X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Mnie czasami zaboli podbrzusza jak kich ę albo się za mocno przeciągnę.

Zaczynam dzisiaj 12t.c. Super, ale do badań jeszcze ponad tydzień, a ja ciąży prawie w ogóle nie czuję...

Jesteśmy w identycznym tyg ciąży :) Ale terminami się różnimy ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda gratulacje serduszka <3 :)

Jagodagoi lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Najlepiej bedzie zapytać kogoś, kto sie na tym dobrze zna. Bo my mozemy gdybać, czytać, albo cos z doświadczenia wnioskować - w efekcie jasnej odpowiedzi i tak nie mamy..
    Ja na L4 związanym ze stresem, mogłam wychodzić nie tylko do apteki i lekarza, co miałam wpisane w zaleceniach tzw aktywność poza domem i kontroli nie miałam, tylko komisje. Ale ciąża to ciąża..
    Ja zapytam i powiem co się dowiedziałam, bo póki co to zdążyłam się z mężem pokłócić nawet na ten temat;)

Jagoda, faktycznie dziwne że ginekolog się dziwi:) gratuluję!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super wieści :-)

Co do kontroli w ciąży na L4 to ja do niej pory w poprzednich ciazach nie miałam ani razu. Ale do wakacji chce pracować A potem zobaczymy ;-) jak będę się dobrze czuła to będę pracować

Moja ciąża wg usg jest o dwa dni starsza ale zostawiam termin 16.12. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:15

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
    i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..a poza tym za 1,5 tyg ma przyjechać siostrzenic na małe wakacje do mnie i do męża..

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciągnięcia po bokach, gdy się za szybko wstanie albo wyciągnie to macica się powiększa. Miałam to w każdej ciąży. Czasem to aż człowieka się zegnie z bólu. A pro po tyłozgięcia macicy, też tak mam. Dziś musiałam mieć tyłek wysoko podniesiony z pięściami pionowo pod nim podłożonymi.Aż mi ręce bolały.

ganndzu52il88swb.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia witaj, spokojnej ciąży :)

Jagodagoi gratulacje <3

olciaa, Jagodagoi lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie o taki inny objaw ciąży:

Czy którejś z Was krwawią dziąsła przy myciu zębów? Bo u mnie zdarza się to coraz częściej. Zastanawiam się czy minie wraz z końcem 1 trymestru czy utrzyma się na dłużej...

Ja tak mam i w pierwszej ciąży też miałam. Nie tylko przy myciu ale przy jedzeniu czegoś twardszego, cały czas są jakby rozpulchnione i delikatne. Ale szczerze... nie pamiętam kiedy przeszło :D Cały czas mam w głowie że 16 tydzień to był czas kiedy zaczęłam znów żyć, ale nie pamiętam czy dziąsła też odpuściły :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm

Wysłany: 8 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja tak mam i w pierwszej ciąży też miałam. Nie tylko przy myciu ale przy jedzeniu czegoś twardszego, cały czas są jakby rozpulchnione i delikatne. Ale szczerze... nie pamiętam kiedy przeszło :D Cały czas mam w głowie że 16 tydzień to był czas kiedy zaczęłam znów żyć, ale nie pamiętam czy dziąsła też odpuściły :)
    futuremama nie strasz mnie, że to jeszcze 8 tygodni tych wszystkich niespodzianek.

Te dziąsła to mam mega wrażliwe. Już nawet zmieniłam szczoteczkę na bardzo miękką, myję delikatnie a i tak krew płynie.

W ogóle dziś mam dzień do bani. Wszystkie możliwe objawy, i piersi i mdłości na zmianę z wymiotami i bóle w podbrzuszu...i właśnie się zdołowałam bo wyczytałam, że objawy 1 trymestru osiągają apogeum w 9 tc, który jutro zaczynam...
    Ahoj przygodo... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:24

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    hej,mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
    i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..a poza tym za 1,5 tyg ma przyjechać siostrzenic na małe wakacje do mnie i do męża..

Wiesz co,jeżeli lekarz nie kazał leżeć to raczej nie musisz, tylko bardzo leniwie żyć. Ja np musiałam leżeć że względu na wcześniejsze poronienia.

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a badalyscie tsh ? Bo ja słyszałam ze przy za wysokim tsh występują mdłości. Ja badałam dość dawno bo 12 kwietnia (wraz z pierwsza beta) i miałam 1,22 (mam niedoczynność i hashimoto). Dodatkowo mam witaminy dla 1 trymestru z imbirem (niby ma pozytywny wpływ na mdłości )

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Hej! Mnie na pierwszym usg 6t3d lekarz poinformowala o nieduzym krwiaku, kazała zupełnie się nie przejmować. Odradzala sporty ekstremalne, ale mówiła że zakupy, spacery czy nawet pływanie sa ok. Dostałam duphaston 2x1.
    Chodziłam normalnie do pracy, jeździłam autobusem, spacery i zakupy były sporadyczne bo energii zostawało niewiele, w domu robiłam co musiałam ale sporo sie lenilam (raczej ze względu na samopoczucie a nie krwiaka).
    W zeszły pt (9t3d) na wizycie po krwiaku został tylko niewielki ślad jak to dr powiedziała 'w ogóle nie ma o czym mówić'.
    Myślę że lekarz wie co mówi :) poza tym czytałam że leżenie niekoniecznie jest dobre i w sumie poza PL raczej nie jest zalecane.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Wiesz co,jeżeli lekarz nie kazał leżeć to raczej nie musisz, tylko bardzo leniwie żyć. Ja np musiałam leżeć że względu na wcześniejsze poronienia.
    dzięki :) zadzwonię do niego jutro i dopytam dla spokoju

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam wieczorami tez jest tak zimno??? Leżę codziennie ze 2hpod kocem zanim mi sie ciepło zrobi

agniecha2101 lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png

Wysłany: 8 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Czy wam wieczorami tez jest tak zimno??? Leżę codziennie ze 2hpod kocem zanim mi sie ciepło zrobi
    anaa ja to od paru dni u siebie obserwuję, że mi zimno. Gdzie jeszcze kilka tygodni temu było mi wręcz bardzo gorąco :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, zasypiam pod kołdrą i kocem, mam ciągle zimne dłonie.
    No i ten ohydny posmak w ustach, jakis taki kwaśny kapec non stop jakbym na noc wypiła slodzony napój i nie umyla zębów ble ...

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo dzięki dzięki, w końcu ktoś napisal, że ma taki okropny smak w ustach :-P mam to samo i to jest strasznie uciążliwe...musze coś pić albo jeść żeby tylko go zabic, a potem dziwić się że przytyję w ciąży z 30 kg :-P

Ja już w łóżku gotowa do spania, u mnie straszna burza i ulewa, a mezulek pojechał do klienta z samego rana i dopiero będzie przed północą :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Ja codziennie wieczorem się trzęsę. To normalne. Progesteron podnosi temperaturę ciała.U mnie jak mierze to jest 37,5 stopnia

ganndzu52il88swb.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myślałam
    Ze ze mną cosik nie halo. Właśnie zawsze zapominam zabrać od małej termometr a jak spi to nie chce juz tam chodzić. Ooo i tez mam taka suchość od tego odrazu mnie mdli. Oby wszybko nam przeszło

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dziwny objaw. Podczas mycia zębów chce mi się wymiotolać, no i raz to zrobiłam do zlewu, fuj. Normalnie to nie mam mdłości ani nic takiego. Zresztą w żadnej ciąży nie miałam. Czy któraś tak ma?

ganndzu52il88swb.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