Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia mówią że tak szybko nie można słuchać serduszka, że dopiero właśnie po 10-12tyg.
Gratuluję wszystkim pozytywnych wieści z wizyt, serduszek
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki Powodzenia i dajcie znać!
Mamaginekolog rodzi jakoś na jesieni - tak mówiła
Ja od paru lat chcę tatuaż, na nadgarstku mały, ale jakoś mi nie po drodze się umówić ogólnie to nie cierpię igieł.
A kolczyków mam tylko 6 więc na spokojnie
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
_Jagoda_ wrote:Czyli tylko u mnie praktycznie brak objawów... eh.. oby to nie wróżyło niczego złego. Na tym etapie i tak nic nie da się zrobić tylko czekać.
I miałam dziś koszmar. Siedziałam gdzieś i wstaje a tu krew na krześle i po nogach leci. Jak się zerwałam z łóżka i pędem do łazienki a tam oczywiście nic złego masakra._Jagoda_ lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
nic... możesz smarowac ale to niestety genetyczne jest i nie uniknie ich sie w ciąży nawet jak się smaruje kremami za 1000 zł ja mam tendencje wiec pewnie brzuchol bedzie w nich
-
Lilly_Ana wrote:Ja też nie mam objawów. Miałam ale sobie poszły. Nie chcesz wiedzieć co mam w głowie
I miałam dziś koszmar. Siedziałam gdzieś i wstaje a tu krew na krześle i po nogach leci. Jak się zerwałam z łóżka i pędem do łazienki a tam oczywiście nic złego masakra.
Miałam identyczny sen. Że czuję, jak cieknie mi coś po udzie, patrzę a to krew ... okropne!
Na kiedy masz wizytę? -
Jagoda ja w pierwszej ciąży też nie mialam żadnych objawów prócz lekko obolałych piersi. Dopiero na koniec ciąży jak miałam mega brzuch wyszły mi objawy
-
_Jagoda_ wrote:Miałam identyczny sen. Że czuję, jak cieknie mi coś po udzie, patrzę a to krew ... okropne!
Na kiedy masz wizytę?Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
_Jagoda_ wrote:VioletFlower - ja właśnie nie mam żadnych objawów - co mnie niepokoi. Może lekko wrażliwe piersi, ale przedtem bolały mocniej - przynajmniej takie mam wrażenie. Od 2 dni nie mam żadnych objawów, (raz miałam też koszmar o cieknącej krwi po nogach) więc czekam cierpliwie do wizyty we wtorek. Chciałabym usłyszeć, że wszystko jest dobrze... To czekanie jest najgorsze.
-
Witajcie,
gratuluję udanych wizyt, super, że widziałyście/słyszałyście serduszka. Próbuję sobie przypomnieć, kiedy ja w poprzednich ciążach słuchałam serduszka i wydaje mi się, że było to przed 10 tygodniem. Muszę podpytać o to gin. Dzieciaki mam zdrowe na szczęście.
PauliMikro, przykro mi bardzo. Mocno Cię przytulam.
U mnie ok, tylko tak, jak Wy chodzicie na betę, tak ja nie mogę się powstrzymać przed zrobieniem co kilka dni testu ciążowego. Zupełnie bez sensu, ale uwielbiam ten moment, gdy kreska testowa robi się szybciej od kontrolnej...
Co do wózka, to miałam jeszcze do niedawna trzy. 2w1, wózek rok po roku i parasolkę. Parasolkę sprzedałam, bo dla ewentualnego malucha chciałam kupić nową, 2w1 zamierzam oddać, bo jest stary, a skorzystam tylko z gondoli wózka rok po roku. Generalnie ja nie lubię spacerówek z wózków 2w1 czy tez 3w1. Jak kupiłam wózek parasolkę, to odżyłam.
A co do fotelików, to ja mam fioła na punkcie bezpieczeństwa, więc niestety trochę kasy na foteliki u nas idzie.agniecha2101, Martula78 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
A ja mam taki temat teraz w głowie. Czytałam właśnie artykuł na mama ginekolog co można kobiecie w ciąży na wakacjach. Zaklepalismy z Narzeczonym wakacje /podróż poślubną początkiem kwietnia, zanim się dowiedziałam o ciąży. Będę wtedy w 19/20 Tc. Ale podobno to najlepszy czas na podróże samolotem itd.
Tak się też zastanawiam czy możemy na tym etapie ciąży wychodzić bezpiecznie na słońce. Ślub za trzy miesiące, a ja jestem blada jak ściana po zimie i chciałabym się lekko przybrazowic do ślubu w lipcu, by nie zlewac się z tą białą sukienką w jedną całość co myślicie o opalaniu w ciąży? Mama ginekolog pisze, że nie trzeba nawet zakrywac brzucha, tylko chronić głowę i dużo pić. Oczywiście nie myślę tu o smażeniu się cały dzień na słońcu przy 30 stopniach, tylko rozsądnie i z głową -
mindusia87 wrote:Dziewczyny czy wam też robią się już rozstępy? Bo mi się już robią na nogach brzuchu i piersiach. Co dobrego polecacie na rozstępy?
