Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mamusie,

Mam do Was pytanie. Czy mdlosci ciazowe moga trwac od rana do wieczora? Czy moga sie nasilac bardziej rano badz wieczorem?

U mnie niestety też cały dzień, jak zjem coś co "przypasuje" to trochę na chwilkę dosłownie pomaga :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Karolcia, ASylvia, Martula78 i ja :-). Nauczycielki :-). Praca w szkole jest bardzo intensywna, więc nie ma się co dziwić, że na ostatnich lekcjach bywa ciężko. Ja zwykle w pierwszej części dnia czuję się dobrze, wiec w pracy daję radę. Gorzej z popoludniami, czyli sprawdzaniem i przygotowywaniem się. Nie wyrabiam na zakrętach. Do tego jeszcze praca w zespołach nadzorujacych (najpierw egzamin gimnazjalny, teraz matura... trudno czasem wysiedziec). A czego uczycie?
    Tak siedzenie 170 minut na egzaminie to nieporozumienie. Najgorsze jest to, żw nie można nic czytac ani robić dla "zabicia" czasu.
    ja uczę angielskiego. w przyszły weekend sprawdzam egzaminy maturalne. Maj to taki piękny miesiąc a spędzamy go w zamknięciu :)
    Kai a Ty czego uczysz? dziewczyny?

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Kochana wszystko bedzie dobrze. owulkę mialam 2 kwietnia. @ 20 marca więc suwaczek wg OM . z owulacji wychodzi dziś 7t1.
    Ja według owu jestem dopiero 6t5d.
    Po poprzedniej ciąży obiecałam sobie, że w kolejnej nie będę się tak szybko wyrywać na USG i przyspieszać wizyt, ale jak widać życie mnie niczego nie nauczyło;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ja według owu jestem dopiero 6t5d.
    Po poprzedniej ciąży obiecałam sobie, że w kolejnej nie będę się tak szybko wyrywać na USG i przyspieszać wizyt, ale jak widać życie mnie niczego nie nauczyło;)
    ale końcówka 7 tyg to już chyba nie jest tak wcześnie prawda? serduszko powinno byc już widoczne na usg.

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 nie martw się :-* te pierwsze wizyty są bardzo stresujące, sama prawie że mdlałam dzień wcześniej i chodziłam z nerwów po ścianach, ale teraz staram się jakiś myśleć pozytywnie, jednak przed każda wizyta jest mały strach i stres, a potem już tylko radosc :-* trzymam kciuki, żeby wszystko było okej :-) zresztą jestem pewna że tak będzie :-*

Tak jak pisałam wcześniej, ja klasa 3 + ang + zajęcia korekcyjno-komoensacyjne - kompensacyjne 7 godzin w tygodniu, co dla mnie było największym wyzwaniem, bo przygotowanie zajmowało bardzo dużo czasu, a ja pewnie nieslusznie, wolę poświęcić sobotę lub niedzielę i potem w tygodniu po pracy już tyle nie robic, zresztą nie było by na to teraz szans, bo też popołudniu czuję się najgorzej, dzisiaj to AŻ ugotowałam zupę, umyłam podłogi i wyszłam z psem na spacer i teraz najchętniej bym się polozyla :-P jeszcze mieszkam w takim domku szeregowym na spółkę z sąsiadami, którzy mają dwójkę małych dzieci i tak dają w nocy popalić, że już chyba 3 noc nieprzespana...a najlepsze jest to, że nic sobie z tego nie robią, totalna olewka, maluchy płaczą, a raczej Wrzeszcza pół nocy a rodzice nic, bo chcą przyzwyczaić do spania w swoim pokoju, ja wszystko rozumiem i pewnie moje dziecko tez będzie płakało w nocy, no ale kurcze są chyba jakieś granice...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:33

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga_11, Ziuta_W witajcie! Gratuluję i życzę spokojnych ciąż :)
    Mindusia gratulacje!! Doczekałas się w koncu:) i jaki duży Dzidziuś, super! :)

Azzura super, że wizyta już jutro! Odetchniesz, uspokoisz się po dawce dobrych wieści i będziesz dalej cieszyć swoją bezobjawową ciążą :)

Myszka_Minnie i mnie mdłości trwają podobnie jak u dziewczyn. Od rana do wieczora przeważnie. Dziś jest właśnie taki ciężki dzień. Po jedzeniu źle, bez jedzenia jeszcze gorzej. Poranki paradoksalnie często bywają najlepsze. Najgorzej u mnie popołudniami i wieczorem. Eh...

