X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama hehe to rzeczywiście z tymi osiemnastkami to pewnie kiepsko ;)

Ja jestem ze stycznia i nigdy nie czułam się jakoś do przodu pod względem rozwojowym czy coś :P Jedyne co to pewnie w przedszkolu czy pierwszej klasie może będzie większa różnica , a dalej to się zrówna :)

Co do igieł, ja się nie boję ;) Dla mnie czy pobieranie krwi, czy wenflon pod kroplówkę to pikuś ;) Mam jeden tatuaż i 4 dziurki w jednym uchu, dwie w drugim, kiedyś miałam kolczyk w pępku ale wyjęłam :P Ale podejrzewam , że to jeszcze nie koniec u mnie z tego typu igłami ;)

s1985, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Paula....mówisz że nie koniec z tego typu igłami?? U mnie na pewno nie koniec z tatuażami....:D kolczyki chyba już odpuszczę....;p

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Ja zajmuję się fotografią - hobbistycznie i zawodowo :) Także przyszłe mamusie zapraszam na sejse ciążowe bo to super stan, który warto uwiecznić :) A jesienna sesja -wtedy brzuszki będą już piękne- a nie za duże - w październikowych złotych liściach na pewno wyjdzie pięknie :)
    Jeśli przyjedziesz do Szwajcarii, to ja się bardzo chętnie piszę na taką sesję ;-)

Ehh... właśnie mi się przypomniało moje rozczarowanie zdjęciami ślubnymi...:-( Zapowiadało się super, a na koniec byłam tak wkurzona... :-/ Do tej pory nie mam albumu, którym mogłabym się pochwalić :-/ Mimo zapłacenia komuś za to, muszę ogarniać na nowo wszystko sama i szukać kogoś kto by mi ładną fotoksiążkę zrobił :-/ Ehh długo opowiadać, ale jestem tak rozczarowana fotografką, która miała niby same super opinie :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    hehehe Paula....mówisz że nie koniec z tego typu igłami?? U mnie na pewno nie koniec z tatuażami....:D kolczyki chyba już odpuszczę....;p

hahaa :P :D Noo nie koniec z tatuażami i kolczykami :D ( mam nadzieję,że mąż mnie nie zabije )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 09:41

s1985 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pospać to ledwo zasnęłam a kurier zadzwonił , że za pół godz będzie eeeeeeeeh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję uzbierać i po skończeniu kp trzasnąć jeden a może dwa mały i duży...;p

Paula222 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów ja praktycznie nie mam żadnych- mam tylko jakąś kaszkę na twarzy a do tej pory zero problemów z cerą, wystarczał BB a teraz to jednak muszę to zakryć. nie mam ochoty na słodycze(a byłam mega fanką :p ), na sniadanie i kolację jem kanapki tylko z białym serkiem grani i pomidorem. na nic innego nie mam ochoty. a i wcinam ogórki kiszone :) zasypiam o 21-maks 22 -ale za to wstaje wyspana ok 7 przed8 a przed ciąża potrafiłam spać do 10.
    mdłości brak- choć wczoraj raz tak jakos niedobrze mi się zrobiło.

miłego dnia dla wszystkich :) kciuki za bety i wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ja planuję uzbierać i po skończeniu kp trzasnąć jeden a może dwa mały i duży...;p
    ja mam 3 tatuaże, pomysł na kolejny ale to już w niewiadomo jakiej przyszłości :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prawy rękaw do lekkiego wykończenia, bo zabrakło czas, na łopatce, łydce i lewym przedramieniu :D

Paula222 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Też jestem tatuażo-kolczykowa :D

Lotopałanka lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochane nie słyszałam serduszka, gin mi powiedział, że zabronione jest przed 10 tygodniem słuchać serduszka doplerem, widziałam tylko migająca kropkę, ale czy to prawda to nie wiem... Wy już słuchaliście od razu? Też gdzieś o tym kiedyś czytałam...

No jutro dopiero będę rozmawiać z Dyrekcją, ale tak to sobie planowałam, że tak zrobię... Jak się tak nie da zrobić, to niestety ale nie pójdę na to zwolnienie, albo wezmę na 3 dni, żeby w czwartek być na tym teście. Boje się tylko, że przez tego dupka znowu będę się czuła masakrycznie, a wtedy ciężko wysiedzieć w szkole, jeszcze na taki upał jaki teraz jest u mnie :-P
    Ja też tylko widziałam migający punkcik. Nie wiem czy to zabronione, nie dopytywałam, bo na tamtą chwilę wystarczyło mi to co widzę :-) Zobaczymy jak będzie w poniedziałek.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ja mam prawy rękaw do lekkiego wykończenia, bo zabrakło czas, na łopatce, łydce i lewym przedramieniu :D
    Ja mam 6 tatuaży i 8 kolczyków, było 9 ale z nosa wyciągnęłam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też odrzuca od słodyczy :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje wam udanych wizyt! Cudowne, ze moglyscie zobaczyć serduszko <3 a skoro nie slyszalyscie ze względu na zdrowie malucha to nic! Ważne, ze jest i ze biło :)