Ja od cięzarnych koleżanek, teraz już świeżych mamusiek, słyszalam wiele dobrego na temat bio oil są w rossmanie na pewno, ale na internecie wychodzą dużo taniej Ponoć smarowanko od samego początku działa cuda i fakt, koleżanki nie mają roztępów, a obydwie są zupełnie innej postury
Też kiedyś używałam, ale za krótko.
Jagoda, piękne zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 11:13
-
Violet Flower wrote:Jak dobrze, że już we wtorek. Pewnie już zobaczysz zarodek ja idę dopiero 30 kwietnia. Czyli jeszcze całe 10 dni... Czekanie jest straszne. Brakiem objawów się nie przejmuj. Myślę, że na naszym etapie po prostu za wcześnie na to. Jak sięgam pamięcią wstecz to w poprzedniej ciąży mega mdłości i ból piersi to zaczęły mnie męczyć chyba dopiero od 8-go tygodnia. Więc mamy jeszcze trochę czasu
Dzięki dziewczyny! Nawet nie wiecie ile Wasze słowa dla mnie znaczą. To moja pierwsza ciąża, do tego wyczekana, wystarana i dlatego tak się boję ...
Może faktycznie za wcześnie na objawy. Trzeba być dobrej myśli. I afirmować sobie zdania, że ciąża rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku )) -
Ja też zauważyłam u siebie żółty śluz czasami, podejrzewam że to może być infekcja. Za kilka wizyta. W pierwszej ciąży miałam bezobjawowo Coli, wyleczoną Duomaxem. Gin powiedziała, że to jedna z bardziej powszechnych bakterii i bardzo łatwo ją do pochwy przenieść.
Z objawów to u mnie katastrofalne zmęczenie, brak apetytu i czasami mdłości. I wrażliwe piersi.
Też idę na komunię w maju i zamierzam do tego czasu nie mieć jeszcze brzucha, mam nadzieję, że mi się uda, ale czas pokaże, jak będzie. Oby się udało, bo strój już mam i nie zamierzam go zmieniać.
Do igieł nic nie mam, tylko niestety mam beznadziejne żyły. Są niewidoczne,pielęgniarki nie mogą się wbić, bo mam już zrosty i generalnie cyrk jest zawsze, czasami kilka tygodni mam krwiaki i bolesność. Dlatego chcę być jak najrzadziej kłuta.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
mindusia87 wrote:Dziewczyny czy wam też robią się już rozstępy? Bo mi się już robią na nogach brzuchu i piersiach. Co dobrego polecacie na rozstępy?
Ja smarowałam się kremem Babydream, bo miał dobry skład. Genetycznie jestem obciążona, ale mogę powiedzieć, że po dwóch ciążach niewiele mam rozstępów.
Teraz włączę jeszcze masło shea.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
My mamy w maju Komunie chrześnicy Tż. Dokładnie 12.05 a ja nie mam się w co ubrać. A tydzień później mamy wesele.
Ale 30.06 Tż brat się żeni z moją przyjaciółką i się zastanawiam... czy jak kupie sukienkę w weekend 6.05 to się nada? Kurczę nie wiem. Jedziemy wtedy na zakupy na Marywilską i chciałam już wszystko mieć. A boję się że kupie i będzie za mała...Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Violet Flower wrote:Jak dobrze, że już we wtorek. Pewnie już zobaczysz zarodek ja idę dopiero 30 kwietnia. Czyli jeszcze całe 10 dni... Czekanie jest straszne. Brakiem objawów się nie przejmuj. Myślę, że na naszym etapie po prostu za wcześnie na to. Jak sięgam pamięcią wstecz to w poprzedniej ciąży mega mdłości i ból piersi to zaczęły mnie męczyć chyba dopiero od 8-go tygodnia. Więc mamy jeszcze trochę czasu
Violet Flower lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daniela wrote:Ja też zauważyłam u siebie żółty śluz czasami, podejrzewam że to może być infekcja. Za kilka wizyta. W pierwszej ciąży miałam bezobjawowo Coli, wyleczoną Duomaxem. Gin powiedziała, że to jedna z bardziej powszechnych bakterii i bardzo łatwo ją do pochwy przenieść.
Z objawów to u mnie katastrofalne zmęczenie, brak apetytu i czasami mdłości. I wrażliwe piersi.
Też idę na komunię w maju i zamierzam do tego czasu nie mieć jeszcze brzucha, mam nadzieję, że mi się uda, ale czas pokaże, jak będzie. Oby się udało, bo strój już mam i nie zamierzam go zmieniać.
Do igieł nic nie mam, tylko niestety mam beznadziejne żyły. Są niewidoczne,pielęgniarki nie mogą się wbić, bo mam już zrosty i generalnie cyrk jest zawsze, czasami kilka tygodni mam krwiaki i bolesność. Dlatego chcę być jak najrzadziej kłuta.
U mnie z tym zmęczeniem jest to samo.. wytrwanie całego dnia bez położenia się lub drzemki to jest po prostu wegetacja.
No i rano budzę się bez apetytu, potem już rośnie.