X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zlecenie na posiew moczu, jak coś będzie nie tak to antybiotyk. Przerazilam się czy można w ogóle brać antybiotyk w ciąży?

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAINT90 wrote:
    Dziewczyny mam zlecenie na posiew moczu, jak coś będzie nie tak to antybiotyk. Przerazilam się czy można w ogóle brać antybiotyk w ciąży?
    Saint dobrze dobrany antybiotyk nie zaszkodzi dzidziusiowi. Jest to na pewno lepsze wyjście niż ryzyko jakie niesie za sobą nieleczone zakażenie układu moczowego. Nie martw się, lekarz na pewno wybiera to co dla Was najlepsze :)

TaPaT, SAINT90 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was była chora w ciąży i dostała jakieś leki? Od wczoraj mam mega opuchnięte gardło, bardzo boli i ledwo mówię, no i nos tak zatkany że szok, znając swój organizm wiem, że domowymi sposobami się nie wylecze no i nie wiem co robić.

w57v3e3kf38uii49.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    A odnośnie rozstępów to polecam Wam - tzn. ogólnie polecam - bo jest super - bloga SROKI - ona robi analizy różnych kosmetyków dla mam, ale też dla dzieci, np. jakie pieluszki, czy chusteczki mają najmniej parabenów i uczulających syfów.
    Pisała też o środkach na rozstępy, które mają najmniej świństwa :)

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

a tu lista dla dzieci: http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

O! Super :) chetnie skorzystam :) Kupiłaś juz jakis specyfik na te rozstępy okrutne :)?
    A propos badań, robiłas toxo i cała resztę tutaj, w promocyjna środę? Zastanawiam sie ile mnie skasują, pomimo rabaty 50-% cena chyba i tak jest spora?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:58

a3pfhxv.png

Wysłany: 8 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    A któraś z Was była chora w ciąży i dostała jakieś leki? Od wczoraj mam mega opuchnięte gardło, bardzo boli i ledwo mówię, no i nos tak zatkany że szok, znając swój organizm wiem, że domowymi sposobami się nie wylecze no i nie wiem co robić.

Patka jesli czujesz, ze nie wyleczysz sie czosnkiem i wit C, czyli tymi domowymi,dostępnymi dla nas sposobami to idz na kontrole do lekarza :) Zobaczy czy jest to na tyle silne przeziębienie, zeby cos przepisywać, a jesli juz to na pewno przepisze cos, co jest dla nas wskazane :) Jakis dziadowski wirus na pewno Nam nie służy.
    Tez przeszłam przeziębienie, tydzień jechałam na wodzie morskiej w nosie, czosnku, plukankach do gardła z szałwii itp.

PatkaPatka lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png

Wysłany: 8 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Patka ja dwa tygodnie temu miałam takie przeziębienie i dostałam leki dozwolone w ciąży. Do nosa miałam krople Rhino agent. Na bolące gardło spray Argentin T, na silniejszy katar robiłam nebulizacje Mucosolvanem i miałam jeszcze syrop Pelafen Mama.
    Dodatkowo oczywiscie herbata imbirowa z miodem i cytryną. I pomogło. Leki te są dostępne bez recepty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:17

PatkaPatka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie :) Maluch rośnie, ma 1,67;) data z om to7t5d a z USG 8t3d. Serduszko biło, na następnej wizycie mamy posłuchać ;) poród 22.12 :p mam małego krwiaczka, ale mam się nie przejmować bo to ponoć się zdarza. Ale brać duphaston i luteinę i na następnej wizycie nie powinno go być.
    https://naforum.zapodaj.net/af625a71aca3.jpg.html

