Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Oj, nie pocieszylas mnie! Zwykle, jak już padam na pysk przy moim poltoraroczniaku, wyobrażam sobie, jak za parę lat on się ładnie bawi sam i nie trzeba za nim non stop biegać, a ja leżę na kanapie z książką... A tu zonk. Pewnie wcale łatwiej nie będzie.
    No niestety...ja co roku sobie to powtarzam od jego urodzenia..."za rok już na pewno będzie lepiej"...:D

A tu im dalej w las....tym więcej drzew ;)

Pocieszam się, tym że dzieci które zadają tyle pytań są podobno bardziej inteligentne i lepiej radzą sobie w życiu :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.

Witam nowe mamusie <3

Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.

Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3

Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.

Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować :/

Paula222 - współczuje :(

Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie :)

Violet Flower lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    TaPat - ja badałam w diagnostyce toxo i badali IgG i IgM, także oba badają a nie tylko jedno.

Witam nowe mamusie <3

Marzenqa ja liczę wg owulacji i usg bo wg miesiączki mam prawie tydzień różnicy.

Ja będę robiła samą glukozę. Bez obciążenia. Jak gin będzie kazał to zrobię z wypiciem tego dziadostwa.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3

Violet mi krwawią dziąsła. Wcześniej zdarzało się widzieć krew podczas mycia zębów, ale teraz to codziennie.

Giovannedonore - hmm ciekawe. Ja mam zwolnienie nie przez stres w pracy, tylko przez dźwiganie. Chociaż praca w markecie jest stresująca. Chciałabym w spokoju jechać na urlop a nie się stresować :/

Paula222 - współczuje :(

Marrakesh - dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź na temat wakacji na l4 :* Mam nadzieje że uda się wyjechać na spokojnie :)

Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wooooooooooooow o takim wyniku mogę pomarzyć. Po urodzeniu pewnie ważyłaś mniej jak przed ciążą? Ja w pierwszej ciąży 16 kg a w drugiej już z cukrzycą 12 kg.... Marzę o wyniku 8 kg :) Póki co po każdej ciąży zostało mi jakieś 2,5 kg czyli łącznie 5 :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • anaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie o taki inny objaw ciąży:

Czy którejś z Was krwawią dziąsła przy myciu zębów? Bo u mnie zdarza się to coraz częściej. Zastanawiam się czy minie wraz z końcem 1 trymestru czy utrzyma się na dłużej...

U mnie utrzymywało sie bardzo długo. Chyba dopiero jak skończyłam kp

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html

Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę <3 serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku <3 Ma 18,4 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:48

Paula222, Violet Flower, Marti83, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, mindusia87, Dip88, futuremama, s1985, bondzik007, Angelika83 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Podjechałam dzisiaj jeszcze do diagnostyki i dorobiłam pozostałe brakujące badania i dorobiłam bo zapomniałam cytomegalię...

U mnie w mieście w diagnostyce badania są dwa razy droższe niż w analityce szpitalnej, a wyniki też w ten sam dzień.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• inaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Lotopałanka ja też bym chciała tylko tyle utyć bo i tak już mam nadwagę. Na szczescie w I trymestrze zgubiłam 2 kg no ale ciekawe co bedzie dalej eh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    My nie współżyjemy. Mamy zakaz do odwołania :/ bardzo mi tego brakuje, BARDZO. Czuje się jak niewyżyty zboczeniec :D

Kartę ciąży dostałam jak było widać akcję serca, 6t3d dokładnie.

Karolcia - a czemu chcesz się zabezpieczać w ciąży?

Violet - teoretycznie od tego dnia można robić prenatalne, ale najlepiej między 12 a 13 tyg. W tym 11 dziecko może być jeszcze za małe, badania robi się od chyba 45mm.

Malutka - 19 maja masz ślub? Wow, zazdro <3 chciałabym przeżyć ten dzień jeszcze raz <3 19 maja idziemy na wesele, to wypiję Twoje zdrowie - soczkiem <3

Ja na razie niczym się nie smaruje. Mam mnóstwo rozstępów od chudnięcia i tycia.

Ja jestem za fb, ale właśnie w tym późniejszym etapie, gdy zostaną najwytrwalsze :)

Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat :-) w takim razie mąż będzie zadowolony :-P heh

U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dagmara, Ziuta witajcie! Minudusia, również gratuluję.

A ja oficjalnie oświadczam, że upadłam na głowę.Wizyte miałam na 11, czyli piątek. Mój mąż musi wyjechać, więc ja zamiast przełożyć ja na następny tydzień przełożyłam ją na....jutro. Zwolniło się miejsce u mojego doktorka, więc potraktowałam to jako znak niebios. Będzie 7t0d,przy 28dniowych cyklach i owu 16 DC.
    Matkobosko, boje się strasznie. Chyba wolałabym przynajmniej jedno rzyganko zaliczyć, a tak bez objawów zupełnie to zaczymam świrować:(

Azzura jesteśmy w identycznej sytuacji - 7 tydzień, jutro wizyta, zero objawów :D 3mam kciuki za nas na pewno będzie dobrze !

