Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Karmelkova, duży ten Twój dzidziuś, u mnie w 7t3d 1,1 cm.
Vivanillko, daj spokój tej becie, bo zwariujesz, dziewczyno.
Co do jedzenia, to najlepiej zapytać lrkarza, bo z Internetu wynika, że polowy pokarmow nie można jeść. Surowego mięsa na pewno, niepasteryzowanego mleka na pewno, surowych jaj na pewno. A poza tym? Nie slyszalam o zakazie jedzenia jaj na miękko. Na twardo czy miękko są przecież gotowane!👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Karmelkovaa gratulacje :*
A ile dni przed wizytą miałaś owu?
Bosz.. Dziewczyny mnie dzisiaj nawiedziły koszmary, budzę się a tam pełno krwi ale okazało się że krew była z pępka bo wyjęłam ostatnio kolczyk.. Bez komentarza
Dzień dobry Piękne
Nie wiem jak Wy ale ja mam skoki pragnienia, raz jest normalnie a raz piję jak smok wawelski. Generalnie staram się wypić z 3 litry wody dziennie ale wczoraj wypiłam chyba prawie 4.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 09:48
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Karmelkova gratulacje kochana :-* bardzo, bardzo się cieszę :-* rosnijcie zdrowo i dużo odpoczywajcie:-*
P.s. Do Was mąż też już mówi w liczbie mnogiej ?
Mnie wczoraj właśnie małż wyciągnąć na grilla, strasznie mi się nie chciało, ale jednak cieszę się,bo w końcu wyszliśmy do ludzi gdzieś i się odstresowalam:-)
Kochana, ja też bym powiedziała mamie i też na Twoim miejscu balabym się iść na oddział zakaźny, w szpitalu tyle bakterii a co dopiero na takim oddziale. Mama na pewno się ucieszy i zrozumie:-* życzę mamie szybkiego powrotu do zdrowia, a Ty staraj się tym nie stresować :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 09:47
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Witam się. Ja dzisiaj samopoczucie fatalne głowa mnie boli do tego tak mi niedobrze. Nie wiem czy to jest powiązane z tym bólem głowy czy przez coś innego. Ale czuje się dzisiaj masakrycznie. Ja mam wizyte we wt i też odliczam czas do wt wizyty. Chyba do tego czasu jajo zniosę.
Karmelkova gratuluje. Najważniejsze że z dzieckiem wszystko w porzadku -
Dziewczyny hej, ale dzisiaj aie wylenilam. Spałam do 10! Szybko z wyra sie zerwalam żeby zastrzyk zrobić ;P
U mnie mąż też od razu mówił "Co tam u was? Jak sie czujecie? Kocham Was"agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
wczoraj wróciłam tak zmęczona, że nie miałam już sił pisać. Jak wiecie, z pierwszą wizytą czekałam do 6t5d, żeby jak pójdę zobaczyć serduszko i uniknąć stresu, że jeszcze go nie ma.
Trafiłam na fajnego lekarza. Zrobił mi usg dopochwowe, pierwsze co usłyszałam, to że ciąża jest śródmaciczna - jeden plus już jest powiedziałam do lekarza kolejna rzecz - co z serduszkiem? Chwilę szukał, powiększał, czas się dłużył, ale jakoś podeszłam do tego na spokojnie. Zdecydował się na próbę zrobienia USG przez brzuch - powiedzial, że jestem na tyle szczupła, że powinno być ok. I było widać o wiele lepiej niż dopochwowo
Pokazał mi migający punkcik na ekranie. Wg USG ciąża 6t3d, wg okresu 6t5d, ale takie różnice to nic Dzidzia ma 6,5 mm.
Zawołał nawet mojego Męża żeby też zobaczył dźwięk włączył tylko na moment żebyśmy usłyszeli serduszko puk,puk,puk - mega szybko ale nie liczył, mówił, że nie powinno się słuchać w tak wczesnej ciąży. Wszystko na chwilę obecną jest ok.
Kolejna wizyta 18.05., w przyszłym tygodniu komplet badań. Progesteron na ten tydzień jest bdb (wczoraj 20,7), mam się nie martwić, uważać na siebie, unikać jedzenia z puszek i przetworzonych produktów, nic z grejpfrutami, nie pić zielonej herbaty, jeść ryby (ale makrela za tłusta, a łosoś za dużo przyjmuje szkodliwych substancji i nie jest to dobre mięso), jeść jajka, twaróg, drób.
