Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
_Jagoda_ wrote:Dzięki dziewczyny! Nawet nie wiecie ile Wasze słowa dla mnie znaczą. To moja pierwsza ciąża, do tego wyczekana, wystarana i dlatego tak się boję ...
Może faktycznie za wcześnie na objawy. Trzeba być dobrej myśli. I afirmować sobie zdania, że ciąża rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku ))
Chociaż ja też bym była spokojniejsza gdyby te objawy konkretne już były -
"HCG podwaja się co 2 dni 6 godzin (55 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 13565 mlU/ml (83.5%) (w normie)."
Beta z poniedziałku 7391
A dzisiejsza 13 394Daniela, agniecha2101, Violet Flower, TaPaT, Lotopałanka, s1985, futuremama lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Violet Flower wrote:A ja mam taki temat teraz w głowie. Czytałam właśnie artykuł na mama ginekolog co można kobiecie w ciąży na wakacjach. Zaklepalismy z Narzeczonym wakacje /podróż poślubną początkiem kwietnia, zanim się dowiedziałam o ciąży. Będę wtedy w 19/20 Tc. Ale podobno to najlepszy czas na podróże samolotem itd.
Tak się też zastanawiam czy możemy na tym etapie ciąży wychodzić bezpiecznie na słońce. Ślub za trzy miesiące, a ja jestem blada jak ściana po zimie i chciałabym się lekko przybrazowic do ślubu w lipcu, by nie zlewac się z tą białą sukienką w jedną całość co myślicie o opalaniu w ciąży? Mama ginekolog pisze, że nie trzeba nawet zakrywac brzucha, tylko chronić głowę i dużo pić. Oczywiście nie myślę tu o smażeniu się cały dzień na słońcu przy 30 stopniach, tylko rozsądnie i z głowąViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Lilly_Ana wrote:My mamy w maju Komunie chrześnicy Tż. Dokładnie 12.05 a ja nie mam się w co ubrać. A tydzień później mamy wesele.
Ale 30.06 Tż brat się żeni z moją przyjaciółką i się zastanawiam... czy jak kupie sukienkę w weekend 6.05 to się nada? Kurczę nie wiem. Jedziemy wtedy na zakupy na Marywilską i chciałam już wszystko mieć. A boję się że kupie i będzie za mała...
My też idziemy 12.05. na komunię.
Lily, brzuch zazwyczaj szybko nie wyskakuje, chyba, że jest się już po kilku ciążach, to wtedy mięśnie macicy są słabsze. Poszukaj jakiejś luźniejszej sukienki albo zerknij na happy mum, tam znajdziesz też sukienki, które będziesz mogła śmiało po ciąży wykorzystać. Albo na zalando poszukaj.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:My też idziemy 12.05. na komunię.
Lily, brzuch zazwyczaj szybko nie wyskakuje, chyba, że jest się już po kilku ciążach, to wtedy mięśnie macicy są słabsze. Poszukaj jakiejś luźniejszej sukienki albo zerknij na happy mum, tam znajdziesz też sukienki, które będziesz mogła śmiało po ciąży wykorzystać. Albo na zalando poszukaj.Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:"HCG podwaja się co 2 dni 6 godzin (55 godzin).
Beta z poniedziałku 7391
A dzisiejsza 13 394
jaki piękny przyrost super wieści!Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Dokładnie, trzeba myśleć pozytywnie ja też się martwię, nawet bardziej niż w poprzedniej ciąży (nie wiem z czego to wynika). Co ma być to będzie Jeśli mamy szczęśliwie donosić te maluszki, to na pewno tak się stanie
Chociaż ja też bym była spokojniejsza gdyby te objawy konkretne już były
Violet, wydaje mi się, że po prostu teraz więcej wiemy, czytamy o doświadczeniach innych lub same mamy za sobą już jakiś bagaż. I to się pewnie udziela.
Violet Flower lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Lily, brzuch zazwyczaj szybko nie wyskakuje, chyba, że jest się już po kilku ciążach, to wtedy mięśnie macicy są słabsze. Poszukaj jakiejś luźniejszej sukienki albo zerknij na happy mum, tam znajdziesz też sukienki, które będziesz mogła śmiało po ciąży wykorzystać. Albo na zalando poszukaj.
Ja idę na wesele latem...czyli w okolicy 5 miesiąca, jeśli nie będę mocno "wydęta" to też chce kupić sukienke, jakąś zwiewną i luźną żeby posłużyła i po ciążyagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Lily, brzuch zazwyczaj szybko nie wyskakuje, chyba, że jest się już po kilku ciążach, to wtedy mięśnie macicy są słabsze. Poszukaj jakiejś luźniejszej sukienki albo zerknij na happy mum, tam znajdziesz też sukienki, które będziesz mogła śmiało po ciąży wykorzystać. Albo na zalando poszukaj.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilly_Ana wrote:"HCG podwaja się co 2 dni 6 godzin (55 godzin).
Beta z poniedziałku 7391
A dzisiejsza 13 394
Super beta ja już nie robiłam bety zrobiłam 2 przyrosty i tyle...za dużo stresu teraz i tak usg ważniejsze i tak stres heheLilly_Ana, M.Ż. lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Super beta ja już nie robiłam bety zrobiłam 2 przyrosty i tyle...za dużo stresu teraz i tak usg ważniejsze i tak stres hehe
Dzięki dziewczyny, tak się bałam tego wyniku. Objawy zniknęły, myślałam że i ciążą... a tu rośnie Maluszekagniecha2101 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
MagicCherryCupcake wrote:A jak z Waszymi bliskimi? Wiedzą już? My mówimy po 1 wizycie więc za tydzień jak wszystko będzie ok. Na razie poza nami wie tylko moja przyjaciółka
Jak bliscy jeszcze nie wiedzą to jak planujecie im to przekazać?
A jak się dowiedzą? Normalnie tak jak ostatnio. Powiemy że może teraz będzie wnuk i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 11:30
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly rozumiem do wizyty masz jeszcze troche czasu mi sie tydzień dłuzył w nieskończoność
Magdaa nie stresuj Kropka :*Magdaa21 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lilly_Ana wrote:Ja ogólnie właśnie chciałam jakąś rozkloszowaną, luźniejszą. No ale ciekawe czy znajdę Ja muszę przymierzyć na tyłek, nie chcę zamawiać online
Na pewno coś znajdziesz, masz jeszcze trochę czasu.
Ja to w ogóle nie lubię takich typowo weselnych sukienek. Zazwyczaj u mnie to u mnie wydatek na jeden raz, bo nie noszę ich później i tylko miejsce zajmują w szafie.
Zalando, answear.com, - zwroty są darmowe. Happymum stacjonarny chyba najbliższy masz w Warszawie jakby co.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Magdaa21 wrote:U mnie nie wiedzą. Za 7h sie okaże czy wszystko ok, tak sie już denerwuje. Chociaż wiem że te nerwy nic nie zmienia to i tka się boję
Jeśli wszystko będzie ok to dowiedzą się za tydzień
Trzymam mocno kciuki będzie dobrze!
Karmelkova, Ty też dzisiaj? powodzenia kochanaKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
No ja dzisiaj oj sama sobie życze powodzenia co by mi się nogi nie ugięły po drodze ;p
marrakech2708, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...