Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Czy można do Was dołączyć?
Na USG 27.04 widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko.
Termin z OM na 18.12.2018.
Aktualnie męczą mnie popołudniowe i wieczorne mdłości, obowiązkowo po każdym posiłku...Martula78, Lotopałanka, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, futuremama, Violet Flower, inaa, Lilly_Ana, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia27 pracujesz w szkole? Ja również. Wczoraj lekarz chcial mi dac zwolnienie Ale ja nie wiedziałam co zrobić bo szkoda mi zostawiać swojej Pani dyrektor i postanowilam ze jeszcze popracuje. Chociaż srednio się czuje. Dziś masakra i wolałabym polezec w domu. Mam mega zawroty glowy i wciąż mi nie dobrze.
U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie. -
Martula78 wrote:Po prostu miałam na myśli to że samo igm praktycznie nic Ci nie daje tzn jeśli masz ujemne to albo przechodziła albo nie przechodzilas. I wiesz że aktualnie chora nie jesteś. Problem zaczyna się gdy jest dodatnie. Wtedy konieczna jest dalsza diagnostyka.
A czy prywatnie czy na NFZ to nie ma znaczenia. Nie jest to badanie refundowane Ani awidnosc Ani przeciwciala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:08
-
Witam sie Jestem już po wizycie u lekarza. Widziałam naszego okruszka.
Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Słyszałam bicie serduszka.
Maluszek ma już 2,4 cm i wg usg ciąża jest starsza 9t 2d.
Jestem przeszczęśliwa tak długo czekałam na tą wizyte i w końcu się doczekałam.
https://zapodaj.net/843d61e5c35b5.jpg.htmlMalutka_94, Paula222, Lotopałanka, Azzurra, TaPaT, s1985, agniecha2101, futuremama, Violet Flower, Mamusia_Ksawusia, inaa, Malinowa_Czekolada, Lilly_Ana, Madlen_:), RudyTygrysek, Dip88, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
TaPaT wrote:Mi raczej chodziło o to, że na skierowaniu jest może napisane coś więcej niż toksoplazmoza. A badanie jest refundowane ponieważ znam osoby, które je robiły, a nie płaciły ani złotówki.
tak rzeczywiście masz rację. w moim pakiecie allianz awidność nie jest w pakiecie a przeciwciała tak, zakręcilam się2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
ASylvia wrote:Karolcia27 pracujesz w szkole? Ja również. Wczoraj lekarz chcial mi dac zwolnienie Ale ja nie wiedziałam co zrobić bo szkoda mi zostawiać swojej Pani dyrektor i postanowilam ze jeszcze popracuje. Chociaż srednio się czuje. Dziś masakra i wolałabym polezec w domu. Mam mega zawroty glowy i wciąż mi nie dobrze.
U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie.2006 Kubuś
mindusia87 wrote:Witam sie Jestem już po wizycie u lekarza. Widziałam naszego okruszka.
Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Słyszałam bicie serduszka.
Maluszek ma już 2,4 cm i wg usg ciąża jest starsza 9t 2d.
Jestem przeszczęśliwa tak długo czekałam na tą wizyte i w końcu się doczekałam.
https://zapodaj.net/843d61e5c35b5.jpg.html
cudowne wieści ja czekam na swoją wizytę za tydzień, będę wtedy dokładnie w 9tc
-
Myszka-Minnie nie wiem do czego to porównać, jest wciąż nie dobrze, są naloty słabsze / mocniejsze, prowadzące do wymiotów - właśnie podobne uczucie jakbyś się struła. Po wymiotach ulga na pewien czas Uczucie kluchy w żołądku, brak trawienia... Zalega coś wciąż... Masakra. Na szczęście już mi mija i dziś póki co odpukać zero mdłości Jak wymiotowałam, też myślałam, że się strułam... Ale za długo to trwało
Karolcia27 najlepiej jak wstaniesz rano z łóżka, to sobie zmierz Do 92 jest norma. Pewnie, że możesz wziąć od mamy
mindusia87 w końcu się doczekałaś Gratuluję ! Śliczne maleństwo
ziuta.w witamy !!! Skąd jesteś ?Myszka-Minnie lubi tę wiadomość
-
Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.
A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrowaćagniecha2101, futuremama, Violet Flower, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
ASylvia wrote:Karolcia27 pracujesz w szkole? Ja również. Wczoraj lekarz chcial mi dac zwolnienie Ale ja nie wiedziałam co zrobić bo szkoda mi zostawiać swojej Pani dyrektor i postanowilam ze jeszcze popracuje. Chociaż srednio się czuje. Dziś masakra i wolałabym polezec w domu. Mam mega zawroty glowy i wciąż mi nie dobrze.
U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie.
Tak, kochana, teraz mam 3 klase i szkoda mi ich zostawiać, więc jakoś już dociagne do końca roku, ale po wakacjach już nie wracam :-* pracuje w małej szkole, gdzie jest po jednym oddziale z każdej klasy ok. 200 dzieci:-) u mnie wie Pani Dyrektor i koleżanki z pracy i jedna mama z klasy, położna, z którą nie raz już rozmawiałaś o ciąży, macierzyństwie itp. Reszta rodziców i dzieciaki nie wiedzą klasę mam super, dzieci bardzo grzeczne, nie muszę ich zbytnio upominać, rodziców też mam wspanialych, trafila mi się klasa marzenie tym bardziej żal mi ich zostawiać pod sam koniec, ale masz rację, pomimo niewielkiego wysiłku w pracy, jestem mega zmęczona już na końcówkach lekcji, miałam jeszcze dodatkowe zajęcia korekcyjno-komoensacyjne, ale przejęła je koleżanka, mi została tylko moja klasa i 5 godzin angielskiego.