Myszka-Minnie, Azzurra lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula222, za wyjasnienie.

Na to wychodzi ze mam mdlosci ciazowe bo u mnie objawy mulenia z brzucha / zoladka, od czasu do czasu przelewanie w jelitach, najlepsza pozycja to lezenie, jak stoje to mi slabo, uczucie ciezkosci na brzuchu, po wypiciu lyka wody uczucie jak bym chciala wymiotowac a nie moge a tak bym chciala by mi ulzylo.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 8 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furemama, po czym najczesciej Ci przecjodza mdlosci? Ja jeszcze nie znalazlam zlotego srodka.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej bo bananie przechodzą :-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, z maluchem wszystko w najlepszym porządku, ma już 2cm i pięknie bije serce :)))

Martula78, nick nieaktualny, Violet Flower, Azzurra, agniecha2101, TaPaT, Malutka_94, futuremama, Lotopałanka, mindusia87, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek, Paula222, inaa, Lilly_Ana, bondzik007, Aguś 90 lubią tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png

Wysłany: 8 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka super wieści, gratulacje :)

PatkaPatka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 8 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mi po bananie też jakby lepiej ;)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w tej szkole od wrzesnia to jeszcze mniejsza szkoła niż twoja okolo 40 dzieci. Jedynie co mnie meczy to to ze ycze wf w mlodszych klasach i mam swietlice więc zawsze jestem do końca plus kilka godzin z innych lekcji.

Nie mam tak dużo ale wf i swietlica potrafia wykonczyc. Rozne dzieci w tym takie z trudnosciami i jest Czasem troche nerwow. Dużo na nogach.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja jem po "kilka" bananów dziennie, jedyna chyba moja ciążowa zachcianka :-P ale mdłości mi po nich jakoś wcale nie przechodzą :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:02

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka super :-) gratulacje :-)

Oj to współczuję, u Nas na świetlicy jest istne wariactwo, miałam kilka razy parę godzin i dziękuję Bogu za tą swoją klasę :-* za każdym razem ze świetlicy wychodziłam z bólem głowy.

7v8r9n73wz5zsofj.png

Wysłany: 8 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam banana dzis ale nie bylo ciekawie. Teraz zjadlam winogrona, jak by ciut lepiej ale oslabiona dalej jestem. Najgorzej ze jeszcze w domu mam 3 latka wymagajacego co ns 2 minuty nie da mi zamknac oczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:13

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już w ogóle szacun kobieto !! :-*:-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    ale końcówka 7 tyg to już chyba nie jest tak wcześnie prawda? serduszko powinno byc już widoczne na usg.
    No właśnie mam ogromną nadzieję na powtórkę z rozrywki- w poprzedniej ciąży byłam na wizycie 50 dnia cyklu i było. Jutro będzie 49....

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Jeszcze nic ze specyfików nie kupiłam - i się nad tym zatsanawiam - bo moja mama ma zero rozstępów po 2 ciążach. Może po postu zwykłą oliwką będę się nawilżać... (chyba TY pisałaś o artykule mamyginekolog, że to dziedziczne).

Jutro idę na badania do szpitala. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo rano się średnio czuję i na pusty żołądek mi niedobrze...

To pewnie genetycznie nie masz tego problemu i czy oliwka czy inny cud za sto dolarów albo i żaden specyfik,pewnie dałby taki sam skutek :)
    Tak, ja wspominałam o poście mamyginekolog i będe sie tym kierować, oszczędzając kieszeń :)

Ja tez ide jutro, ewentualnie w nastepna środę. Mam ten sam problem - na pusty żołądek mnie mdli niesamowicie...

a3pfhxv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Furemama, po czym najczesciej Ci przecjodza mdlosci? Ja jeszcze nie znalazlam zlotego srodka.

Niestety ale po zimnej coli... Niestety wiem że to paskudztwo, więc ewentualnie woda z cytryną i zimny sok pomarańczowy. A do jedzenia jogurty oczywiście też zimne i po trochę.
    Mam straszne ciągotki do owoców, szczególnie arbuz ale dziś zrobiłam cukier i wyszło mi 90,1... niby jeszcze w normie ale zawsze miałam w dolnej granicy. Także nie wiem co mam jeść bo praktycznie na nic nie mam ochoty a jak widać taki tryb odżywiania też mi nie służy :(

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