Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti83 wrote:Witajcie w sobotę
Kaemelkova nie martw się kochana. Bo może owy była wcześniej ale nie wiadomo kiedy doszło do implantacji bo może dojść między chyba 6 a 10 dni
Karolcia ja mam duphaston a nie używam bo biorę luteine tylko to jest 10 mg
Dzieki:-* już udało mi się załatwić dwa opakowania :-* ale będę pamiętać jak coś :-*
Dziewczyny mnie od rana potwornie boli głowa, wzięłam już Apap, byłam na świeżym powietrzu i teraz leżę a tyle mam do roboty dzisiaj
Czy któraś też tutaj ma niskie ciśnienie? Ja miałam wczoraj 83/70 i pewnie stąd to moje osłabienie, zawroty głowy itp. Jak sobie z tym poradzić?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudyTygrysek wrote:Karolcia ja z natury jestem niskocisnieniowcem a w poprzedniej ciazy lekrka dziwila mi sie jak ja funkcjonuje z takim cisnieniem ale czuje sie normalnie. Chodz dzis mnie zmieczylo zascielenie lozka.
-
Ja też z reguły mam niskie ciśnienie, ale wczoraj pielęgniarka też była zdziwiona, a ja się właśnie czuję strasznie osłabiona, czasem boje się do auta wsiąść i jechać... Oby to minęło muszę od mamy pożyczyć ciśnieniomierz i będę na bieżąco mierzyła.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Ja też mam niskie zawsze koło 90 czy 95 ciśnieniomierz mam już od dawna bo mam czasami puls wysoki ponad 100wke ;p" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karolcia ok co do ciśnienia to ja ostatnio się tak źle czułam i po prostu musiałam lezec
Karmelkova może tak jak piszą dziewczyny dzidzia rosną skokami i każdy inaczej rośnieKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
agniecha - może u Ciebie w kraju czegos takiego nie ma? Albo dostaje się później? Też myślę że powinnaś mieć jakiś dokument świadczący o ciąży.
Karolcia piękny Bąbel
Lotopałanka - ja miałam praktyki w różnych przedszkolach i najbardziej podpasowało mi to z grupą wiekowo mieszaną. Dzieci fajnie się dziećmi opiekowały, młodsze się uczyły od starszych. Gdy starsze miały czas na naukę to maluchy się bawiły albo coś robiły z inną Panią. Ale swoich doświadczeń nie mam bo nie mam dzieci
Karmelkova Piękny widok
Dibolek w tym tygodniu jak najbardziej może nie być zarodka i to normalne. Ale wizyta za miesiąc mnie przeraża, 2 tyg starczą usg nie jest szkodliwe.
Karmelkova nie przejmuj się . Dzidziuś rośnie, serduszko bije. Jakby nie urósł dobrze to i serce by się zatrzymało. Nie roztrząsaj, gin mówi że dobrze to dobrze. Pomiar usg nie jest w 100 % dokładny. Wyluzuj. Takim myśleniem szkodzisz maluchowi.
Kai - kciuki za wynik!
Karmelkovaa, Lotopałanka lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Szczerze to nawet nie wiem jakie mam cisnienie bo nie mam cisnieniomierza. Ale puki czuje sie dobrze to nie martwie sie
Wlasnie wrocilam z zakupow miesa nakupowalam ziemniakow wtachalam to na pietro i sily nie mam. Cos mnie tez lekko podbrzusze bolalo ale tlumacze to sobie rozciaganiem wszystkiego. Poza tym tez czasem swedzi mnie brzuch -
Kurczę ja czuje się fatalnie, muszę się tutaj trochę wyżalić jeszcze tydzień temu było super a teraz z każdym dniem coraz większy spadek energii... Ale dzisiaj koleżanka mi napisała, a jest w 19 tygodniu że trzeba słuchać swojego organizmu i że to minie, więc mnie trochę pocieszyla... W domu bałagan, nawet lozko nie posłane no a ja leżę i nie mam siły wstać nawet, do tego potworny bom głowy mam nadzieję,że u Was dziewczynki lepiej z samopoczuciem niż u mnie :-* miłego weekendu :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia u mnie też tak samo.. byłam w pracy- wróciłam .... i nie mam siły wstać ;(. Dom to jest masakra mąż sie zabardzo nie garnie posprzatac- wymysla co chwila nowe rzeczy.... a ja jak wstane to mam czarno przed oczami i musze isc spać chyba
-
Kochana możemy sobie przybić piątkę w takim razie, ja leżę, zamówiłam pizzę na obiad, trudno, raz na rok zjemy. Małż zajmuje się ogrodem, buduje altankę więc nawet mu nie zawracam głowy domem. Podziwiam Was mamusie, które mają już dzieci i musza się nimi zajmować z takim samopoczuciem:-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 zależy mój synek jest taki że on w większości potrafi się sam sobą zajać. Niestety coś za coś. Minusem jest to że zabawa nie zainteresuje go na więcej niż 5 min. Chyba że znajdzie coś co go naprawdę pochłonie to ja mam wtedy trochę wiecej czasu wolnego dla siebie i mogę odpocząć.
Dibolek zgodzę się że na tym etapie mogło jeszcze nic nie być widać na usg. Grunt to pozytywne myślenie.
Termin usg masz dopiero za miesiąc??? Czy ja wiem czy to tak daleko. Jak dla mnie da się przeżyć. Mnie na pewno mieszkanie w Danii nauczyło przede wszystkim cierpliwości. Na początku byłam sfrustrowana ale teraz nauczyłam się czekać. Tłumacze sobie,że z dzieckiem ok i nie myślę za wiele aby nie zwariować. Z drugiej strony dziewczyny jak nasze prababki i babki były w ciąży nie było wtedy takich sprzętów jak USG i badań. No i rodziły zdrowe dzieci. Nie popadajmy w skrajny przesadyzm.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
Karmelkovaa wrote:Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/
Ja już biorę z drugi tydzień że Swansona.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
ASylvia wrote:Witam was w ten piekny slonecznu sobotni dzien.
Dziewczyny bardzo prosze o pomoc
Powiedzcie farbujecie wlosy??!!
Jestem blondynka farbowana swoje mam ciemne i juz mam duże odrosty. W poprzedniej farbowalam a dokladnie rozjasnialam.
Też się chętnie dowiem. Ja mam ciemne włosy, ale niestety pomimo wieku mnóstwo siwych, już mi rosly w wieku 20 lat. Także u mnie odrosty to nie problem a siwe skronie i na przedziałku a za dwa tygodnie i za trzy mam komunie i też się zastanawiam.4 cs - 29 marca II kreseczki