Azzurra lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Nie chce oczywiście, zapytałam żeby uzupełnić swoją niewiedzę na ten temat :-) w takim razie mąż będzie zadowolony :-P heh

U mnie na szczęście ani mama ani siostra rozstępów nie miały, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie, ale i tak pewnie kupię jakiś specyfik, ale nie super drogi:-)
    Cała ciąża szczęścia bez zabezpieczeń :D <3 Zazdroszczę że możecie :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.

Wysłany: 8 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    https://zapodaj.net/fbb26f76ad247.jpg.html

Niestety nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link. Dziś widziałam już rączki nóżki główkę <3 serduszko pięknie bije, widziałam bo na razie nie słuchamy. Maluch sobie skakał, kręcił się, wszystko w porządku <3 Ma 18,4 mm.
    Lilly piękny jest po prostu Twój dzidziuś :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was :-*

Do kiedy powinno się brać progesteron? Ja biorę ze względu na bóle podbrzusza, bo jak robiłam z beta to miałam wysoki, ale gin i tak mi dał. I tak się zastanawiam czy do końca I trymestru czy dłużej?

U mnie brzuszek już trochę widac, szczególnie wieczorem, też tak jak pisalyscie wczoraj chyba. Ale noszę go z dumą :-) hehe ale też mam nadzieję, że za wiele nie przytyję w ciąży i że później jakoś uda się odzyskać normalna figurę :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze :-) maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije :-) dziękuję za wszystkie kciuki :-)

Violet Flower, Paula222, RudyTygrysek, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, TaPaT, Irminka1231, mindusia87, Dip88, futuremama, agniecha2101, bondzik007, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama

Wysłany: 8 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Witajcie :-) jestem już po wizycie i wszystko jest z dzidziusiem dobrze :-) maluszek ma coś ok 2 cm (nie powiem dokładnie bo z wrażenia zapomniałam o zdj) i serduszko pięknie bije :-) dziękuję za wszystkie kciuki :-)
    Marti Gratulacje!! Super, no to duży już Maluszek :)

Marti83 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wyszło że zaraz po porodzie ważyłam mniej niż przed... :) także nawet jak będę miała cukrzycę marudzić nie będę dieta się przyda żeby właśnie nie przytyć za bardzo znowu.... Hehehe

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży w dniu porodu ważyłam 1,5 kg więcej niż przed ciążą. Po porodzue ze mnie od razu laska była ;-). Teraz jednak wolałabym nie mieć cukrzycy nawet kosztem wiekszej liczby kilogramów.
    Paulo, a jak wyniki po 1h i po 2h?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    :D skąd ja to znam. Ja mam prawie 6-latka w domu a wcale nie jest lepiej :) odkąd wróciliśmy do domu z przedszkola - dobrą godzinę temu - ma 15 pytań minutę. A jego główną zagadką wciąż jest fakt, dlaczego nie pójdę do lekarza po jakieś tabletki skoro mi niedobrze :) :) :) jakie to wszystko proste, co nie :D
    No i pytanie nr 2 - co zjadłam zepsutego że mnie brzuch boli :)
    Tak więc też nie da poleżeć :)

Moj pomimo 3 lat jest wyrozimialy i za to jestem mu wdzieczna. Wytlumaczylam, mu ze boli mnie brzuszek i jest mi zle. Jak byl mlodszy mial rowniez problemy z brzuszkiem i wie jak cierpial. Teraz mnie rozumie jak to jest. Naszczescie mam troche wiecej odpoczynku gdy maz wraca z pracy to mnie ratuje.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai po 1 h i po 2 h wyniki mam ok, ale w poprzedniej ciąży tak samo było :/ A co do kg, ja bym się nie pogniewała ważyć po urodzeniu mniej jak przed :P Ale takie cuda to nie u mnie :P Muszę urodzić i wziąć się za siebie porządnie :P

Lily cudne maleństwo <3

Gratuluję dziewczyny pozytywnych wieści z dziś :D

Marti83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily Ana i Marti gratuluje udanych wizyt :) niech maluszki rosną i pięknie sie rozwijają dalej :)

Lily nie ma za co za ta wypowiedz, sama dużo szukałam o tym i ciezko było znaleźć jednoznaczna odpowiedz, dlatego dopytywałam lekarza, ciąże musze jeszcze zgłębić tzn.tematyke na L4 :D
    P.s. Mi tez brakuje „tego” bardzo! Masakra! Ile jeszcze ;((

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