Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiulka1082 wrote:Mnie czasami zaboli podbrzusza jak kich ę albo się za mocno przeciągnę.
Zaczynam dzisiaj 12t.c. Super, ale do badań jeszcze ponad tydzień, a ja ciąży prawie w ogóle nie czuję...
Jesteśmy w identycznym tyg ciążyAle terminami się różnimy ?
-
marrakech2708 wrote:Najlepiej bedzie zapytać kogoś, kto sie na tym dobrze zna. Bo my mozemy gdybać, czytać, albo cos z doświadczenia wnioskować - w efekcie jasnej odpowiedzi i tak nie mamy..
Ja na L4 związanym ze stresem, mogłam wychodzić nie tylko do apteki i lekarza, co miałam wpisane w zaleceniach tzw aktywność poza domem i kontroli nie miałam, tylko komisje. Ale ciąża to ciąża..
Jagoda, faktycznie dziwne że ginekolog się dziwi:) gratuluję!Jagodagoi lubi tę wiadomość
-
Jagoda super wieści
Co do kontroli w ciąży na L4 to ja do niej pory w poprzednich ciazach nie miałam ani razu. Ale do wakacji chce pracować A potem zobaczymyjak będę się dobrze czuła to będę pracować
Moja ciąża wg usg jest o dwa dni starsza ale zostawiam termin 16.12.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:15
Jagodagoi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej,mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..a poza tym za 1,5 tyg ma przyjechać siostrzenic na małe wakacje do mnie i do męża.. -
Te ciągnięcia po bokach, gdy się za szybko wstanie albo wyciągnie to macica się powiększa. Miałam to w każdej ciąży. Czasem to aż człowieka się zegnie z bólu. A pro po tyłozgięcia macicy, też tak mam. Dziś musiałam mieć tyłek wysoko podniesiony z pięściami pionowo pod nim podłożonymi.Aż mi ręce bolały.
-
Violet Flower wrote:Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie o taki inny objaw ciąży:
Czy którejś z Was krwawią dziąsła przy myciu zębów? Bo u mnie zdarza się to coraz częściej. Zastanawiam się czy minie wraz z końcem 1 trymestru czy utrzyma się na dłużej...
Ja tak mam i w pierwszej ciąży też miałam. Nie tylko przy myciu ale przy jedzeniu czegoś twardszego, cały czas są jakby rozpulchnione i delikatne. Ale szczerze... nie pamiętam kiedy przeszłoCały czas mam w głowie że 16 tydzień to był czas kiedy zaczęłam znów żyć, ale nie pamiętam czy dziąsła też odpuściły
-
futuremama wrote:Ja tak mam i w pierwszej ciąży też miałam. Nie tylko przy myciu ale przy jedzeniu czegoś twardszego, cały czas są jakby rozpulchnione i delikatne. Ale szczerze... nie pamiętam kiedy przeszło
Cały czas mam w głowie że 16 tydzień to był czas kiedy zaczęłam znów żyć, ale nie pamiętam czy dziąsła też odpuściły
Te dziąsła to mam mega wrażliwe. Już nawet zmieniłam szczoteczkę na bardzo miękką, myję delikatnie a i tak krew płynie.
W ogóle dziś mam dzień do bani. Wszystkie możliwe objawy, i piersi i mdłości na zmianę z wymiotami i bóle w podbrzuszu...i właśnie się zdołowałam bo wyczytałam, że objawy 1 trymestru osiągają apogeum w 9 tc, który jutro zaczynam...
Ahoj przygodo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:24
-
Achia wrote:hej,mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..a poza tym za 1,5 tyg ma przyjechać siostrzenic na małe wakacje do mnie i do męża..
Wiesz co,jeżeli lekarz nie kazał leżeć to raczej nie musisz, tylko bardzo leniwie żyć. Ja np musiałam leżeć że względu na wcześniejsze poronienia. -
Dziewczyny a badalyscie tsh ? Bo ja słyszałam ze przy za wysokim tsh występują mdłości. Ja badałam dość dawno bo 12 kwietnia (wraz z pierwsza beta) i miałam 1,22 (mam niedoczynność i hashimoto). Dodatkowo mam witaminy dla 1 trymestru z imbirem (niby ma pozytywny wpływ na mdłości )
-
Achia wrote:hej,mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..a poza tym za 1,5 tyg ma przyjechać siostrzenic na małe wakacje do mnie i do męża..
Chodziłam normalnie do pracy, jeździłam autobusem, spacery i zakupy były sporadyczne bo energii zostawało niewiele, w domu robiłam co musiałam ale sporo sie lenilam (raczej ze względu na samopoczucie a nie krwiaka).
W zeszły pt (9t3d) na wizycie po krwiaku został tylko niewielki ślad jak to dr powiedziała 'w ogóle nie ma o czym mówić'.
Myślę że lekarz wie co mówipoza tym czytałam że leżenie niekoniecznie jest dobre i w sumie poza PL raczej nie jest zalecane.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anaaa wrote:Czy wam wieczorami tez jest tak zimno??? Leżę codziennie ze 2hpod kocem zanim mi sie ciepło zrobi
-
Oj tak, zasypiam pod kołdrą i kocem, mam ciągle zimne dłonie.
No i ten ohydny posmak w ustach, jakis taki kwaśny kapec non stop jakbym na noc wypiła slodzony napój i nie umyla zębów ble ... -
Ooooo dzięki dzięki, w końcu ktoś napisal, że ma taki okropny smak w ustach
mam to samo i to jest strasznie uciążliwe...musze coś pić albo jeść żeby tylko go zabic, a potem dziwić się że przytyję w ciąży z 30 kg
Ja już w łóżku gotowa do spania, u mnie straszna burza i ulewa, a mezulek pojechał do klienta z samego rana i dopiero będzie przed północą4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G