I być myśli, że wszystko będzie ok, bo stres jest szkodliwy.
Lotopałanka, s1985, Violet Flower, mindusia87, Lilly_Ana, Dip88, Azzurra, bondzik007, Jagodagoi, agniecha2101, futuremama, MagicCherryCupcake, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Magda gratuluję... super wieści... cieszę się, że tyle pozytywnych wiadomości u nas ostatnio.....
Widziałyście, że pojawił się dziś już temat styczniówek 2019...
A dopiero co my miałyśmy swoje 2 kreseczki...pędzi ten czas....Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Trochę mnie nie było, już nadrabiam
Wczoraj umówiłam się z siostrą na mieście, poszłyśmy na zakupy ciuchowe i tak się pokręciłyśmy Później wróciłam do domu , do wieczora ( raczej do nocy) składaliśmy z mężem łóżeczko piętrowe dla dzieci . Dziś w planach grill
futuremama przykro mi z powodu mamy, życzę dużo dużo zdrówka :*
lamka gratuluję serduszka
M.Ż. kurcze to leż dużo, rzeczywiście maleństwo się ukryło, ale ważne, że jest w macicy:)
Karmelkovaa gratuluję super wieści z wizyty Piękne malenstwo
Chce#Być#Mama witamy Będziesz powtarzać bete ?
Magdaa21 super wieści z wizyty !!! Piękne maleństwo
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki ale dzis pospalam... Magdaa21 super wieści.Piękny widok:)) Gratuluję!!!
Tym bardziej się cieszę, że moja pierwsza wizyta, za 9 dni, również wypadnie w 6t5d ciąży. Mam nadzieję że również zobaczę rosnącą dzidzię z bijącym serduszkiem
Ja dziś znów miałam koszmary, że obudziłam się we własnym łóżku we krwi... Aż przez moment zastanawiałam się czy jeszcze jestem w ciąży czy już nie. Byle do 30-go...Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
mindusia87 wrote:Magdaa super wieści. Takie wiadomości cieszą najbardziej. Mam nadzieje, że i ja na wizycie u lekarza zobacze swoje maleństwo im bliżęj wizyty tym bardziej się boje.
mindusia87 lubi tę wiadomość
-
Stres jest i to na maxa przed takimi wizytami. Ja już sobie wyobrażam niestworzone rzeczy. Wyobraźnia mi takie obrazy podsuwa, żę znowu nic nie zobacze, że bedzie pusty pęcherzyk albo będzie dzieciątko ale serce nie bedzie bić. No masakra zwariować można. Im bliżej wizyty tym większe schizy
-
M.Ż będzie dobrze pęcherzyk w macicy, czyli tak jak być powinno trzymam kciuki
Karmelkova tak się cieszę cudownie że mogłaś już usłyszeć serduszko
Vivavanilka jeśli kalkulator mówi że w normie to znaczy że W NORMIE. Będzie dobrze, przyrost 170% to duży przyrost
Karolcia - nie zawsze ale jak mi pisze na dobranoc to śpijcie słodko, kocham Was rozpływam się wtedy
Joasia - wczoraj miałam podobnie. Po toalecie, na papierze taki śluz podbarwiony na różowo. Strach, panika, ale dziewczyny na innym forum mówiły żeby zaczekać czy się rozwinie... nie powtórzyło się do dziś więc chyba to nic złego. Oszczędzam się, nie wariuje i na spokojnie jedynie na wizytę zamiast w czwartek pójdę w poniedziałek bo i duphaston mi się kończy.
Magda - cudowne wieści dbaj o siebie :*
Ja dziś miałam zjazd po śniadaniu. Totalne zamulenie, parę minut męczarni i zwróciłam wszystko łącznie z wczorajszą kolacją. Fuj. Niestety moje dziecko akceptuje jedynie nabiał. Także będę żyć na samych jogurtach
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Mi też teraz nabial bardzo dobrze wchodzi, zawsze lubiłam, ale teraz codziennie na śniadanie jogurt bo nic innego nie wcisnę
U mnie istne lato, na termometrze 28 stopni:-) a my z mężem od rana jeździmy i kupujemy rzeczy do tego naszego ogródka, a popołudniu grill u mamy miłego weekendu dla wszystkich :-*
Aha robiliście badanie HIV na początku ciąży? Bo gin mi wypisał te badsnia, które mam zrobić, ale nie widzę tam HIV, a chyba też się robi?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G