X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    A jak z Waszymi bliskimi? Wiedzą już? My mówimy po 1 wizycie więc za tydzień jak wszystko będzie ok. Na razie poza nami wie tylko moja przyjaciółka :)

Jak bliscy jeszcze nie wiedzą to jak planujecie im to przekazać? :)

u Nas wie najbliższa rodzina i najbliżsi przyjaciele :)
    Chcieliśmy powiedzieć dopiero po serduszkowym usg, ale nie dało się utrzymać takiej radości w sobie, czuliśmy dużą potrzebe żeby się podzielić :) Wiemy,że może być jeszcze różnie, ale milczeniem i tak nie zwrócimy biegu wydarzeń :)

a3pfhxv.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poinformuje moich rodziców że nie będzie nas w tym roku na święta haha Jak wpadną w szał to powiem im że święta spędzam w szpitalu :D hihihih

Magdaa21, Daniela, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No ja dzisiaj :) oj sama sobie życze powodzenia co by mi się nogi nie ugięły po drodze ;p

mnie to czeka "dopiero" we wtorek i pewnie łatwo się teraz mówi ale... głowa do góry będzie pięknie <3

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Chcieliśmy powiedzieć dopiero po serduszkowym usg, ale nie dało się utrzymać takiej radości w sobie, czuliśmy dużą potrzebe żeby się podzielić :) Wiemy,że może być jeszcze różnie, ale milczeniem i tak nie zwrócimy biegu wydarzeń :)

No u nas tylko moja przyjaciółka i to w sumie mój mąż zaproponował żebym jej powiedziała bo widział że już nie wytrzymuję i muszę komuś powiedzieć :)
    Za tydzień jak będzie ok to reszta - teściów mam na miejscu a do moich jedziemy na majówkę :)

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o ciąży wiedzą tylko nasi rodzice.

A co do rozstępów również polecam Bio Oil i smarowanie od samego początku żeby skóra zdarzyła się przygotować

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Violet, wydaje mi się, że po prostu teraz więcej wiemy, czytamy o doświadczeniach innych lub same mamy za sobą już jakiś bagaż. I to się pewnie udziela.
    Daniela, no pewnie jest w tym sporo racji...:) a jak u Ciebie objawy, są już jakieś konkretne?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    mnie to czeka "dopiero" we wtorek i pewnie łatwo się teraz mówi ale... głowa do góry będzie pięknie <3

Oj mam taką nadzieję , że będe się cieszyć jak szalona wieczorem <3

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o ciąży wiemy tylko my - ja i Narzeczony :) ale coraz trudniej mi wytrzymać z tą tajemnicą ;) ale ustaliliśmy z Narzeczonym że do końca pierwszego trymestru nie ogłaszamy szerzej tej nowiny :) Rodzice mojego T. mieszkają 500 km od nas, więc zobaczymy się z nimi najwcześniej za 2 miesiące, akurat w 2 trymestrze. Bo byliśmy u nich w święta ostatnio. Chociaż podejrzewam, że ja nie wytrzymam tego 30-go i jak będzie wszystko dobrze po wizycie u lekarza, to powiem mojej mamie (bo Ona na miejscu w Krakowie i często się widujemy) i przyjaciółce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 11:48

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Oj mam taką nadzieję , że będe się cieszyć jak szalona wieczorem <3

ja na weekend bede raczej poza siecią, ale postaram się tu zaglądać żeby zobaczyć te dobre wieści! :)

VioletFlower, ze mnie moja mama czyta jak z książki,a że była u mnie w dniu, w którym robiłam i odbierałam bete...to nie miałam wyjścia i tak :D

Violet Flower lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

dokładnie tak samo u mnie, mieliśmy poczekać do usg ale wyszło inaczej. Każdy widział tą naszą radość w oczach i wypytywali, a że ciężko ukrywać szczęscie więc powiedzieliśmy... :)

marrakech2708 lubi tę wiadomość

M.Ż.

