Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jednoczenie Ci badali IgG i IgM? Bo jedne są od toxoplazmozy, a drugie od różyczki chyba... generalnie to wynik dodatni w różyczce oznacza to, że byłaś szczepiona i nie jest z tego co mi tłumaczono żadnym złym wynikiem. Natoamist przy toxoplazmozie powinno być ujemne lub niereaktywne
-
agulineczka wrote:Saint jesli masz IgG dodatnie a IgM ujemne tzn, ze przechodzilas toxo i masz przeciwciala. To dobrze. Brak obecnie infekcji.
Ja mam oba ujemne, czyli nie przechodzilam, nie mam przeciwcial i musze w ciazy uwazac -
TaPaT wrote:A jednoczenie Ci badali IgG i IgM? Bo jedne są od toxoplazmozy, a drugie od różyczki chyba... generalnie to wynik dodatni w różyczce oznacza to, że byłaś szczepiona i nie jest z tego co mi tłumaczono żadnym złym wynikiem. Natoamist przy toxoplazmozie powinno być ujemne lub niereaktywne
-
W 2017 roku zmienily sie normy w cukrzycy ciazawej. Na czczo 90 o ile dobrze pamietam a po godzinie od 1 kesa do 140 ja narazie nie ide na krzywa mirrze sobie wyrywkowo cukier i jest ok. Moze jak na czczo za duzy to lzejsza kolacja z wieksza ikoscia warzyw
Ja z syniem dzis do mamy przyjechalismy. Jak jechalismy to gadalam z mama przez kom i mowila ze czuje ze w ciazy jestem wiec wieczorem jej pokazlam test i mowilam ze miala racje
Do wizyty juz bliziutko stres powoli bedzie lapal bo jednak jakies tak gorsze mysli sa ale musi byc dobrze
-
SAINT90 wrote:Tak, oba są od toxo. Różyczka była badana osobno i wyszły przeciwciała ale to wiedziałam bo chorowałam w dzieciństwie. A toxo bada się dwoma czynnikami ...
-
nick nieaktualnyWitam Was, wiem ze nie pisze ale staram sie was podczytywac jak tylko mogę.
Dziś byłam na wizycie u ginekologa i ciesze sie z mojego prawie 3cm szczęścia. Ulżyło mi bardzo bo jakoś obawiałam sie tej wizyty.
Następna 4.06 wiec troche czekania przede mną.
Dziś gin rozmawiał ze mna na ten trudny temat badań prenatalnych i potwierdził ze test PAPA czesto oszukuje, natomiast inne sa bardzo drogie i niestety niezdecydujemy się.
Pozdrawiams1985, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny a czy Wy też macie wieczorem taki wzdęte ogromny brzuch ?? Jak napompowana piłka?
Ja tak mam nawet jeżeli jakoś bardzo się nie najem, zawsze wieczorem brzuch balon2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
Ja dziś byłam na nieplanowanej wizycie. W sobotę byłam na basenie i jeb... infekcja grzybiczna gotowa;/ Nystatyna dowcipnie przez 3 dni, potem lactovaginal.
W ogóle po tej majówce do ginekologa w moim medicoverze się dostać to jakaś masakra. Zasadniczo terminy na czerwiec dopiero, pół dnia odświeżałam stronę aż jakiś termin do losowego ginekologa na dziś się zwolnił.
Przy okazji szybka kontrola USG, wszystko ok, potomek ma 2.5cm jużWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 22:46
mindusia87, Malinowa_Czekolada, inaa lubią tę wiadomość
-
Ja z rana nie mam wcale brzucha, wieczorem czasami jest trochę zaokrąglony. Waga stoi w miejscu.
Obliczyłam ile mnie wyniosą badania i muszę na jutro przygotować 362zł.Dodatkowo czeka mnie jeszcze jedno badanie, ale to w innym laboratorium bo tam znalazłam najtaniej a i tak wyszło za nie 112 zł. To moja trzecia ciąża a i tak w szoku jestem bo nigdy tyle badań nie robiłam i tyle nie wydałam.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Jak ja czytam ile Wy wydajecie na te badania to stwierdzam, że mam wieeeelki szczęście bo mój pracodawca zapewnia mi opiekę w PZU i mam wszystkie badania za darmo, łącznie z USG. Plusy korpo...
