Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
SAINT90 wrote:Dziewczyny mam zlecenie na posiew moczu, jak coś będzie nie tak to antybiotyk. Przerazilam się czy można w ogóle brać antybiotyk w ciąży?
TaPaT, SAINT90 lubią tę wiadomość
-
_Jagoda_ wrote:A odnośnie rozstępów to polecam Wam - tzn. ogólnie polecam - bo jest super - bloga SROKI - ona robi analizy różnych kosmetyków dla mam, ale też dla dzieci, np. jakie pieluszki, czy chusteczki mają najmniej parabenów i uczulających syfów.
Pisała też o środkach na rozstępy, które mają najmniej świństwa
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
a tu lista dla dzieci: http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
O! Super chetnie skorzystam Kupiłaś juz jakis specyfik na te rozstępy okrutne ?
A propos badań, robiłas toxo i cała resztę tutaj, w promocyjna środę? Zastanawiam sie ile mnie skasują, pomimo rabaty 50-% cena chyba i tak jest spora?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:58
-
PatkaPatka wrote:A któraś z Was była chora w ciąży i dostała jakieś leki? Od wczoraj mam mega opuchnięte gardło, bardzo boli i ledwo mówię, no i nos tak zatkany że szok, znając swój organizm wiem, że domowymi sposobami się nie wylecze no i nie wiem co robić.
Patka jesli czujesz, ze nie wyleczysz sie czosnkiem i wit C, czyli tymi domowymi,dostępnymi dla nas sposobami to idz na kontrole do lekarza Zobaczy czy jest to na tyle silne przeziębienie, zeby cos przepisywać, a jesli juz to na pewno przepisze cos, co jest dla nas wskazane Jakis dziadowski wirus na pewno Nam nie służy.
Tez przeszłam przeziębienie, tydzień jechałam na wodzie morskiej w nosie, czosnku, plukankach do gardła z szałwii itp.PatkaPatka lubi tę wiadomość
-
PatkaPatka wrote:A któraś z Was była chora w ciąży i dostała jakieś leki? Od wczoraj mam mega opuchnięte gardło, bardzo boli i ledwo mówię, no i nos tak zatkany że szok, znając swój organizm wiem, że domowymi sposobami się nie wylecze no i nie wiem co robić.
Dodatkowo oczywiscie herbata imbirowa z miodem i cytryną. I pomogło. Leki te są dostępne bez receptyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:17
PatkaPatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja po wizycie Maluch rośnie, ma 1,67;) data z om to7t5d a z USG 8t3d. Serduszko biło, na następnej wizycie mamy posłuchać poród 22.12 :p mam małego krwiaczka, ale mam się nie przejmować bo to ponoć się zdarza. Ale brać duphaston i luteinę i na następnej wizycie nie powinno go być.
https://naforum.zapodaj.net/af625a71aca3.jpg.htmlMalutka_94, Azzurra, futuremama, Violet Flower, RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, Marti83, Paula222, Malinowa_Czekolada, Martula78, SAINT90, inaa, Lilly_Ana, bondzik007, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Sen był straszny, a jak się obudziłam to mi tak strasznie serce łomotało i mie mogłam już spowrotem usnąć Niby nigdy nie wierzyłam w jakieś znaczenia snów, ale jakoś mocno przeżyłam ten sen i ciężko mi jakoś dojść do siebie i o tym nie myśleć
A Ty się trzymaj Kochana i oby wyniki były dobre :-*
Ale wierzę, że taki zły sen może zepsuć dzień.
Kurczę, od rana próbuję dodzwonić się do przychodni i nic. Chyba wszyscy z majówki wrócili.
-
Achia wrote:ja po wizycie Maluch rośnie, ma 1,67;) data z om to7t5d a z USG 8t3d. Serduszko biło, na następnej wizycie mamy posłuchać poród 22.12 :p mam małego krwiaczka, ale mam się nie przejmować bo to ponoć się zdarza. Ale brać duphaston i luteinę i na następnej wizycie nie powinno go być.
https://naforum.zapodaj.net/af625a71aca3.jpg.html
Ja mam urodziny 20, także jak się troszkę Twój maluch pospieszy to kto wie;)
-
Achia wrote:ja po wizycie Maluch rośnie, ma 1,67;) data z om to7t5d a z USG 8t3d. Serduszko biło, na następnej wizycie mamy posłuchać poród 22.12 :p mam małego krwiaczka, ale mam się nie przejmować bo to ponoć się zdarza. Ale brać duphaston i luteinę i na następnej wizycie nie powinno go być.
https://naforum.zapodaj.net/af625a71aca3.jpg.html
gratuluję Achia, super wiadomości piękny Maluszek :* -
Hej dziewczyny, można dołączyć? Nazywam sie Dagmara, mam już 7 letnia corke, to moja trzecia ciaza. Poprzednia poroniłam we wrześniu. Nie widziałam wtedy serduszka, zatrzymala sie na 6tc. Teraz serduszko widziałam, 3 tyg temu zarodek miał 5mm i serduszko biło 154/min. W piątek kolejna wizyta i stres coraz większy. Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie
RudyTygrysek, Lotopałanka, Azzurra, Marti83, daria184, Paula222, TaPaT, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Malutka_94, Myszka-Minnie, Violet Flower, inaa, Lilly_Ana, Aguś 90 lubią tę wiadomość
Córka 7 lat
23.09.2017 Aniołek (*) 9tc -
Achia! Cudne wiesci niech nam tylko takie spływają do samego grudnia
Daga, współczuje straty. Witamy w naszych skromnych progach rozgosc sie gratuluje serduszkowej wizyty, niech maluszek rośnie zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:30
Daga11 lubi tę wiadomość
-
Achia, super Niech maleństwo zdrowo rośnie
Daaga witamy Współczuję straty, wiem jak to jest Ale teraz najważniejsze cieszyć się z naszych maleństw
Ja jestem na razie po wizycie u endokrynologa. Powiedział, żeby nie martwić się tym tsh bo ft4 jest ok. Zwiększył mi dawkę letroxu i mam przyjść za miesciąc. Popołudniu wizyta u ginekologa, tej boję się bardziej, ale na razie staram się o niej nie myśleć i zajmuję sie pracą żeby odwrócić uwagęDaga11, Paula222 lubią tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:O! Super chetnie skorzystam Kupiłaś juz jakis specyfik na te rozstępy okrutne ?
A propos badań, robiłas toxo i cała resztę tutaj, w promocyjna środę? Zastanawiam sie ile mnie skasują, pomimo rabaty 50-% cena chyba i tak jest spora?
Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).
Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze... -
_Jagoda_ wrote:Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).
Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze...Córka 7 lat
23.09.2017 Aniołek (*) 9tc