X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty:)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane dziś odebralam wyniki, morfologia i mocz oki, beta->4860.0mlU

chciałam sprawdzić czy przyrost odpowiedni na kalkulatorze przyrostów, i jeden mi pokazuje że prawidłowy (na naszej stronie), a na innej stronie(dzidziusiowo.pl) poniżej normy. I teraz się zastanawiam jak jest faktycznie.. :(

pierwsza beta 11kwietnia-> 393,10
    druga beta 17kwietnia-> 4860,0

Violet Flower lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za piękne usg i udane wizyty :)
    Dla mnie myśl o porodzie jest póki co totalna abstrakcja, choć z jednej strony jak sobie pomyśle to moze bym chciała, jesteśmy z partnerem zżyci ze soba mocno, blisko itd. Z drugiej strony mam obawy, a ze to moj pierwszy poród to nie mam kompletnie porownania :)

a3pfhxv.png
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    kochane dziś odebralam wyniki, morfologia i mocz oki, beta->4860.0mlU

chciałam sprawdzić czy przyrost odpowiedni na kalkulatorze przyrostów, i jeden mi pokazuje że prawidłowy (na naszej stronie), a na innej stronie(dzidziusiowo.pl) poniżej normy. I teraz się zastanawiam jak jest faktycznie.. :(

pierwsza beta 11kwietnia-> 393,10
    druga beta 17kwietnia-> 4860,0
    Jest dobry, co najmniej 66%/48h :)

M.Ż. lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Jest dobry, co najmniej 66%/48h :)

uuf..mmam nadzieję, że się nie mylisz :) <3

M.Ż.
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za piękne usg i udane wizyty :)
    Dla mnie myśl o porodzie jest póki co totalna abstrakcja, choć z jednej strony jak sobie pomyśle to moze bym chciała, jesteśmy z partnerem zżyci ze soba mocno, blisko itd. Z drugiej strony mam obawy, a ze to moj pierwszy poród to nie mam kompletnie porownania :)

Ja się boje porodu. Mimo iż to będzie już mój drugi poród. Pierwszy wspominam koszmarnie z synkiem. Opieka była bardzo dobra. Rodziłam w Niemczech. Natomiast sam poród to był koszmar. Zarzekałam się po tym porodzie, że już nigdy więcej w życiu dzieci. Jednak po 3 latach zmieniałam zdanie. Zdecydowałam się na jeszcze jedno dziecko. Oby ten poród był lepszy od tamtego

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

trzymam kciuki za Wasze wizyty.

M.Ż. przecież przyrost jest super. Jakbyś sobie nawet tak na chłopski rozum zaokrągliła pierwszą betę do 400 i liczyła podwójnie co drugi dzień, to jakby się "tylko" ta beta miała podwajać, to 17 powinno być 3200. A Ty masz prawie 5000. Jest świetnie :)

Ja wczoraj miałam gigantyczny stres po południu. Odebrałam dzieci z przedszkola, wróciłam do domu i w toalecie patrzę, a na wkładce jakiś dziwny kolor. Gdy się podtarłam, to śluz był podbarwiony. Później już nic, co chwilę latałam i sprawdzałam, dzisiaj też czysto. Nie wiem, czy coś się dzieje złego, czy to z przemęczenia było, bo wczoraj trochę dałam sobie w kość i może przesadziłam.

Dzisiaj pomidorową robię, może mi się humor poprawi ;)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty! Wracajcie na forum z dobrymi wiadomościami. ☺️

Dopiero dzisiaj mnie zainteresował opis usg, wcześniej tylko na zdjęcie patrzyłam ☺️ 6 dni temu moja dzidzia mierzyłam 8mm, a serduszko biło 153razy/min czyli wszystko super. Mam nadzieję, że nadal tak jest
    ☺️
    Wymiary idealnie odpowiadają temu co pokazuje suwaczek, na opisie zdjęcia miałam dokładnie 7 tydz czyli 2 dni mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:56

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród z mężem będzie na pewno, chyba, że jakieś nieprzewidziane okoliczności nam przeszkodzą.

Miałam dwa superporody, mam nadzieję, że i tym razem będzie równie dobrze. Naprawdę, to jedne z najwspanialszych moich doświadczeń w życiu, coś niesamowitego. Nigdy nie zapomnę tego momentu, gdy dotknęłam główki mojego maleństwa w trakcie porodu... Już nie do końca we mnie, ale jeszcze nie w pełni na świecie...

