X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy można do Was dołączyć? :)

Na USG 27.04 widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko. :)
    Termin z OM na 18.12.2018.

Aktualnie męczą mnie popołudniowe i wieczorne mdłości, obowiązkowo po każdym posiłku...

Martula78, Lotopałanka, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, futuremama, Violet Flower, inaa, Lilly_Ana, Aguś 90 lubią tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 pracujesz w szkole? Ja również. Wczoraj lekarz chcial mi dac zwolnienie Ale ja nie wiedziałam co zrobić bo szkoda mi zostawiać swojej Pani dyrektor i postanowilam ze jeszcze popracuje. Chociaż srednio się czuje. Dziś masakra i wolałabym polezec w domu. Mam mega zawroty glowy i wciąż mi nie dobrze.

U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie.

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Po prostu miałam na myśli to że samo igm praktycznie nic Ci nie daje tzn jeśli masz ujemne to albo przechodziła albo nie przechodzilas. I wiesz że aktualnie chora nie jesteś. Problem zaczyna się gdy jest dodatnie. Wtedy konieczna jest dalsza diagnostyka.
    A czy prywatnie czy na NFZ to nie ma znaczenia. Nie jest to badanie refundowane Ani awidnosc Ani przeciwciala.
    Mi raczej chodziło o to, że na skierowaniu jest może napisane coś więcej niż toksoplazmoza. A badanie jest refundowane ponieważ znam osoby, które je robiły, a nie płaciły ani złotówki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:08

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :) Jestem już po wizycie u lekarza. Widziałam naszego okruszka.
    Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Słyszałam bicie serduszka.
    Maluszek ma już 2,4 cm i wg usg ciąża jest starsza 9t 2d.

Jestem przeszczęśliwa tak długo czekałam na tą wizyte i w końcu się doczekałam.

https://zapodaj.net/843d61e5c35b5.jpg.html

Malutka_94, Paula222, Lotopałanka, Azzurra, TaPaT, s1985, agniecha2101, futuremama, Violet Flower, Mamusia_Ksawusia, inaa, Malinowa_Czekolada, Lilly_Ana, Madlen_:), RudyTygrysek, Dip88, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Mi raczej chodziło o to, że na skierowaniu jest może napisane coś więcej niż toksoplazmoza. A badanie jest refundowane ponieważ znam osoby, które je robiły, a nie płaciły ani złotówki. :)

tak rzeczywiście masz rację. w moim pakiecie allianz awidność nie jest w pakiecie a przeciwciała tak, zakręcilam się :)

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia wrote:
    Karolcia27 pracujesz w szkole? Ja również. Wczoraj lekarz chcial mi dac zwolnienie Ale ja nie wiedziałam co zrobić bo szkoda mi zostawiać swojej Pani dyrektor i postanowilam ze jeszcze popracuje. Chociaż srednio się czuje. Dziś masakra i wolałabym polezec w domu. Mam mega zawroty glowy i wciąż mi nie dobrze.

ja też nauczyciel. i niestety przy takim kontakcie z wieloma uczniami jestesmy szczególnie narażone na np. cytomegalię.

2006 Kubuś <3
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Witam sie :) Jestem już po wizycie u lekarza. Widziałam naszego okruszka.
    Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Słyszałam bicie serduszka.
    Maluszek ma już 2,4 cm i wg usg ciąża jest starsza 9t 2d.

Jestem przeszczęśliwa tak długo czekałam na tą wizyte i w końcu się doczekałam.

https://zapodaj.net/843d61e5c35b5.jpg.html

cudowne wieści <3 ja czekam na swoją wizytę za tydzień, będę wtedy dokładnie w 9tc

8599rjjgz09aybtp.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis leżę pół dnia nie mam na nic siły. Do do balsamów na rozstępy wydaje mi sie ze to genetyczne ja w poprzedniej ciazy używałam
    Tych z rossmana i nie mam ani jednego.
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie nie wiem do czego to porównać, jest wciąż nie dobrze, są naloty słabsze / mocniejsze, prowadzące do wymiotów - właśnie podobne uczucie jakbyś się struła. Po wymiotach ulga na pewien czas :) Uczucie kluchy w żołądku, brak trawienia... Zalega coś wciąż... Masakra. Na szczęście już mi mija i dziś póki co odpukać zero mdłości :) Jak wymiotowałam, też myślałam, że się strułam... Ale za długo to trwało ;)