Ja pobierania krwi nie cierpie, uczucie jak wbija igle i ciągnie krew a potem wyciąga ta igle to aaaaaaa,słabo mi na sama myśl :D
    Tatuaż tez mam, ale to były 2 godziny gryzienia sie po rękach,moja tolerancja bólu jest zerowa ;)

Daniela, kochana! Całe szczęście ze jesteś :)! Uffff :)

U mnie z objawów to padam na pysk od kilku dni, moj ma juz dość...ale ja autentycznie nie mam siły, jestem na codzień mega aktywna ale teraz po prostu brakuje mi mocy, a jak cos dluzej porobie to musze sie pozniej polozyc..
    Zachcianki chyba jeszcze są w normie ale tez czuje wydety brzuch, pewnie dlatego ze ilośc moich wizyt w wc sie znacznie zmniejszyła :/

Kibicuje wszystkim wizytującym dzis <3

agniecha2101, Daniela lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj pod wieczór tak zmulilo, myślałam już że skończę z głową w toalecie ale później na szczęście jakoś przeszło. Apetytu nie mam za dużego jakoś tak nie chce mi się kompletnie jeść w tej ciąży. A co zjem to zaraz odnoszę wrażenie że zaraz zwrócę i jestem mega śpiąca

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Lotopałanka mi się rękawy podobają ale mąż chyba wziąłby ze mną rozwód nie mówiąc już o teściach :P

S1985 to też masz sporo :D

Właśnie był kurier, muszę go na prawdę pochwalić w szoku jestem nie dość że dojazd do domu mam średni to poprosiłam, żeby podjechał polem - bez problemu. Jeszcze wtachał mi 4 ogromne paczki do samego domu :) Kurier DPD :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziewczyny czy Wam też ciuchy się robią już ciasne i za małe?? W pierwszej ciąży bardzo długo chodziłam w swoich normalnych ciuchach... A teraz już mi w nich ciasno i jakieś takie opiete mi są... Moja mama twierdzi że już mi brzuch wybija masakra.... :/ toć jeśli to prawda to w 9 miesiącu będę miała brzuch kilometr przed sobą.... :/ fakt zawsze miałam problem z brzuchem ale nigdy aż tak

Teraz w maju na komunie idziemy do chrzesniaka męża a ja nie mam pojęcia w co się ubiore... Przecież nie kupię już sukienki ciążowej a w swoich czuje się jak w ciuchach po młodszej siostrze

Mężatka super gratuluję... :)
    Kup na tą komunię poprostu jakąś luźniejszą sukienkę, a nie odrazu typowo ciążową :-) Moja szwagierka w 9 miesiącu na naszym ślubie była w ślicznej sukience i wcale nie typowo ciążowej ;-)
    Ja mam ciągle tak wzdęty brzuch, że nosze tylko leginsy i najluźniejsze ciuchy jakie mam :-) a wczoraj zalożyłam dżinsy, to ledwo wytrzymałam i już wracając do domu, siedziałam w samochodzie z rozpiętym guzikiem ;-) Chyba z dżinami muszę się na dłuższy czas pożegnać :-( :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię ja Was chyba do południa :-P

Paula222, Irminka1231, Violet Flower lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie uczucie jakbym byla wzdeta .leginsy teraz tylko nosze bo mnie dzinsy uwieraja.dziewczyny moje mdlosci i wymioty nie odpuszaja.w nocy lece do wc tak mnie one mecza.za to pije duzo wody z cytryna.za to przebywaniw na podworku przynosi mi wielka ulge.wtedy mdlosci sa mniejsze.milego dnia wam zycze i trzymam kciuki za wizytujace dzis.

2nn390bvba2l74tr.png

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Jeśli przyjedziesz do Szwajcarii, to ja się bardzo chętnie piszę na taką sesję ;-)

Ehh... właśnie mi się przypomniało moje rozczarowanie zdjęciami ślubnymi...:-( Zapowiadało się super, a na koniec byłam tak wkurzona... :-/ Do tej pory nie mam albumu, którym mogłabym się pochwalić :-/ Mimo zapłacenia komuś za to, muszę ogarniać na nowo wszystko sama i szukać kogoś kto by mi ładną fotoksiążkę zrobił :-/ Ehh długo opowiadać, ale jestem tak rozczarowana fotografką, która miała niby same super opinie :-/

Mówisz- masz :) Ja sporo podróżuję - rok temu robiłam sesję ciążową pod Porto :) Taką o!

https://zapodaj.net/b66e8054ff211.jpg.html

A co do fotoksiążki to polecam SaalDigital :) Super jakość.I sama dasz radę ogarnąć zaprojketowanie tego. Jakby co to pisz do mnie na priv :)

Dziewczyny - ja też tatuażowa - mam dwa i marzę o kolejnych :)

Dip88, VioletFlover - my jakoś w podobnym tyg jesteśmy :) macie jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 10:01

Paula222, inaa lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