Paula222 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Hej Dziewczyny,

M.Ż. przecież przyrost jest super. Jakbyś sobie nawet tak na chłopski rozum zaokrągliła pierwszą betę do 400 i liczyła podwójnie co drugi dzień, to jakby się "tylko" ta beta miała podwajać, to 17 powinno być 3200. A Ty masz prawie 5000. Jest świetnie :)

Ja wczoraj miałam gigantyczny stres po południu. Odebrałam dzieci z przedszkola, wróciłam do domu i w toalecie patrzę, a na wkładce jakiś dziwny kolor. Gdy się podtarłam, to śluz był podbarwiony. Później już nic, co chwilę latałam i sprawdzałam, dzisiaj też czysto. Nie wiem, czy coś się dzieje złego, czy to z przemęczenia było, bo wczoraj trochę dałam sobie w kość i może przesadziłam.

Ja miałam wczoraj dokładnie to samo, strach ogromny. Ale uspokoiło się i nie ma plamień. Pomyślałam sobie, że dzieci trochę za bardzo poskakały po mnie, a mama mi dzisiaj uświadomiła, że to przypada termin drugiej miesiączki po zajściu w ciążę. Może to dlatego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:00

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Hej Dziewczyny,

mi się wydawało okej, ale jak rozmawiałam z innymi kobietami w poczekalni to mówiły żebym wyniki sprawdziła i to mnie zbiło z nóg. Bo wielkość przyrostu/spadku jest bardzo ważna.
    I więcej odpoczynku, może faktycznie za dużo robiłas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:02

M.Ż.
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż., ale przecież z Twojej bety wynika, że się podwoiła z nawiązką :) Nie doszukuj się, jest dobrze :)

M.Ż. lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    M.Ż., ale przecież z Twojej bety wynika, że się podwoiła z nawiązką :) Nie doszukuj się, jest dobrze :)

Masz rację :)
    Przestaję się już niepotrzebnie stresować i szukać powodów do zmartwień :)
    Koniec, w końcu jakby było "cos nie tak" to chyba bym czuła :) a póki co jest bardzo dobrze :)
    Dzięki Daniela ! :)

M.Ż.
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, właśnie tak. Robiłam betę w poprzedniej ciąży, pięknie rosła, miałam objawy, a później okazało się, że ciąża młodsza i serducho nie zabiło. A objawy miałam najsilniejsze ze wszystkich dotychczasowych ciąż, nawet, gdy już wiedziałam, że ciąża przestała się rozwijać, to jeszcze wymiotowałam.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 godziny wizyta a ja już cała w nerwach, oby było wszystko dobrze:)
    Dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się niedobrze i skończyło się z głową w muszli, i od rana znowu mi na maksa zimno, wszyscy w domu się rozbierają i okna otwierają a ja w swetrze i pod kocem.. brrr..

w57v3e3kf38uii49.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie jest prawdopodobieństwo, że ciąża obumrze w początkowych tygodniach? Zastanawiam się też jakie są przyczyny :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moim pierwszym porodzie był mój eks. Sam poród był szybki choć ból był okropny. Do tego doszło u mnie do krwotoku, a w między czasie gin chodził z moim lozyskiem w rękach i pokazywał jakie ono piękne. Mój były mało co nie padł tam bo że mnie krew tryskala, tu mu gin lozyskiem wymachuje. Biedny zaczął z wrażenia jeszcze płakać i mnie przepraszać że przez coś takiego muszę przechodzić. Dopiero jak mu dali dziecko na ręce to się trochę ogarnął. Dla mnie samej to też był ogromny szok jak to wszystko wyglądało.
    Dlatego na dzień dzisiejszy chce żeby mój obecny M był tylko w pierwszej fazie porodu a później chce juz rodzic sama. Tam nie ma na co patrzeć i widok też nie jest piękny, oczywiście oprócz dzieciatka :D Takie jest moje zdanie i nie wiem czy je zmienię do porodu jeszcze daleko :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MŻ przyrost bety masz bardzo dobry.

Daniela u mnie też jak tylko trochę bardziej się przeciążę pojawia się plamienie. Nie mam tego dużo, ale też co chwilę latam do łazienki sprawdzać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Za 3 godziny wizyta a ja już cała w nerwach, oby było wszystko dobrze:)
    Dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się niedobrze i skończyło się z głową w muszli, i od rana znowu mi na maksa zimno, wszyscy w domu się rozbierają i okna otwierają a ja w swetrze i pod kocem.. brrr..

Mi też jest zimno. I o ile dziś zero wczorajszego zmęczenia, to dziś znów niedobrze mi jakoś od rana..
    Daj znać jak po wizycie!
    Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 12:13

PatkaPatka lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka mi tez często jest zimno. W pierwszej ciąży miałam tak samo - na początku zimno, a pod koniec co chwilę rozpinałam kurtkę, mimo że zima była.

Poleciałam dzisiaj rano na badania. Część wyników już mam. Wyszły mi dość liczne bakterie w moczu, mimo że pobierałam prawidłowo( po podmyciu, środkowy strumień). Glukoza na czczo 96 (norma 65-100), więc też dość wysoko. Witamina D3 40.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