Karolcia27 najlepiej jak wstaniesz rano z łóżka, to sobie zmierz :) Do 92 jest norma. Pewnie, że możesz wziąć od mamy :)

mindusia87 w końcu się doczekałaś :) Gratuluję ! Śliczne maleństwo <3

ziuta.w witamy !!! :) Skąd jesteś ? :)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.

A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
    Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrować:(

agniecha2101, futuremama, Violet Flower, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia wrote:

Tak, kochana, teraz mam 3 klase i szkoda mi ich zostawiać, więc jakoś już dociagne do końca roku, ale po wakacjach już nie wracam :-* pracuje w małej szkole, gdzie jest po jednym oddziale z każdej klasy ok. 200 dzieci:-) u mnie wie Pani Dyrektor i koleżanki z pracy i jedna mama z klasy, położna, z którą nie raz już rozmawiałaś o ciąży, macierzyństwie itp. Reszta rodziców i dzieciaki nie wiedzą :-) klasę mam super, dzieci bardzo grzeczne, nie muszę ich zbytnio upominać, rodziców też mam wspanialych, trafila mi się klasa marzenie :-) tym bardziej żal mi ich zostawiać pod sam koniec, ale masz rację, pomimo niewielkiego wysiłku w pracy, jestem mega zmęczona już na końcówkach lekcji, miałam jeszcze dodatkowe zajęcia korekcyjno-komoensacyjne, ale przejęła je koleżanka, mi została tylko moja klasa i 5 godzin angielskiego.

Naprawdę podziwiam kobiety, które mimo złego samopoczucia pracują fizycznie lub do 17-18.

Co do cytomegalii to święta racja, dlatego ja robiłam podczas starań i teraz drugi raz, na szczęście ujemne, zrobię w ciąży pewnie jeszcze z dwa razy.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.

A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
    Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrować:(
    Azzura proszę nie stresuj się. Ja z objawów tylko tkliwość piersi i mulenie ale nie rano, ale wieczorem. Nie martw sie. pierwszą mą ciąże przeszłam kompetnie bezobjawowo i wszystko było ok. o ktorej wizyta? ja o 12.

Azzurra lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klikam do Was z telefonu, na komputer wchodzę bardzo rzadko, więc z góry przepraszam, ale słownik często zmienia mi wyrazy...

TaPaT lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Tak, kochana, teraz mam 3 klase i szkoda mi ich zostawiać, więc jakoś już dociagne do końca roku, ale po wakacjach już nie wracam :-* pracuje w małej szkole, gdzie jest po jednym oddziale z każdej klasy ok. 200 dzieci:-) u mnie wie Pani Dyrektor i koleżanki z pracy i jedna mama z klasy, położna, z którą nie raz już rozmawiałaś o ciąży, macierzyństwie itp. Reszta rodziców i dzieciaki nie wiedzą :-) klasę mam super, dzieci bardzo grzeczne, nie muszę ich zbytnio upominać, rodziców też mam wspanialych, trafila mi się klasa marzenie :-) tym bardziej żal mi ich zostawiać pod sam koniec, ale masz rację, pomimo niewielkiego wysiłku w pracy, jestem mega zmęczona już na końcówkach lekcji, miałam jeszcze dodatkowe zajęcia korekcyjno-komoensacyjne, ale przejęła je koleżanka, mi została tylko moja klasa i 5 godzin angielskiego.

Naprawdę podziwiam kobiety, które mimo złego samopoczucia pracują fizycznie lub do 17-18.

