X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Witajcie w sobotę :-)

Kaemelkova nie martw się kochana. Bo może owy była wcześniej ale nie wiadomo kiedy doszło do implantacji bo może dojść między chyba 6 a 10 dni :-)

Karolcia ja mam duphaston a nie używam bo biorę luteine :-) tylko to jest 10 mg

Dzieki:-* już udało mi się załatwić dwa opakowania :-* ale będę pamiętać jak coś :-*

Dziewczyny mnie od rana potwornie boli głowa, wzięłam już Apap, byłam na świeżym powietrzu i teraz leżę :-( a tyle mam do roboty dzisiaj :-(

Czy któraś też tutaj ma niskie ciśnienie? Ja miałam wczoraj 83/70 i pewnie stąd to moje osłabienie, zawroty głowy itp. Jak sobie z tym poradzić?

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja z natury jestem niskocisnieniowcem a w poprzedniej ciazy lekrka dziwila mi sie jak ja funkcjonuje z takim cisnieniem ale czuje sie normalnie. Chodz dzis mnie zmieczylo zascielenie lozka.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Tygrysek za sprostowanie :) faktycznie nie jestem ginekologiem :D
    Szczerze to nawet nie wiem czy jakiś ginekolog by tu się logował ale mogę się mylić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Karolcia ja z natury jestem niskocisnieniowcem a w poprzedniej ciazy lekrka dziwila mi sie jak ja funkcjonuje z takim cisnieniem ale czuje sie normalnie. Chodz dzis mnie zmieczylo zascielenie lozka.
    A jakie masz ciśnienie? Ja też raczej z tych nisko ale nigdy specjalnie tego nie sprawdzałam a teraz w ciąży czasem mierze i mam np wczoraj 98/62.

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z reguły mam niskie ciśnienie, ale wczoraj pielęgniarka też była zdziwiona, a ja się właśnie czuję strasznie osłabiona, czasem boje się do auta wsiąść i jechać... Oby to minęło :-) muszę od mamy pożyczyć ciśnieniomierz i będę na bieżąco mierzyła.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niskie zawsze koło 90 czy 95 :) ciśnieniomierz mam już od dawna bo mam czasami puls wysoki ponad 100wke ;p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ok :-) co do ciśnienia to ja ostatnio się tak źle czułam i po prostu musiałam lezec

Karmelkova może tak jak piszą dziewczyny dzidzia rosną skokami i każdy inaczej rośnie :-)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/6-tydzien-ciazy?utm_source=parenting&utm_medium=must-know-seo&utm_campaign=traffic-redirection

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a duphaston można brać doraźnie ? Lekarz zapisał mi w razie bólu brzucha itd i od wczoraj mnie pobolewa brzuch i niewiem czy brać czy tylko narazie sama nospe

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha - może u Ciebie w kraju czegos takiego nie ma? Albo dostaje się później? Też myślę że powinnaś mieć jakiś dokument świadczący o ciąży.

Karolcia piękny Bąbel <3

Lotopałanka - ja miałam praktyki w różnych przedszkolach i najbardziej podpasowało mi to z grupą wiekowo mieszaną. Dzieci fajnie się dziećmi opiekowały, młodsze się uczyły od starszych. Gdy starsze miały czas na naukę to maluchy się bawiły albo coś robiły z inną Panią. Ale swoich doświadczeń nie mam bo nie mam dzieci :)

Karmelkova Piękny widok <3

Dibolek w tym tygodniu jak najbardziej może nie być zarodka i to normalne. Ale wizyta za miesiąc mnie przeraża, 2 tyg starczą :) usg nie jest szkodliwe.

Karmelkova nie przejmuj się . Dzidziuś rośnie, serduszko bije. Jakby nie urósł dobrze to i serce by się zatrzymało. Nie roztrząsaj, gin mówi że dobrze to dobrze. Pomiar usg nie jest w 100 % dokładny. Wyluzuj. Takim myśleniem szkodzisz maluchowi.

