X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Oj, nie pocieszylas mnie! Zwykle, jak już padam na pysk przy moim poltoraroczniaku, wyobrażam sobie, jak za parę lat on się ładnie bawi sam i nie trzeba za nim non stop biegać, a ja leżę na kanapie z książką... A tu zonk. Pewnie wcale łatwiej nie będzie.
    No niestety...ja co roku sobie to powtarzam od jego urodzenia..."za rok już na pewno będzie lepiej"...:D

A tu im dalej w las....tym więcej drzew ;)

Pocieszam się, tym że dzieci które zadają tyle pytań są podobno bardziej inteligentne i lepiej radzą sobie w życiu :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.

Witam nowe mamusie <3

Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.

Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3

Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.

Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować :/

Paula222 - współczuje :(

Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie :)

Violet Flower lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.

Witam nowe mamusie <3

Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.

Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3

Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.

Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować :/

Paula222 - współczuje :(

Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie :)

Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wooooooooooooow o takim wyniku mogę pomarzyć. Po urodzeniu pewnie ważyłaś mniej jak przed ciążą? Ja w pierwszej ciąży 16 kg a w drugiej już z cukrzycą 12 kg.... Marzę o wyniku 8 kg :) Póki co po każdej ciąży zostało mi jakieś 2,5 kg czyli łącznie 5 :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • anaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie o taki inny objaw ciąży:

Czy którejś z Was krwawią dziąsła przy myciu zębów? Bo u mnie zdarza się to coraz częściej. Zastanawiam się czy minie wraz z końcem 1 trymestru czy utrzyma się na dłużej...

U mnie utrzymywało sie bardzo długo. Chyba dopiero jak skończyłam kp

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html

Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę <3 serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku <3 Ma 18,4 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:48

Paula222, Violet Flower, Marti83, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, mindusia87, Dip88, futuremama, s1985, bondzik007, Angelika83 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...

U mnie w mieście w diagnostyce badania są dwa razy droższe niż w analityce szpitalnej, a wyniki też w ten sam dzień.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• inaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Lotopałanka ja też bym chciała tylko tyle utyć bo i tak już mam nadwagę. Na szczescie w I trymestrze zgubiłam 2 kg no ale ciekawe co bedzie dalej eh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    My nie współżyjemy. Mamy zakaz do odwołania :/ bardzo mi tego brakuje, BARDZO. Czuje się jak niewyżyty zboczeniec :D

Kartę ciąży dostałam jak było widać akcję serca, 6t3d dokładnie.

Karolcia - a czemu chcesz się zabezpieczać w ciąży?

Violet - teoretycznie od tego dnia można robić prenatalne, ale najlepiej między 12 a 13 tyg. W tym 11 dziecko może być jeszcze za małe, badania robi się od chyba 45mm.

Malutka - 19 maja masz ślub? Wow, zazdro <3 chciałabym przeżyć ten dzień jeszcze raz <3 19 maja idziemy na wesele, to wypiję Twoje zdrowie - soczkiem <3

Ja na razie niczym się nie smaruje. Mam mnóstwo rozstępów od chudnięcia i tycia.

Ja jestem za fb, ale właśnie w tym późniejszym etapie, gdy zostaną najwytrwalsze :)

Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat :-) w takim razie mąż będzie zadowolony :-P heh

U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.

A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
    Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrować:(

Azzura jesteśmy w identycznej sytuacji - 7 tydzień, jutro wizyta, zero objawów :D 3mam kciuki za nas na pewno będzie dobrze !

Azzurra lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat :-) w takim razie mąż będzie zadowolony :-P heh

U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)
    Cała ciąża szczęścia bez zabezpieczeń :D <3 Zazdroszczę że możecie :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.

Wysłany: 8 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html

Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę <3 serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku <3 Ma 18,4 mm.
    Lilly piękny jest po prostu Twój dzidziuś :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was :-*

Do kiedy powinno się brać progesteron? Ja biorę ze względu na bóle podbrzusza, bo jak robiłam z beta to miałam wysoki, ale gin i tak mi dał. I tak się zastanawiam czy do końca I trymestru czy dłużej?

U mnie brzuszek już trochę widac, szczególnie wieczorem, też tak jak pisalyscie wczoraj chyba. Ale noszę go z dumą :-) hehe ale też mam nadzieję, że za wiele nie przytyję w ciąży i że później jakoś uda się odzyskać normalna figurę :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze :-) maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije :-) dziękuję za wszystkie kciuki :-)

Violet Flower, Paula222, RudyTygrysek, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, TaPaT, Irminka1231, mindusia87, Dip88, futuremama, agniecha2101, bondzik007, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama

Wysłany: 8 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Witajcie :-) jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze :-) maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije :-) dziękuję za wszystkie kciuki :-)
    Marti Gratulacje!! Super, no to duży już Maluszek :)

Marti83 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wyszło że zaraz po porodzie ważyłam mniej niż przed... :) także nawet jak będę miała cukrzycę marudzić nie będę dieta się przyda żeby właśnie nie przytyć za bardzo znowu.... Hehehe

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży w dniu porodu ważyłam 1,5 kg więcej niż przed ciążą. Po porodzue ze mnie od razu laska była ;-). Teraz jednak wolałabym nie mieć cukrzycy nawet kosztem wiekszej liczby kilogramów.
    Paulo, a jak wyniki po 1h i po 2h?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    :D skąd ja to znam. Ja mam prawie 6-latka w domu a wcale nie jest lepiej :) odkąd wróciliśmy do domu z przedszkola - dobrą godzinę temu - ma 15 pytań minutę. A jego główną zagadką wciąż jest fakt, dlaczego nie pójdę do lekarza po jakieś tabletki skoro mi niedobrze :) :) :) jakie to wszystko proste, co nie :D
    No i pytanie nr 2 - co zjadłam zepsutego że mnie brzuch boli :)
    Tak więc też nie da poleżeć :)

Moj pomimo 3 lat jest wyrozimialy i za to jestem mu wdzieczna. Wytlumaczylam, mu ze boli mnie brzuszek i jest mi zle. Jak byl mlodszy mial rowniez problemy z brzuszkiem i wie jak cierpial. Teraz mnie rozumie jak to jest. Naszczescie mam troche wiecej odpoczynku gdy maz wraca z pracy to mnie ratuje.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai po 1 h i po 2 h wyniki mam ok, ale w poprzedniej ciąży tak samo było :/ A co do kg, ja bym się nie pogniewała ważyć po urodzeniu mniej jak przed :P Ale takie cuda to nie u mnie :P Muszę urodzić i wziąć się za siebie porządnie :P

Lily cudne maleństwo <3

Gratuluję dziewczyny pozytywnych wieści z dziś :D

Marti83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily Ana i Marti gratuluje udanych wizyt :) niech maluszki rosną i pięknie sie rozwijają dalej :)

Lily nie ma za co za ta wypowiedz, sama dużo szukałam o tym i ciezko było znaleźć jednoznaczna odpowiedz, dlatego dopytywałam lekarza, ciąże musze jeszcze zgłębić tzn.tematyke na L4 :D
    P.s. Mi tez brakuje „tego” bardzo! Masakra! Ile jeszcze ;((

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