Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka-Minnie wrote:Mamusie,
Mam do Was pytanie. Czy mdlosci ciazowe moga trwac od rana do wieczora? Czy moga sie nasilac bardziej rano badz wieczorem?
U mnie niestety też cały dzień, jak zjem coś co "przypasuje" to trochę na chwilkę dosłownie pomaga -
Kai wrote:Karolcia, ASylvia, Martula78 i ja . Nauczycielki . Praca w szkole jest bardzo intensywna, więc nie ma się co dziwić, że na ostatnich lekcjach bywa ciężko. Ja zwykle w pierwszej części dnia czuję się dobrze, wiec w pracy daję radę. Gorzej z popoludniami, czyli sprawdzaniem i przygotowywaniem się. Nie wyrabiam na zakrętach. Do tego jeszcze praca w zespołach nadzorujacych (najpierw egzamin gimnazjalny, teraz matura... trudno czasem wysiedziec). A czego uczycie?
ja uczę angielskiego. w przyszły weekend sprawdzam egzaminy maturalne. Maj to taki piękny miesiąc a spędzamy go w zamknięciu
Kai a Ty czego uczysz? dziewczyny?2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 wrote:Kochana wszystko bedzie dobrze. owulkę mialam 2 kwietnia. @ 20 marca więc suwaczek wg OM . z owulacji wychodzi dziś 7t1.
Po poprzedniej ciąży obiecałam sobie, że w kolejnej nie będę się tak szybko wyrywać na USG i przyspieszać wizyt, ale jak widać życie mnie niczego nie nauczyło;)
-
Azzurra wrote:Ja według owu jestem dopiero 6t5d.
Po poprzedniej ciąży obiecałam sobie, że w kolejnej nie będę się tak szybko wyrywać na USG i przyspieszać wizyt, ale jak widać życie mnie niczego nie nauczyło;)2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 nie martw się :-* te pierwsze wizyty są bardzo stresujące, sama prawie że mdlałam dzień wcześniej i chodziłam z nerwów po ścianach, ale teraz staram się jakiś myśleć pozytywnie, jednak przed każda wizyta jest mały strach i stres, a potem już tylko radosc :-* trzymam kciuki, żeby wszystko było okej zresztą jestem pewna że tak będzie :-*
Tak jak pisałam wcześniej, ja klasa 3 + ang + zajęcia korekcyjno-komoensacyjne - kompensacyjne 7 godzin w tygodniu, co dla mnie było największym wyzwaniem, bo przygotowanie zajmowało bardzo dużo czasu, a ja pewnie nieslusznie, wolę poświęcić sobotę lub niedzielę i potem w tygodniu po pracy już tyle nie robic, zresztą nie było by na to teraz szans, bo też popołudniu czuję się najgorzej, dzisiaj to AŻ ugotowałam zupę, umyłam podłogi i wyszłam z psem na spacer i teraz najchętniej bym się polozyla jeszcze mieszkam w takim domku szeregowym na spółkę z sąsiadami, którzy mają dwójkę małych dzieci i tak dają w nocy popalić, że już chyba 3 noc nieprzespana...a najlepsze jest to, że nic sobie z tego nie robią, totalna olewka, maluchy płaczą, a raczej Wrzeszcza pół nocy a rodzice nic, bo chcą przyzwyczaić do spania w swoim pokoju, ja wszystko rozumiem i pewnie moje dziecko tez będzie płakało w nocy, no ale kurcze są chyba jakieś granice...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:33
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Daga_11, Ziuta_W witajcie! Gratuluję i życzę spokojnych ciąż
Mindusia gratulacje!! Doczekałas się w koncu:) i jaki duży Dzidziuś, super!
Azzura super, że wizyta już jutro! Odetchniesz, uspokoisz się po dawce dobrych wieści i będziesz dalej cieszyć swoją bezobjawową ciążą
Myszka_Minnie i mnie mdłości trwają podobnie jak u dziewczyn. Od rana do wieczora przeważnie. Dziś jest właśnie taki ciężki dzień. Po jedzeniu źle, bez jedzenia jeszcze gorzej. Poranki paradoksalnie często bywają najlepsze. Najgorzej u mnie popołudniami i wieczorem. Eh...Myszka-Minnie, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Dzieki Paula222, za wyjasnienie.
Na to wychodzi ze mam mdlosci ciazowe bo u mnie objawy mulenia z brzucha / zoladka, od czasu do czasu przelewanie w jelitach, najlepsza pozycja to lezenie, jak stoje to mi slabo, uczucie ciezkosci na brzuchu, po wypiciu lyka wody uczucie jak bym chciala wymiotowac a nie moge a tak bym chciala by mi ulzylo. -
Ja już po, z maluchem wszystko w najlepszym porządku, ma już 2cm i pięknie bije serce ))
Martula78, Achia, Violet Flower, Azzurra, agniecha2101, TaPaT, Malutka_94, futuremama, Lotopałanka, mindusia87, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek, Paula222, inaa, Lilly_Ana, bondzik007, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pracuje w tej szkole od wrzesnia to jeszcze mniejsza szkoła niż twoja okolo 40 dzieci. Jedynie co mnie meczy to to ze ycze wf w mlodszych klasach i mam swietlice więc zawsze jestem do końca plus kilka godzin z innych lekcji.
Nie mam tak dużo ale wf i swietlica potrafia wykonczyc. Rozne dzieci w tym takie z trudnosciami i jest Czasem troche nerwow. Dużo na nogach. -
Karolcia27 wrote:Mi najlepiej bo bananie przechodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:02
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Patka super gratulacje
Oj to współczuję, u Nas na świetlicy jest istne wariactwo, miałam kilka razy parę godzin i dziękuję Bogu za tą swoją klasę :-* za każdym razem ze świetlicy wychodziłam z bólem głowy.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Zjadlam banana dzis ale nie bylo ciekawie. Teraz zjadlam winogrona, jak by ciut lepiej ale oslabiona dalej jestem. Najgorzej ze jeszcze w domu mam 3 latka wymagajacego co ns 2 minuty nie da mi zamknac oczu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:13
-
Martula78 wrote:ale końcówka 7 tyg to już chyba nie jest tak wcześnie prawda? serduszko powinno byc już widoczne na usg.
-
_Jagoda_ wrote:Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).
Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze...
To pewnie genetycznie nie masz tego problemu i czy oliwka czy inny cud za sto dolarów albo i żaden specyfik,pewnie dałby taki sam skutek
Tak, ja wspominałam o poście mamyginekolog i będe sie tym kierować, oszczędzając kieszeń
Ja tez ide jutro, ewentualnie w nastepna środę. Mam ten sam problem - na pusty żołądek mnie mdli niesamowicie... -
Myszka-Minnie wrote:Furemama, po czym najczesciej Ci przecjodza mdlosci? Ja jeszcze nie znalazlam zlotego srodka.
Niestety ale po zimnej coli... Niestety wiem że to paskudztwo, więc ewentualnie woda z cytryną i zimny sok pomarańczowy. A do jedzenia jogurty oczywiście też zimne i po trochę.
Mam straszne ciągotki do owoców, szczególnie arbuz ale dziś zrobiłam cukier i wyszło mi 90,1... niby jeszcze w normie ale zawsze miałam w dolnej granicy. Także nie wiem co mam jeść bo praktycznie na nic nie mam ochoty a jak widać taki tryb odżywiania też mi nie służy