-\ U nas gdy wiadomo, że ciąża zakończy się szybciej, to wywożą do Gdańska.

Cytrynówka rodziłam w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. Przyjechałam ok. 5 rano na oddział. Nie było tragicznie. Trafiłam nawet na mojego lekarza prowadzącego (wtedy już nie taki młody, z doświadczeniem). Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.

genoweffa lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i licze ze urodze wczesniej a nie miedzy barszczem a salatka jarzynowa :)

Maksymilian
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też rodziłam w święta i opieka była super :) była młoda lekarka ale też starszy lekarz (znajomy mojego prowadzącego) który trzymał piecze nad wszystkim, a plus był taki, że przyspieszali poród żeby mieć jak najszybciej czas dla siebie :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze urodze wczesniej i moze na swieta w domku juz. Choc TP mam na 26. Ale tak sie boje swiat w szpitalu

Marta0912 lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:35

• Evka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, mi położna wczoraj powiedziała, że na poduszce absolutnie nie, kołderką tez nie zakrywać, bo jak się nią nakryje to się może udusić. Dziecko ma spać zawsze na boku, żeby nie zachłysnęło się i nie udusiło. Wtedy podłożyć można pod plecki zwinięty recznik, lub sa specjalne poduszki utrzymujące szkraba w tej pozycji.
    Jedyne co jeśli chodzi o podwyższenie - to materacyk ma byc leciuteńko uniesiony z 1 strony, można coś podłożyć między niego a szczebelki. Jeśli chodzi o ochraniacze, to są niepotrzebne na początku, bo dziecko sie nie przemieszcza, a jeśli juz się bardzo chce, warto je tak ułożyć, byś w nocy widziała dziecko bez wstawania do niego, bo zasłania go ochraniacz.

Ja kupię zestaw pościeli z tymi poduszeczkami jako ochraniacz - ale umieszczę poduszeczki z jednej strony - tej dłuższej - tak by cieszyło oko ;) po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:52

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Odnosnie porodu, to ja mam tp na 24.12 z om. Ale cicho licze że Franek bedzie chciał poznać mikołaja już w tym roku i urodzi się troszkę szybciej ;)

Ja pościel kupiłam cała. Różnie mówią o podusiach, a patrzac po zdjeciach to wiekszosc i tak je stosuje tym bardziej ze sa cieniutkie. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Kupujecie pościel? bo dzisiaj się dowiedzialam, że do roku nie powinno się dziecka kłaść na poduszce i zglupialam...

Chodzi o wysoką poduszkę, że jest niezdrowa. Ja będę miała płaską poduszkę. Możesz kupić poduszkę klin. Jest dobra, gdy dziecko ulewa.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupić pod główkę dziecka taki specjalny klin :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę, bardzo cieniutką. A na początku będę kłaść Małego w śpiworku.

gosia- Suerte nie chodzi o wypychanie dziecka (chwyt kristellera) tylko o obracanie dziecka przed porodem jeszcze.

Ja mam kilka dni po, ale bardziej niż świąt boję się sylwestra- pijanych lekarzy, pielęgniarek itd. Ze świąt to najbardziej wigilii się boję, bo z pewnością wszyscy będą chodzić wkurzeni że zamiast siedzieć z rodziną wieczorem to siedzą z rodzącą:D
    Po cichu też liczę, że urodzę wcześniej i na święta już będę w domu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och, ja też wczoraj spędziłam pół dnia w szpitalu, ale przyjemnie. moja siostra miała cesarkę, urodziła śliczną córeczkę, malutką bo 2850, ale My takie malutkie dzieciaczki rodzimy :) musiałam z nią być, bo jej narzeczony dopiero był w drodze z pracy z zagranicy. Miała planowaną cesarkę bo malutka była ułożona pośladkowo, i żaden lekarz tak jej powiedzieli w szpitalu nie podjąłby się takiego porodu, w naszym szpitalu nie stosuje się metody próbowania przekręcenia dziecka. Jak byłam w poniedziałek na wizycie i lekarz powiedział, że mój Nikodem też jeszcze nie jest ułożony główką w dół, ale uspokoił, że przy drugiej ciąży do 38 tygodnia dzidzia może się każdej chwili obrócić, przy pierwszej ciąży jest to do 35 tygodnia.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u mnie nie będzie jak u siostry, przy ułożeniu pośladkowym odrazu do 6 tyg trzeba robić usg bioderek, przy normalnym porodzie do 6 mc bo jest większe prawdopodobieństwo odchyleń od normy, za tydzień na sr mamy spotkanie z fizjoterapeutką to zapytam o to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do poduszeczek, ja przy Synku miałam taka cieniutką jaka jest w komplecie z kołderką i przy wizycie położnej nawet taką kazała wyciągnąć spod główki, teraz już nie będę dawać nic pod główkę.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    och, ja też wczoraj spędziłam pół dnia w szpitalu, ale przyjemnie. moja siostra miała cesarkę, urodziła śliczną córeczkę, malutką bo 2850, ale My takie malutkie dzieciaczki rodzimy :) musiałam z nią być, bo jej narzeczony dopiero był w drodze z pracy z zagranicy. Miała planowaną cesarkę bo malutka była ułożona pośladkowo, i żaden lekarz tak jej powiedzieli w szpitalu nie podjąłby się takiego porodu, w naszym szpitalu nie stosuje się metody próbowania przekręcenia dziecka. Jak byłam w poniedziałek na wizycie i lekarz powiedział, że mój Nikodem też jeszcze nie jest ułożony główką w dół, ale uspokoił, że przy drugiej ciąży do 38 tygodnia dzidzia może się każdej chwili obrócić, przy pierwszej ciąży jest to do 35 tygodnia.

Dorciamw mam pytanko Twoja siostra w którym tygodniu miała cc?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dretwieje Wam ktoras z dloni? Mi strasznie lewa dlon dretwieje, zaczynam miec problem z trzymaniem telefonu, czy lusterka. Wystarczy chwila i palce mi sztywnieja, dlon robi sie tak jakby opuchnieta, przy zaciskaniu palce bola i czuje maly opor.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia, Ty też mieszkasz za granicą?

Z tego co mi wiadomo to USG bioderek wykonuje się między 6 a 8 tygodniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak polecam klin, przy ulewaniu, katarku itp jak znalazł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mi drętwieją w nocy jak na ręku się położę.

Nie masz problemów z kręgosłupem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