Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotopałanka wrote:Cudny drink za mną teraz czekanie 2h... Póki co mam zlecony test obciążenia glukozą 2 punktowy... Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać za jakiś czas... Babcie w kolejce mnie prawie zjadły za wejście poza kolejka... O dziwo dziś na czczo cukier nie był tragiczny... Jak mi zmierzyły w labie glukometrem było 93...zobaczymy jak dalej ale mi nie dobrze po drinku....bleeee
Ja powtarzałam sobie "tylko nie zwróć bo będziesz musiała jeszcze raz to robić" niczym mantrę
A jest ktoś z Tobą? Ja po godzinie miałam straszny zjazd. -
Witam kochane forumowe koleżanki
U mnie dziś o wiele lepiej, bo jestem spokojna Co do objawów to ja nie mam żadnych, więc nie martwcie się dziewczyny jeśli też ich nie macie Trochę bolało mnie podbrzusze od niedzieli, ale to był mój kolejny termin ewentualnej @ a wiadomo że macica sie powiększa.
Część z Was pisze, ze Wam zimno. Ja to jestem taki zmarzluch na co dzień a teraz to już jest masakra. Wczoraj spałam w szlafroku z termoforem w nogach
Następną wizytę mam za dwa tyg. 22 maja -
Nie no sama jestem ale głodna zaczynam być... A tu jeszcze godzina czekania na pobranie krwi drugie....
Dziewczyny jak to jest z tym testem obciążenia glukozą musi być 3 stopniowy czy może być 2 stopniowy??? Bo słyszałam teraz różne głosy i już sama nie wiem wolałabym tego nie powtarzać.... Bleee -
nick nieaktualnyolciaa wrote:Dziewczyny a badalyscie tsh ? Bo ja słyszałam ze przy za wysokim tsh występują mdłości. Ja badałam dość dawno bo 12 kwietnia (wraz z pierwsza beta) i miałam 1,22 (mam niedoczynność i hashimoto). Dodatkowo mam witaminy dla 1 trymestru z imbirem (niby ma pozytywny wpływ na mdłości )
-
Cześć dziewczyny! Nadrobiłam cały dzień bo wczoraj nie miałam na to czasu.
Kurcze byłam chwilę na zakupach a zmęczyłam się jakbym maraton przebiegła. Duszności, gorąco, zadyszka. Masakra
Ja miałam glukozę na czczo 100 (glukometrem a ponoc granica błędu jest tu 10) i na zadna krzywą jeszcze nie idę.
A no i dzwoniłam wczoraj do swojej gin odnośnie tych bakterii w moczu licznych, erytrocytow i podobno jest wszystko okej. Ja nie wiem czy ona na dobre wyniki patrzyla bo skanem wysłałam jej parę kartek..
Za tydzień w piątek wizyta a ja mam takiego stresa.. poprzednia ciąża obumarła na etapie 8-9tydz czyli podobnie jak juz jestem teraz.. a jeszcze dzisiaj na fb na jakieś grupie przeczytałam post dziewczyny która mimo brania zastrzykow, acardu, duphastonu i tak straciła ciążę na tym samym etapie..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! :* -
Dziewczyny jak umiescic zdjecie bylam wczoraj na kontroli i chce wam pokazac mojego skarbeczka wyglada juz jak dzidzius. Ma ponoc ponad 4.2 cm i przyspieszyl ze wzrostem nie caly tydzien starszy wychodzi niz z OM. Ale ponoc nic zlego.
agniecha2101, bondzik007, olciaa, TaPaT, futuremama, Dip88, marrakech2708, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana,
o 11.30 mam wizytę, więc proszę o kciuki. Podejrzewam, że bez USG. To moja pierwsza w życiu wizyta u gina na NFZ i wydaje mi się, że USG robi w inny dzień, w innym gabinecie. Zobaczymy. Niech mi chociaż badania zleci.
Poproszę od razu o test obciążenia glukozą, nie mam złudzeń. Mialam lekką cukrzycę w dwóch ciążach.
Ale trzymanie diety w pewnym sensie pomaga: w pierwszej ciąży przytyłam 7kg, w drugiej 4kg, mam nadzieję, że i w tej nie przekroczę 10kg.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Violet Flower wrote:Te dziąsła to mam mega wrażliwe. Już nawet zmieniłam szczoteczkę na bardzo miękką, myję delikatnie a i tak krew płynie.
Z dziąsłami mam problem od dawna i dzięki mojej poprzedniej dentystce ten problem nasilił się jeszcze bardziej Cały czas mi wmawiała, że mam myć zęby super miękką szczoteczką i kilka lat taką myłam, a dziąsła nadal puchły i krwawiły Mycie nią faktycznie było fajne i przyjemne Później trafiłam do kliniki stomatologicznej i zapytałam przy okazji o te moje nieszczęsne dziąsła i dostałam wręcz opierdol za używanie miękkiej szczoteczki. Pozniej inna dentystka też potwierdziała, że błędem było używanie miękkiej szczoteczki. Nie umiem dobrze własnymi słowami tego wytłumaczyć, ale chodzi mniej więcej o to, że twardzszą się lepiej doczyszcza pod dziąsłami... Ja faktycznie jak zmieniłam na twardszą (tzn średniotwardą), to mi się kondycja dziąseł poprawiła ale jak zmieniłam szczoteczkę, to pierwsze dni miałam uczucie jakbym drutami po zębach ciągała, tak się do tej supermięciutkiej przyzwyczaiłam. No i pierwsze dni mi jeszcze bardziej dziąsła krwawiły, miałam ochotę spowrotem zmienić na tą miekką, ale wytrzymałam i po około tygodniu już się do tej twardszej przyzwyczaiłam i znacznie mi się poprawiać zaczęła kondycja dziąseł. Teraz owszem jest spowrotem gorzej jak jestem w ciąży i chyba na to już się nic poradzić nie da ale dąże do tego, żeby Ci powiedzieć, że zmiana szczoteczki na miękką nie jest raczej dobrym pomysłem Może będzie Ci teraz trochę lżej, ale możesz przez to doprowadzić swoje dziąsła i zęby do jeszcze gorszego stanuViolet Flower lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnymkgk wrote:Dziewczyny jak umiescic zdjecie bylam wczoraj na kontroli i chce wam pokazac mojego skarbeczka wyglada juz jak dzidzius. Ma ponoc ponad 4.2 cm i przyspieszyl ze wzrostem nie caly tydzien starszy wychodzi niz z OM. Ale ponoc nic zlego.
