Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro rano się będę umawiać... Ja jeszcze nie wierzę że się udało... Nie dociera to do mnie... A ta wizyta jutro dla mnie trochę za wcześnie... Ciekawe co mi jutro powie jak ani bety nie mam ani nic... Nie wiem czy nawet na usg już coś zobaczy...
Karolinaa899 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka ja byłam na pierwszej wizycie przy becie prawie 200 ( 14 dpo) i nic nie było widać, ale mówił że widać że endometrium gładkie ciążowe itd... WIęc coś widać na pewno. A lekarza masz sprawdzonego ? Bo kiedyś trafiłam na takiego, co mówił, że ciąża to nie choroba. ALe nie w każdej pracy można być w ciąży - np. w mojej. A nie masz możliwości zrobić bety z rana ?
-
Jak zrobię z rana wyniki i tak dopiero po 15.00 będą... A lekarz zobaczymy po poronieniu w październiku trafiłam do niego sprawdzonego mam prywatnie w miejscowości moich rodziców... Jak nie tu to tu będę ogarniała ale póki co dam szansę temu na nfz
-
Lotopałanka pewnie To że NFZ to nie znaczy , że gorszy Ja chodzę do gina który przyjmuje na NFZ, prywatnie i w szpitalu pracuje... W sumie to już dobre 6 lat jestem jego pacjentką Trzymam kciuki za jutrzejszą betę Dawaj znać od razu jak wynik.
Kurcze pomyliło mi się, ja mam wizytę aż pojutrze :o Myślałam, że jutro jest środa -
Dziewczyny, czy Wy macie jakieś objawy? Ja w pierwszej ciąży miałam całe spektrum od mdłości po bóle okresowe a teraz cisza... czasami w nocy mam kłócia w prawym jajniku, ale poza tym nic nie czuję, co mnie oczywiście troche martwi. Do lekarza i na usg planuje iść za dwa tygodnie (to bedzie 7 tydzień).
-
Lotopałanka o czyli już nie długo . Ciekawe co powie, kciuki ! &&
Masz wiesz ja mam podobne odczucia... W poprzedniej ciąży miałam i mdłości, piersi ciężkie a sutki to tak wrażliwe że dotknąć nie szło... Nie wiem czy jest jeszcze za wcześnie, albo po prostu każda ciąża jest inna... Ale dziś chyba jeszcze zrobię betę dla świętego spokoju... Ogólnie jedyne co z objawów to czuję w piersiach, że jest inaczej, a brzuch 2 dni mnie strasznie bolał, aż bałam się , że coś nie tak jest ale przeszło hmm..
A zapisywałaś się już do lekarza? Ja mam wizytę jutro, mój gin twierdzi , że powinno być już coś widać . Ale stress jest .. -
Paula222, ja tez czuje jakoś inaczej w piersiach ale nie jest to ból, ja jeszcze ciagle troche karmie piersią syna (19 m-cy) ale chce juz to skończyć. No i mnie wlasnie tez dość mocno bolał nie brzuch ale jajnik/pachwina przez 2 dni, ze sie zastanawiałam czy cos sie nie dzieje złego.
Jeszcze sie nie zapisywałam do lekarza, planuje to zrobić w tym tygodniu - chciałabym zeby to wypadło na 7 tydzień zeby moze było juz serduszko, w poprzedniej ciazy poszłam za wcześniej ale lekarz powiedział ze narazie trzeba czekać i dopiero po usg moze mnie skierować na pierwsze badania i założyć kartę -
Lotopałanka ja na razie wzięłam termin jak mi kalendarz Belly wyznaczył na podstawie 1 dnia miesiączki. Ale i tak po USG się zmieni, chociaż zwykle gin wystawiał mi dzień porodu na 1 dzień później niż na belly za pierwszym razem, a za drugim 3 dni później . WIęc belly dokładnie wyznacza w moim przypadku A już też kilka kalendarzy przeliczałam, to się różnią :o
Np jeden obstawia 29 listopad
A drugi 1 grudzień A belly 28 listopad. Hmm
Ale ja zawsze rodzę po terminie hehe
Masz oooo mamy synka w podobnym wieku Mój ma 21 miesięcy
Co do wizyty..Ja musiałam zapisać się szybko. Musimy szybko wykluczyć pozamaciczną, bo jestem już po dwóch pozamacicznych i jestem w grupie ryzyka W sumie nawet już pierwszą wizytę mam za sobą, gin oglądał jajniki i jajowód i było ok póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:48