Malutka_94, Azzurra, futuremama, Violet Flower, RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, Marti83, Paula222, Malinowa_Czekolada, Martula78, SAINT90, inaa, Lilly_Ana, bondzik007, Aguś 90 lubią tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Sen był straszny, a jak się obudziłam to mi tak strasznie serce łomotało i mie mogłam już spowrotem usnąć :-/ Niby nigdy nie wierzyłam w jakieś znaczenia snów, ale jakoś mocno przeżyłam ten sen i ciężko mi jakoś dojść do siebie i o tym nie myśleć :-(
    A Ty się trzymaj Kochana i oby wyniki były dobre :-*
    Mi w pierwszej ciąży śniła się chyba co drugi dzień moja ukochana babcia, która zmarła kilka lat wcześniej. I też słyszałam, że jak się snia zmarli bliscy czy właśnie śmierć bliskich, to nic złego nie znaczy. Choć w sny średnio wierzę.
    Ale wierzę, że taki zły sen może zepsuć dzień.
    Kurczę, od rana próbuję dodzwonić się do przychodni i nic. Chyba wszyscy z majówki wrócili.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja po wizycie :) Maluch rośnie, ma 1,67;) data z om to7t5d a z USG 8t3d. Serduszko biło, na następnej wizycie mamy posłuchać ;) poród 22.12 :p mam małego krwiaczka, ale mam się nie przejmować bo to ponoć się zdarza. Ale brać duphaston i luteinę i na następnej wizycie nie powinno go być.
    Ale cudnie. Jak jak uwielbiam takie posty czytać. Gratuluję!
    Ja mam urodziny 20, także jak się troszkę Twój maluch pospieszy to kto wie;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png

Wysłany: 8 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Wspaniale !! :)
    gratuluję Achia, super wiadomości :) piękny Maluszek :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzisiaj śniło że zdiagnozowano u mnie raka piersi i krtani, nie wiem skąd takie sny się biorą, ale rzeczywiście ciężko później dojść do siebie..

w57v3e3kf38uii49.png
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 8 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rano obudzialam się z okropnym bólem ucha. Po czacie z położna z luxmed zostałam skierowana do internisty który przepisał mi krople do ucha Otinum. Mam nadzieje ze pomoze ;) bo jak nie to mam się zgłosić pilnie do laryngologa za 2dni.

daria184
  • Daga11 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można dołączyć? Nazywam sie Dagmara, mam już 7 letnia corke, to moja trzecia ciaza. Poprzednia poroniłam we wrześniu. Nie widziałam wtedy serduszka, zatrzymala sie na 6tc. Teraz serduszko widziałam, 3 tyg temu zarodek miał 5mm i serduszko biło 154/min. W piątek kolejna wizyta i stres coraz większy. Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie :)

RudyTygrysek, Lotopałanka, Azzurra, Marti83, daria184, Paula222, TaPaT, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Malutka_94, Myszka-Minnie, Violet Flower, inaa, Lilly_Ana, Aguś 90 lubią tę wiadomość

Córka 7 lat

23.09.2017 Aniołek (*) 9tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w naszym gronie :)

Daga11 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 8 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia! Cudne wiesci <3 niech nam tylko takie spływają do samego grudnia :)

Daga, współczuje straty. Witamy w naszych skromnych progach :D rozgosc sie :) gratuluje serduszkowej wizyty, niech maluszek rośnie zdrowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:30

Daga11 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, super :-) Niech maleństwo zdrowo rośnie :-)

Daaga witamy :-) Współczuję straty, wiem jak to jest :-( Ale teraz najważniejsze cieszyć się z naszych maleństw :-)

Ja jestem na razie po wizycie u endokrynologa. Powiedział, żeby nie martwić się tym tsh bo ft4 jest ok. Zwiększył mi dawkę letroxu i mam przyjść za miesciąc. Popołudniu wizyta u ginekologa, tej boję się bardziej, ale na razie staram się o niej nie myśleć i zajmuję sie pracą żeby odwrócić uwagę

Daga11, Paula222 lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    O! Super :) chetnie skorzystam :) Kupiłaś juz jakis specyfik na te rozstępy okrutne :)?
    A propos badań, robiłas toxo i cała resztę tutaj, w promocyjna środę? Zastanawiam sie ile mnie skasują, pomimo rabaty 50-% cena chyba i tak jest spora?

Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).

Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze...

8599rjjgz09aybtp.png
  • Daga11 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).

Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze...
    Ja wiem, że napewno nie kupie bioila. Stosowałam go przez wiekszosc ciazy i rozstepy i tak mam :) chyba tym razem wyorobuje Pharmaceris przeciw rozstępom :)

Córka 7 lat

23.09.2017 Aniołek (*) 9tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super wieści u cudny bobo ! <3 :)

Daga11 witamy :D Skąd jesteś ? Na kiedy masz termin ?

Ja wyniki krzywej odbiorę przed 15, ojj boję się... Robię naleśniki dziś na obiad :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jest jakaś wartość ostrzegawcza przy cukrze dla ciężarnych? Jeżeli chodzi o dolną granicę czy nie?

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