Kai - kciuki za wynik!

Karmelkovaa, Lotopałanka lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nawet nie wiem jakie mam cisnienie bo nie mam cisnieniomierza. Ale puki czuje sie dobrze to nie martwie sie :)
    Wlasnie wrocilam z zakupow miesa nakupowalam ziemniakow wtachalam to na pietro i sily nie mam. Cos mnie tez lekko podbrzusze bolalo ale tlumacze to sobie rozciaganiem wszystkiego. Poza tym tez czasem swedzi mnie brzuch

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja czuje się fatalnie, muszę się tutaj trochę wyżalić :-( jeszcze tydzień temu było super a teraz z każdym dniem coraz większy spadek energii... Ale dzisiaj koleżanka mi napisała, a jest w 19 tygodniu że trzeba słuchać swojego organizmu i że to minie, więc mnie trochę pocieszyla... W domu bałagan, nawet lozko nie posłane no a ja leżę i nie mam siły wstać nawet, do tego potworny bom głowy :-( mam nadzieję,że u Was dziewczynki lepiej z samopoczuciem niż u mnie :-* miłego weekendu :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia u mnie też tak samo.. byłam w pracy- wróciłam .... i nie mam siły wstać ;(. Dom to jest masakra mąż sie zabardzo nie garnie posprzatac- wymysla co chwila nowe rzeczy.... a ja jak wstane to mam czarno przed oczami i musze isc spać chyba

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana możemy sobie przybić piątkę w takim razie, ja leżę, zamówiłam pizzę na obiad, trudno, raz na rok zjemy. Małż zajmuje się ogrodem, buduje altankę więc nawet mu nie zawracam głowy domem. Podziwiam Was mamusie, które mają już dzieci i musza się nimi zajmować z takim samopoczuciem:-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 zależy mój synek jest taki że on w większości potrafi się sam sobą zajać. Niestety coś za coś. Minusem jest to że zabawa nie zainteresuje go na więcej niż 5 min. Chyba że znajdzie coś co go naprawdę pochłonie to ja mam wtedy trochę wiecej czasu wolnego dla siebie i mogę odpocząć.
    Dibolek zgodzę się że na tym etapie mogło jeszcze nic nie być widać na usg. Grunt to pozytywne myślenie.
    Termin usg masz dopiero za miesiąc??? Czy ja wiem czy to tak daleko. Jak dla mnie da się przeżyć. Mnie na pewno mieszkanie w Danii nauczyło przede wszystkim cierpliwości. Na początku byłam sfrustrowana ale teraz nauczyłam się czekać. Tłumacze sobie,że z dzieckiem ok i nie myślę za wiele aby nie zwariować. Z drugiej strony dziewczyny jak nasze prababki i babki były w ciąży nie było wtedy takich sprzętów jak USG i badań. No i rodziły zdrowe dzieci. Nie popadajmy w skrajny przesadyzm.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten piekny slonecznu sobotni dzien.

Dziewczyny bardzo prosze o pomoc
    Powiedzcie farbujecie wlosy??!!

Jestem blondynka farbowana swoje mam ciemne i juz mam duże odrosty. W poprzedniej farbowalam a dokladnie rozjasnialam.

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/

Ja już biorę z drugi tydzień że Swansona.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia wrote:
    Witam was w ten piekny slonecznu sobotni dzien.

Dziewczyny bardzo prosze o pomoc
    Powiedzcie farbujecie wlosy??!!

Jestem blondynka farbowana swoje mam ciemne i juz mam duże odrosty. W poprzedniej farbowalam a dokladnie rozjasnialam.

Też się chętnie dowiem. Ja mam ciemne włosy, ale niestety pomimo wieku mnóstwo siwych, już mi rosly w wieku 20 lat. :-( Także u mnie odrosty to nie problem a siwe skronie i na przedziałku :-( a za dwa tygodnie i za trzy mam komunie i też się zastanawiam. :-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