DANIELA-kciuki -
mkgk wrote:Dziewczyny jak umiescic zdjecie bylam wczoraj na kontroli i chce wam pokazac mojego skarbeczka wyglada juz jak dzidzius. Ma ponoc ponad 4.2 cm i przyspieszyl ze wzrostem nie caly tydzien starszy wychodzi niz z OM. Ale ponoc nic zlego.
mkgk lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej Dziewczynki
Witam po tygodniowej nieobecności, nadrobić Was to rzecz niemożliwa
U mnie mdłości są, ale falami. Najgorzej chyba mam wieczorem. Mąż dba o mnie jak o księżniczkę więc da się przeżyć
Przed ciążą jadłam bardzo mało słodyczy, prawie w ogóle, a teraz codziennie muszę coś malutkiego ale słodkiego zjeść ;/ Na razie miałam cukier 77 przy normach 70-99, wiem że muszę przychamować ze słodkim bo jak teściowa wie że mam ochotę i mój mąż kochany to mnie zasypują słodkościami !
Dzisiaj mam wizytę u gina, założy mi kartę ciąży a drugie USG mam 5.06.
Witam nowe dziewczyny
Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Dzisiaj pracuję z domu (tzn udaję że pracuję) i chyba nie podniosę się z kanapyagniecha2101, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Jakby kogoś interesowało:
Tricki forumowe:
[ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
[ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
[ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
[ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
[ i ] [ /i ] to kursywa
[ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
[ center ] [ /center] wyśrodkowuje
Jak wrzucić zdjęcie na forum?
1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatków
Violet Flower, Lotopałanka, inaa lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Z dziąsłami mam problem od dawna i dzięki mojej poprzedniej dentystce ten problem nasilił się jeszcze bardziej Cały czas mi wmawiała, że mam myć zęby super miękką szczoteczką i kilka lat taką myłam, a dziąsła nadal puchły i krwawiły Mycie nią faktycznie było fajne i przyjemne Później trafiłam do kliniki stomatologicznej i zapytałam przy okazji o te moje nieszczęsne dziąsła i dostałam wręcz opierdol za używanie miękkiej szczoteczki. Pozniej inna dentystka też potwierdziała, że błędem było używanie miękkiej szczoteczki. Nie umiem dobrze własnymi słowami tego wytłumaczyć, ale chodzi mniej więcej o to, że twardzszą się lepiej doczyszcza pod dziąsłami... Ja faktycznie jak zmieniłam na twardszą (tzn średniotwardą), to mi się kondycja dziąseł poprawiła ale jak zmieniłam szczoteczkę, to pierwsze dni miałam uczucie jakbym drutami po zębach ciągała, tak się do tej supermięciutkiej przyzwyczaiłam. No i pierwsze dni mi jeszcze bardziej dziąsła krwawiły, miałam ochotę spowrotem zmienić na tą miekką, ale wytrzymałam i po około tygodniu już się do tej twardszej przyzwyczaiłam i znacznie mi się poprawiać zaczęła kondycja dziąseł. Teraz owszem jest spowrotem gorzej jak jestem w ciąży i chyba na to już się nic poradzić nie da ale dąże do tego, żeby Ci powiedzieć, że zmiana szczoteczki na miękką nie jest raczej dobrym pomysłem Może będzie Ci teraz trochę lżej, ale możesz przez to doprowadzić swoje dziąsła i zęby do jeszcze gorszego stanu
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
inaa ja mam wrażenie, że piersi to już jakiś czas temu mnie nie bolą Spokojnie
Lotopałanka to na czczo nie tak źle u Ciebie, odrobinkę powyżej normy. Może się uchronisz ? A spojrzenia babek przerabiałam ostatnio Ja badanie glukozy miałam na czczo, godzinę po i dwie godziny po. W poprzedniej ciąży tak samo
AMK współczuję Wygląda na cukrzycę jak nic
mkgk wow duża Twoja dzidzia już
KCIUKI ZA WIZYTY &&
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Wróciłam własnie z badań - myślałam, że tam zejdę- kolejka długaśna - a ja naczczo i mdliło mnie masakrycznie, oddychałam głeboko i w myślach tylko sobie powtarzałam, żeby tu nie puścić pawia... Nastepnym razem biorę męża ze sobą, jak tak dalej będzie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
bondzik007 - będzie dobrze! Nie stresuj się! Wszystkie tu w grudniu będziemy tulić nasze Skarby!