Co do cytomegalii to święta racja, dlatego ja robiłam podczas starań i teraz drugi raz, na szczęście ujemne, zrobię w ciąży pewnie jeszcze z dwa razy.

ja też przeszłam cytomegalię, mam igg dodatnie. uczę w liceum więc z atrakcji teraz matury, sprawdzanie matur itp.
    a we wrześniu zamierzacie pracować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:47

2006 Kubuś <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała być w ciąży ( zeby wszystko było super) i nie mieć objawow :-D

Dziewczyny, brak objawow nie musi oznaczać coś złego. Poza tym dziewczyny, ktorym niestety nie udało się i ciąża obumarła pisały, że jeszcze jakiś czas miały objawy ciążowe :-( więc to już w ogóle o niczym nie świadczy :-) nie martwicie się, tylko cieszcie się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:49

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    ja też przeszłam cytomegalię, mam igg dodatnie. ja uczę w liceum więc z atrakcji teraz matury, sprawdzanie matur itp.
    a we wrześniu zamierzacie pracować?

O to współczuję, u mnie w czerwcu będzie najgorszej, pisanie świadectw, sprawozdania, cała ta papierologia, jeszcze do tego mam przedstawienie na koniec roku plus w tym roku żegnamy nasza Panią Dyrektor i musimy wymyślić coś specjalnego :-)

Ja już nie wracam na pewno,bo bez sensu zaczynac mi 1 klasę, zresztą to już będzie 7 miesiąc więc daje L4 przed wakacjami, bo to później można chyba jakoś sobie doliczyć jeszcze te dwa miesiące?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura proszę nie stresuj się. Ja z objawów tylko tkliwość piersi i mulenie ale nie rano, ale wieczorem. Nie martw sie. pierwszą mą ciąże przeszłam kompetnie bezobjawowo i wszystko było ok. o ktorej wizyta? ja o 12.
    No ja w pierwszej ciąży to właściwie też nie miałam objawów. Tzn nie miałam mdłości i zachcianek ale na pewno pobolewaly mnie już na tym etapie piersi i zalewała wydzielina ( to zresztą do końca zostało)

Wizyta o 9.50. O ile nie zejdę z nerwów do tego czasu. Trzymam kciuki Martula! Masz suwak zgodny z OM?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    O to współczuję, u mnie w czerwcu będzie najgorszej, pisanie świadectw, sprawozdania, cała ta papierologia, jeszcze do tego mam przedstawienie na koniec roku plus w tym roku żegnamy nasza Panią Dyrektor i musimy wymyślić coś specjalnego :-)

Ja już nie wracam na pewno,bo bez sensu zaczynac mi 1 klasę, zresztą to już będzie 7 miesiąc więc daje L4 przed wakacjami, bo to później można chyba jakoś sobie doliczyć jeszcze te dwa miesiące?

dobry pomysł z tym l4 przed wakacjami. Ja mam jutro pierwsza wizytę. Ciekawe co powie gin... Boję się, że od razu wysle mnie na L4 albo co gorsza powie, że nie ma serduszka. schizuję już.

2006 Kubuś <3
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ASylvia, Martula78 i ja :-). Nauczycielki :-). Praca w szkole jest bardzo intensywna, więc nie ma się co dziwić, że na ostatnich lekcjach bywa ciężko. Ja zwykle w pierwszej części dnia czuję się dobrze, wiec w pracy daję radę. Gorzej z popoludniami, czyli sprawdzaniem i przygotowywaniem się. Nie wyrabiam na zakrętach. Do tego jeszcze praca w zespołach nadzorujacych (najpierw egzamin gimnazjalny, teraz matura... trudno czasem wysiedziec). A czego uczycie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No ja w pierwszej ciąży to właściwie też nie miałam objawów. Tzn nie miałam mdłości i zachcianek ale na pewno pobolewaly mnie już na tym etapie piersi i zalewała wydzielina ( to zresztą do końca zostało)

Wizyta o 9.50. O ile nie zejdę z nerwów do tego czasu. Trzymam kciuki Martula! Masz suwak zgodny z OM?
    Kochana wszystko bedzie dobrze. owulkę mialam 2 kwietnia. @ 20 marca więc suwaczek wg OM . z owulacji wychodzi dziś 7t1.

2006 Kubuś <3
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