Dziewczyny nie da się robić części tych badań na NFZ? Może da się coś pokombinować -
Karolcia27 wrote:https://www.mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/
W tym poście jest ten link, lekarz są alfabetycznie z imienia i nazwiska, niestety nie ma podanych miast.
Mój lekarz też jest, więc jestem spokojna
☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Witam się. Wróciłam ze szkoły taka padnięta. Zdrzemnąłem się jakieś półtora godziny po południu. Co do brzucha to ja też mam najbardziej wydęty właśnie pod wieczór. Jutro o 11.30 wizyta. Trochę się stresuje ale staram się myśleć pozytywnie. Jutro zdam relcje po wizycie
-
Ja mam taki brzuch, że już mi ludzie zaczynają ustępować miejsca w tramwaju.
Co do cukrzycy, to nie mialam żadnych objawów. Wyszła i juz. Normy na krzywej 92 na czczo, 180 po 1h, 153 po 2h. Mnie w pierwszej ciąży przekroczylo po 2h. Potem przy diecie miałam miec max 90 na czczo i max 120 po 1h. Teraz robiłam już krzywą i wyszła ok. Następna we wrzesniu.
Krzywa jest poważnym badaniem, nie robi się go na zapas, jeśli nie ma konkretnych wskazań.
Te wartości okolo 4 czy 5 to inna jednostka. W celu przeliczenia należy pomnożyć wynik przez 18. Czyli, innymi słowy 5 to 90. W ciąży wynik nie powinien przekraczać 5,1. Jak przekroczy, warto dla pewności powtórzyć.
Niestety glukometr prawdy nie powie. Wynik glukometru od badania krwi zylnej potrafi roznic się nawet o 16 jednostek. Sama tego doswiadczylam. -
Cześć dziewczyny! Jeśli chodzi o mnie to brzuch płaski jak deska, mdłości null, piersi nie bolą, zachcianek brak i w ogóle czuję się super. Mam nadzieję, że to po prostu za wcześnie ale ponieważ jeszcze niedawno byłam w ciąży to ja jeszcze pamiętam i daje sobie rękę uciąć że na tym etapie bolały mnie już piersi i zalewała wydzielina z pochwy. Do tego najpewniej będę musiała przełożyć wizytę piątkową, bo mąż wyjeżdża. Czyli kolejny tydzień niepewności, masakra:(
-
Madlen_:) wrote:Jak ja czytam ile Wy wydajecie na te badania to stwierdzam, że mam wieeeelki szczęście bo mój pracodawca zapewnia mi opiekę w PZU i mam wszystkie badania za darmo, łącznie z USG. Plusy korpo...
Dziewczyny nie da się robić części tych badań na NFZ? Może da się coś pokombinować
Poza tym potwierdzam, że mnóstwo zaoszczędzisz na prowadzeniu ciąży i tylko się cieszyć. Ja jak to wszystko policzyłam, okazało się że wystarczy na prywatny poród:)!
-
Azzurra wrote:Cześć dziewczyny! Jeśli chodzi o mnie to brzuch płaski jak deska, mdłości null, piersi nie bolą, zachcianek brak i w ogóle czuję się super. Mam nadzieję, że to po prostu za wcześnie ale ponieważ jeszcze niedawno byłam w ciąży to ja jeszcze pamiętam i daje sobie rękę uciąć że na tym etapie bolały mnie już piersi i zalewała wydzielina z pochwy. Do tego najpewniej będę musiała przełożyć wizytę piątkową, bo mąż wyjeżdża. Czyli kolejny tydzień niepewności, masakra:(
Ja w pierwszej ciazy cyce miałam juz wielkie a teraz nic flaki jakie po niej zostały. Rano mnie tylko muli dopóki nie zjem.
W czwartek wizyta juz sie cieszę