Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Oj, nie pocieszylas mnie! Zwykle, jak już padam na pysk przy moim poltoraroczniaku, wyobrażam sobie, jak za parę lat on się ładnie bawi sam i nie trzeba za nim non stop biegać, a ja leżę na kanapie z książką... A tu zonk. Pewnie wcale łatwiej nie będzie.
A tu im dalej w las....tym więcej drzew
Pocieszam się, tym że dzieci które zadają tyle pytań są podobno bardziej inteligentne i lepiej radzą sobie w życiu -
TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.
Witam nowe mamusie
Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.
Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.
Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować
Paula222 - współczuje
Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie
Violet Flower lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly_Ana wrote:TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.
Witam nowe mamusie
Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.
Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.
Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować
Paula222 - współczuje
Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie
Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...
-
Lotopałanka wooooooooooooow o takim wyniku mogę pomarzyć. Po urodzeniu pewnie ważyłaś mniej jak przed ciążą? Ja w pierwszej ciąży 16 kg a w drugiej już z cukrzycą 12 kg.... Marzę o wyniku 8 kg Póki co po każdej ciąży zostało mi jakieś 2,5 kg czyli łącznie 5
-
Violet Flower wrote:Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie o taki inny objaw ciąży:
Czy którejś z Was krwawią dziąsła przy myciu zębów? Bo u mnie zdarza się to coraz częściej. Zastanawiam się czy minie wraz z końcem 1 trymestru czy utrzyma się na dłużej...
U mnie utrzymywało sie bardzo długo. Chyba dopiero jak skończyłam kpViolet Flower lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html
Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku Ma 18,4 mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:48
Paula222, Violet Flower, Marti83, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, mindusia87, Dip88, futuremama, s1985, bondzik007, Angelika83 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
TaPaT wrote:Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...
U mnie w mieście w diagnostyce badania są dwa razy droższe niż w analityce szpitalnej, a wyniki też w ten sam dzień.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Lilly_Ana wrote:My nie współżyjemy. Mamy zakaz do odwołania bardzo mi tego brakuje, BARDZO. Czuje się jak niewyżyty zboczeniec
Kartę ciąży dostałam jak było widać akcję serca, 6t3d dokładnie.
Karolcia - a czemu chcesz się zabezpieczać w ciąży?
Violet - teoretycznie od tego dnia można robić prenatalne, ale najlepiej między 12 a 13 tyg. W tym 11 dziecko może być jeszcze za małe, badania robi się od chyba 45mm.
Malutka - 19 maja masz ślub? Wow, zazdro chciałabym przeżyć ten dzień jeszcze raz 19 maja idziemy na wesele, to wypiję Twoje zdrowie - soczkiem
Ja na razie niczym się nie smaruje. Mam mnóstwo rozstępów od chudnięcia i tycia.
Ja jestem za fb, ale właśnie w tym późniejszym etapie, gdy zostaną najwytrwalsze
Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat w takim razie mąż będzie zadowolony heh
U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Azzurra wrote:Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.
A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrować
Azzura jesteśmy w identycznej sytuacji - 7 tydzień, jutro wizyta, zero objawów 3mam kciuki za nas na pewno będzie dobrze !Azzurra lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat w takim razie mąż będzie zadowolony heh
U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html
Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku Ma 18,4 mm.Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was :-*
Do kiedy powinno się brać progesteron? Ja biorę ze względu na bóle podbrzusza, bo jak robiłam z beta to miałam wysoki, ale gin i tak mi dał. I tak się zastanawiam czy do końca I trymestru czy dłużej?
U mnie brzuszek już trochę widac, szczególnie wieczorem, też tak jak pisalyscie wczoraj chyba. Ale noszę go z dumą hehe ale też mam nadzieję, że za wiele nie przytyję w ciąży i że później jakoś uda się odzyskać normalna figurę4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Witajcie jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije dziękuję za wszystkie kciuki
Violet Flower, Paula222, RudyTygrysek, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, TaPaT, Irminka1231, mindusia87, Dip88, futuremama, agniecha2101, bondzik007, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Marti83 wrote:Witajcie jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije dziękuję za wszystkie kciuki
Marti83 lubi tę wiadomość
-
No tak wyszło że zaraz po porodzie ważyłam mniej niż przed... także nawet jak będę miała cukrzycę marudzić nie będę dieta się przyda żeby właśnie nie przytyć za bardzo znowu.... Hehehe
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:skąd ja to znam. Ja mam prawie 6-latka w domu a wcale nie jest lepiej odkąd wróciliśmy do domu z przedszkola - dobrą godzinę temu - ma 15 pytań minutę. A jego główną zagadką wciąż jest fakt, dlaczego nie pójdę do lekarza po jakieś tabletki skoro mi niedobrze jakie to wszystko proste, co nie
No i pytanie nr 2 - co zjadłam zepsutego że mnie brzuch boli
Tak więc też nie da poleżeć
Moj pomimo 3 lat jest wyrozimialy i za to jestem mu wdzieczna. Wytlumaczylam, mu ze boli mnie brzuszek i jest mi zle. Jak byl mlodszy mial rowniez problemy z brzuszkiem i wie jak cierpial. Teraz mnie rozumie jak to jest. Naszczescie mam troche wiecej odpoczynku gdy maz wraca z pracy to mnie ratuje. -
Kai po 1 h i po 2 h wyniki mam ok, ale w poprzedniej ciąży tak samo było A co do kg, ja bym się nie pogniewała ważyć po urodzeniu mniej jak przed Ale takie cuda to nie u mnie Muszę urodzić i wziąć się za siebie porządnie
Lily cudne maleństwo
Gratuluję dziewczyny pozytywnych wieści z dziśMarti83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Lily Ana i Marti gratuluje udanych wizyt niech maluszki rosną i pięknie sie rozwijają dalej
Lily nie ma za co za ta wypowiedz, sama dużo szukałam o tym i ciezko było znaleźć jednoznaczna odpowiedz, dlatego dopytywałam lekarza, ciąże musze jeszcze zgłębić tzn.tematyke na L4
P.s. Mi tez brakuje „tego” bardzo! Masakra! Ile jeszcze ;((Lilly_Ana lubi tę wiadomość