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    ja na weekend bede raczej poza siecią, ale postaram się tu zaglądać żeby zobaczyć te dobre wieści! :)

VioletFlower, ze mnie moja mama czyta jak z książki,a że była u mnie w dniu, w którym robiłam i odbierałam bete...to nie miałam wyjścia i tak :D
    No moja już mnie 2 tygodnie temu pytała czy nie jestem w ciąży, wtedy kiedy jeszcze sama o tym nie wiedziałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:01

marrakech2708 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    dokładnie tak samo u mnie, mieliśmy poczekać do usg ale wyszło inaczej. Każdy widział tą naszą radość w oczach i wypytywali, a że ciężko ukrywać szczęscie więc powiedzieliśmy... :)

W okresie świat nie piłam alkoholu,bo wiedziałam, ze jest szansa na ciąże a na betę szlam po świętach, potem jak juz wiedziałam był Grill rodzinny...no sama bym nasuwała pytania czemu nie pije, owszem można znaleźć wymówkę ale jak ktoś nas dobrze zna, to zobaczy to w oczach ;) a radość sie nam uszami wylewała :D

Violet Flower, haha miałam tak z babcia! Wyczuwała mnie na kilometr...a ja sama wtedy nie wiedziałam jeszcze! Maja nosa kobitki <3

agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeblysk! Ten wózek który ja miałam to Roan Marita. No. I tyle :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:13

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą tylko moje siostry i moja przyjaciółka. Czekamy do wizyty z serduszkiem. Mieszkam 300km od mojej mamy więc łatwo to utrzymać w tajemnicy, a z teściową jakoś wytrzymamy
    Nie mam dziś mocy totalnie. Nie mam nawet siły załadować zmywarki. Wstałam przed 8 ale po spacerze z psem, śniadaniu, obejrzeniu czegoś poszłam spać i dopiero wstałam. Także to chyba objaw

Vivanillka, M.Ż., Dip88 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew oddana czekam na wyniki :D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U nas wiedzą tylko moje siostry i moja przyjaciółka. Czekamy do wizyty z serduszkiem. Mieszkam 300km od mojej mamy więc łatwo to utrzymać w tajemnicy, a z teściową jakoś wytrzymamy
    Nie mam dziś mocy totalnie. Nie mam nawet siły załadować zmywarki. Wstałam przed 8 ale po spacerze z psem, śniadaniu, obejrzeniu czegoś poszłam spać i dopiero wstałam. Także to chyba objaw

Achia u mnie wie tylko moja babcia nikt więcej narazie. Co do spania... To też wstałam przed 7 odwiazlam mała do przedszkola pojechałam na bhcg zjadłam śniadanie i... O jejto już po 13! Tak dobrze mi się spało...

Achia lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, progesteron z dziś 20.7. Myślicie że ok? 6t5d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:51

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    A jak z Waszymi bliskimi? Wiedzą już? My mówimy po 1 wizycie więc za tydzień jak wszystko będzie ok. Na razie poza nami wie tylko moja przyjaciółka :)

Jak bliscy jeszcze nie wiedzą to jak planujecie im to przekazać? :)

My na początku powiedzieliśmy tylko mojej mamie, a ostatnio mojemu bratu i męża bratu. Chcemy jeszcze w najbliższym czasie powiedzieć teściowi i z czasem pewnie pomału reszcie rodzeństwa i mojemu tacie, ale niektórym boimy się narazie mówić, bo mają problem z utrzymaniem języka za zębami :-P a nie chcemy, żeby odrazu cała dalsza rodzina wiedziała i cały świat :-P
    Niestety nie mamy jak inaczej przekazać tej wiadomości niż przez Skype lub telefon. Tylko mój brat dowiedział się osobiście, bo od niedawna też jest w CH.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie pijemy od września zeszłego roku, od grudnia się staraliśmy. Więc wszyscy jakby domyslaja się czemu nie pijemy ale siedzą na razie cicho. A w Wielkanoc zrobiłam taka aferę że mam okres (a miałam dwie brązowe plamki,4dni później pozytywny test :p) że na pewno się tego nie spodziewają.

M.Ż., Violet Flower lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy dużo piszecie. Ciężko was nadrobic i bardzo dużo tematów.
    Ja nienawidzę igieł i pobierania krwi i nic z tym wziazanego. Słabo mi na sama mysl. Dlatego tez większość badan zrobie prywatnie bo znalazłam miejsce w Ktorym Pani robi to delikatnie.

Pisalyscie o kolczykach i tatuazach. Ja oprócw uszach mam w pepku i jezyku. Mam też trzy dziary i meza który robi tatuaze.

Co do objawow to mam i nie mam. Czuje się zmęczona ospala czasem kreci mi się w głowie i mam mdlosci. A i czasem tak bolą mnie piersi ze dotknac się nie moge.

Z tymi snami też tak mam śniło mi się ze dostałam okresu

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