Naprawdę podziwiam kobiety, które mimo złego samopoczucia pracują fizycznie lub do 17-18.
Co do cytomegalii to święta racja, dlatego ja robiłam podczas starań i teraz drugi raz, na szczęście ujemne, zrobię w ciąży pewnie jeszcze z dwa razy.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Azzurra wrote:Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.
A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrowaćAzzurra lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Karolcia27 wrote:Tak, kochana, teraz mam 3 klase i szkoda mi ich zostawiać, więc jakoś już dociagne do końca roku, ale po wakacjach już nie wracam :-* pracuje w małej szkole, gdzie jest po jednym oddziale z każdej klasy ok. 200 dzieci:-) u mnie wie Pani Dyrektor i koleżanki z pracy i jedna mama z klasy, położna, z którą nie raz już rozmawiałaś o ciąży, macierzyństwie itp. Reszta rodziców i dzieciaki nie wiedzą klasę mam super, dzieci bardzo grzeczne, nie muszę ich zbytnio upominać, rodziców też mam wspanialych, trafila mi się klasa marzenie tym bardziej żal mi ich zostawiać pod sam koniec, ale masz rację, pomimo niewielkiego wysiłku w pracy, jestem mega zmęczona już na końcówkach lekcji, miałam jeszcze dodatkowe zajęcia korekcyjno-komoensacyjne, ale przejęła je koleżanka, mi została tylko moja klasa i 5 godzin angielskiego.
Naprawdę podziwiam kobiety, które mimo złego samopoczucia pracują fizycznie lub do 17-18.
Co do cytomegalii to święta racja, dlatego ja robiłam podczas starań i teraz drugi raz, na szczęście ujemne, zrobię w ciąży pewnie jeszcze z dwa razy.
ja też przeszłam cytomegalię, mam igg dodatnie. uczę w liceum więc z atrakcji teraz matury, sprawdzanie matur itp.
a we wrześniu zamierzacie pracować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:47
2006 Kubuś
Jak ja bym chciała być w ciąży ( zeby wszystko było super) i nie mieć objawow
Dziewczyny, brak objawow nie musi oznaczać coś złego. Poza tym dziewczyny, ktorym niestety nie udało się i ciąża obumarła pisały, że jeszcze jakiś czas miały objawy ciążowe więc to już w ogóle o niczym nie świadczy nie martwicie się, tylko cieszcie sięWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:49
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Martula78 wrote:ja też przeszłam cytomegalię, mam igg dodatnie. ja uczę w liceum więc z atrakcji teraz matury, sprawdzanie matur itp.
a we wrześniu zamierzacie pracować?
O to współczuję, u mnie w czerwcu będzie najgorszej, pisanie świadectw, sprawozdania, cała ta papierologia, jeszcze do tego mam przedstawienie na koniec roku plus w tym roku żegnamy nasza Panią Dyrektor i musimy wymyślić coś specjalnego
Ja już nie wracam na pewno,bo bez sensu zaczynac mi 1 klasę, zresztą to już będzie 7 miesiąc więc daje L4 przed wakacjami, bo to później można chyba jakoś sobie doliczyć jeszcze te dwa miesiące?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Martula78 wrote:Azzura proszę nie stresuj się. Ja z objawów tylko tkliwość piersi i mulenie ale nie rano, ale wieczorem. Nie martw sie. pierwszą mą ciąże przeszłam kompetnie bezobjawowo i wszystko było ok. o ktorej wizyta? ja o 12.
Wizyta o 9.50. O ile nie zejdę z nerwów do tego czasu. Trzymam kciuki Martula! Masz suwak zgodny z OM?
-
Karolcia27 wrote:O to współczuję, u mnie w czerwcu będzie najgorszej, pisanie świadectw, sprawozdania, cała ta papierologia, jeszcze do tego mam przedstawienie na koniec roku plus w tym roku żegnamy nasza Panią Dyrektor i musimy wymyślić coś specjalnego
Ja już nie wracam na pewno,bo bez sensu zaczynac mi 1 klasę, zresztą to już będzie 7 miesiąc więc daje L4 przed wakacjami, bo to później można chyba jakoś sobie doliczyć jeszcze te dwa miesiące?
dobry pomysł z tym l4 przed wakacjami. Ja mam jutro pierwsza wizytę. Ciekawe co powie gin... Boję się, że od razu wysle mnie na L4 albo co gorsza powie, że nie ma serduszka. schizuję już.2006 Kubuś
Karolcia, ASylvia, Martula78 i ja . Nauczycielki . Praca w szkole jest bardzo intensywna, więc nie ma się co dziwić, że na ostatnich lekcjach bywa ciężko. Ja zwykle w pierwszej części dnia czuję się dobrze, wiec w pracy daję radę. Gorzej z popoludniami, czyli sprawdzaniem i przygotowywaniem się. Nie wyrabiam na zakrętach. Do tego jeszcze praca w zespołach nadzorujacych (najpierw egzamin gimnazjalny, teraz matura... trudno czasem wysiedziec). A czego uczycie?
-
Azzurra wrote:No ja w pierwszej ciąży to właściwie też nie miałam objawów. Tzn nie miałam mdłości i zachcianek ale na pewno pobolewaly mnie już na tym etapie piersi i zalewała wydzielina ( to zresztą do końca zostało)
Wizyta o 9.50. O ile nie zejdę z nerwów do tego czasu. Trzymam kciuki Martula! Masz suwak zgodny z OM?2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc